Politika

Đukanović poručio iz Berana: Tuđe ne otimamo, naše ne damo

Predsjednik Crne Gore i lider Demokratske partije socijalista Milo Đukanović danas je poslao jasnu poruku svima koji na bilo koji načim imaju pretenzije prema onome što pripada državi Crnoj Gori.

“Crna Gora nema namjeru da otme jedan milimetar nečije teritorije, ali neće dozvoliti da se otima ono što pripada našoj državi. Onima koji imaju ideje paternalizma nad Crnom Gorom moramo poručiti da je naša zemlja nezavisna, suverena, međunarodno priznata država časnih, ponosnih i dostojanstvenih građana, kojima niko nikada nije upravljao sa strane”, poručio je Đukanović sa izborne konferencije Demokratske partije socijalista u Beranama.

Napomenuo je  da nije bitno da li neko nosi odijelo ili mantiju, jer se svi moraju odnositi jednako u skladu sa zakonima.

Đukanović je ovo saopštio nakon višednevnih prijetnji koje stižu iz Srbije, kojima se poručuje kako se Crnoj Gori neće dozvoliti da donese novi zakon o slobodi vjeroispovijesti kojim se rješava pitanje crkvene imovine.

Posebno žestoke poruke uperene protiv Crne Gore uslijedile su nakon što je predsjednik Đukanović kazao kako je zrelo vrijeme da se obnovi autokefalnost Crnogorske pravoslavne crkve.

Utrkivali su se srpski zvaničnici ko će prije, ali i žešće, zaprijetiti da se “Crna Gora ne usudi da usvoji ovaj zakon”. Krenulo je od predjsednika Srbije Aleksandra Vučića, preko poglavara SPC Irineja, a sve to nije moglo proći bez sprskog ministra vanjskih poslova Ivice Dačića.

Svi zajedno, uz amin Mitropolije crnogorsko-primorske, poručuju da dražvnom vrhu “Da im ne padne na pamet da otimaju ono što pripada SPC”.

M.Dušević 

 

232

avatar
1000
129
103
0
 
183
TitogradtschugoCrnogorciSuSrbiEo prčimSrbin CG-USA
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Titograd
Gost
Titograd

Bože, hvala ti do neba što nijesam srbin

tschugo
Gost
tschugo

ne znam da li da se pridruzim komentarima na ovomportalu ,pun mrznje i podjele

SRBIN usa
Gost
SRBIN usa

Nase si dao bogomi i Metohiju,Dubrovnik i Skadar zucnut nikome ne smijes junace a bogomi znas dasu nasi preci ginuli za ovo navedeno,no ti nemas veze s njima osim svoga punog dzepa od kaputa

Radosav72
Gost
Radosav72

A Dubrovnik je tvoj? Ili Skadar? Metohija? Srbine odakle tebe sve te informacije 🙂 🙂 ? A Reci mi ko je dao Kosovo? I cije je Kosovo? Srpski Dubrovnik , hahahahahaha

Radosav72
Gost
Radosav72

Tvoj Dubrovnik, hahahaha, bravo pametni covjece, haha

Srbin CG-USA
Gost
Srbin CG-USA

Ako volis jednu zemlju onda te interesuje i mikrobioloski svaki djelic Njene ISTORIJE…!Pogledaj Englesku Wikipediju da vidis kome je pripada Dubrovnik domoljubu ufurani …ZETA (crown land)..Ufatio si se domoljubizma Crna Gore koja ni postojala nije kad slavna Srbska Zeta

Radosav72
Gost
Radosav72

A ko je dao Kosovo??

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Niko je dao, nego je oteto

Dejo sirak tuzn
Gost
Dejo sirak tuzn

Ja bih da nam berane bude glavni grad.

Drobnjak
Gost
Drobnjak

Dosao u Srpski grad da ga svojata u ime Crnogoraca. Ma gori je od fasista, zajedno sa svima koji ga podrzavaju. “Vase” je ono dje je vas narod, dje nije, dalje ruke od toga.

Uskok
Gost
Uskok

Svoje oteto ćemo vratiti svakako , to je gotova stvar samo što vijest nije još stigla u Drobnjake , pa da ti uvatim muštuluk .

Joo
Gost
Joo

Berane su u CG….staro Crnogorsko ime mu je vraceno…..nije vise srbijanski Ivangrad….placi bedo……

Parodija
Gost
Parodija

Milo kažu brzo je bježao iz Berana

Ljuta sam
Gost
Ljuta sam

оснивач Црне Горе Наследник Стефанов био је Иван Црнојевић владао од 1465. до 1490, са седиштем у Жабљаку. Он је добар део младости провео код херцега Стефана као талац за оца. Читав његов живот био је пун криза. Супротно од оца, водио је спочетка антимлетачку политику, али је, пред опасношћу од Турака, ипак обновио везе с млецима.  1473. за заслуге у борбама против Турака постао је млетачки племић. За време велике… Više »

Car🇷🇺Romanov
Gost
Car🇷🇺Romanov

Stefanica mu se zvao otac. Dalje nijesam citao

Radosav72
Gost
Radosav72

Poenta?

Princ od Konika
Gost
Princ od Konika

Zato ću da glasam DPS i posle svoje smrti. U oporuci ću unuku ostaviti pravo, da glasa za DPS umjesto mene. Milo živ ti nama bio još 1000 godina.

Velimir136@gmai
Gost

Tako je Milo!
Nek CRKNU dušmani!
Neka zaćute fukare!
Neka živi Crna gora,evropska,uspravna,jaka,stabilna!
Nikad više 1918!

KraljNikolaSrbi
Gost
KraljNikolaSrbi

Poziva na 1918, a smeta mu ustav iz 1905

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Ja se držim vjere stare
I ostroške ne dam pare!

Risto

Radosav72
Gost
Radosav72

Bravo za predsjednika, zivio 100 godina i dabogda vladao dozivitno Crnom Gorom

Nata
Gost
Nata

Nesto mi zvuci poznato ova parola… da nije Josip Broz nesto ovako rekao?? I jos je zaboravio reci da cemo cuvati mir ko zjenicu oka svog, mozda je to vec rabio… ima jos da radimo i stvaramo kao da ce vjecno biti mir i nesto bla bla kao da ce sutra biti rat… i da dajemo casnu pionirsku rijec da… Više »

Suzana Korac
Gost
Suzana Korac

Sramo sta rade DPS

Kata Luković
Gost
Kata Luković

„Ја sam hrišćanin više stotinа godinа. Мožda i hiljadu, pa bih mogао biti i Papa. Ја sam hrišćanin i prije 1054. godine, moji preci.Što znači da mogu biti i Papa„, rekao је GST Мilivoje Кatnić u Skupštini.

Lektor
Gost
Lektor

ovoga čovjeka treba poglasiti SVECEM zbog 30 god iste priče koja mu prolazi kod ovog naroda, tačnije ”naroda”

Lektor
Gost
Lektor

poslije 13 god crnogorske nezavisnosti, čovjek se sjetio imovine jer se na tronu mora ostati pošto-poto

Send this to a friend