Politika

Đukanović: Obnovićemo Crnogorsku autokefalnu crkvu

Predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) i predsjednik Crne Gore Milo Đukanović na današnjoj Opštinskoj izbornoj konferenciji kazao je da se u Crnoj Gori i na Balkanu vodi teška borba između dvije politike.

“Jedna je ona koju predvodi ta partija, koja pokušava da evropeizuje svako od naših društava i da evropeizuje ovaj prostor. Druga je ona koja pokušava da konzervira stanje zaostajanja Balkana za Evropom”, dodao je on.

Prema njegovim riječima, ti pokreti se javljaju kao opozicija ili parapolitičke organizacije, odnosno u formi, kako je rekao, tobože nezavisnih medija, nevladinog sektora, vjerskih organizacija.

“Danas Srpska pravoslavna crkva pokušava da na bilo koji način, kroz razne forme, opstruira ono što su evropska htjenja, evropske ambicije savremenog crnogorskog društva, želeći da na taj način čuva svoj vjerski monopol u Crnoj Gori, želeći da na taj način opstruira uspostavljanje pravne države i da i dalje nastavi da koristi ono što joj saglasno pravnom sistemu Crne Gore ne pripada. Priča o prekograničnim eparhijama, suprotna osnovnim principima organizacija pravoslavlja svuda u svijetu, Srpskoj pravoslavnoj crkvi služi da bi čuvala infrastrukturu Velike Srbije kojoj oni vjeruju, jer vjeruju da je Crna Gora greškom postala nezavisna i da će nas vrijeme dovesti do spoznaje te greške i do potrebe da se opet okrenemo izgradnji Velike Srbije”, istakao je Đukanović.

On je poručio prisutnima da moraju svojom postojanošću, odlučnošću i vizionarstvom da im kažu da od toga nema ništa, da nema nikakvih grešaka već da su donesene odluke vrlo temeljno promišljene i da ta partija ispravlja teške istorijske nepravde nanesene Crnoj Gori.

“Generaciji naših predaka je ostao jedan važan korak koji ćemo tako ovdje ispraviti, jednu tešku nepravdu učinjenu Crnoj Gori na početku 20. vijeka, a to je obnova Crnogorske autokefalne crkve. Na tome ćemo vrlo predano raditi, jer je to u potpunom dosluhu sa osnovnim principima na kojima počiva demokratska Crna Gora i sa osnovnim programskim načelima Demokratske partije socijalista kao temeljnog oslonca savremene Crne Gore”, poručio je Đukanović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
HvalaCrnaGoro
Gost
HvalaCrnaGoro

Bogu hvala da i mi imamo svoje na svome. Sve dadosmo i poklonismo a ni otkud nam hvala.

Petar Petrovic
Gost
Petar Petrovic

Ako nezna sta mu je neka vidji gdje mu je ,pa ako ga ne nadje tomu je

Mirjana A.R.
Gost
Mirjana A.R.

Što mi komentar nije dobren, ili je izbisan? Evo ponoviću: BRAVOOO… konačno jasan i glasan stav po ovom pitanju i to s namjerodavnijeg i najuticajnijeg mjesta! Tooo… Sad možemo očekivati konkretizovanje ove dugogodišnje nedovršene priče, kao i dobre promjene na više planova, nadam se.

Gulag
Gost
Gulag

Pa da se maknu okupacione zastave sa naših svetinja!
Crna Gora 🇲🇪 🇲🇪 🇲🇪

koki
Gost
koki

s obzirom da nas presjednik i ovi oko njega ,nijesu znali da je CPC obnovljena skoro 30 godina ,moze li CDM da trazi izjavu od mitropolita sta misli o ovom skandalu..hvala

Janik
Gost
Janik

Tacno !

Lomi & Tenda
Gost
Lomi & Tenda

Kako je moguće da u sekularnoj državi, političar koji se javno deklarisao kao ateista, obnavlja autokefalnost crkve? Da nije preko noći umesto predsednika, postao vladika?

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Zato što je traženje autokefalije obaveza države. Može on biti privatno što god oće, ali kao predsjednik to mora da traži. Zna se pravilo u pravoslavlju. Crkvene i državne granice su identične. A kod nas Mitropolija C.P. pokriva trećinu Crne Gore. Ostalo tri eparhije, kojima pripadaju i djelovi Bosne i Srbije.

maximilijan
Gost
maximilijan

Pravilo u pravoslavlju: crkvene i državne granice su identične?
Koje je to pravilo, prvo, peto, deveto…
Ako vjeruješ u ovo što si napisao potraži psihijatrijsku pomoć, možda ima još nade za tebe.

...
Gost
...

Pobogu, pa njegovo je da sprovede ZAKONSKO PRAVO DRZAVE JER JE TO KULTURNA BASTINA CRNE GORE I CPC, a ne nekakve useljene tudje crkve!

POJK
Gost
POJK

Podijeli i zavadi pa vladaj. Svetsko a nase.

Nenad
Gost
Nenad

Mitropolija Cetinjska jedina je Svetosavska Episkopska stolica, koja je bez prekidanja do danas sačuvana, i kao takva zakonita prestonica i nasljednica Pećke Patrijaršije…“
(Lazar Tomanović)

...
Gost
...

Neka ti srbovanja, Nenade! Oteto prokleto! Oteli stenam crkve!

Novi Pazar
Gost
Novi Pazar

Kako se svi razumijete u crkvena pitanja u pm
.ne zna se ko je veci vjernik 🤣🤣🤣

Miliarda samac
Gost
Miliarda samac

Ranka oli se udati za mene?

FENIKS
Gost
FENIKS

Kakvi ste nasilni vidjelo se u Ukrajini kako ste primljeni kako radite tako vam se vraca okupatori spc

Džabe krečite
Gost
Džabe krečite

Primile nas “ukrajinske demokrate” koje kače slike osvedočenog “humaniste” Stepana Bandere. Kada mi zvižde fašisti, ja sam zapravo ponosan.

Trt milojka
Gost
Trt milojka

Falsifikatori, e to ste, ko onaj iz niksic sto je djedu menjao grob jer je djedu na grobu pisali da je srbin, falsifikujete istoriju nema tu buducnosti.zivjela crna gora njegosa i k.nikole, serdar vukotica…

Ssśal😀e
Gost
Ssśal😀e

Trt trt trt trt trt UKRAJINA 5 puta ako bog da sledeci put trt vise od sedam trt…

Trt milojka
Gost
Trt milojka

Aj reci nesto iole smisleno

Ssśal😀e
Gost
Ssśal😀e

Trt trt trt trt trt trt trt…

Arbitar
Gost
Arbitar

I Đoković, trt Milojka…..sve vi je…..trt Milojka.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Milojka neka ti parole. Njegoš je za “Nemanje” pisao da su najveći zlotvori Crne Gore. Nikola vas je tek vidio kad kad ste mu državu uzeli, kao i Janko Vukotić, kojeg ste iskoristili i šutnuli.Da te podsjetim.U Crnoj Gori nema srpske crkve prije 1918-e. Samo Mitopolija crnogorska i Crnogorska pravoslana crkva.

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Staropodgoričanine,,pročitaj šta piše u ,,Grlici” koju citiraš. Nego, zar nije Njegoš napisao da je u Crnoj Gori posle imena Dušanovog, najsvetije ime Karađorđevo.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Ali nije niđe napisao da je Srbin. Svuđe piše da je Crnogorac. A ti Oprem dobro znaš da se u to vrijeme izraz Srbin značilo pravoslavac. Ti znaš, ali ovi što čitaju mogu da vide “Letopis matice srpske” iz 1825-eg. Piše Bugari (slaveno-serbi), Crnogorci-slovenski narod…

Pravi građanin
Gost
Pravi građanin

Miloyka, trt ti je ta priča ka i svaka. MENJAJ, brrre, ploču, biće ti kasno POSLE.

Trt milojka
Gost
Trt milojka

Pravi gradjanine, istina je jedna i proverljiva.a to posle macki o rep.

Terra nova
Gost
Terra nova

Brzo ćeš ti nazad okle si i doša, dobro je da nisi zaboravio ekavicu !

Ssśal😀e
Gost
Ssśal😀e

E viva Montenegro pored Kosova i Sandzaka naravno i bosne.

Ssśal😀e
Gost
Ssśal😀e

Ostali srbijancima C.G da se junace i velicaju samo komentari jer bila je i bice samo sveta CPC.

Trt milojka
Gost
Trt milojka

Trt milojka

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Vrijeme.je..svi okupatori su odavno pošli…jedino mi imamo okupatora u našim Svetinjama..Jedino CPC moze bit Crkva Crnogoraca..sve ostalo je politika

.I. e viva
Gost
.I. e viva

Ja predlazem da ogradite zicom 4 nahije i crkve njine s tim da samo s specijalnom dozvolom mogu slec u Zetcko primorsku drzavu

Stevo blagajnik
Gost
Stevo blagajnik

Pa to je cilj akcije, NVO CPC u 4 nahije! Okolo nemamo što da tražimo!

Pravi građanin
Gost
Pravi građanin

Šta NJINE, ristiću, glopane ?

Vidoje
Gost
Vidoje

Nećete, nećete… Vi možete da obnovite samo Savez komunista, a crkvu ne, nikako

FENIKS
Gost
FENIKS

OCEMO,OCEMO VIDOJE OVO JE CRNA GORA
PRIPADA JOJ CPC

Bajo Stanisic
Gost
Bajo Stanisic

O suverena CPC jesteli postavili zvono na novu CPC ili su zatajili vjernici s prilozima

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Čekamo da Srbi vrate ono zvono što su 1918-e sa Cetinja ponijeli, da se prave kvake za kuće bogatih Srba. Danas se sve može provjeriti, pa i ovo što sam napisao. Hvala internetu.

Bimbo
Gost
Bimbo

Ahaaaaa koje zvono ? Ono te Jevrem Frizer opisa ko ovi istoricari 1918 ahaaaaaa e tugo od naroda,zato ste i doveli vasim anti Srbstvom drzavu u nestanak 2006

Viva5icka
Gost
Viva5icka

Oceli mi neko rec od kad do kad je prije 1918 postojala CPC i koje bijo vladika ? I od kad do kad je postojala Zetcka Eparhija ? Ne zaebavam se stvarno ne znam

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Svi raspoloživi popovi od juče na portalu. Vide da se primiče kraj radnom angažmanu u Crnoj Gori. Čak se i Oprem sve manje koprca. Narod je počeo da čita i da shvata da jer srpska crkva strano tijelo u Crnoj Gori. Polako sve dolazi na svoje mjesto.

Trt milojka
Gost
Trt milojka

Matora pg, nisam pop, al tu smo tek prvih 800 g, a i sledecih 8000 cemo biti.prezivjeli smo turke, mlecane, austrougare, njemce, bogne cemo i ovu posast.nidje mi ne idemo.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Ha ha Milojka. Možda su tvoji preci ođe 800 godina. U Crnoj Gori nikad nije bila neka druga crkva, sem crnogorska.Biće da te ufatio onaj Fatićev virus iz 1918-e kad je reka: “mi od dansas više nijesmo Crnogorci, no Srbi”. A ovi popovi koje je Amfilohije dovuka da srbuju, moraće da promijene posao.

Trt milojka
Gost
Trt milojka

Moji nisu 800, al oko 450 jesu.u cg su bili sve srbi do 45, znaci moze biti samo srpska, procitaj nesto o njegosu, k.nikoli…..

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Milojka, biće i tebe ufatila moda ka ostale domaće “srbe” da pričate da su vaši “poreklom” sa Kosova. U tu priču niko ne vjeruje, pa ni vi sami. U crnoj Gori, kako reče Petar I prije 200 godina živi samo jedan Srbin, Sima Milutinović Sarajlija. No biće da ti i Oprem znate bolje od njega.

Trt milojka
Gost
Trt milojka

Znas i sam da je narod od starina ili iz hercegovine ili kosovo.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Po tebi je Duklja sa Vojislavljevićima, koja je 200 godina vladala teritorijom od Drača do Stona, bila država u kojoj nije bilo nikoga. Neobično razmišljanje. Znam puno ljudi koji su dobili zemlju u Metohiji poslije 1912-e, ali ka ni ti, ne znam da je iko sa Kosova doša kod nas.

Trt milojka
Gost
Trt milojka

A znas li kkoga iz hercegovine

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Staropodgoričanine, kada su tvoji preci došli na teritoriju današnje Crne Gore, a tadašnje Turske carevine?

Jež
Gost
Jež

Trt, koliko si pismen i načitan, Milojka.

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Vjerovatno je i Njegoša zahvatio taj Fatićev virus, pa u knjizi ,, Vladarska kuća Petrović Njegoš” štampanoj na Cetinju 1910. piše da je jedan od najvećih srpskih pjesnika.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Ha ha Oprem, viđeli smo kako štampate. Petru I ste ubacivali Srbe, đe ste stigli. Knjazu Danilu isto. Tvoja priča više nema nikakvog efekta. Skoro viđeh da je i “Kosovku devojku” Uroš Predić prekopirao od nas. Sva vam je istorija takva. Hvala internetu, sve se može provjerit.

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Staropodgoričanine, ako je već nemaš kući, na internetu možeš naći knjigu ,,Vladarska kuća Petrović Njegoš” štampanoj na Cetinju 1910. povodom 50 godina vlasti Kralja Nikole, gdje lijepo piše da je Njegoš jedan od najvećih srpskih pjesnika. Sva tvoja pisanja najbolje demantuju Petrovići. Ipak su tvoji krajevi za njih bili Brda, zna se šta je Crna Gora.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Opet ti Oprem isto. Nikolino srbovanje u pokušaju da bude Kralj svih Slovena na Balkanu nije sporno. Kad je vidio da je prevaren pisao je: “ko crnogorstvu ne bio vjeran…” No kasno i njemu i nama. Njegoš za sebe nikad nije napisao da je Srbin. Svuđe piše “mi Crnogorci”.

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Njegoš piše ,,Srbin Srbima na časti zahvaljuje”. A Kralj Nikola je htio da bude Kralj svih Srba, a ne Slovena. Činjenice, dukljanski neprijatelj.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Oprem, to je pjesma. I Crnjanski je pisao Roman o Londonu, a nije bio Englez. Kao što ti davno napisah. Sve dolazi na svoje mjesto. Okupatori će morati da oslobode okupirano. Probaj pope da nađeš pošteniji posao. Imaš kapacitet.

Trt milojka
Gost
Trt milojka

Ta pjesma je nastala po konkretnom dogadjaju koji se stvarno desio, posjeta njegosa kotoru.znas ti dobro do je njegos sam pisao kako je pjesm nastala.falsifikujete sve.

Arbitar
Gost
Arbitar

Vaše su svetinje na Kosovu…..ali opet…..trt Milojka.

CT CETNIK
Gost
CT CETNIK

Ja od kad idem u tu Mirasevu CPC neznam ni koja mi je slava

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Vladika Vasilije u Istoriji Crne Gore , šzampanoj 1754.god., nabraja 23 arhijereja srpske crkve, gdje Mitropolita crnogorskog stavlja na prvo mjesto.

Srbska ZETA
Gost
Srbska ZETA

CPC nije nikad postojala to su price suplje lakomih na novac.Postojala je Zetcka eparhija slavne Srbske stare drzave Nemanjica…To so vi je Udba sagradila crkve na tudju zemlju na Cetinje Bogdanov kraj poirite se kolko vas ima veca vam i ne treba kanite se corava posla da i to ne izgubite

Ljuta
Gost
Ljuta

Kad umres
ti ne znaš da si umro
i nije ti teško.
Tesko je drugima.
Isto tako je i kad si glup.

Opet si dobro prehladio …..?

B74
Gost
B74

A kada cemo da obnovimo fabrike , pogone za prozivodnju , poljoprivredu isl? A da , to nije bitno !
Zaglupljuj se narode kojem se Bogu molite kad su Vam dzepovi prazni !

abba
Gost
abba

Naređenje glavnog štaba : ” sva popadija u napad na CDM “

Biljur Ramadani
Gost
Biljur Ramadani

Steva za blagajnika Mirasa za provadura a Lava da kadi po kuca al po metru kvadratnom,sukovic da prati kamere na ikone i direktno da se ukljucuje u RTVCG kad je veca suma para donirana

jovan
Gost
jovan

Bogami što Milo obeća učinjet će sigurno, dosta puta se ne slažemo ALI….

Mrgud
Gost
Mrgud

Zivjela CPC. Mitropolite sad imas i po
Iticku podrsku za autokefaliju. Pravo kod Patrijaha za tomos zajedno sa Makedoncima.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Ne da nam Patrijarh Tomos, ali će Milo dat Kawasaki!

Mate Budak
Gost
Mate Budak

Prvo spomenik Pavlu Djurisicu,Srpku Medenici,Vladu Sipcicu,Blagoti Jovovicu pa cemo vratit crkve do tada cekajte jer do sad nista po obicaju nijeste Crnogorskom radili

Kijoslav
Gost
Kijoslav

Cim se unervozio Oprem dobro nije im done. Obnova autokefalnosti nase crkve je posljednji ekser u mrtvacki sanduk njihovog zlocinackog projekta Velike Srbije.

Srbska ZETA
Gost
Srbska ZETA

Poslednji ekser u kovceg je udaren 2006 kad smo izgubili suverenitet,mi moramo suverenitet povratit ovdje nema drzave vise se pita EU i NATO no narod kakva mi drzava

Ljuta
Gost
Ljuta

Iz presude Vrhovnog suda CG od 24.04.2018 Ne može se prihvatiti stanovište izraženo u reviziji tužioca da pravoslavne crkve kao vjerska organizacija u CG nijesu bile vlasnici zemljišta i da je isto bilo državna svojina sa kojom je jedino mogla raspolagati država. Naime, odredbom čl.716. Opšte imovinskog zakona iz 1888. godine, na koji se pozivaju i nižestepeni sudovi, bilo je… Više »

0I0
Gost
0I0

Dobicete kehvalnu no ocel Miras ili Lajo bit poglavnici ?

Roro
Gost
Roro

Đe ćeš bez vjernika Mikašu?Nema vas ni za mali fudbal!

kn
Gost
kn

Roro ko je vjernik ici ce u crkvu pa kojoj god drzavi ta crkva pripadala .Pravoslavna crkva u Crnoj Gori zar nije normalno da se zove crnogorska jer to jeste i fizicki i svakako.Svakako da ceCrnogorci dolaziti u svoju crkvu dje ih nece proklinjati omalovazavati.

Roro
Gost
Roro

Svako u svoje crkve i manastire.

sektas
Gost
sektas

Vjernik? Zar moramo svi biti vjernici?

POJK
Gost
POJK

E moj Roro naivan li si ti. Pa poltroni ce ici u crkvu ne zbog vjere u svevisnjeg boga nego zbog vjere u zemaljskog boga. A da se ne lazemo i tog svevisnjeg su izmislili zemaljski da bi drzali raju na okupu i da bi svojim mislima pripisivali da su svevisnje i tako laksw vladali.

Viva5cka
Gost
Viva5cka

Do sad ni suverenitet nijesi napravio da prvo ti nijesi ima koristi od toga bogomi i ovaj plan je tvoja pohlepa a ne volja vecine pravoslavaca to i budala zna

Ljuta
Gost
Ljuta

Eto postade milo vrhovni komandant pravoslavnih crkava …🤠🤠🤠🤠💰💲💰💲🦗🦗🦗🦗🦗🦗

Srvska ZETA
Gost
Srvska ZETA

Kojecete nama Srbima crkve dodijelit ljudski i posteni a i pravicni Montenegrini

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Dodijelit ćemo vam sve one koje ste od para iz Srbije napravili. Ljudski, pošteni, pravični i pomalo pismeni Srbine.

Alah je jedan
Gost
Alah je jedan

Oće li se Mirašu vrtat džamije da se moli Alahu?

Ljuta
Gost
Ljuta

Crkveno zemljiste je 1957. godine upisano kao opštenarodna imovina bez valjanog pravnog osnova….ovo iz presude vrhovnog suda CG a odnosi se i na katoličko i muslimansko ali ne i bošnjačko jer je to nova nacijea desetak godina stara

Maks
Gost
Maks

Znalo se šta se sprema čim je Azazelo mahao iz aviona.

blok5
Gost
blok5

Najzad i pitanje Cnogorske crkve da se riješi! Milo hrabro i vizionarski kao i vazda!
Dugo smo čekali ali smo dočekali.
Sa srećom!

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Kada se istorija ne uči iz deseterca i progovori jezik dokumenata i istorijskih činjenica, srpska mitomanija se sruši kao kula od karasta. ČINJENICE, VJEKOVNI SRPSKI NEPRIJATELJ.

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Govor Lazara Tomanovića predsjednika Ministarskog savjeta prilikom proglašenja Crne Gore za Kraljevinu: ,,Cetinjski vjesnik” 19.08.1910.str.2. red 3.: Pored toga, Mitropolija Cetinjska je jedina Svetosavska stolica koja je bez prekidanja sačivana do današnjeg dana i kao takva zakonita naslednica Pećke Patrijaršije

Fred
Gost
Fred

Da, ali je ona ispostava iz Srbije uperena protiv crnogorskih drzavnih interesa.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Ha ha tužni Oprem, izlizali su ti se citati. Još čekam, da ti koji imaš svu arhivu, objaviš u kom dokumentu se pominje srpska crkva u Crnoj Gori prije 1918-e. Kao što vidiš, ljudi citiraju dokumenta đe piše “crnogorska pravoslavn crkva”. Sve polako ide svojim tokom. Brzo ćete pope ostati bez radnih mjesta koje vam je Amfilohije podijelio.

Ljuta
Gost
Ljuta

I ako se čovjek rodi
Dje ga nidje bilo nije
Od njega se dobro čuvaj
Pradjedovsku narav krije.
Njegoš!

Strijelac
Gost
Strijelac

Sramota koje sve stihove pripisujete Njegošu i kako ga omalovažavate.Ljuta, poslije ovakvoga blama da imaš časti, nikad više ništa ne bi napisao.Raspitaj se čiji su to guslarski stihovi.

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Staropodgoričanine, da li svetosavska znači srpska?

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Oprem, pametniji si ti od tih jeftinih trikova. Svaka crkva ima naziv po državi u kojoj je i granice koje se poklapaju sa granicom države. Kao što u ruskim, srpskim, vaseljenskim dokumentima jasno piše: Crnogorska pravoslavna crkva. A te tvoje doskočice ostavi za tvoje stado.

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Staropodgoricanine, znači li svetosavska da je srpska?

Viva5icka
Gost
Viva5icka

Stra PG ne budali …kad i budala zna da smo vazda bili vezani za Nemanjice i Pecki tron

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Pročitaj što Nemanjići pišu o dolasku u Duklju: “osvojih, popalih, u prah pretvorih, da ne odtade kamen na kamen…” o gradovima Duklje/Zete, Svaču, Oblunu, Drivastu… O zlodjelima Karađorđevića svi sve znamo. No ti pope da uzmeš dnevnicu.

CPC * CT
Gost
CPC * CT

St Podgorica….Koja je to knjiga sreceti i da je nije napisa neko ko je u Zagreb diplomira ?

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Staroppdgoričanine, jasno mi je što ne voliš kazivanja Lazara Tomanovića, predsjednika Vlade Crne Gore u doba Kralja Nikole, ipak je on rekao za Moraču da je Stara Raška. Smatrao vas jednim od većih Srba.

Pjer
Gost
Pjer

Bogomi sam ja bio ubijedjen da je vec obnovljena

Ljuma
Gost
Ljuma

Kada je proglašena carica Katarina Velika za kraljicu svih pravoslavaca u proglasu je spomenuta crnogorska crkva i gle čuda srpska nije.

abba
Gost
abba

Znaju Rusi da su Srbi najčistiji Turci.

Dejan
Gost
Dejan

Tako je. Svoj svome

Ljuta
Gost
Ljuta

A naše milu

xulxul
Gost
xulxul

ALBANCI IZ ULCINJA SMO UVIJEK UZ TEBE. MILLO GJUKANOVIQ

KOCOBO
Gost
KOCOBO

Amfilohije razduzi dzipa,dosta je bilo bogacenja preko ledja nasoh crkava ,kosovo republik ha ha ha ,spavate li mirno cetnici ? Na traktor i za beograd ! 🇺🇦5:0🇷🇸

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Drži se ti Haradinaja i Tačija, a za nas se ne sjekiraj

Fred
Gost
Fred

Haradinaj i Taci su vasi. Vi sa njima pregovarate.

Bar_pamti
Gost
Bar_pamti

Jedan je Milo ! Vizionar i patriota ,sve kraljeve je nadmasio !

Ljuta
Gost
Ljuta

Pogotovo tita

Liberal
Gost
Liberal

Dje li ce sad veliki carobnjak gandalf sivi parkirati sviga dzipa ? Hmmm

Stefo12
Gost
Stefo12

Spc je ka gost koji ti dodje kucu izuje se digne noge na sto i jos kreme djecu da ti uci kako treba da se ponasaju u sopstvenoj kuci

Mila
Gost
Mila

Ti opisa moju tetku )

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Moguće je Mila, ali je vrijeme da poslije 100 godina, tetka ide svojoj kući.

Skipper
Gost
Skipper

Mikašu, druže moj … ja sam po vjeroispovjesti rimokatolik ali sam sa svojom familijom 90 i neke godine učestvovao punoga srca u obnovi Crnogorske crkve. Tada je mitropolit bio Antonije Abramovic- ne znam sjecas li se?! A nesto me zivo interesuje dje si tada bio ti i tvoji sledbenici?! Kojoj ste frakciji SPC pripadali?! Jesi li i danas Jugosloven ?!… Više »

Fred
Gost
Fred

I ja sam stari liberal. Sta predlazes ti? Da ne obnavljamo CPC?

Mirjana A.R.
Gost
Mirjana A.R.

BRAVOOO… konačno jasan i glasan stav po povom pitanju i to s namjerodavnijeg i najuticajnijeg mjesta! Tooo… Sad možemo očekivati konkretizovanje ove dugogodišnje nedovršene priče, kao i dobre promjene na više planova, nadam se.

Krsto Cetnik CT
Gost
Krsto Cetnik CT

Povrati nam suverenitet te izgubismo Milo 2006,cim budemo suvereni i crkvace bit.Od 2006 ovdje nema ni naroda ni drzave a ni veselja,nezna se ni ko pije ni ko placa

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Samo Bog i CPC..

Bajo Stanisic
Gost
Bajo Stanisic

Ako obnovis crkvu ka i suverenitet 2006 bolje da nas sve spalis prije no to sto dozivimo gospodare…

Leon
Gost
Leon

Milo, hrabro ka’ vazda!

Greece
Gost
Greece

CPC nikako i nikada ne može biti u mogućnosti napraviti raskol u svojoj vlastitoj državi, đe i pripada sa svojim narodom, već to radi SPS preko Mitropolije Crnogorsko Primorske tj. Amfija, koji se ne pridržava kanonskoga prava

Duda
Gost
Duda

Aj da vidimo i to čudo

Nata
Gost
Nata

Nije ovo Milo rekao!

Izazvana
Gost
Izazvana

Uh. Sad pročitaj ovu “mudrost”.
Pa, Lomi, malo sutra

RISTO
Gost
RISTO

Tako je i ja sam za to. Dosta je bilo. RACUNAJTE I NA MENE. RISTO

zecanin
Gost
zecanin

CRNA GORA JE PRAVOSLAVNA ZEMLJA I SAMIM TIM MORA IMATI SVOJU CRNOGORSKU PRAVOSLAVNU CRKVU. BEZ CPC NEMA NAPREDKA NASOJ DRZAVI. SAMO OVAKO MOZE DA SE UJEDINI NAROD CRNOGORSKI. VJERA JE POKRETAC SVEGA DOBROG.

Pavle Djurisic
Gost
Pavle Djurisic

Sram te bilo Zecu ovo nema veze sa ZETOM…Znasli tugo anti zetcka da je ime Crna Gora (4 nahije sa po 20 kuca) unistilo ime slavno ZETA Ivan Crnojevic posle pada Zabljaka je uteka u kamenjar Cetinjski da se spasi nacinio manastir i Vllasku Crkvu.Dajmi jedan dokument djese pominje u doba Balsica i Crnojevica ime Crna Gora.Sram te bilo pa… Više »

Srvska ZETA
Gost
Srvska ZETA

Ahaaaaaa nemate ni 500 vjernika ocete crkvu ada evo i iz VATIKANA su sprint ufatili da vas priznaju

zecanin
Gost
zecanin

Ovo se cekalo jedan vijek…. Vrijeme je da se vrati vjera medju narod.

Goku
Gost
Goku

Ono sto je nekada bilo to opet se sada vraca i ostaje vjecno za sva vremena.

Boris Mk
Gost
Boris Mk

Ovim cinom izgradicemo cvrste temelje za razvoj nase drzave. Nak nam je vjecna autokefalna CPC

Mornar
Gost
Mornar

Konacno je vrijeme da se vrati stara Crna Gota u mderno doba.

Patriota
Gost
Patriota

Spc je sama sebe dovela u ovu situaciju, Amfilohije je zasao duboko u politiku i glavni je rivac sto je sam sebi potpisao da moze jedino u Srbiju da popuje.

Drale
Gost
Drale

Nadam se da ce nam Sv. Vasilije Ostroski slava mu i milost pomoci da povratimo izgubljeni um i da se vratimo na svoj put..za zivota ie bio srbin i odkupljivao je po Bosni zarobljene srbe..nadam se da ce namno i ovog puta pomoci jer nam je njegova pomoc sad najpotrebnija..

SlovenskaSparta
Gost
SlovenskaSparta

Drale, ne huli na sveca, ne izmišljaj! Dosta je vise toga otimanja! Ostrog je ZAKLETVA Crnogoraca!

Taksista
Gost
Taksista

Sjutra ce Amfilohije opet da kune, ko vrati autokefalnost da Bog da mu…..
Jer to je u njegovom maniru.

JelenaNK
Gost
JelenaNK

Ne smatram da je spc ista lose napravila ali su svaku crkvu prisvojili kao svoju, kao da crnogorci ne mogu da ulaze unutra…. Red je bio da se to isristalizuje…

auh, glava!
Gost
auh, glava!

Jelena, SPC je napravila, i dalje pravi, MNOGO TOGA LOSEGA ZA CRNU GORU I CRNOGORCE

SuadPV
Gost
SuadPV

Konacno da maknu ovog amfilohija jer je dosadio i Bogu a i narodu.

Sefket
Gost
Sefket

Od covjeka koji je prvo “zbog sahovnice zamrzio” sah a kad ga malo stegli proglasi Stefa Mesica pocasnim “sahistom”Podgorice ne ocekujem nista drugo no konstantno manipulisanjem nacionalnim osjecanjima.Moramo priznat da on to perfektno radi.Najbolji maher posle Cercila.

Meris
Gost
Meris

Nije moja vjera pa ce neko reci da ne treba da komentarisem, ali smatram da je ovo jedini ispravan potez koji treba da raduje pravoslavne Crnogorce jer i oni treba da imaju svoju crkvu gdje nalazu badnjake i gdje mogu da nadju svoj mir.

strudla
Gost
strudla

Mogao bi amfilohije da kokurise za mjesto😂😂😂

auh, glava!
Gost
auh, glava!

“zasluzio” je, strudlice, kako nije! Bas bi trebalo volove, kopilad, komunisticko smeće…da uzmemo u obzir i da mu damo sansu da nas i dalje tko cascava…

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Nije Amfilohije naučio lekciju od Kralja Nikole. Da im ne donosi desetine miliona eura godišnje, davno bi ga niz vodu puštili.

Markobar
Gost
Markobar

Milonje neko ko je vratio Crnu Goru gdje joj je mjesto i sad zeli da zavrsi konacno svoju misiju i dodijeli CPC autokefalnost. Velika ti hvala predsjednice.

VolimCg
Gost
VolimCg

Ne moze neo ko kune i kleveta da bude svesteno lice…. Kako da poljubim ruku tom covjeku?
To u CPC nikad nije smjelo da se desi niti ce se desiti.

DrazenCt
Gost
DrazenCt

Amfilohije je covjek koji predstavlja spc, a u srbiju ga ne mogu na oci vidjeti.

RankoBR
Gost
RankoBR

Risto pakuj kofere.

profesorr
Gost
profesorr

To nije nosta novo…. To je nesto sto su nam Srbi ukinuli i sto je normalo da se ispravi nepravda prema Crnogorskom narodu.

Knele
Gost
Knele

Vjera je nesto sto nas sve pokrece i cpc treba da postoji u Crnoj Gori i stavise neizostavan je dio crnogorske istorije.

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Па постоји и то је МЦП.

biba struja
Gost
biba struja

na savini kažu da su ovako čujali na tvcg ko će im ga vjerovati Polećela dva sokola pravo sa neba i padoše pred manastir Petra Svetoga jedan nosi zlatnu krunu Cara Dusana drugi nosi britku sablju hrabrog Milosa Išetao Crnogorske zemlje gospodar sokoli mu predadose taj sa neba dar Sjedinicu Srpske zemlje krunom Dusana odbranicu Srpski narod sabljom Milosa Knjaz… Više »

auh, glava!
Gost
auh, glava!

Haaaaahaha, stihoklepci, nema vam pomoci, BICE SVE PO ZAKONU! Bubice…

Bokaco7
Gost
Bokaco7

Ne znam sta je problem? Svaka pravoslavna crkva ima u svojoj drzavi crkvu koja pripada tom narodu… Tako je sasvim normalno da i mi imamo Crnogorsku pravoslavnu crkvu.

Kosta Pg
Gost
Kosta Pg

Nije mi jasno zasto se i ovoliko cwkalo od 2006godine na autokefalnost cpc

Baranin
Gost
Baranin

Svakako da treba da se obnovi cpc. To je samo bilo pitanje vremena

Ssśal😀e
Gost
Ssśal😀e

Zakleli se svome gospodaru na SVETOGA PETROVA oltaru da za Crnu Goru ko drzavu nece zalit poloziti glavu bilo 1918 a sad NATO sila u regionu koga briga za srbijance. OJHaaaa

Sigurica
Gost
Sigurica

MontenegrinaBA… Polovina DPSa ne vjeruje rusima i sankcije su im uveli,… Za vas pitanje- kolika je tada CG. bila, .. i ko joj se pripoji i zašto…. da bi danas imao ko da gugla,…

Vitamin C
Gost
Vitamin C

Ajde, vise, vakat je!

CCCCCC
Gost
CCCCCC

Risto na apartima

Nece dugo zajed
Gost
Nece dugo zajed

Ne, nece moci zajedno SPC kao paralelna drzava u drzavi i na drugoj strani suverena proevropska Crna Gora. Nesto ce nestati.

Ligeja
Gost
Ligeja

Neponovljivi čovjek i državnik kakvog Crna Gora dugo neće imati!
Crnogorska crkva je identitetski orijentir naše države. Obnoviti je, znači udahnuti Crnoj Gori novi život, nesalomiv.

Logicne premise
Gost
Logicne premise

SPC je duboko antagonizirana drzavi Crnoj Gori i crnogorskom narodu kao i manjinama. Djelovanje SPC u CG je svedeno na politicku misiju . Njihovo formalno religijsko ustrojstvo je “front” paravan za specijalni rat protiv drzave CG. Vrh SPC u CG jeste duhovni dio najekstremnijeg srpskog nacionalizma povezan sa operativcima na terenu poput nekad Arkana, Karadzica, Mladica itd. U DUZEM ROKU… Više »

Rizici
Gost
Rizici

SPC ne moze vise djelovati kao drzava u drzavi jer ugrozava njene temelje,
ugrozava slijed ostatka kontinenta Evropa,
ugrozava multietnicki karakter drzave,
ugrozava opstanak crnogorskog naroda,
ugrozava bilo kakav progres ka buducnosti tj uzrokuje povratak u mrak proslosti i ratova

Sigurica
Gost
Sigurica

MontenegrinaBA…Ovu zadnju rečenicu pošalji ovoj polovini DPSa, pošto misle da pravoslavni vjernici u C.G. su srbijanci, tuđini, okupatori,… i najbolje iste ukloniti,… ali ih ima većina,… pa se zabavljaju,… skrivajući afere,…

Trt milojka
Gost
Trt milojka

Vratićemo vam crkve,ionako su vaše,samo mi ne dirajte novi BMW,kad se vratim u Ćićevac da svi vide kako sam uspio u životu.

Trt milojka
Gost
Trt milojka

Jadno

Tvrtko
Gost
Tvrtko

Koliko li je kostala samo ,,koreografija,, za ovu konferenciju i iz cijeg li je dzepa?Iz naroda svaki euro patriote na baterije,nikad se opametit necete.

Medea
Gost
Medea

Rece Vucic da su Djukanovic I Amfilohije najbolji drugovi.Evo perfektan primjer kako politika u Crnoj Gori funkcionise.Sreli su se Djukanovic I Amfilohije I dogovorili podizanje tenzija I skretanje paznje U interesu naroda podrazumijeva se.Tuzno ka da je srednji vijek.Poslije trideset godina na sceni Evo sto nude.Trideset godina zivota ovi likovi su tu.

MontenegrinaBA
Gost
MontenegrinaBA

u ruskom Enciklopedijskom riječniku Granta, 1913. članak „Православiе”, str. 289. Navodi: “Prije svih je postala autokefalna Crnogorska crkva (od 1766. god), zatim Grčka (od vremena stjicanja političke nezavisnosti Grčke, konkretno, od 1833. god), potom Bugarska (od 1870. god. Fermanom Sultana), Srpska – 10 godina kasnije…”
Ne vidim, što je ođe nejasno gospodo. Pravoslavlje nije Srpsko!!

Dr xyz
Gost
Dr xyz

Sve smo to znali, i sve su to Srbi znali, ALI NAM NIJE POMAGALO. Drzava je trebalo da stane uz svoje Crnogorce i svoju crkvu. Mnogo se zakasnilo. Ali, neka makar nasa djeca znaju KOGA I STO DA POSTUJU. Bolje ikad! Vakat je!

Vucijivuk
Gost
Vucijivuk

Tacno ne verujem sta politika napravi od jednog naroda, Srbi su Crnogorci i obratno .Nisam pripadnik niti jednog naroda od spomenutih a iz licnih uverenja smatram da je pojam nacije nesto apstratkno sto moze , odnsno jeste posluzila najrazlicitijim ciljevima. No , ne bi li dosao do srzi onoga sto pokusavam istaci reci cu da sam i sam smatrao da… Više »

kn
Gost
kn

Tako je MontenegrinaBa, istina ziva .Ovi bi Srbi da mogu kakopravoslavne vjernike strpali sto pri srpskoj sto pri ruskoj crvi i niko drugi slucajno da nema svoje crkve.

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Moraš da naučiš da je srpska crkva autokefalna od 1219.godine. Pošto je kako navodiš crnogorska crkva autokefalna od 1766.(od ukidanja Pećke patrijaršije), zašto je Sveti Petar Cetinjski išao u Austriju da bi bio rukopoložen od Karlovačkog Mitropolita Mojsija Putnika i još trojice srpskih Episkopa i zašto tada od Mitropolita dobija krunu Stefana Dečanskog, kojom će biti krunisan Kralj Nikola 1910.godine?

auh, glava!
Gost
auh, glava!

Opremljeni, Srpska crkva se do 1918. godine NE POMINJE U CRNOJ GORI. O cemu ti pricas?

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Nick ti je pravi, vjerovatno imaš problem sa glavom čim tako nešto pišeš.

Pavle Djurisic
Gost
Pavle Djurisic

Ali je SRBSTVO CRNOGORSKO,zaboravio si rec i ko to ne postuje ovdje ljeba nece jest…STOP falsifikatorima istorije.Ako Crnogorci nemaju dokumenta da su Srbi onda ih niko nema

Vidoje
Gost
Vidoje

Kao prvo piše se rječniku, a ne riječniku… A da li je taj rječnik istorijski priznat dokument ili je djelo jednog čovjeka, nekog Granta, u kome iznosi svoje mišljenje ili svoje istraživanje koje može biti potpuno različito od istine?

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Pročitaj malo ostalo o Crnogorcima iz tih enciklopedija šta kaže šta smo i odakle

Željko
Gost
Željko

Sasvim normalan, logičan i ispravan slijed događaja jer Crnogorci, kao temeljni i većinski narod u njihovoj i našoj (“manjine”) državi Crnoj Gori imaju pravo na obnovu autokefalnosti crnogorske pravoslavne crkve koju im je uništila Srbija, kao i državnost države Crne Gore koju je država Crna Gora, unijela u Kraljevinu SHS nakon okupacije države Crne Gore od strane Srbije!

Klasika 🎩
Gost
Klasika 🎩

Britva ih brije na suvo 😂😂😂😂

Tajnovidac
Gost
Tajnovidac

Nema popovima bez dobre britve. 🙂

CDM
Gost
CDM

Oce li bit kakvog posla ,da nece malo zdravstvo zivnut cekamo po 2/3 mjeseca rtg pluca a magnetno po pola godine .

Haris
Gost
Haris

Neka se risto pomoli za takve.

Realan
Gost
Realan

Harise ja razumijem tvoje zadovoljstvo ,dobro ste se uhljebili ,svaki musliman koji ima preko osnovne radi u vladu.

Zabjelo
Gost
Zabjelo

Brao CDM komentar tooop.a ovi sto dadose toliko minusa…..mislim suvisno ih je komentarisati

Pekmez-aga
Gost
Pekmez-aga

Imaćemo obzira,daćemo im da ponesu trafiku s Rumije i gratis “krstionicu”.Da u toj trafici Oprem i Trt pokrenu biznis u Lajkovcu.

Mutikase
Gost
Mutikase

Kakvo je vrijeme u Rozaje.
Mutili se sto.

Ssśal😀e
Gost
Ssśal😀e

Posteno vise no sto su zasluzili

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Pekmez-aga, ti možeš da ideš u tvoje Rožaje, a crkva na Rumiji i krstionica ostaju tamo gdje su.

FENIKS
Gost
FENIKS

Oprem opameti se,ili..vrati se svojemu pusti tude dosta su nas nagrdili evo piju krv 100 g.ta spc okupatorska

CDM
Gost
CDM

Ovo cdm glasanje za komentare je regularno kao crnogorski izbori ,okroji 5/6 za i 5/6 protiv ali uglavnom vise glasova dobije ona strana koja se poklapa sa misljenjem moderatora.

Bar4me
Gost
Bar4me

Nasa nacija broji svega par stotina hiljada, ali uvijek ocuvamo nasu slobodu, prezivljeli smo mnogo vece i jace okupatore, stvarno ne znamo sta su Srbi ocekivali.

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Ispada da smo sami sebe okupirali

Sigurica
Gost
Sigurica

Ova polovina DPSa ne može pobjeći od koverte, snimka, državnog udara, D.K. ,… Džaba priča o SPC,o Mitropoliji SPC, o pravoslavnom narodu u Crnoj Gori,… Ova polovina zagovara da je ovo Srbija i time se hrane, skrivaju,… zavađaju, dijele,… narod.

Dr xyz
Gost
Dr xyz

Sigurice, nemoj ti da brines o DPSu, ti svejedno podrzavas popoziciju, kako rece jedan komentator za ove tvoje

Trt milojka
Gost
Trt milojka

Trla baba lan da joj prodje dan

Ssśal😀e
Gost
Ssśal😀e

Dogodine u nis

Petar
Gost
Petar

Bog te čuo!!!

Trt milojka
Gost
Trt milojka

Sta se babi snilo to joj Milo.

Vozi misko
Gost
Vozi misko

Ili dza ili bu

Trt milojka
Gost
Trt milojka

Put me zove moram poći… 🎶🎙️🎶🎸🎤

Trt milojka
Gost
Trt milojka

Lazni nick

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Naravno da je lažni nick, to je jedino što im preostaje u nedostatku argumenata i znanja.

Ssśal😀e
Gost
Ssśal😀e

Dogodine u nis

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Logično je bilo. Iako je oprem imao druge informacije, ipak će srpska crkva morat da vrati sve što je otela. Ovih hiljadu i kusur popova dovedenih u Crnu Goru, ostaće bez radnih mjesta. Njih 5-6 na portalu piše 90 % komentara. Davno napisah: SVAKOG GOSTA, STO GODINA DOSTA.

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Staropodgoričanine, morate prvo da se odlučite između gospode Dedeića i Lakovića, a sa vraćanjem će se ipak malo sačekati

FENIKS
Gost
FENIKS

OLUCI TI OPREM KAKO CE TE SVE STVARI POTOVARIT U DIPOVE,STA TE BRIGA KOGA CE MI IZABRAT ZA MITROPOLITA CRNOGORSKE CRKVE HVALA BOGU NAS MITROPLIT ZIV I ZDRAV,BOG MU DAO ZDRAVLJA JOS PUNO GOD.

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Fenks, može li ae znati na čijoj si ti strani, Dedeića ili Lajovića?

FENIKS
Gost
FENIKS

KOGA GOD CPC IZABERE TI NE PRIZNAJES PREMA TOME STA SI ZNATIZELJAN CEKAJ DA UDEMO U SVOJE CRKVE,CUCES POSLIJE SVE

djuradj
Gost
djuradj

…nijedan dokument ne poznaje prije 1918-te godine srpsku crkvu u Crnoj Gori…

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Jedino što je osnovao Sveti Sava

FENIKS
Gost
FENIKS

SVETI SAVA OTKRIO AUSTRALIJU PISE U SRPSKIM ENCIKLOPEDIJAMA

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Sekula, Sveti Sava je osnovao Mitropoliju, a ko je otkrio Australiju moraš sam da se potrudiš i da pročitaš, ipak nije moje da te i o tome edukujem.

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Samo priznaju srpsko porijeklo crnogoraca

Trt milojka
Gost
Trt milojka

Ha ha ha

Trt milojka
Gost
Trt milojka

Ha ha ha

Ssśal😀e
Gost
Ssśal😀e

Sa osmjehom fogodine u nis pored srbije

Ssśal😀e
Gost
Ssśal😀e

Dogodine u nis

Miraš Sektaš
Gost
Miraš Sektaš

Svaka čast, svim članovima NVO CPC čestitamo DPS!

Ssśal😀e
Gost
Ssśal😀e

Dogodine u nis

Vojnik777
Gost
Vojnik777

Djukanovic me je jos jednom odusevio i kao covjeka i kao patriotu

Zigman
Gost
Zigman

Sve pohvale za Djukanovica i njegov senzibilitet za sva pitanja na Balkanu

Sigurica
Gost
Sigurica

Ili polovina DPSa – nije država,….

Edi89
Gost
Edi89

Svaka cast za predajednika Djukanovica , opet je pokazao koliko je veliki covjek i Crnogorac

Sigurica
Gost
Sigurica

Evropski nema što… Monopol drži pravoslavni vjerski narod u Crnoj Gori… Referendum – pa da vidimo koliko koga ima…. DPS nije država.

Vitamin C
Gost
Vitamin C

Sigurice, prvo vi vratite oteto, pa cemo lako. To nije “referendumsko” pitanje no nasljedno pravo Crnogoraca U SVOJOJ DRZAVI. Referendum mozemo odrzati u Srbiji za sve one porodice koje su dosle “odnekud iz Crne Gore” , a koje ste ladno posrbili. No, probudice oni svoje crnogorstvo kad mi udjemo u EU , onda ce im odgovarati da se izjasne kao… Više »

Slavko
Gost
Slavko

Na najgluplji nacin je ovime potpisao pad na iducim izborima…

lok
Gost
lok

pad Mandića i družbe?

Slavko
Gost
Slavko

Kakve veze ima Mandic sa ovim? Umijes li ti da citas?

Leto
Gost
Leto

Śata, prosvijetli nas!

FENIKS
Gost
FENIKS

Slavko,ti puno citas,previse ali krive podatke tj.srpske
ne dira te okupacija od 1918?

Vitamin C
Gost
Vitamin C

Slavko, a sto, da mu vi nijeste slucajno dali glas? Nece, bogomi, nista izgubiti, no ako ostvati ovo, bice dozivotni predsjednik! I Ustav crmo promijeniti ako treba.
Uzalud ste se timski ostrvili na njega.

Nenad
Gost
Nenad

Refeferendumsku pricu gira 13 god..Nato prica par god. I to ke zavrsena prica. E sad mu je ovo nova tema..bice ako nisi u cpc protiv drzave.podijeli marod jos vise za sledecih 15-20god vlasti.onda moze u penziju.Al se bojim ovog puta da ce sa ovom temom sam sebe pokopati..

...
Gost
...

Nenade, on je ovo trebalo DAVNO da uradi, ma sto ti mislio o tome ( mora da si mlad, i pogresno informisan, sto nije nikakvo cudo).

Milenko
Gost
Milenko

Svaka cast! Nek nam je srecna Crnogorska crkva!

xulxul
Gost
xulxul

poz iz ulcinja

Pattria
Gost
Pattria

Volio bi da je tako Predsjedniče, ali onda bi trebali starijeg brata disciplinovati i slične jer on sarađuje sa tom crkvom debelo a nekom analogijom se može povezati da svi iz dps i vlasti koji pomažu Spc u cg u stvari Vam rade o glavi a i državi, što namjerno što slučajno. Uglavnom, iako je ovo dnevnopolitička izjava, pa ni… Više »

Sekularna CG
Gost
Sekularna CG

Vizionar sa sve punijim računom u banci. Komunisti se nikad nisu libili od toga da nasrnu na crkve. A ove komentare ispod, pisao je jedan ili nekoliko DPS sendvičara. Vidi se po identičnom stilu izražavanja.

Bijeli Pavle
Gost
Bijeli Pavle

Kad tako znas da uporedjujes sto ne uporedis stil gradjenja crkava u srbiji i Crnoj Gori i vidjeces da su potouno razlicite arhitekture uostalom ka i sve drugo

...
Gost
...

Sekularni, treba da zauvijek upamtis da je Srpska crkva NASRNULA NA Crnogordku pravoslavnu crkvu, i uz pomoc srbijanskog suverena ZAPOSJELA SVE CRNOGORSKE CRKVE. Upamti to i prenesi mladima, jer, TO JE ISTINA.

Pravi građanin
Gost
Pravi građanin

Otkad imaš uvid u Milove račune ? Pošalji šifre pa da i mi vidimo.
p.s. ne volim suvu hranu
volim Crnu Goru, jedinu domovinu
poštujem Srbiju i želim joj svako dobro

srb
Gost
srb

ja sam mislio da su vucicevi botovi najgori ali i milo konje za trku ima

...
Gost
...

srb, da ne bi mislio i pretpostavljao, dobro znas da CRNOGORSKE PORODICE SVE SLAVE I SVECE KOD KUCE SLAVE, zbog toga sto ne zele da ih u njihovim crkvama docekuju TUDJI POPOVI SA TUDJIM IDEJAMA I PONASANJEM.

Haris
Gost
Haris

Milo u pravu, ka i vazda, istina je na strani suverene države Crna Gora.

Miki
Gost
Miki

Bice obnovljena 2020 tacno sto godina od kad je ukinuta. Boze zdravlja I s andjelima samo. Da je vjecna!

Javise
Gost
Javise

Isti coek ka 1991…. Tad je druge cerao…..

Pravi građanin
Gost
Pravi građanin

Ne ! Tada je još postojala SFRJ koju smo, mnogi, voljeli i kojoj smo, kao vojnici, dali zakletvu. I Milo. Ali, neki srbi, hrvati i slovenci je razbucaše. I nama put u samostalnost trasiraše. Takva nam je sudbina. Sa srećom.

Makedonska
Gost
Makedonska

Crnogorci znaju sta rade!

Ssśal😀e
Gost
Ssśal😀e

Putui putuj sreco moja izmefju kosova i vojvodine i povedi
😈😈😈 znas ti koga
SPORT
Kad je revans sa UKRAJINOM
P.S.
Naravno uz pozdrav
dogodine u nis pored srbije

ysl
Gost
ysl

Bez ove odluke nema moderne Crne Gore

SaraBanda
Gost
SaraBanda

Svi znaju da je ovo vracanje pravde. Istina je na Milovoj strani i ovoga puta! Podrska!

TinaDG
Gost
TinaDG

Nema ljutnje.ovo je ispravna odluka.zivjela Crna Gora!

FakeNews
Gost
FakeNews

Konacno da pobijedi pravda

PinkO
Gost
PinkO

Crnogorci su uvijek imali crkvu-nista novo. Cestitamo!

Ekonomista
Gost
Ekonomista

Radosna vijest za sve koji vole Crnu Goru!

ZanaPerovic
Gost
ZanaPerovic

Crnogorci neka vam je srecno!

FENIKS
Gost
FENIKS

FRKA OKUPATORI SPC?

ĐuroOpremTrt
Gost
ĐuroOpremTrt

Došlo vrijeme da razdužimo mantije i da se razilazimo.Ja(Đuro)se vraćam u Babušnicu,Trt u Belu palanku,a Oprem u ‘Ercegovinu.Svuda dođi al’ kući svojoj pođi.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Zaboravio si da Tomosa Kuršumlija zove. I ponovo pitanje za sve nih. U KOJEM DOKUMENTU SE U CRNOJ GORI POMINJE SRPSKA CRKVA, PRIJE 1918-e.

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Staropodgoričanine, pročitaj Istoriju Crne Gore od Vladike Vasilija Petrovića štampanoj u Moskvi 1754.godine i naći ćeš u dijelu u kome piše o Srpskim Arhijerejima Mitropolita Crnogorskog na prvom mjestu, što je i normalno, jer je on nosio titulu Egzarha Svetog trona Pećkog.

Emilija
Gost
Emilija

Nas predsjednik je pravi vodja! Jos jedan uspjeh!

MalaPlava
Gost
MalaPlava

Bice crne gore i crnogoraca dok je mudrih ljudi koji ju vode!

Magdalena
Gost
Magdalena

Ista prava za sve!Srecno crnogorci!

ProfesoricaM
Gost
ProfesoricaM

Crna Gora krupnim koracima ka EU!

rekreativac :)
Gost
rekreativac :)

Dok je Mila bice i Crne Gore. Bravo predsjednice!

Anagastum
Gost
Anagastum

Rece li ono Njegos da ” Crna Gora ostade da vjekuje”. Bravo, Predsjednice, tako se to radi!

Rajan
Gost
Rajan

Ne daj Boze…..

Pravi građanin
Gost
Pravi građanin

Rekreativni, Milo sam nije. Biće pođeko da vodi Crnu Goru i poslije njega. Uz Božju pomoć, dok je svijeta i vijeka.

Sara
Gost
Sara

Sa Milom i za Milom!

Mugi
Gost
Mugi

Svasta su cim se ovaj bavi?! Nije dobro!!!

Bambus
Gost
Bambus

Jos jedan uspjeh velikog vodje!

Rade Paun
Gost
Rade Paun

Ovo me podsjeća na skakača uvis koji podiže lestvici, kad preskoči visinu…. Međutim, dođe na red i visina koju ne može da preskoči a da lestvicu ne sruši. Može mu se desiti i da iza lestvice ne padne na strujnjaču

Anagastum
Gost
Anagastum

Paune, kad ces na paradu?
Pomiri se. Crnogorci ne ljube lance! Vakat je!

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Anagastum tu recenicu je rekao Srbin Njegos katolicima.

MarkoPolo
Gost
MarkoPolo

Ovo cekamo decenijama! Zivjela Crna Gora!

Montenegrino
Gost
Montenegrino

Zašto ste mi izbrisali komentar o crnogorskoj katoličkoj autokefalnoj crkvi.

Anagastum
Gost
Anagastum

Montenegrino, kaze se KATOLICANSKA, a ne katolicka. A ti uzmi crkvene rjecnike i samo se preciznije izrazi, bice sve ok. Razlikuj znacenje izraza. Pozdrav.

Calamper
Gost
Calamper

Milo je CAR! Takav treba Crnoj Gori!

Tupa britva
Gost
Tupa britva

Buhaha …

Señorita
Gost
Señorita

Konacno poslije 100 godina!

Nesquik
Gost
Nesquik

Brzo ce sve doc na svoje.bravo milo!

RedStar
Gost
RedStar

Ohrabruje najava mila djukanovica sve one koji vole crnu goru

CocaCola
Gost
CocaCola

Milo zna sta radi. Uspjesno vodi Crnu Goru. Vidimo se u Evropi!

Goran
Gost
Goran

Crnogorska autokefalna crkva, kakva CPC, Milo ima ipak najjaču NVO

katarina:)
Gost
katarina:)

Veliki udarac velikoj srbiji!

InesBerane
Gost
InesBerane

Jos jedan hod ka uspjehu Crne Gore! Bravo Djukanovicu!

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Inese vracaj se okle si dosla

Ljuta
Gost
Ljuta

I ako se čovjek rodi
Dje ga nidje bilo nije
Od njega se dobro čuvaj
Pradjedovsku narav krije

Anagastum
Gost
Anagastum

Ljuta, kad bolje razmislim, dobri su stihovi: treba se vratiti pradjedovskoj CRNOGORSKOJ vjeri. Rece Njegos: ” U SVIM ZIVOTNIM SITUACIJAMA CRNOGORAC JE UVIJEK CRNOGORAC”. I TO DANAS MILO PONOVO DOKAZUJE. BRAVO, PTEDSJEDNICE!
A ti, Ljuta, odmori, umorio si se svih ovih godina srbujuci …

Drale
Gost
Drale

Bravo Ljuta..dobar stih

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

SVI SE JAVITE SIMPATIZERI SPC UGROZENI SMO U CRNOJ GORI CRNOGORCI OCE SVOJU CRKVU NAZAD KOJU SMO IM OTELI 1918

Rajan
Gost
Rajan

Nemam nista protiv Autokefalne crkve, pod uslovom da je Vaseljenja prizna I da joj TOMOS, ali da je vode rascinjeni popovi i NVO…e ja u tu crkvu ne idem, a glasam te Predsjednice 20 godina, pa cu Boze zdravlja I dogodine….

Anagastum
Gost
Anagastum

Rajane, procitaj ukaz Aleksandov, koji je krsten u CPC. Vidi sto tamo pise. Nemoj pausalno pricati.

Ilinois
Gost
Ilinois

Rajane, najbolji komentar !

Rajan
Gost
Rajan

Hvala….

Bel
Gost
Bel

I vrijeme je vise ! Pod hitno i po kratkom postupku !.

Objektiv
Gost
Objektiv

Zar je nisi obnovio već 20 godina? 😂E moj Milo, izgleda da ti đavo ne da mira.

gugi
Gost
gugi

preśednice,crkva je odavno obnovljena nego tebe i ove oko tebe to nije interesovalo a mi smo to do sad postovali…e sad ce te zajedno biti postovaoci Cpc

Rajan
Gost
Rajan

Crkva nema postovaovce , vec vjernke genje…

Kuda
Gost
Kuda

Mora se birat patrijarh, to mora biti neka jaka zv-licnost. Pa onda sve redom mitropoliti, vladike protojereji, jereji , svestenici, djakoni itd. To je veliki projekat nema sta. Mozda je najpreče krenuti od imovine?

...
Gost
...

Kuda? Samo ne brini.

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Predsjednik Đukanović se nije izjasnio da li će da podrži gospodina Dedeića ili gospodina Lajovića. Da li neko zna ko od njih dvojice ima veće šanse?

Pisar
Gost
Pisar

Jako dovitljivo za petogodišnjeg dečaka. Ajde spavaj i sanjaj Kosovo.

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Dzaba ga sanjam kad je Albansko.

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Lažni nick, pročitaj od Kralja Nikole ,,Onamo, namo”.

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Pisar, kako da spavam.kada ne znam da li prednost ima gospodin Dedeić ili Lajović?

Javise
Gost
Javise

Nacionalista se vrce doma…..

Kostanjica2
Gost
Kostanjica2

Volim ovakve govore Lomija….takvim tempom docice ces do toga da ces glasaca imati koliko i ovaj deda mraz registrovan u policiji vjernika.Nece ti tu pomoci Luxemburg Argentina Chile itd….Uzalud vam trud sviraci el prezidente….Ovaj put uzalud uistinu…a brzo ce se vidjeti to….vec u narednih 5god.

Miško CG
Gost
Miško CG

BRAVO MILO. Konačno i to da dočekamo.

Ljuta
Gost
Ljuta

🤴
Kad umres
ti ne znaš da si umro
i nije ti teško.
Tesko je drugima.
Isto tako je i kad si glup.
🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸

Delije Bar
Gost
Delije Bar

Oces kako ne

Mnogo je
Gost
Mnogo je

Pa ako moram da biram izmedju DPS i crkve, ostajem uz crkvu.
Ovo je vec mnogo. Traziti da se odreknemo Sv. Vasilija je suludo. Sad pocinjem da vjerujem da ipak DPS nije napustio petokraku i komunizam. Pa cijela planeta je protiv komunizma pa cu i ja sa vecinom.

Mr. Perfect
Gost
Mr. Perfect

Neka se SPC spakuje i neka ne zaborave da ugase svijetlo za sobom.

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

SPC ima 60% stanovnistva drzave…ne idemo nidje

Mr. Perfect
Gost
Mr. Perfect

Hahahaha, ne no 100%, vi idete u minus što se tiče popisa, a Crnogorci u plus, dako vas bude manje od 10% na popisu 2021. Okupatori nestaju polako

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Mr.Perfect Srpske pravoslavne porodice u CG zive po selima po troje djece a fensi milogorske u gradu sa jedva 1. Vidjecemo koliko vas ce biti

Ssśal😀e
Gost
Ssśal😀e

Prvi put da te podrazvam ovo je to sto cekam of raspada LSCG samo naprijed preśednice.PODRSKA

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Da vas obavijestim narode do sada smo zasjedali u manastirskim sobama aktivisti Spc dobili su upute da svi bas svi sposobni daju minus na ovaj tekst navodne izjave M. Dukanovica

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Lazni nick, na čijoj si strani, gospodina Dedeića ili Lajovića?

Agnostik@
Gost
Agnostik@

Dragi admine….što mi ne pušti komentar????

Patriota
Gost
Patriota

Kralju !

Milan
Gost
Milan

SPC treba da prizna Crnu Goru kao državu i vrati joj autokefalnost silom oduzetu. Time bi pokazali da poštuju građane i priznaju crnogorsku nacionalnost. Na žalost ponašaju se isto kao i 1918 kada je srpska vojska upala u CG.

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Priznajemo Crnu Goru ka nezavisnu srpsku drzavu za ostale fantazije nek zadrzite za sebe

Stevo mutni
Gost
Stevo mutni

Opštinska konferencija DPS odlučila da da TOMOS Mirašu i izabrala svoje parohe u crkvenoj opštini Nikšić! Eviva!

Bozepravde
Gost
Bozepravde

Gospodi pomiluj ga i ovaj portal isto

Franeta
Gost
Franeta

Ovo svake godine pricas. Nema od toga nista. On od 2007. godine 1-2 puta godisnje spomene istu ovu recenicu. Ali velika balkanska anomalija je da ovdje ljudi slabo pamte. Anomalija za nas ljude obicne smrtnike ne i za vlastrodrsce koji tu anomaliju koriste za sebe i svoje usko partijsko privatne interese. Nece Milo udariti na crkvu. Ne smije. Jer ostaje… Više »

Budimo realni
Gost
Budimo realni

МЦП је једина православна црква у ЦГ и уколико црква треба да је аутокефална то може само са њеним свештенством и у њеним границама. Дијелити цркву и њену имовину између Митрополије и једне НВО на челу са распопом може помислити само атеиста са оскудним знањем из историје и са мржњом према свему што га подсјећа на себе из деведесетих.

Definitivno
Gost
Definitivno

Budimo realni, ovo sto pricas je cist bezobrazluk! I sramota do neba.

Budimo realni
Gost
Budimo realni

@Definitivno Ljuštm neku lozu,dobra je al’ brzo vata pa često napišem neku glupost.

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Само ти настави и љушти имењаче. Добра је лоза види се.😉

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

MCP je mitropolija Srpske pravoslavne crkve. A to što pričaš o granicama Mitropolije Crnogorsko-primorske, vidi se da ne poznaješ temu. M.C.P. “pokriva samo trećinu Crne Gore. Ostalo su Eparhije Budimljansko-Nikšićka, Mileševska i Zahumsko-Hercegovačke. A država treba da traži autokefalnost crkve.

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Ja dobro znam koliko zahvata MCP i njenu autokefalnost bi podrzao sa svestentvom n celu sa mitropolitom Amfilohijem. Ali ocekivat da drzava preuzme i ostale eparhije je nebuloza.

Tragikomedija🎭
Gost
Tragikomedija🎭

Sto zna milo o crkvi i moralu.njega interesuje samo pare i moc.zato i prica ovakve gluposti i ispada smijesan.

Norman
Gost
Norman

TAKO JE MILO LEGENDO !!!

Hm, hm...
Gost
Hm, hm...

Na vrijeme se śetio. I, jedno potpitanje, ali da se ne naljutite – đe je održana ova Opštinska izborna konferencija. Ako nije tajna.

Nikad vise 1918
Gost
Nikad vise 1918

U mostar!!

Micko
Gost
Micko

Odavno sam sumnjao da mu nije dobro-tek sad sam uvjeren da je nesto ozbiljno.

Miraš Sektaš
Gost
Miraš Sektaš

Ovaj put ćemo se registrovati u stanici policije u Nikšiću, sa novom tendom!

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Ateista da napravi crkvu, to nidje nema.

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Nikad ni nisam zelio biti vjernik Spc natjerali su me na silu,neka je vjecna Cpc

Voli DA BOLI
Gost
Voli DA BOLI

Što kradeš nik?

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Lažni nick, ja sam tamo gdje su uvijek bili moji preci , uz Mitropoliju i SPC, a tvoje je pravo da ne slijediš put svojih predaka. Ako ti je lakše nisi jedini.

Bogdan
Gost
Bogdan

Samo hrabro predsjednice, mnogima smeta rad Dps i vase zalaganje za dobrobit ove drzave, koja je uz pomoc vase politike i stekla nezavisnost i priznanje u svijetu.

Trt milojka
Gost
Trt milojka

Ha ha ha

Ivana B
Gost
Ivana B

Nepravda je prije ucinjena Cg, koju sada treba ispraviti! Vrijeme je za obnovu Crnogorske autokefalne crkve!

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Mitropolit Crnogorske Mitropolije Mitrofan Ban je vodio i blagosiljao ujedinjenje sa peckom patrijasijom 1920 god.

kn
Gost
kn

Zasto ne pustate lajkove da vas nije strah od Amfiloijevih kletvi

veki
Gost
veki

nikad te nijesam vidjela da nastupaš s Mirašem,kako hoćeš, ja s vama neću

Valentina
Gost
Valentina

Bravo predsjednice, tako govori pravi lider koji se iskreno zalaze za dobro ove drzave! Vrijeme je za promjene!

Kosta
Gost
Kosta

Jedino se Milo trudio i zalagao za jacanje nase drzave i tresiranju njenog puta ka napretku i stabilnosti! Dps je jedina ozbiljna partija, koja je zasluzila nase puno povjerenje! Vrijeme je da se obnovi Crnogorska autokefalna crkva!

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Ovo je slabljenje drzave i naroda. Samo vece podjele

Crnogorka🌷
Gost
Crnogorka🌷

Poštovanje za taj naum i vjera da će tako biti!

Duks
Gost
Duks

Bravo Milo Care!

Obaveštajac
Gost
Obaveštajac

Procjene sve govore okupljanje od 30000 do 50000 ljudi u PG ruši režim!

Cg kontras
Gost
Cg kontras

Samo uvedi drzavno vlasnistvo nad imovinom na objekte starije od 100 godina i poreze na promet. Pa da vidis kako ce sami napustit 90% manastira. Samo ce drzati ostrog i cetinjski jer su najveca para. Za svaku vjeru isti zakon. Ako ljudi doniraju, srecno bilo, ali ako prodaju nesto, onda porez kao i svima drugima.

Joko Ćalasan
Gost
Joko Ćalasan

Crkva i drzava odvojeni… Caru carevo Bogu bozije davno rečeno

Defini
Gost
Defini

Samo ne brini, prvo da se zavrsi ONO STO JE TREBALO DAVNO ZAVRSITI, DAKLE, VRATITI CRNOGORCIMA CRNOGORSKO, a poslije cemo sve lakse!

Defini
Gost
Defini

Ostrog i Cetinjski su stari manastiri CPC, i oko njih NEMA POGADJANJA, inace ne bi imalo svrhe nista vracati. Necemo se pogadjati ni oko cega sto je bilo sagrafjeno do 1918. godine!
Zivio nam Milo, i Bog te blagoslovio ako vratis Crnogorcima ono DTO JE VAZDA NJIHOVO BILO!

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Manastir Ostrog je sagradio Sveti Vasilije Ostroški, koga je za Mitropolita Hercegovačkog srpske pravoslavne crkve u Pećkoj patrijaršiji rukopoložio srpski Patrijarh Pajsije 1638. godine.

Vitamin C
Gost
Vitamin C

Oprem, ne pricaj izmisljotine, nijesu ga srbi grafili no Crnogorci, i bio je pod Crnogorskom crkvom, I OPET CE BITI. Ati se vrati u svoju bazu, Beogradsku pstrijarsiju.

Cgcg
Gost
Cgcg

Napokon

vukomita
Gost
vukomita

ISTINA VELIKA ISTINA I SAMO ISTINA..BOG JE VELIKI CRNOGORCI

Crnogor
Gost
Crnogor

Javno deklarisani ateista nesto brine o crkvi? Dakle, radi se ssmo o mrznji pređa Srbima.

Sasa
Gost
Sasa

Srpska pravoslavna crkva ocigledno tezi na sirenju i jacanju svog uticaja, dajuci sebi previse za pravo! Vrijeme je da se uvedu promjene, koje su i interesu nase drzave, bez mijesanja opozicionih struktura.

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

A NATO i Vatikan teze na sirenju i jacanju svog uticaja protiv ovog naroda. Ti nazalost si njihov

Torsades
Gost
Torsades

ISTORIJSKI GOVOR ! No, ” ovdje prisutni” to ne razumiju.

vinjak
Gost
vinjak

A sta si ceka do sad ? Srbovali su 20 godina a mi cekali

abba
Gost
abba

vinjak, nikad nije kasno.

Ratimir
Gost
Ratimir

Opozicija bi rado unazadila Cg i vratila je u period nazadovanja, bez mogucnosti daljeg prosperiteta. Da nije Dps-a i predsjednika ko zna sto bi bilo sa nasom drzavom.

akvadukt
Gost
akvadukt

Zivio nam Milo kralju ! Crnogorci ce ovo pamtiti dok je crne gore !

Danka
Gost
Danka

Dps je uvijek zalagala za dobro gradjana, a predsjednik je sve odluke donosio kako bi nas zivot unaprijedio!

Budimo realni
Gost
Budimo realni

А јес га унапредио свака му част. Ма би већина вољела да ништа унапријеђивао није па и ја.

Kiper
Gost
Kiper

A DA SAD CEMO O CRKVI DA NAROD ZA ORAVI OVU GLAD I SIROMASTVO E NARODE VIDITELI STO ČINE

Egzodus
Gost
Egzodus

Ne nego cemo pustit rista da nam slavi drzavne udare hahahah samo jako,da se zna ko je ko u ovoj drzavi

kontraš
Gost
kontraš

Ovo se mora slavit !

KontraMiting
Gost
KontraMiting

Svaka cast ! Ovo je deset puta vaznija stvar od obnove nezavisnosti !

Ratka
Gost
Ratka

Vrijeme je da se pruzi podrska obnovu Crnogorskoj autokefalnoj crkvi!

Anti DPS
Gost
Anti DPS

Prva odluka dpsa kojy u potpunosti podrzavam !

Micko
Gost
Micko

Srpska pravoslavna drzava smatra ocigledno da Crna Gora ne treba da bude nezavisna drzava, i daje sebi vise prava nego sto joj zaista i pripada!

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

To je laz. Nema Srbina na svijet ko je protiv nezavisnosti Crne Gore ali crkva u Crnoj Gori od postanka bila srpska, svetosavska priznata od svih crkava kao takva.

DzonsPljevlja
Gost
DzonsPljevlja

Ma smatrace i tvoji potomci to isto mozda. Isto kao sto su tvoji preci smatrali da se bezuslovno trebamo ujediniti sa ostatkom naseg naroda 1918. God.

Votka88
Gost
Votka88

Treba biti uz čovjeka koji brine o svom narodu. Ovo je predsjednik. Brzo ce se i ovaj cilj ostvariti.

Leart
Gost
Leart

Sramota je koliko se cekalo na ovo,no ajde bokje ikad no nikad

Nikad vise 1918
Gost
Nikad vise 1918

Tako je majstore objedini sve ciljeve i onda se ponosno povuci iz politike vec si ispisao stranice i stranice istorije da te se ponosi i deveto koljeno.. ni njegosa svi nisu voljeli ni I ni II pa zasto bi tebe ali uzalud im sve.. gazi do kraja uz tebe smo!!!!

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Njegos je potpuno suprot od Mila.

Stefo12
Gost
Stefo12

To kralju ! Vracemo se starim korijenima ! Zivjela crna gora!

kamiondzija78
Gost
kamiondzija78

Bar neko da obrati pažnju na ovako jedno važno pitanje.Svaka čast !Obnovicemo nego šta!

Samoreciaaa
Gost
Samoreciaaa

Vratiti organizaciju crkve na period prije 1920god. Znaci bez patrijarha i vladike koje nisu birane u patrijarsiji.

Pop iša u Duklj
Gost
Pop iša u Duklj

Ti nemas pojma.Nikad se na CT nije mitropolit birao.

Igor88
Gost
Igor88

Samo zajednički i podrškom cemo uspjeti u tome !

InesBD
Gost
InesBD

Samo naprijed. Konacno da se i za to izborimo

Stevo mutni
Gost
Stevo mutni

Tako je! Mila za mitropolita NVO CPC!

Prepelica
Gost
Prepelica

Tako i treba!trebalo je odavno da se radi na tome ali bolje ikad nego nikad.

Oće, oće
Gost
Oće, oće

Jadan ne bio, kako sada obnoviti nešto što je obnovljeno unazad deserak godina.

Ljuta
Gost
Ljuta

To će ti biti kraj svih krajeva…..nevjernici će obnoviti nešto što NIKAD nije postojalo🤠🤡🤠🤡🤠🤡🕷🕷🕷🐉🐀🐉🐀🦗🦗🦗🦗🦗🦗🦗🦗🦗….možeš ka knjaz Nikola dekretom…

21 MAJ
Gost
21 MAJ

Ajmo vise vratimo sve sto je bilo nase…tuđe necemo svoje ne damo.

Na tender odmah
Gost
Na tender odmah

Zbilja samo još crkvena imanja nijesu privatizovana?!

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Privatizovao ih je Amfilohije. Pravi stanove za tržište, hotele, izdaje poslovne prostore, prodaje placeve, napravio vašarište od Ostroga…

21 MAJ
Gost
21 MAJ

Privatizovana je imovina crkvrna
..sve je ristovo…cpc..a bilo je nase

Mne
Gost
Mne

Bravooo, ali ne za obnavljanje crkve nego za pravo lice! Od sledecih izbora cemo znati dje CG ide i sta je ispravno!

Naucnik
Gost
Naucnik

Ispravno je ovo sto je bilo vrijeme da se uradi. Milo uz tebe smo, jer si ti uz SVOJ NAROD, SVOJE CRNOGORCE!
IMAS MOJ GLAS ZAUVIJEK!

nena
Gost
nena

BOG JE VELIKI I VIDI SVE

SEKULA DRLJEVIC
Gost
SEKULA DRLJEVIC

VIDI NENA BOG SVE JOS 1918 KAD SPC OTELA IMOVINU CPC DO DAN DANAS VRSITE KULTUROCID NAD CRNOGORSKIM NARODOM

banjanin
Gost
banjanin

Bravo,Odlučan,Hrabar,Dostojanstven,pogledajte državu prije 20 god.ni vodovoda ni puteva,ni struje,a danas mali Monako,i tata kad umre dva brata se bratski podijele,nema više jednog takulina,NIKAD VIŠE 1918

Ljuta
Gost
Ljuta

🐀🦗🐀🦗🐀🦗💲💰💲💰💲💰🕷🕷🕷🦗🦗🦗💲💰💲💰🦗🦗🦗🦗🦗🦗🦗 POHARA

GoranM
Gost
GoranM

Ocigledno da gledas primorje i Podgoricu.Oni na sjever jos nose cipele iz Borova

Velimir136@gmai
Gost
Velimir136@gmai

I još Sloba glasaju!

abba
Gost
abba

Gorane, što će im cipele kad imaju opanke ?

Blago u pamet
Gost
Blago u pamet

2006. bio si dužan 700 miliona a sad si dužan 3,5 milijardi, hrabro, dostojanstveno, odlučno…

Bane
Gost
Bane

Hahaha. Mali Monakoooo. Auuuuuu.
Pa jel moguce da ovako nekome mozak isperuuuu

Definitivno
Gost
Definitivno

TAKO JE, ZIV BIO!

Ej Men
Gost
Ej Men

Do ujutro !

Dkdk
Gost
Dkdk

MILO ĆE VAS U KATOLIKE ILI MUSLIMANE PRETVORITI JER JE VAMA SVE JEDNO… JEDNOM RIJEČJU STE “NIKO I NIŠTA”…. SVI ONI KOJI OVU VLAST PODRŽAVAJU

DzonsPljevlja
Gost
DzonsPljevlja

Drzite se vasih teritorija i ne pokusavajte da ometate rad Milesevske epearhije.

auh, glava!
Gost
auh, glava!

DzonsPljevlja, DRZACEMO SE CRNOGORSKIH GRANICA, NI MANJE, NI VISE!

Pisar
Gost
Pisar

Bog ti zamaha dao preśedniče!

Lipovo
Gost
Lipovo

Pochela je kampanja, ali se svodi na dalje raslojavanje pravoslavlja, bojim se da cce I dalje BS I AL partije biti ,,spasioci,, drzzavnosti veccinski pravoslavne CG. ,,U pamet se Crnogorci,, nijesmo mi Kina ili Amerika.

Vladika⛪
Gost
Vladika⛪

Bas naprotiv, jos vise ce biti aktivnih Pravoslavaca, dobar dio u crkve ne zalazi iz inata sto su crkve okupirane.

Agnostik@
Gost
Agnostik@

Bojim se da je sa ovakvom pričom otvorio pandorinu kutiju,ako uopšte ovaj narod ima tačku koju neće tolerisat onda je to pitanje crkve,porodice koje su vjekovima vjerovali u jedno neće okrenut protiv toga.Šta je u stvari njegov krajni cilj…videćemo,samo pitanje crkava sigurno nije,jer on u boga vjeruje koliko i ja.

Ma,neka
Gost
Ma,neka

Agnostik, postedi nas opservacija, vakat je da se Crnogorcima VRATE CRKVE.
I, slus!!!

Vitni Voren
Gost
Vitni Voren

Bravo, Predsjednice, TO SMO CEKALI!
Imate podrsku svih prirodnih Crnogoraca i njihovih prijatelja. Blagoslov ti od Boga! Sve ti cvjetalo! To je to!

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

prirodni crnogorci su u 4 nahije i bili prirodno Srbi

Nekulturan
Gost
Nekulturan

Od ovih komentara čovjek može ozbiljno da pokvari stomak

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Konačno da vidimo ta dokumenta o postojanju srpske crkve u Crnoj Gori prije okupacije 1918-e. Oni kažu imaju ih, no ne znaju đe su. Dokumenta o postojanju “Crnogorske Avtokefalne Crkve” postoje u desetinama srpskih, ruskih, vaseljenski i crnogorskih dokumenata.

Terra nova
Gost
Terra nova

Kucnuo je čas da se okupatora riješimo.
ZA PRAVO ČAST I SLOBODU CRNE GORE

100%MNE
Gost
100%MNE

Dobro ste se sjetili da malo obuzdate stranu vjersku organizaciju SPC. Došla je sa okupacijom 1918 i koristi,prepravlja i uništava naše svetinje 101 godinu. Vakat je bio!

Kotor
Gost
Kotor

Milo ,bravo!
Nikad više 1918
👆👆👆👆👆

Crni panter
Gost
Crni panter

Napokon muski receno..samo nemoj da pogazis nakon nekoliko mjeseci…

Prc CG
Gost
Prc CG

Đukanoviću ta autokefalna crkva nikada nije postojala kao ni puno toga ne čemu potenciraš,samo se nadam da će narod u CG brzo uvidjeti šta pokusavas i što radiš i poslati te u istoriju

Gero
Gost
Gero

Podrška iz Plava i Gusinja! Tako to rade pravi državnici.

Prc CG
Gost
Prc CG

Ovaj čovjek čim osjeti da nešto u CG ne štima kako on želi,odma ne birajući način odma baca izjave ovog tipa nebi li opet iznova po ko zna koji put napravio razdor u CG.Narode ima li te,dokle ve nam ovaj čovjek kožu sa leđa skidati????

Milica
Gost
Milica

Crkva je autokefalna i mislim da to niko iz MCP ne poriče. Problem je što mitropolit i crnogorsko sveštenstvo poriču državnost Crne Gore do granice nemoralnog i nepristojnog. Licemjerno je da ovdje žive, rade, podižu djecu, a da im je Srbija ispred Crne Gore.

Dijaspora
Gost
Dijaspora

U odnosu na sve ranije obavljene poslove, ovo je sitnica za kralja i gospodara. Odvojio se od Milosevica 97 , malo po malo 2006 referendum i obruka se tu zapad postavise da je vecina 55% i to je uspjeo ,uvede zemlju u nato itd itd ….i sad ce ovo jos lakse uradit . A i neka ce jer ispravlja nepravdu… Više »

Medovina
Gost
Medovina

To je ta razlika koja pravi, Mila Đukanovića za koplje višim od svojih oponenata…..odlučnost, hrabrost i istrajnost u stavovima u pravo vrijeme, a sve u službi jačanja Države Crne Gore.

Nenad
Gost
Nenad

Ja ne idem ni u jednu ni u drugu..nisam postao veliki vkernik preko noci..a da vidim da oceete nekakav kastig napravit ocete izgleda

Ma,neka
Gost
Ma,neka

Nenade, ne budali! Budi covjek i priznaj svoju zabludu. Ne valja ti posao.

djuradj
Gost
djuradj

…bravo…sto prije, to bolje…

Nekulturan
Gost
Nekulturan

Možeš sa ovim narodom ako doživiš još 300 godina vladat

Pol
Gost
Pol

Tacno tako!

Ana
Gost
Ana

Sa svega srca trag ti se zatro.

Jež
Gost
Jež

Puj pike, ništa ne važi….prokleti kune.

Pol
Gost
Pol

😂😂😂😂🤗🤗🤗

Ne no tebe
Gost
Ne no tebe

Kako admin pušta ovakav komentar?

Nikad vise 1918
Gost
Nikad vise 1918

Ne no tvoj kao sto i oce kao i dostini u bosni hrvatskoj i kosovu.. pa ce vam bit usko i odje…

Na minimalcu222
Gost
Na minimalcu222

Ne da si nas konzerviro,nego si nas evo 30god. zabetoniro.Vazda si znao da bačiš kosku a narod fala bogu pali se ko suvi barut na priče tipa…neprijatelji,samo što nisu napali….crkva…nato, a ekonomija,plate,standart….nulla.

Arbitar
Gost
Arbitar

Jesi li se “naspavo” minimalni.

Zoran Rajicevic
Gost
Zoran Rajicevic

Zvek si napravio od suvereniteta…ni plaze nemamo da se okupamo ka svijet normalan no glasacima DPSa zakup placat moramo i ulaznicu e skamenio se.Sad ces kamere na ikone postavit da vidis ko koliko daje priloga

V V V V V
Gost
V V V V V

Ajte polako lajkovačkom prugom i ne vrćite se.Družite se sa Tumbakovićem.

Pol
Gost
Pol

I od tih priloga pola u svoj dzep.Muka je gledati koliko naroda pod Ostrog ide,pa racunaju samo jos to opljackali nisu a valjalobi.No ima boga!

dajka
Gost
dajka

Neki ce tesko crn obraz oprati.

CCCCCC
Gost
CCCCCC

Toooo Care!!! silom ili Milom da vću oteto… neka traže novu,, braću” tj. budale.
Nikad više 1918.!!!!

Žaro
Gost
Žaro

Bog ti dao mahove Đukanoviću !
Vakat je .

LOLCINA
Gost
LOLCINA

Taman i tebi ko i njemu.

nebojša
Gost
nebojša

Crkveno pitanje treba ostaviti crkvama i kanonskom pravu koji postoji vjekovima i koji tačno reguliše ovakve stvari.Volio bih da se varam,ali strah me je da je miješanje države ili tačnije ove vlasti u crkvena i kanonska pitanja direktan poziv na silu,otimanje imovine i svetinja i bratoubilački rat.

Salijeri
Gost
Salijeri

Nebojša, 1918 se jedna srpska država umiješala u crkvena i sva druga pitanja u CG. Jedna srpska država se je tada “prekrojila” kanonski zakon, otela našu državu, protjerala našu dinastiju, otela našu imovinu i svetinje i izazvala bratoubilaštvo. Ta ista srpska država i danas to pokušava sa manje ili više uspjeha. Možda, po tebi, ta tuđa država to ima pravo… Više »

nebojsa
Gost
nebojsa

Voljom mitrofana Bana i svestenstva u Crnoj Gori i srpskog naroda Crne Gore ponovo smo se ujedinili sa nasom srpskom bracom i nasom svetom i svetosavskom srpskom pravoslavnom crkvom i tako ispunili zavjete nasih predaka.

Mark
Gost
Mark

Slazem se ali zasto se MCP mijesa u politiku i u vjerska osjecanja gradjana..Odje je sve naopako nazalost

Čedo
Gost
Čedo

ko je kome oteo???

2105
Gost
2105

Ma nemoj

Uhljebljeni
Gost
Uhljebljeni

Stranoj, nekanonskoj crkvi nema mjesta u našoj zemlji.
Ali ne zaboravite, prije nego li ih ispratimo, ti stranci moraju vrnuti sve pokradeno iz naših svetinja i platiti za svu štetu i devastaciju koju su učinjeli od 1920 godine kada su na vrhovima bajoneta srpskih trupa i potuđenih Crnogoraca oteli našoj zemlji i narodu.

Perun
Gost
Perun

Veći od kralja Nikole!

Ljuta
Gost
Ljuta

Za glavu….ali možda se izjednjace

BoboKocka
Gost
BoboKocka

Koja crna velika Srbija?Ona je sve manja i manja.Kome vise ova prica?A sto se tice konzerviranja vi ste nas konzervirali da ne moze grdje a otvaraca ni na vidiku!

liberal
Gost
liberal

Iako sam ga kritikovao i nijesam mi vjerovao, nikad glasao za Mila i Dps. Ovaj put sam srcem uz nekoga ko ce raditi da o Crnogorci konačno imaju Crkvu koja nam je ukinuta a Okupatore vratiti odakle su došli u Crnu Goru

Mne
Gost
Mne

Tek sad, pa djesi bio? Ja cu ali obratno!

@Bhf
Gost
@Bhf

Da je srece bio bi u zatvor…Sta bi sa sloganom na Bild Bordovima….DA ZIVIMO BOLJE ? Izgubismo suverenitet 2006 sad molis NATO i EU da nas okupiraju super…to su vrednosti zatiranja svega Crnogorskog.Ostalo ti je jos da Crkovno rasprodas i ovako smo na ivici istrebljenja s EU vrednostima i tobom

Patriota
Gost
Patriota

Nista te nerazumijem.

AntiSPC
Gost
AntiSPC

Hahahahaha… je li ti krivo jeste.

Pavle Djurisic
Gost
Pavle Djurisic

AntiSPC imas ti rezervnu drzavu Tursku i Albaniju za razliku od Crnogoraca koji su vazda bili STUB SRBSTVA i utemeljivaci istog od Nemanjica,Karadjordja do Njegosa.Nekome je cilj satrijet sve Crnogorsko i to debelo naplatit.

Stara varoš
Gost
Stara varoš

Ni do sada nisam znacaj davao crkvi i svestenstvu, jos manje cu kada partija i Milo pocnu upravljati njome.

Do POBJEDE
Gost
Do POBJEDE

Mi smo građanska država. Nije važno ko kojoj naciji i vjeri pripada. Kakva obmana. Građanska opozicija svojim ponašanjem pomaže DPSu. Sva politika je slomiti Srbe i SPC.
Dobićete poklon od Drakčeta!

LOLCINA
Gost
LOLCINA

Ma kakvi. Privatna i samo privatna.

Muka
Gost
Muka

Da li predsjednik ima ingerencije o kojima govori, hoće li on to da bude i duhovni i svjetovni vladar Crne Gore? Zaista me interesuje metod u demokratskoj državi kako predsjednik ateista obnavlja autokefalnost crkve. Hoće li da proglasi autokefalnost ili mora to tražiti od neke veće pravoslavne instance?

dajka
Gost
dajka

Ima, Muko, vjeruj mi. To je njegov posao!

@Bhf
Gost
@Bhf

Obnovi ti jado suverenitet koi izgubismo 2006. Cuj obnovice crkvu…mos samo lazima. Pec Prizren su bili u sastav Crnogorske crkve a sve vladike na njenom prestolu teski SRBI,bas da vidimo kako ces je obnovit junace

dajka
Gost
dajka

Opismeni se prvo, pa komentarisi, komsija!

Mne
Gost
Mne

Ne smije gore, tamo su ovi koji su mu dali drzaavnost!

Neupuceni
Gost
Neupuceni

Bog ti pomogao..ako tako mislis i ursdis

Ozezi
Gost
Ozezi

Svaka cast,vrijeme je i to da se uradi

Betoven
Gost
Betoven

Vakat je!

SEKULA DRLJEVIC
Gost
SEKULA DRLJEVIC

KRALJU MIILO JOS TO NAPRAVI I BT CES NAJVECI CRNOGORAC IKAD NEK JE VJECNA CRNA GORA,CRNOGORSKI NAROD SVIH VJERA

Enesa Rozaje
Gost
Enesa Rozaje

Milo,Rozaje i Bihor su uz tebe!!!

Williams
Gost
Williams

E blago nama u dom sa vama

SCG
Gost
SCG

Pa jedino tako! Hahahaha

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Zamisli taj mozak koji za crkvu staru preko 2 000 godina kaže da je relikt prošlosti.
Nevjerovatno.

Strijelac
Gost
Strijelac

Zamisli ti mozak koji tvrdi da je SPC, stara 2000 god…..i oni sami (iako je i to laž), ovih dana kažu da slave neuporedivo manje.Ne javljaj se više, lažni podgoričanine, kad si ovakvu glupost izvalio.

Musa
Gost
Musa

Normalno, da počinemo od Dzomica i slicnih..

Titogradjanin
Gost
Titogradjanin

Mozemo li za početak da obnovimo sve fabrike?

V V V V V
Gost
V V V V V

Moće kad dođu komunisti na vlast.Mnogo kasniš , navij sat.

LOLCINA
Gost
LOLCINA

Ne, lakše je ovako. A i tako traže nalogodavci neoliberalnog kapitalizma sa zapada.

Ljubo
Gost
Ljubo

Djukanovicu samo sam te za NATO podrzavo a za ovo ti skidam kapu

Ljuta
Gost
Ljuta

Mora da je nemaš cim tako zboris

Suljo Šehović
Gost
Suljo Šehović

Izgleda je pao dogovor izmedju mila i vucica malo ovaj narod da se povampiri,red tenzija,red mira i tako u krug za vjek vjekova amin!

LOLCINA
Gost
LOLCINA

Hahaha kad ovo veli jedan ateista još SRBIN. Možeš misliti koliko je sati. Jaooo milo kameloncino kakvog svjet vidio nije!

Oj ha
Gost
Oj ha

Imas jos jednog glasaca od sada

Ladybug
Gost
Ladybug

I s moje strane i ne samo zbog ovoga već jer sve više shvatam da boljeg nemamo.

Žaro
Gost
Žaro

Nikada te ranije glasao nijesam a sad hoću !
Vakat je da vratimo svoje !

Ivan
Gost
Ivan

A plate?

SCG
Gost
SCG

Sjutra!

...
Gost
...

Gospod Bog ti pomogao, Ptedsjednice nas! Vakat je!
Vratite nam nase stare crkve, i ucinili ste sve sto treb

Капетан
Gost
Капетан

Несрећо

Pekmez-aga
Gost
Pekmez-aga

Nema više nazad,SPC je kancer na crnogorskom državotvornom tkivu.Proces je pokrenut i mora biti doveden do kraja a stvari dovedene kao i prije 1918.Dosta je bilo svetosavskog terora !

Baki
Gost
Baki

Cijenim sto si shvatio gdje si napravio gresku!Pravljenjem hrama Hristovog voskrsenija si napravio gresku koju sad svi placamo ali nikad nije kasno da ze greska ispravi!!

Bravo
Gost
Bravo

Najzad!!!!!

Danko
Gost
Danko

Opa bato! Jel se ovo general konacno nedvosmisleno stavio na nasu stranu?!?! Ako jes , losa vijest za fasiste!!!

Drale
Gost
Drale

Strah me da ce nas gospodar do te mjere zavaditi da cemo braco zaratiti medju sobom na kraju kad mu interes to bude..ovaj covjek je opasnost po nase buduce generacije kojima ostavljamo ovu zemlju da zive u miru u njoj

Fileopg
Gost
Fileopg

nikad više 1918…

Leon
Gost
Leon

Nikad! Ne! – svim nacijama koje žele da opkole tuđe!

Brdo
Gost
Brdo

Hljeba gospodaru.

2105
Gost
2105

Motiku u ruke

Gospodar
Gost
Gospodar

Makse tamo…

Aaaa
Gost
Aaaa

Kad vec imas uredjaj kojim komentarises, a nemas da jedes, nesto je i do tebe. Znas li koliko je hljebova jedan lap top ili moiblni? Aj polako…

Mare
Gost
Mare

Brdo, ENO HLJEBA U SPLENDID KOLIKO HOCES

Asas
Gost
Asas

Samo još ne znamo gdje je ovo

Hehe
Gost
Hehe

U opštini. 😀

Kapetan Ricudis
Gost
Kapetan Ricudis

Tako brate,konacno da vidimo i taj napad svim sredstvima otvoreno i bez uvijanja. Ovo nam je i svojevrstan test,prezivjeli smo mi mnoge napade proci ce i ovaj a onda izlazimo jos jaci!

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Botovi su te pogresno razumjeli, gle kako te lajkuju 🙂

NBA
Gost
NBA

TOOOOO KRALJU!!! KONACNO DA SMIROM IDEMO U NASE SVETINJE!

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

“Smirom” !!!
Oplakah.

Samo Crna Gora
Gost
Samo Crna Gora

Aj sa srecom i to da dozivimo!

Tihi
Gost
Tihi

O cemu ti to pricas?..obnovi ti ovu nesrecnu ekonomiju ove zemlje,no si je ti i tebi slicni doveli do pustosi..igras cijelog zivota na podjele,dok svoje dzepove punis li punis.

Nekulturan
Gost
Nekulturan

Eto prijatelju,najveći problem u Cg je što se nema dje narod prekrstit

Odani
Gost
Odani

E poceo si Djukanovicu na crkvu da udaras , za sve mozemo cutat ali da nam krstove rusis i obelikse podizes to necemo, za Hrista zivot dajemo.

Libero7
Gost
Libero7

Nece rusit samo ds ih vrati onom narodu koji ih je gradio i koji ce biti u sluzbi svoje drzave a ne kao sad u sluzbi za komsije

Mmm
Gost
Mmm

Nisi na Kosovo da branis

Uhljebljeni
Gost
Uhljebljeni

Ti li si Džomo?

Mrgud
Gost
Mrgud

Život damo,Kosovo nedamo!

Skorpion
Gost
Skorpion

Dali ste ga onog dana kad ste ga izgubili no zamajavate narod

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Šta ti je obeliks? Drugar od Asteriksa?😂😂😂 Provjeri kako se riječi pišu, ne brukaj se!😎

Prcko
Gost
Prcko

Ajmo malo o crkvi sad, da se zaborave problemi…

Cinik🇮🇱
Gost
Cinik🇮🇱

Nema ljudi, nema problema – Staljin.

Točak istorije
Gost
Točak istorije

Došao je trenutak da se vratimo našo crkvi i ne krstimo u tuđu, samo naprijed.

Sefket
Gost
Sefket

Tocak istorije je i da ste koze u crkve drzali.I sad ocete da se molite u te iste crkve.Previse ste licemjerni.

Krsto
Gost
Krsto

Pa ti i nijesi kršten.
A vjerovatno se i ne znas prekrstitit.

anoniman
Gost
anoniman

tebe predsednice djukanovicu ne zanima kako narod zivi kako su radnici ostali bez posla kako je privreda unistena kako radnici koji rade kod privatnika nemaju slobodan dan prazni itd kako drzavni dug raste iz godina u godinu kako je siromasnih sve vise itd nego te zanima velika srbija crkva itd

cetinje
Gost
cetinje

anoniman,nebi lose bilo da se “malo “druzis”sa osnovcima da te “nauce”kako se pisu prva slova imena,funkcija,Drzava i sl. ili si “potresen”rezultatom tenisa,dje “nasem”Nolu svako danas ZASMETA pa i sam sebe.Bolje da klepimo po pivo pa ce sve “stici”.

Miloš
Gost
Miloš

Nego što, nego obnovit. Okupatore poćerat ća.

Dragutin
Gost
Dragutin

Kameleonu, izvlačiš još jedan adut iz rukava. Treba bit baš dobro ćorav pa ne ukapirat tvoje ponašanje.
Prije dvajes godina ovo pitanje nije bilo otvoreno??
Ili ti možda tad nije trebalo pa je čuvano za neka buduća vremena?
🤮🤮

V V V V V
Gost
V V V V V

Sve u svoje vrijeme, Dragutine……počni da se pakuješ.

Drale
Gost
Drale

Tako je Dragutine..ovaj covjek da voli Crnu Goru ne bi jurisao da potopi sve rijeke njene da bi mu sin prihodovao milione

Lala
Gost
Lala

Ljudi planiraju bog se smeje.

CRNA GORA
Gost
CRNA GORA

I mi se smejemo Lalo. Upravo se završio tenis Novak i Tim. Evo se smejem od srca.

Joko
Gost
Joko

E naopako ti se okrenule

Pravi CG
Gost
Pravi CG

Gledao si Noleta?

Lala
Gost
Lala

I navijao svim srcem.Kao što sam navijao za CG protiv Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija.

CRNA GORA
Gost
CRNA GORA

Ne, gleao sam Tima.

Kotor66
Gost
Kotor66

Popij kafu u kafic….aaaa nema se pa kucas po portalima hahahaa

Pop iša u Duklj
Gost
Pop iša u Duklj

E blago tebi pod kapu, mučeniče

Lala
Gost
Lala

Blago tebi i tvojim sa tobom.

Montenegrino
Gost
Montenegrino

Konačno. Zvanično naređenje za napad na SPC svim sredstvima.

Fujto
Gost
Fujto

Udararali su i sa većim bijelim bubrezima pa ih polomiše

Naucnik
Gost
Naucnik

Necemo ih napadati ALI ISTJERATI IZ NASIH CRKAVA HOCEMO DEFINITIVNO!
VRIJEME JE BILO ODAVNO.

medenica
Gost
medenica

Dzabe je obnavljaš kad nema vjernika u njoj! Jedna je mitropolija crnogorsko primorska!! Ne razumijem šta ljudima nije tu jasno kako pored jedne da jos jedna sa istim nazivom bude. Sve vam dzabe!!!

Vasiljevic R.
Gost
Vasiljevic R.

0.3% iliti nesto ispod 2500 vjernika. Sila je to!

Pravi građanin
Gost
Pravi građanin

Ne sekiraj se, R. , će tek da viš pa da brojiš.

Gaeta
Gost
Gaeta

Ušla voda u uši a kompas izgubljen.

Paaa
Gost
Paaa

Kompas je uvijek radio kako treba, zato vi i dalje tumarate u mraku i nema izlaza, dok se Crna Gora vraća sebi i svojoj istoriji. Dug je veliki prema predacima, konačno se ovo pitanje treba zaokružiti.

Opg
Gost
Opg

Zaokružite se što pre!

Aloalo
Gost
Aloalo

Kasnis Milo 30 godina. To je trebalo ’92 kad se raspala SFRJ, proglasiti nezavisnost drzave i vratiti crkvu. Pola crkve u CG, pola u Bosni. E jedinstveni smo. No, aj’ da vidimo.

glasaću te
Gost
glasaću te

brawo

p3rp3r
Gost
p3rp3r

pa tako reci brate,iskreno da oces da uzmete profit od manastira i crkvi ,ali ne zaboravi da najvise naroda vjeruje mitropoliji crnogorsko primorskoj 🙂 ovo se ozbiljno zakuvava.. kako vi predsjednice niste konzervativni kad vladate evo 30+ godina i smatrate se evropejcem a sto ste SVE bili prije toga?

Lion
Gost
Lion

Ovaj opet o crkvi,prvo kaze toboze nezavisni mediji, pa onda C.G. je demokratska drzava. Ti nemas veze sa demokratijom, ti si obicni diktator.

Goga
Gost
Goga

Milo, Crnogorska Crkva je obnovljena.

Catalunya
Gost
Catalunya

ŽIVJELA CPC!
ŽIVJELA NEZAVISNA CRNA GORA!
🇲🇪👆🇲🇪

SINDON
Gost
SINDON

Sve je to rekao Mitropolit Mihailo castan covjek! Ura za CPC, zivjela sveta Crna Gora. Crnogorci nijesu Srbijanci nikad vise 1918

Opg.0.1
Gost
Opg.0.1

Zivjela još toliko!

Vazda
Gost
Vazda

Ona SPC u koju se Blažo oženio.

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Treba obnoviti autofekalnost!

Djordje
Gost
Djordje

Sto naprica sve na konferenciji covjece. Kad si toliko covjek nevjerovatnih demokratskih principa i zapadnih vrijednosti na koje se pozivas napravi referendum pa pitaj narod koju ce Crkvu. Oce li Mirasevu ili onu koja je vazda bila. A sto se tice VeljeSrbije pusti je namir kad dobro znas da nepostoji. Postoji narod koji je to sto jes,no si ti upro… Više »

Pravi građanin
Gost
Pravi građanin

Nepismeni đole, sve što je POČO on i završi. VERUJ.

Leopold
Gost
Leopold

Ustanite Crnogorci! Vrijeme je! Vratimo naše.

Dr n
Gost
Dr n

Nije posao presednika drzave da obnavlja i rusi crkve.bolje je da kaze ovom narodu lad ce u crnoj gori poceti da radi bar jedna fabrika koja ce zaposliti makar hiljadu radnika a crkve traju vjekovima nemoze ih urediti ni presjednik ni popovi nego je to bozija volja

Rimski trg
Gost
Rimski trg

Snila baba ……… znate vec kako ide dalje

Leopold
Gost
Leopold

To najveći Crnogorski sine!

Serdar_mne🇲🇪
Gost
Serdar_mne🇲🇪

Strašni ste mi vi neki vjernik preśedniče, a i ta crkva ako se crkvom nazvati može.

Virus
Gost
Virus

Nema Radijatora, ali je tu sveprisutni Simović

pavle
Gost
pavle

Auuuu! U članku se ne navodi u kojem gradu je održana opštinska konferencija. Možda u Rožajama?

Kvartas
Gost
Kvartas

Opstinska koferencija, pavle.

Mijo
Gost
Mijo

E onda milo neka bude mitropolit. Crnogorska crkva je moja ali i nju ce privatizovat i tek onda necemo imat crkvu a tek kad bude naplaciva ulaz na pricest ima da se ubije od para

Defini
Gost
Defini

Opusti se Mijo, mitropoliti ce se birati kao sto su se vazda birali u svetoj Crnogorskoj autokefalnoj crkvi.

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Defini a za Mitropolita Mitrofana Bana sto je blagosiljao ujedinjenje u pecku patrijarsiju?

Stalone
Gost
Stalone

Ja bih vam preporučio da se ne miješate u rad bilo koje crkve razmisli malo koliko vjernika ima MPC u crnoj gori to može da te dovede do toga da izgubiš glasače!!!Ili je ovo samo vaša propaganda kod naroda!

Betoven
Gost
Betoven

To i tako nisu njegovi glasači.

DIM u DIM
Gost
DIM u DIM

Stallone Silvrstre, koliko god ih bude imao bice dovoljno da porazi te nesrecne unioniste. Ovim ce samo ucvrdtiti pozicije, i neka ce!
Nije nam se dopadala prevelika popustljivost prema SPC, tudjoj crkvi, i bili smo bijesni na odugovlacenje ovog pitanja. Ako uspostavi SVA prava koja je CPC imala, nema toga ko ce ga smijeniti.

Eminem
Gost
Eminem

Oprosti mu Bože, ne zna šta čini…

СТАНКО
Gost
СТАНКО

Не опрости,но по заслузи дадни сваком ко Цркву Божију руши!

...
Gost
...

a sta Bog da da onima koji grade plehanice bez narodnog i Bozjeg blagoslova, sta s njima?

DIM u DIM
Gost
DIM u DIM

Oprosti mu, Boze, sto je do sad oklijevao!

Svjefol
Gost
Svjefol

Sve ono sto je propusteno, nakon osamostaljenja, a tice se drzave i nacije, pod hitno rjesavati. Bez kompromisa, bez gubljenja vremena.

Nada
Gost
Nada

Bravo Đukanoviću,
Uvijek si nepogresivo znao kad je za prave i teske odluke pravo vrijeme.
Zato si veliki.

Car_Lazar
Gost
Car_Lazar

Који су избори сад, па овако ваш пресвјетли владика и преседник Мило прича???

Rolex
Gost
Rolex

Tako je sve gore potpisujem,ko ceka taj i doceka tako vele.Znajte da bez CPC nema Crne Gore a i ulaska u EU,napokon ima nade za nas Crnogorce.Definitivno DPS je avangarda i pokretacka snaga ka svjetlijoj buducnosti Vjecne Crne Gore!

mne
Gost
mne

Tako je Milo !!! Da je vječna Crna Gora i sveta CPC !!!

Nikšićanin
Gost
Nikšićanin

Bog ti pomogao,neka ti je blagoslovena majka koja te rodila!

Majka Safeta
Gost
Majka Safeta

Ja sam ga rodilja,Milja naseg

Krsto
Gost
Krsto

Aaaaaaa…konačno iz tvojih usta u Božje Đukanoviću! Dobićeš glasove i onih koji su apstinenti godinama! Pravi politički potez. Završni za CG.

Pravi CG
Gost
Pravi CG

Zavrsni,tacno.

Pravi CG
Gost
Pravi CG

Ovo sam ironicno napisao,sto mi lajkujete? 🙃🧐🙃🧐

jako
Gost
jako

Tako je Milo uz tebe smo.

Milo lopove
Gost
Milo lopove

Ima li ko da probudi ovoga ?

MNE
Gost
MNE

Trebalo bi neko Milu da kaže da je Crnogorska Autokefalna Crkva obnovljena.

Car🇷🇺Romanov
Gost
Car🇷🇺Romanov

Vrijeme je da se ozbiljno stvar svati.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

“Obnavlja”j ti što oćeš, ali se hramovima našim ne primiči, izdajniče

Delboj
Gost
Delboj

Nema tu nista vase lopingeri i okupatori. No se pakujte i ajte u vasu maticu Srbijanci.

Mrdak
Gost
Mrdak

Delboj
Kad je tako da ri nijesi izgradi Hram Hristovog vasrsenja

Send this to a friend