Politika

Đukanović: Pobjedom DPS-a vraćamo Berane Crnoj Gori

Pobjedom DPS-a vraćamo Berane Crnoj Gori, poručio je lider DPS-a Milo Đukanović.

Govoreći o o Beranama u protekle četiri godine, gdje je DPS bio opozicija, Đukanović kaže je vlast u Branama, umjesto da se bavi dobrom projekcijom razvoja Berana za budućnost i pametnom integracijom Berana u ono što je politički, društveni i ekonomski život Crne Gore,  zapravo čitavo vrijeme tumarala onim poznatim bespućima, pokušavajući da negdje prkosi državi Crnoj Gori, da prkosi crnogorskoj državnoj politici i da se permanentno bavi pokušajima prevrednovanja istorije, umjesto da se bavi otvaranjem perspektiva za budućnost.

“To je jedna nepovoljna realnost, koja ne odgovara prije svega građanima Berana i koja nipošto ne odgovara državi Crnoj Gori. Mislim da nas to dodatno stimuliše da pokušamo da napravimo obrt na ovim izborima, da povratimo vlast u Beranama i da na taj način povratimo Berane Crnoj Gori. Ta dodatna dimenzija na koju želim da vam ukažem odnosi se na ono što su sledeći izazovi u ovoj sezoni izbora”, smatra prvi čovjek DPS-a.

Berane

Dodaje da su naučili da pobjeđuju i da uvijek, ili najčešće, u nove izbore ulaze iz pozicije nekog ko vrši vlast. Ovog puta ulaze sa opozicione pozicije.

“Koliko god to bilo neugodno, to nosi i određene pogodnosti. Dakle, uvijek je lakše kritikovati, nego braniti, a posebno je lakše kritikovati kad imate ozbiljne razloge za kritiku. Kada danas vidimo da se oni koji su uzeli vlast od nas 2014. Zaista nijesu proslavili na svom poslu. Mislim da to treba umješno da iskoristimo kroz kritiku njihovih učinaka i istovremeno kroz prezentaciju onoga kako mi vidimo Berane, prezentaciju planova kako mi vidimo Berane i sledećem četvorogodištu. Naša prednost u odnosu na konkurenciju je uvijek bila jasna vizija. Mi smo uvijek znali da dobacimo dalje u projekciji razvoja i istovremeno smo uvijek imali i dovoljno hrabrosti i dovoljno odlučnosti da svoju viziju slijedimo. To nije bila karakteristika naše konkurencije, uključujući i ovu našu konkurenciju ovdje u Beranama”, jasan je Đukanović.

Izbori u Podgorici u maju

Prvi čovjek najjače partije, na sjednici OO DPS Berane najavio je da nas nakon izbora u Beranama i Ulcinju čekaju predsjednički izbori u aprilu, i izbori u još 11 opština, uključujući i Podgoricu, u maju.

“Bilo bi veoma dobro i povoljno za sve nas kada bi u bilo koji od tih procesa mogli ući relaksirano i sa sviješću da smo neke važne poslove u državi Crnoj Gori obavili i da to više niko ne može dovesti u pitanje, te da se nadmećemo zapravo oko nekih sljedećih nivoa potreba naših građana. Nažalost, znamo da nije tako. Bilo bi jako lijepo da je tako i svi bi bili relaksirani i danas bi pričali o tome da se u Beranama borimo za to da vidimo ko će biti izvršna vlast”, jasan je Đukanović.

Međutim, kaže da nije tako.

“Na svim ovim izborima mi se zapravo grčevito borimo da odbranimo ono što su tekovine savremene Crne Gore. Zašto? Pa zato što nam naša konkurencija jasno stavlja do znanja da, ukoliko bi mi napravili i najmanji kiks, da bi oni to iskoristili da revidiraju sve ono što su najvažnija politička ostvarenja Demokratske partije socijalista i naših koalicionih partnera. Oni su tu veoma eksplicitni i rekli su nam da bi kada bi pobijedili na nekim od ovih izbora, posebno kada bi pobijedili na predsjedničkim izborima, oni bi to iskoristili da zakažu prijevremene parlamentarne izbore, i da onda dovedu u pitanje i nezavisnost Crne Gore, da dovedu u pitanje i naše članstvo u NATO savezu, kao i mnoge druge odluke koje smo kao odgovorna državna politika donosili u predhodnom periodu”, tvrdi lider DPS-a.

Ponosni na maj 2006. 

On vjeruje da imaju razloga da budu ponosni na to što su uradili i 21. maja 2006. i na to što su uradili, a što je simbolički obilježeno članstvom Crne Gore u NATO.

No, Đukanović ima i jedno upozorenje. Kaže da se danas suočavaju sa očiglednim pokušajem konkurencije da poništi ono čemu su mi dali i svoje najbolje godine i svoju najbolju energiju.

“Nije ovo nikakav sebičan pristup, nije ovo nikakva borba za svoje neko djelo, ovo je borba za našu budućnost. Ne bi mi sve ovo radili da nijesmo uvjereni da je to ispravan put. Mi smo obnavljali nezavisnost da bi mi upravljali budućnošću Crne Gore, a nakon što smo je obnovili jasno smo Crnu Goru uvezali u evropski sistem vrijednosti. I to je zapravo istorijski zaokret koji je Crna Gora napravila”, smatra on.

Pominjali ratove i zatvaranje granica

Podsjetio je da, kada su i 2002, govorili o nezavisnosti, kada su govorili kako će se dogoditi nezavisnost, itd, mnogi su ih i u Beranama i drugdje kritikovali, sumnjičili, pominjali ratove, zatvaranja granica, kako se nećemo moći posjećivati kao porodice.

“Mi smo imali viziju, na putu do tog cilja smo imali ogromne otpore, i u Crnoj Gori, i u Srbiji, i u međunarodnoj zajednici, ali smo imali i hrabrost da slijedimo tu viziju i doveli smo do cilja. Doveli smo do cilja i kada je NATO u pitanju, treba da dovedemo do cilja i kada su neki naši budući interesi u pitanju. Ti interesi nas stavljaju na probu 4. februara ove godine. Dakle, ja sam ubijeđen da ćemo u Ulcinju potvrditi dobar rezultat – da će to biti rezultat vodeće partije u Ulcinju i da ćemo opet biti u situaciji da sa jednim koalicionim partnerom ili, ako takva bude naša volja, sa više njih, ali ubijeđen sam da će to biti dobar rezultat i da ćemo moći sa jednim koalicionim partnerom da formiramo vlast – ali, kao što sam kazao, mnogo ozbiljnije iskušenje i mnogo važniji rezultat je rezultat koji treba da napravimo u Beranama”, zaključio je Đukanović.

M.Dušević

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
U lazi su
Gost
U lazi su

kratke noge. Onaj ko placa botove da glasaju za njihove komentare se plasi necega

Ano Minus
Gost
Ano Minus

Đe je to Berane? Nije u Crnu Goru? Sramota za režim. I za Crnu Goru.

Vova033
Gost
Vova033

E sudbo kleta. Đe mora čoek da se lomata po puteva a milioni čekaju da se troše. Đe mora u Berane a misli o Sejšelima, Antilima, Singapuru, St.Moricu. Brate napaćeni!

Kormilo
Gost
Kormilo

Kad mi pocnu pricu Berane je dobro, lijepo…Nije! Berane ce tek lijepo biti kada oni pravi dodju na vlast i posvete mu se umjesto grabljenja za fotelju kojima su oponenti skloni!

Bogard
Gost
Bogard

Pitam se sto bi bilo da smo jos prije cetiri godine ispravnu odluku donijeli i ignorisali sad vec smijesnu koaliciju Zdravo Berane…nece se greska ponoviti, siguran sam…

Mikado
Gost
Mikado

Obzirom na vladajuce u Beranama, gore od njih ne mozemo…ovaj Milo dobro prica, a sto je napravio u drugim opstinama, ne libim se povjerovati mu

Ruzvelt
Gost
Ruzvelt

E nemamo kud bez u DPS, ostali kakvi su nije nam neka vajda…

tschugo
Gost
tschugo

nemojte da komentar dugo ceka,no budite realni

tschugo
Gost
tschugo

napustio sam ivangrad,jos 1971g u nadi za bolji zivot,tada sam od prve bruto plate imao 19,2 %odbitaka ,a sada to toji negdje izmedju 42%,sada sam u penziji koja je ovdje vani za ovdasnji standard mala,,a svi trce u tu evropu,gdje je njemacka centralizam evrposke vlasti,gdje sama njemacka zatvara svoje firme i ide ka aziji sa produkcijom,a politicki vec mjesecima ne… Više »

3x82 milijar🌎
Gost
3x82 milijar🌎

Najacu foru je jelena v bacila samo ne znam svesno ili nesvesno. Kad je vozila mali crveni pežo 106 👍💋💋💋💋💋💋💋

3x82 milijar🌎
Gost
3x82 milijar🌎

OčuhU ili drugom tati ću da rečem da mi kupi stan u porto montenegro. ………lusticu bay i u porto novi na sva tri mjesta ću da mu tražim da mi kupi nešto. A ja ću da kupim lokal od 500 kvadrata za dijete da otvori butik benetton.

3x82 milijar🌎
Gost
3x82 milijar🌎

Ja najveći šarmer evrope zbario sam bokeljku. Taman malo kelja da mi kuva. 👍💋💋💋💋💋💋💋da razgovaramo šta ćemo da spremimo za ručak i večeru.

3x82 milijar🌎
Gost
3x82 milijar🌎

Bokeljka kupit ću ti fiat 500 ako oćeš nije skup 10 000 košta.

Fghh
Gost
Fghh

Objasnite decku granice Crne Gore,ocigledno ne zna zemlju kojoj je bio predsjednik. Ili mozda hoce opet Duvrovnik da osvaja?

Docent
Gost
Docent

Jedva cekam da se trsimo ovih sto su se sad ustolicili!

Kalibar
Gost
Kalibar

Vidimo mi Milo da ovi kod nas sto su sad samo nas ukopavaju…vrijeme je za promjene!

3x82 milijar🌎
Gost
3x82 milijar🌎

Milo ti za nas mi za tebe plava laguna.

Rambo
Gost
Rambo

A sto brisete svaki komentar ako sam rekao da se na svake izbore “borimo” da ocuvamo nezavisnost , opstanak u NATO i da nam drzavu ko ne otme od ne znam ni sam a ni oni cega ,

analitičar
Gost
analitičar

Neće nas niko, ne boj se, i Unija će nas vratiti kada nas bolje upozna.

3x82 milijar🌎
Gost
3x82 milijar🌎

Milo ziveces večno u našim srcima ti i obitelj djukanovic. Dosta si trčao da bude crnogorcima koji žive u crnoj gori bolje još si se izvinuo hrvatima u naše ime crnogoraca hvala ti milo. 👍

3x82 milijar🌎
Gost
3x82 milijar🌎

Hvala ti milo što nas nisu bombardovali i srušili ovo malo sirotinje što imamo. Hvala za sve što si uradio za nas.što si nam živite spasio zato su danas uz tebe primorje bar i ulcinj i plav i niksic idt. Milo hvala ti.

3x82 milijar🌎
Gost
3x82 milijar🌎

Živio milo i dps

Toni
Gost
Toni

Mora da je grad do sad bio u Kazahstanu, pa će ga oni vratiti. Nadam se da će se isto desiti u Ulcinju, mada, malo teže.

Monarch Highlan
Gost
Monarch Highlan

Toni ne znam koliko imas godina,ali prije nekih 15-16 godina neki izuzetno pametni cetinjani su tablu na ulazu u Cetnje prepravili u dobro dosli u Grozni.Imali su pravo Grozni je i dalje Grozni,a kamo srece da smo jedan od gradova u Kazahstanu.

Slavko
Gost
Slavko

Opozicija je mislila da ako su dosli na vlast da je to sav posao i da onda odmaraju naredne cetiri godine, a ocito ne znaju da ne treba da griju fotelje nego da se tak tad pocinje sa poslom.

Anel
Gost
Anel

Beranci ne obazirimo se na ove negativne komentare, ako nas je prevarila jesdnom ona koalicija, drugi put nece.

Brano
Gost
Brano

Zašto uvaženi ne objavljujete moje kometare poz.

Virus
Gost
Virus

Vjerovatno si nešto napisao protiv vlasti. Da si pohvalio DPS odmah bi ti ga objavili.

Donja Morača
Gost
Donja Morača

Mogli smo mnogo bolje. Ali treba bit realan. Prije 11 godina ispred nas su bile Srbija, Bosna i Makedonija. Sad su daleko iza nas. U svemu.

Monarch Highlan
Gost
Monarch Highlan

Jes vala u pravu si.Svi su iza nas a mi lideri sa najmanjim minimalcem.LIDERI.

Donja Morača
Gost
Donja Morača

A što ne reče za plate i penzije. Daleko je to od dobrog ali smo najviše napredovali.

Kruela
Gost
Kruela

Haos koji je nastao nakon dolaska Scekica na vlast je enormnih razmjera, mislim da to svaki Beranac vidi.. dje radimo? nidje? koliko novca imamo? nikoliko? sta ocekujemo od njih? nista!

gmt
Gost
gmt

A za razliku od Berana gdje DPS nije na vlasti, u ostatku CG cvjeta, radi se , ima se, banja.

zna se
Gost
zna se

Je li ti promaja u glavi , o čemu pričate a đe su Berane

xxx
Gost
xxx

Teritorijalno u CG, ali Zdravo Berane se svim silama trudi da Berane emocionalno pripoji susjednoj drzavi

Djokic_je
Gost
Djokic_je

Zivot nekome pise bajke, Beranama je izgleda napisao tragikomediju sa ovom vlascu !

Tarik
Gost
Tarik

Valjda kad idemo da glasamo idemo da glasamo one sto ce raditi za nas i nasu buducnost, a ne zbog Marko Janka ili nekog treceg, a to sto je nama vlast trenutna u Beranama bila takva da nista se nije uradilo nasa je greska i normalno da neces da trpise nesposobnjakovice nego ced da dovedes druge koji oce da rade,… Više »

Milan
Gost
Milan

Berane je sad kao da je odvojeno od Crne Gore, tacno su ga u to pretvorili kao da smo izopsteni iz drzave !

mrki
Gost
mrki

to si rekao isto u Beranama prije 4 god..e kad te docekaju ovi sto uzese pomoc za drva i hranu

Sekicetnik
Gost
Sekicetnik

Kad cemo na dubrovnik

lenka
Gost
lenka

Zar vas nisu slali na Kosovo?

Branko
Gost
Branko

Proslo je.11 god od suverenteta Crne Gore i jasan je drzavno pravni status nase drzave. U neostatku novih ideja prvi covjek DPS a se bavi uticajem sadasnje Beranske vlasti na raspisivanjem noog drzavno pravnog statusa Crne Gore i ulaska CG u NATO. Ova trivijalna izjava je samo nastavak pokusja podjela koje plasira ista glava i vlast koja nista nije uradia… Više »

Fatmir
Gost
Fatmir

Ne vala, bas nije nista uradila ova vlast. Opozicija da ima neke ideje ne bi bila opozicija.

ines 85
Gost
ines 85

Branko, svako ima pravo na svoje misljenje , ali ima nas kojim a je lijepo, koji se ne zalimo i koji napredujemo. Mozda si ti samo na pogresnoj strani ?!

Branko
Gost
Branko

Postovana Ines , mozda sam ja na pogresnoij strani i vjerujem da je Vama lijepo ali Vam niko ne daje pravo da i drugima uskracujete ljepotu zivljenja. Etikete, pogrsena strana, vracamo Berane CG, koje bio za Da ili Ne, ko je bjelas a ko zelenas i slicne gluposti su vec davno vidjene stvari i to nikoga ne zanima sem bolji… Više »

Toni
Gost
Toni

Branko, što se krivo rodi, vrijeme ne ispravi.

Nevjernik
Gost
Nevjernik

Mnogo truda uloženo u političku obrazovanost. Svaka čast,napredak je vidljiv. Ali tematika da će posle Dps biti rata i kraj svijeta je pogrešna. Ništa pozitivno ne pružate svojim govorima. Treba sve promijeniti. Svi vi mislite samo na vlast.

mrki
Gost
mrki

ali pali to kod ovaga naroda blesavog…pricama od prije 60 god…vladas samo na podjelama…tuzno

ana nana
Gost
ana nana

Vidi ti se da si nevjernik, jer vjernik ovako ne pise. Zao mi je sto si u zabludi, sto se hvatas za rijec da bi donekle opravdao svoje clanstvo u nekoj opozicionoj vjecito gubitnickoj partiji. DA su oni toliko dobri valjda bi dosli na vlast jednom ??? paa cao

Nevjernik
Gost
Nevjernik

Odakle vama da sam clan bilo ciji osim svoje porodice. Ako ste civilizovaniji od mene, zasto ne osudite govor mrznje? Zar su jedni ili drugi ucinili nesto vrijedno pomena. Ja dobro osjecam sve sto me dotice.

Marija T
Gost
Marija T

Tačno se vidi da ove komentare ispod jedan /jedna piše. Svi za Mila a niko ne lajkuje. Samo minusi 🙂

aoh
Gost
aoh

Svi za jednog , jedan za sve 😉

Dragan
Gost
Dragan

Misliš pod svoju šapu?

Radule
Gost
Radule

Mislim da je jasno da boljega covjeka krocilo u Berane nije neka si nam konacno dosao!

Virus
Gost
Virus

Mogu onda zamisliti kakvi ljudi tamo žive

Ljesnica
Gost
Ljesnica

Sigurno nisu virusni 🙂

Ljuta
Gost
Ljuta

bravo milovane
Berane je po tebi na Mars..kao i Kotor… Budva…HN itd

Djokic_je
Gost
Djokic_je

Kakvi dani u Beranama, konacno osjetis onaj pravi crnogorski duh, bez masakrada sa trobojkama i nasiljem..

Stitare
Gost
Stitare

Rado bi oni nama rat doveli do nasih kucnih pragova, ada samo pogledajte kako nas dijele da bi nas zavadili a ne sta drugo, a nadam se da cemo biti pametniji ovaj put pa necemo glasati kao 2014. !

Ljesnica
Gost
Ljesnica

Ja evo zavrsih fakultet i sve, obecao mi je Scekic da bice posla a evo cetiri godine prodjose od kako dodjose na vlast, a saznao sam da je na to mjesto dosla cerka njegov prijatelja sa manjim prosjekom od moga !

Nevjernik
Gost
Nevjernik

A da li ti vjerujes da je u Cg igdje moguce da bude pravedno ili drugacije? Svak ima neki moralni dug, a zbog toga lažu i kad ne žele.

mrki
Gost
mrki

obecao je Milo 40.000 radnih mijesta a od te izjave 8%manja zaposljenost

Toni
Gost
Toni

E ako te zaposle ovi iz dps-a, javi se da te častim 100€, posebno na mjestu sa diplomom. Ne priznajem parking servis i ostalo.

super
Gost
super

Istina, Berane nikada nije bilo protiv ove drzave dok ga nije zatrovalo Zdravo Berane. Unistili su nas, sto se pokrast moze ukrali i sad oni nekog optuzuju. Sramno

Stojan
Gost
Stojan

Red je da dodju promjene u Beranama, vise nam je ovoga stanje preko glave, oko nas su oblijetali dok smo ih glasali a onda kas u trebali nesto da urade za nas tu nas ne vide od njihovih!

Jovica
Gost
Jovica

Milo dobro nama ti doso i sto duze nam ostani!

Beranka
Gost
Beranka

Eeee da cemo vise, strasno je sta nam je ova vlast od grada napravila

Miso
Gost
Miso

Od sadasnje vlasti smo samo dobili rodbinske i kumovske veze za posao

Novica
Gost
Novica

Berane zasluzuje bolju vlast od Scekica i kompanije. Vjerujem da ce DPS sa novom ekipom i Faticem na celu donijeti pozitivne promjene nasem gradu.

da...
Gost
da...

Slazem se, dobar je to tim mladih ljudi koji mogu uciniti da mi mladi u Beranama imamo bolju perspektivu.

Slavka
Gost
Slavka

Djukanovicu gospodine, dostojan si imena lidera za razliku od ovih pokusaja sto po Crnoj Gori sire mrznju i podjele.

Meho
Gost
Meho

Boga mi meni se cini a evo i uvjerio sam se da je njih samo fotelja zanimala. Ne bave se gradjanima, nijedan lokali problem nijesu rijesili.

lela
Gost
lela

Njima je samo bilo bitno da zaposle svoje familije i da ocerupaju budzet

Send this to a friend