Politika

Đukanović: Neodgovorna vlast otjerala investitora, od Kraljičine plaže napravila ruglo

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović kazao je da je samo apsolutno neodgovorna vlast mogla da učini da reprezentativni dio crnogorske turističke ponude Kraljičina plaža bude ravna ruglu, da izgubimo investitora i dovedemo u pitanje ostvarivanje projekcije Crne Gore kao konkurentne i prestižne turističke destinacije na Mediteranu. Nadajmo se, dodaje predsjednik, da to ne moraju biti trajni gubici i da će stvarati uslovi da se neodgovorne zamijene odgovornim vlastima, koje će nastaviti da pametno i održivo valorizuju razvojne resurse Crne Gore.

Đukanović je tokom današnjeg boravka u Bijelom Polju podsjetio da je Crna Gora kroz učešće nekih renomiranih investitora i turističkih i hotelskih brendova počela da dobija novi imidž.

“Pokazali smo da imamo kapaciteta za više, a nismo iskoristili ni dio. Mi smo se tek sad okrenuli valorizaciji kapacitete kontinentalnog dijela, kako bi stvorili uslove da Crna Gora bude kvalitetna turistička destinacija 365 dana u godini. Posljednje što je trebalo je da nas napusti jedan. A nova vlast je do toga dovela. Aman ove godine ne otvara Sveti Stefan i Miločer i vjerujemo da ste vidjeli na društvenim mrežama na šta liči najreprezentativniji dio obale Kraljičina plaža”, rekao je predsjednik.

Na toj plaži na kojoj nam je zavidio cijeli svijet, dodaje Đukanović, sada se prodaju pivo i ćevapi za jedan euro.

“Svi su došli sa svojim ćebadima i suncobranima i pokušavaju da otuđe nešto što nije njihovo. Morsko dobro je u svakoj državi državno dobro. Time raspolaže država i odlučuje kako će valorizovati koji dio od tog dobra. Apsolutno neogovorna vlast je mogla da učini to – da jedan reprezentativni dio naše turističke ponude bude ravan ruglu i da izgubimo investitora i da dovedemo u pitanje ostvarivanje projekcije Crne Gore kao konkurentne i prestižne turističke destinacije na Mediteranu”, naglasio je Đukanović.

Prema njegovim riječima, nema važnijeg zadatka nego čuvati investitore.

“Bez investitora ne može se nijedna zemlja razvijati, posebno one zemlje koje su ovoliko dugo zaostajale u razvoju”, naglasio je on.

Istakao je da nije tragedija kada se mijenja vlast.

“Naprotiv, promjena vlasti treba da doprinese demokratskom dinamizmu u svakom društvu. Ne može Crna Gora mimo svijeta. Ali to ne znači da svaka nova vlast treba da rastjera investitore. Vlast treba da poboljša investicioni ambijent i dovede nove investitore i sačuva one koje je prethodna vlast dovela”, naveo je on.

Predsjednik države je istakao da je ubijeđen da će u Bijelom Polju biti zavidna zajednica domaćih i stranih investitora koji će doprinositi da se realizuju strateški razvojni prioriteti ovog grada i dijela države.

“Kada zemlja ima reputaciju balkanske nestabilne zemlje, kakava je Crna Gora i svaka na Zapadnom Balkanu, ona čini mi se da je imperativ uspostaviti pozudaniju stabilnost. Iskustvo nas uči, nema razvoja u nestabilnoj sredini. Kao što nije bilo investivija devedesetih i 2000. nakon NATO bombardovanja, jasno je, trebalo je pojačati utisak o stabilnosti zbog intresovanja investitora”, poručio je predsjednik.

On se osvrnuo na neke znajačne investicije, kao što je podmorski energetski kabal, vrijedan milijardu eura, do 1. novembra dobićemo prvu dionicu auto-puta, tu su Porto Montenegro, Porto Novi, Luštica…

“To govori da smo uspjeli da ubijedimo investitore da smo zemlja stabilnosti, u kojoj mogu povratiti kapital. Zahvaljujući tim direktnim investicijama došlo je do povećanja životnog standarda”, rekao je Đukanović, dodajući da je cilj životni standard evropskog građanina.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mongro
Gost
Mongro

Sve ovo se mora što prije mijenjati iz korjena ili bolje da nas nema. Nije težak zatvor, no su teški zatvorenici!

Sokolic
Gost
Sokolic

Svaki dan cg sve vise lici na scene iz filma zombi apokalipsa..

KPJ
Gost
KPJ

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Emanon
Gost
Emanon

Racunica je jednostavna. Sve ovo je vasa krivica. Da ste se manje otimali za drzavne resurse i ucinili ono sto ste obecali 2006 i dalje bi bili na vlasti, Aman u CG i bili bismo prestizna turisticka destinacija.

Realnost
Gost
Realnost

Proce i ovo

Djenova
Gost
Djenova

Danas sam se cuo sa covjekom koji me je 10 minuta davio na telefonu, a nista ga pitao nisam niti me interesuje za koga je glasao, kako je pogrijesio sto je dao glas DF-u i da Premijer i vlada sve zivo unistise. Imao je neki poslovni ugovor sa strancima i sad je izgubio grdne pare zbog ovog poteza. Zao mi… Više »

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Zasto carevic nije procesuiran za krimovicu, ploce, korupciju… ???
takvi nam sad urnisase drzavu !!

Montenegro
Gost
Montenegro

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂 ćevapi Euro na Kraljičinoj. Ah oplakah 😬😬😬😬
kraljuuu, jednom se radja ovaj čovek 😂😂😂😂😂

Ja pa ja
Gost
Ja pa ja

E ovog puta sa slazem sa Predsjednikom….

Bnjj
Gost
Bnjj

Po prvi put se moram složiti sa Milom. Ono je strašno šta napraviše od plaže. Ćeraju brend Aman, ludi narod

ĐUKA
Gost
ĐUKA

Trpimo Gospodine Predsjedniče!!!Uh.😕 Gledamo iz dana u dan, kako se narušava naš predivna DRŽAVA!!!Paradajiz turisti,kafa,jupi -coca-cola i smeća oko nas koliko voliš.Spašavaj nas!!!

Ovako je
Gost
Ovako je

Griješite Predsjedniče. Oni su vrlo odgovorni . Ali ne prema Crnoj Gori i ovome narodu, nego prema Srbiji . Ideja je sledeća: sve pojeftiniti do besmisla, da Srbija može da nas kupi đuture za sitne pare.

Mira
Gost
Mira

To su experti dragi moj Predsjednice

Send this to a friend