Politika

Đukanović odlikovao Ueharu ordenom crnogorske zastave drugog stepena

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je u oproštajnu posjetu ambasadorku Sjedinjenih Američkih Država Margaret Ueharu i odlikovao je ordenom crnogorske zastave drugog stepena, za zasluge i izuzetan doprinos unapređenju odnosa dvije države tokom njenog diplomatskog mandata u našoj zemlji.

Iskazujući visoko poštovanje za ukupan angažman tokom boravka u Crnoj Gori, Đukanović je zahvalio Uehari na posvećenosti daljem razvoju veza između Crne Gore i SAD-a, koje baštine prijateljske odnose.

“Posebno je ukazao na dva događaja koji svjedoče o tome-prijem Crne Gore u NATO i ključna podrška ambasadorke i Amerike na tom putu, kao i prošlogodišnja posjeta potpredsjednika Majka Pensa, koja je potvrda dugogodišnjih partnerskih odnosa dvije države”, naveli su iz predsjednikovog kabineta.

Đukanović je podsjetio da Crna Gora i SAD imaju razvijenu saradnju u gotovo svim oblastima.

“Posebnu zahvalnost iskazao je za podršku koju Crna Gora ima u reformi policije i pravosuđa, u cilju efikasnije borbe protiv organizovanog kriminala i jačanja vladavine prava, kao i odličnu saradnju u oblasti odbrane sa Pentagonom i državom Mejn. On je pozdravio nastavak saradnje u okviru Fulbrajtove akademske razmjene, kojom se dugoročno unapređuje obrazovanje mladih u Crnoj Gori. Tim povodom bilo je riječi i o dodatnim programima koji bi mladima omogućili sticanje novih vještina i znanja”, ističe se u saopštenju.

Kako se dodaje, Đukanović je uvjeren da će se ekonomske veze još dinamičnije razvijati, te da će se nastaviti usvajanje visokih standarda i vrijednosti američkog biznisa, važnih za dalji ubrzan ekonomski napredak Crne Gore.

“Partnerstvo Crne Gore i SAD će pomoći da dalje razvijamo Crnu Goru do demokratskog i ekonomskog nivoa modernih evropskih zemalja”, kazao je Đukanović.

<<<Uehara: Doviđenja Crna Goro, nadam se da će nam se putevi ponovo ukrstiti<<<

Ambasadorka SAD-a je zahvalila na priznanju i poručila da iz Crne Gore odlazi sa saznanjem da je nakon ostvarenja strateškog cilja-ulaska u NATO-nezavisnost Crne Gore činjenica koju niko ne može osporiti, kao ni njen ekonomski razvoj i prosperitet.

„Crna Gora je za mene velika zemlja, koja je uspješno odgovorila izazovima na putu članstva u Alijansu i ostala stub stabilnosti na Balkanu“, kazala je Uehara.

Saradnja Crna Gore i Amerike, ocijenili su Uehara i Đukanović, doprinosi i procesu integracija u Evropsku uniju.

Ž.N.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Budimo realni
Gost
Budimo realni

Ova vlast je sve sto je mogla unistila i obezvrijedila. Ipak najobezvrijedjenije zaslugom ove vlasti je Crnogorsko ordenje koje nosi svaka šuša i maruša.

Ve$a
Gost
Ve$a

Odlikovali bi on i Duško Trampa, ali mu se ne smiju primaknut!

PoCetnik
Gost
PoCetnik

Ni ti se Kosovu ne smijes primaci a volis da trolujes po portalima. Mi smo sa 27 najacih a ti malo slusaj ove avione kako prolijecu i primiri malo jer te traktor moze lako do Pomoravlja prebaciti

ZaCetnik
Gost
ZaCetnik

Ti si onaj što ljubi slovo Č!

Crni
Gost
Crni

Isti smo kao Kosovari…svaki dan nekome po jednu medalju okacimo

Prvacic
Gost
Prvacic

Mi ih kacimo Amerikancima a vi Rusima. U pitanju je samonizbor. Ja bih radi moje djece radije sa ovima sa zapada no sa Putinom. I vi bi radije djecu u Brisel ili Njujork poslali da zivi i uci no u Moskvu ili Krasnojarsk ali sami sebe lazete.

Crni
Gost
Crni

Ovdje se ne radi o Rusiji ili Americi…nego ro razlozima za urucivanje ordenja..medalja i sl..vi sve okrenete na politiku…bas ste jadni kad vam je politika u prvom.planu…zalosno i tuzno

ZaCetnik
Gost
ZaCetnik

E, moj prvačiću, ti ne možeš preskočit u drugi razred, a djeca ti najviše mogu bit konobari! Pusti ti Njujork, to je za ove što glasaš i njihovu djecu.

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Bravo..

American
Gost
American

Ko je novi ambasador zna li se

Send this to a friend