Politika

Đukanović o opoziciji: Njihova kičma je beznadežno savijena

Govor predsjednika DPS-a Mila Đukanovića

Govor predsjednika DPS-a Mila Đukanovića na proslavi Dana partije #DPS

Posted by Demokratska partija socijalista Crne Gore on Thursday, June 21, 2018

Demokratsku partiju socijalista neće pokolebati opskurne optužbe koje ovih dana stižu sa različitih adresa o, navodnom, antievropejstvu stranke, poručio je lider te partije Milo Đukanović.

“Još manje će nas pokolebati te, po malo, tragi-komične konstrukcije o tom priželjkivanom raskolu unutar DPS-a. DPS je, zajedno sa svojim koalicionim partnerima odgovorno trasila put demokratskog razvoja naše zemlje. To smo radili u teškom vremenu kada su nas oni koji nas danas kritikuju spočitavali da smo izdali svoje nacionane interese”, kazao je Đukanović sa proslave osnivanja te stranke u Kolašinu.

Zato ga, dodaje, ni danas ne iznenađuju njihove optužbe.

“Oni su uvjek spremni da svoju savijenu kičmu ponude katkad Beogradu, katkad Moskvi, katkad zapadnim adresama. Kome god je nudili, ta kičma je beznadežno savijena. Toj kičmi nije problem da bude savijena jer se te glave još nijesu identifikovale sa Crnom Gorom i našim osjećajem dostojanstva”, naglasio je lider DPS-a.

Podsjeća da se prije 20 godina Crna Gora našla na raskrsnici odakle su vodila dva puta.

Dan partije

Proslava povodom Dana partije #DPS #26

Posted by Demokratska partija socijalista Crne Gore on Thursday, June 21, 2018

“Jedan je bio taj kojim smo mi pošli, koji je u sebi sadržao mnogo novog, nepoznatog. Mnogi od nas nijesu bili sigurni da li će taj put nužno voditi ka obnovi nezavisnosti. Nijesmo mogli ni predspostaviti koliko će taj put trajati do ostvarenja naših evropskih i evroatlanskih ciljeva i ambicija. Drugi put je bio utaban, a to je bespuće kojim je Crna Gora sa drugim balkanskim narodima uglavnom zaostajala za ostalom Evropom”, istakao je Đukanović.

Od parlamentarnih izbora 2016. godine pa do nedavno, kaže lider DPS-a, imali su produženu opstrukciju od strane opozicije.

“Prva je bila kroz bojkot što je imalo za cilj da animira pažnju međunarodnih institucija i da na taj način izvrši pritisak na vlast da što prije raspišemo vanredne parlamentarne izbore. Odoljeli smo tom pritisku i u finalu imali smo najavu kako ćemo biti pregaženi na predsjedničkim i lokalnim izborima. Ovi parlamentarni i lokalni izbori su označili kraj dvedesetogodišnje teške političke borbe koju smo vodili da sačuvamo stabilnost Crne Gore, njen multietički karakter, da obnovimo i sačuvamo nezavisnost, da pokrenemo proces evropskog razvoja Crne Gore i da u tom procesu dostignemo jedan parcijalni cilj-članstvo u NATO i približimo se drugom-članstvo u EU”, kazao je Đukanović.

On je pozdravio povratak opozicije u parlament.

“Pozdravljamo, ali se moglo i bez toga. Mogli smo Crnu Goru poštedjeti tih upitnih pogleda sa međunarodnih adresa da li je zemlji članici NATO-a primjereno da radi u krnjem parlamentu. Retorika opozicije nakon završenih izbora je izmijenjena. Čini mi se da da i opozicija shvata da je jedan ciklus političkog života završen u korist Crne Gore”, naveo je Đukanović.

Jasno poručuje-prioriteti DPS-a u budućem ciklusu su održavanje i pojačavanje tempa ekonomskog rasta i razvoja zemlje, kao i jačanje institucija.

S.Đukanović

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Nikola
Gost
Nikola

Milo je tito za ove indijance na balkanu,o vratu mu rusi i srbi dobro da je ziv a ne ovu kasabu tegli u evropu i civilizaciju,pravi i on gluposti al zbog njega postoji ova drzava i narod,cg jedina drzava sto ima vise izdajnika nego patriota

krle
Gost
krle

A rat za mir?

Gost
Gost
Gost

Jadno da ne može jadnije biti da predsjednik Crne Gore ovako govori za svoj narod.

Medovina
Gost
Medovina

Njima ni vanzemaljci ne mogu pomoći!

Dana
Gost
Dana

Srecan rodjendan. Vazda pobjedjivali.

Sasa
Gost
Sasa

Ne mogu protiv Crne Gore.

Osman
Gost
Osman

Erdogan !

NBA
Gost
NBA

ZIVIO 100g PRESJEDNICE! CRNA GORA,SAMO SA TOBOM NA CELU DRZAVE,JE NAJ SIGURNIJA DRZAVA U EVROPI I SIRE!!!

Jakvinta
Gost
Jakvinta

Da je Milo kojim slučaje srbin, ništa mu se ne bi zamjeralo. Kao što Slobu Miloševiću niko nikad nije zamjerio pljačku i ratove, samo su zamjerili izgubljene ratove.. što je slika naroda koji ne zaslužuje bolje.

Djura
Gost
Djura

Ispade da narod treba da se milu izvini sto je opljackao i unistio crnu goru!

tetrebu
Gost
tetrebu

ti si lud… pravili mu proteste 100 hiljada ljudi ali mu se nista nije zamjeralo ahhaha

Aleksandar
Gost
Aleksandar

Kichma opozicije je savijena zato sto ti imas mafiju policiju poltrone koji savijaju kicmu ovom ponizenom narodu i dovoljno je 10e za glas dps_u ali samo po sjeveru C.G.(gdje narod umire od siromastva) Kolasin i sl.

MNE-istinski
Gost
MNE-istinski

Aleksandre, ako nemaš za papirne marame, da obrišeš suze za narodom koji umire na sjeveru, ispravi kičmu.Svaka vi je istina poput ove, zato i gubite izbore, i gubićete ih još dugo.

Stipan
Gost
Stipan

Suvremeni europski političari su odavno stali govoriti na ovaj način, tak karakterističan za komunističke političare, revizioniste Mao Ce Tunga, Envera Hodžu, Fidela Kastra i još neke manje poznate ! Jedina je pak razlika u dužini trajanja govora, ovi prvi su to radili i po nekoliko sati !

Budo
Gost
Budo

A, što ti bi, Šćepane da promijeniš ime u Stipan, nesrećniče.Kako loše govoriš Hrvatski jezik, čovječe.Ubuduće govori svoj, maternji jezik – Crnogorski!

Stipan
Gost
Stipan

Moje lijevo !

Budomojelijevo
Gost
Budomojelijevo

Nemoj Stipane, to je moje!

Stipan
Gost
Stipan

Moje desno

Budo
Gost
Budo

Kakoo da vam odgovorim, moje lijevo i moje desno, kad ste(si) ovako duhovit.Prepoznao sam te Šćepane, ali nijesam siguran da se ne zoveš, možda-Stanojko.

Budo
Gost
Budo

A, ja se zabrinuo da te nije grom oprlio na to drvo.Opametio si se, izgleda pa banane kupuješ u markete.Samo se pričuvaj kaveza … moje lijevo i moje desno.

Stipan
Gost
Stipan

Moje ljevo !

Stipan
Gost
Stipan

Ak volis dvojezicno !

Budo
Gost
Budo

Volim crnogorski jezik , Šćepane!

Zeta.
Gost
Zeta.

E o ovome vam ja govorim vise komentara o soraji nego o ovome bitnom liku

Sanjarenje
Gost
Sanjarenje

Kako te tolike pobjede i uspjesi samo prodjose neopazeno posljednjih 30 godina vladavine vase partije. Dzep jednako prazan a usta puna obecanja. Still Dre.

KraljevicCmarko
Gost
KraljevicCmarko

Milo hvala ti sto postojis najveci drzavnice u istoriji Crne Gore. Gazi boraniju

Tropico
Gost
Tropico

@Totti… taj epitet “Egomanijakalan” je rezervisqn za jednoga advokata tu iz centra 😉

Tropico
Gost
Tropico

E moj Predsjednice…

Surova realnost
Gost
Surova realnost

😁😁😁😁Ako uopšte imaju kičme 😂😂😂

A, nu, coce
Gost
A, nu, coce

Kad Predśednik počne vrijeđat političke neistomišljenike, pouzdan je znak da mu se ljulja pozicija. Nekako bi i bilo vrijeme…

Lijek
Gost
Lijek

Ljudi, jeste li vi normalni … ljulja mu se pozicija, a samo prije par mjeseci, pobijedio na predsjedničkim izborima(petogodišnji mandat!),na lkalnim DPS, nagrdio opoziciju. Najbolje da prespavate naredne četiri godine.

Cvrc
Gost
Cvrc

A od koga mu se ljulja ? Koje opozicije ? Vi dalje niste svjesni da ste deklasirani na izborima, cak ste poceli i da placete u Skupstinu CG.

A, nu, coce
Gost
A, nu, coce

Ljulja, ljulja… I u sami DPS… I u EU. Još samo Uncle Sam da se oglasi. I nijesam spominjao opoziciju, već političke neistomišljenike, kakvijeh je prepuna njegova vlastita partija.

Sigurica
Gost
Sigurica

Tačno da nam je kičma savijena,…. Ali nije lijepo ovo čuti od predsjednika države,…. predsjednika svih građana, koji očekuju uspravljanje i promjene a ne savijanje i podjele…… Ovo je za crnu hroniku a ne za politiku….

Stari
Gost
Stari

Vala bas

Baranin
Gost
Baranin

Koliko los čovjek…..koliko bahatosti i bezobrazluka….slomice se i vama krila polako samo,mnogo ste se digli…a stara izreka kaže ko visoko leti,nisko pada….kad vi budete aterirali direkto u Spuz na višegodišnje zaslužene odmore u kompletu garnitura….

Sanja(š)
Gost
Sanja(š)

Dvadeset goodina isto pričate “Baranine”.

VALTER
Gost
VALTER

AKO ŽIVI BUDU MOŽDA U SPUŽ ALI MOGU PROĆI I GORE !

KraljevicCmarko
Gost
KraljevicCmarko

Vladace jos 20 godina i otice kao najveci ikad. Kad ga vise ne bude gradovi, skole, bulevari, bolnice, aerodromi,……, ce se zvati po njemu. A ti ces lagano crkavati od muke i jada

free samples
Gost
free samples

ime ti bas pristaje CMARKO…..

Totti
Gost
Totti

Ni Musolini nije bio ovoliko narcisoidan egomanijak

Baranin
Gost
Baranin

Slavili ste vi svi zajedno narodu kičmu odavno….

Stari
Gost
Stari

I nasa nazalost

Send this to a friend