Politika

Đukanović – Palmer: Ključni doprinos CG bezbjednosti i stabilnosti regiona

Predsjednik Demokratske partije socijalista Milo Đukanović primio je danas direktora kancelarije za Jugoistočnu Evropu u Stejt Departmentu Metjua Palmera sa delegacijom.

Na sastanku je, kako je saopšteno iz DPS-a, ocjenjeno da su Sjedinjene Američke Države snažno zainteresovane za očuvanje stabilnosti regiona Zapadnog Balkana, i afirmaciju demokratskih vrijednosti, čemu je, kako se dodaje, Crna Gora i njena državna politika dala ključni doprinos u prethodnom period.

Iskazano je i očekivanje da Crna Gora kao pouzdan partner i članica NATO bude i dalje važan promoter takve politike u regionu.

“Iskazano je obostrano  zadovoljstvo visokim nivoom odnosa dvije drzave, koje je potvrdjeno i nedavnom posjetom potpredsjednika SAD Crnoj Gori , kao i ukupnom podrškom SAD-a u najvažnijim trenucima novije crnogorske istorije”, navodi se u saopštenju.

Đukanovic je zahvaljujući na pažnji koju američka administarcija  posvećuje prilikama u Crnoj Gori i regionu Zapadnog Balkana, strateški vaznim ocijenio  kontinuitet tog partnertva i nastavak pune integracije Zapadnog Balkana u porodicu razvijenih civilizacija, kao garanta stabilnosti i prosperiteta.

Predsjednik DPS-a je upoznao sagovornika i sa aktuelnim političkim prilikama u našoj zemlji i ukazao na  hendikep sa kojim se suočava državna politika nakon regularno održanih parlamentarnih izbora.

“Uprkos opozicionom pokušaju da bojkotom skrate mandat parlamentu,  odlučnošću i umiješnošću državne politike nastavljena je realizacija obaveza iz agende demokratskog i ekonomskog razvoja  Crne Gore, kazao je predsjednik DPS-a.

Istovremeno, kazao je Đukanovic, iskazali smo spremnost za dijalogom sa opozicijom  u cilju integracije u proces vođenja državne politike  u institucijama sistema.

Susretu generalnog direktora kancelarije za Jugoistočnu Evropu u Stejt Departmentu Metjua Palmera sa predsjednikom Đukanovicem , prisustvovala je i ambasadorka SAD u Crnoj Gori Margaret En Uehara.

 

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
cinik
Gost
cinik

Što će ovoliko prevodilaca?

Jovana
Gost
Jovana

Nije ovdje rijec o krizi ovdje je rijec o vjestacki skrojenoj krizi iza koje se opozicija zajedno sa Rankom krije i preko nje izigravaju zrtve.

Lidija
Gost
Lidija

DPS nudi dijalog to svi znamo ali kad se spomene dijalog opozicija bjezi od njega jer sta oni imaju da ponude i da traze novo a sta nijesmo vec culi od njih.

Olivera
Gost
Olivera

NATO jeste bio strateski cilj CG koji je ona uspjesno realizovala iako je opozicija tada zauzimala se kod Rusije da zajedno sprijece istorijski ulaza CG u Nato.

Goran
Gost
Goran

Da nije Djukanovica mi danas ne bi imali drzavu i ne bi bili drzava koja je zahtaljuci zdravoj politici Djukanovica dosla do integracija u Nato.

rookie
Gost
rookie

Na zalost, proci ce jos ko zna koliko godina dok oni koji treba ukapiraju sta Djukanovic porucuje. Njegovo vizionarstvo i neosporan diplomatski i politicki osjecaj, koji su vrlina samo vrhunskih politicara i drzavnika, jedini su razlog sto je Crna Gora danas prilicno moderna i civilizovana drzava. A toliko toga jos treba da se uradi.. samo kada bi imao ko da… Više »

omegle
Gost
omegle

Djukanovicu tebe cemo podrzavati jer si jedini koji misli dobro ovoj zemlji, ma koliko god se drugi trudili da to ospore.

najti
Gost
najti

Crna Gora je primjer kako treba da funkcionise jedna drzava. Ne kazem da je sve sjajno, ali idemo krupnim koracima naprijed.

sorella
Gost
sorella

CG je oduvijek vodila politiku mira.. a Djukanovic je zagovornik iste ! Tako da opozivija samo moze da pokusava da ga omalovazava, ali bez uspjeha.

agata
Gost
agata

Mi smo primjer kako jedna drzava vodi racuna o bezbjednosti unutar nje same i u regionu..

lola
Gost
lola

Ne sumnjam da je to bio vrlo interesantan razgovor ! Djukanovic mu je predstavio stvari onakve kakve jesu ..

Send this to a friend