Politika

Đukanović: Nigdje se evropski duh nije bolje osjećao i prije dospijevao nego u Boki i Tivtu

Milo Đukanović

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom 21. novembra – Dana Opštine Tivat, predsjedniku Opštine Željku Komnenoviću, predsjedniku Skupštine opštine Andriji Petkoviću, odbornicima i svim građanima Tivta uz najbolje želje za dalji uspješan rad.

”U duhu tradicionalnih, mediteranskih i kulturnih vrijednosti, baštineći vjekovima očuvan multikulturalizam i multikonfesionalnost, zahvaljujući dugoročnom održivom razvoju i strateškim usmjerenjem najvećih infrastruktirnih i turističkih projekata, Tivat je sebi obezbijedio posebno mjesto na turističkoj i kulturnoj mapi ovog dijela Evrope. Nesebično dajući žrtvu Narodnooslobodičkoj borbi i antifašizmu, žitelji ovog grada znali su jednako tako da doprinesu uspjehu savremene Crne Gore i obnovi njene nezavisnosti, gradeći modernu i građansku državu”, naveo je Đukanović.

Kako je dodao, nigdje se evropski duh nije bolje osjećao i prije dospijevao nego u Boki i Tivtu.

“Zato sa ponosom danas možemo govoriti o investicionoj prestižnosti, realizovanim i aktuelnim projektima koji su najprohodniji put i garancija ostvarenja daljeg dinamičnog razvoja Tivta i naše države. Kontinuitet rezultata u ovim oblastima predstavljaće podsticaj i za nova partnerstva sa globalno referentnim investitorima, što će ubrzati ekonomski i društveni razvoj i u dogledno vrijeme obezbijediti Crnoj Gori mjesto u EU. Uvjeren da u Tivtu ima mudrosti i energije da se na temelju dosadašnjih iskustava nastavi dalje putem uspjeha, još jednom vam čestitam praznik i upućujem srdačne pozdrave’’, zaključio je Đukanović.

Send this to a friend