Politika

Đukanović – Palmer: Ključni doprinos CG bezbjednosti i stabilnosti regiona

Predsjednik Demokratske partije socijalista Milo Đukanović primio je danas direktora kancelarije za Jugoistočnu Evropu u Stejt Departmentu Metjua Palmera sa delegacijom.

Na sastanku je, kako je saopšteno iz DPS-a, ocjenjeno da su Sjedinjene Američke Države snažno zainteresovane za očuvanje stabilnosti regiona Zapadnog Balkana, i afirmaciju demokratskih vrijednosti, čemu je, kako se dodaje, Crna Gora i njena državna politika dala ključni doprinos u prethodnom period.

Iskazano je i očekivanje da Crna Gora kao pouzdan partner i članica NATO bude i dalje važan promoter takve politike u regionu.

“Iskazano je obostrano  zadovoljstvo visokim nivoom odnosa dvije drzave, koje je potvrdjeno i nedavnom posjetom potpredsjednika SAD Crnoj Gori , kao i ukupnom podrškom SAD-a u najvažnijim trenucima novije crnogorske istorije”, navodi se u saopštenju.

Đukanovic je zahvaljujući na pažnji koju američka administarcija  posvećuje prilikama u Crnoj Gori i regionu Zapadnog Balkana, strateški vaznim ocijenio  kontinuitet tog partnertva i nastavak pune integracije Zapadnog Balkana u porodicu razvijenih civilizacija, kao garanta stabilnosti i prosperiteta.

Predsjednik DPS-a je upoznao sagovornika i sa aktuelnim političkim prilikama u našoj zemlji i ukazao na  hendikep sa kojim se suočava državna politika nakon regularno održanih parlamentarnih izbora.

“Uprkos opozicionom pokušaju da bojkotom skrate mandat parlamentu,  odlučnošću i umiješnošću državne politike nastavljena je realizacija obaveza iz agende demokratskog i ekonomskog razvoja  Crne Gore, kazao je predsjednik DPS-a.

Istovremeno, kazao je Đukanovic, iskazali smo spremnost za dijalogom sa opozicijom  u cilju integracije u proces vođenja državne politike  u institucijama sistema.

Susretu generalnog direktora kancelarije za Jugoistočnu Evropu u Stejt Departmentu Metjua Palmera sa predsjednikom Đukanovicem , prisustvovala je i ambasadorka SAD u Crnoj Gori Margaret En Uehara.

 

 

Send this to a friend