Politika

Đukanović potpisao zakone koje je Skupština ponovo usvojila 20. januara, dileme koje je imao su ostale

Đukanović

Potpisao sam Ukaze o proglašenju zakona nakon što ih je Skupština ponovo izglasala 20. januara 2021. godine. Dileme koje sam imao i zbog kojih sam ih vratio Skupštini na ponovno odlučivanje su ostale, saopštio je danas predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

“S obzirom na jasnu Ustavnu normu iz člana 94 stav 2 koja glasi: „Predsjednik Crne Gore dužan je da proglasi ponovno izglasani zakon”, nema prostora za drugačije ustavno postupanje Predsjednika države. Vjerujem da ukupnim radom, a posebno u ovom vremenu kompleksnog ambijenta vršenja vlasti, najbolje doprinosim državi i njenom demokratskom napretku, apsolutnim poštovanjem Ustava Crne Gore”, istakao je Đukanović.

Nadam se, dodao je on, da su, nakon potpisivanja zakona i njihovog objavljivanja u Službenom listu, čime oni tek postaju dio pravnog sistema Crne Gore, stvoreni uslovi za pokretanje procedure od strane bilo kojeg subjekta u društvu za ocjenu njihove ustavnosti.

“Vjerujem da će Ustavni sud, kao jedina nadležna instanca, dati odgovor na ovo pitanje na nezavisan i profesionalan način”, zaključio je on.

Poslanici Skupštine Crne Gore su 20. januara ponovo usvojili izmjene zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica, o kreditnim institucijama, sanaciji kreditnih institucija i fiskalizaciji u prometu proizvoda i usluga. Takođe, poslanici su ponovo usvojili izmjene zakona o radu, državnim službenicima i namještenicima, zdravstvenoj zaštiti.

Đukanović je prošle sedmice najavio da će potpisati ponovo usvojene zakone jer ga, kako je pojasnio, na to obavezuje Ustav Crne Gore, u kojem je jasno propisano da je predsjednik dužan da potpiše ponovno izglasane zakone u parlamentu.

“Ustav je nedvosmislen, ne ostavlja prostora za različita tumačenja, niti za drugačije ponašanje predsjednika države, ukoliko želi da se pridržava Ustava”, rekao je Đukanović.

Na taj način će, kako je pojasnio stvoriti uslove da se nastavi procedura koja će logično voditi i ka Ustavnom sudu, “koji je jedini pozvan da arbitrira da li su ti zakoni donoseni, i da li je njihov sadržaj u skladu sa najvišim pravnim aktom naše zemlje”.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Dukljanski
Gost
Dukljanski

Izdajnice!!! Nikad više Milo!!!

Ustavni sud
Gost
Ustavni sud

Sve ćemo proglasiti nevažećim, bez brige

Fkbalsic
Gost
Fkbalsic

Hahahahahhah bas si morao

Reed
Gost
Reed

Gospodin.

Vladika
Gost
Vladika

Prsjednice svih gradjana sve je na Vas palo pa sad se Vama obracamo i trazimo spas od ovih zlotvora.Moramo kao drustvo shvatiti da ne mozete Vi kao jedinka odbraniti drzavu.Moramo se svi angazovati i dici ali na celu sa Vama.Vi nas predvodite ali MI moramo biti uz Vas a vi sa nama.Neka je Vjecna

Nemoguća misija
Gost
Nemoguća misija

Potpisaces ti sve i to kako ti se neće!!!!

Duklja_MN
Gost
Duklja_MN

Nijesi trebao. E tek tad bi pokazao da je drzava preca od funkcije. Nesto tako rekoste na kongresu a porekoste u oraksi 🤔

Nina
Gost
Nina

Predsjednice moj,hvala Vam sto ste me sacuvali ratova,Hvala Vam sto ste jedini Vi mogli da mi date suverenu Crnu Goru!A znam da ce doci dan kada cu moci da Vam de zahvalim sto ste mi konacno vratili moje crkve!Jer su nama otete!Iako Relaksirani kaze da ga ne interesuje 1918-ta,mene itekako interesuje…Popalili su mojoj prabababi,pradjedu sve su imali,prababa se porodila u… Više »

Ja sam
Gost
Ja sam

Ode 50 km2?

KapetanRitzudis
Gost
KapetanRitzudis

E cus to,bas sam se iznenadio lol

Bato
Gost
Bato

Nego sto nego potpisao…i to kao bela lala 🙂

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Sve je isto, Ustavni sud ionako obara te zakone.

S morske pjene
Gost
S morske pjene

Mislim da tebe najvise voli Vucic i Brnaricka
🤗🤗🤗🤗🤗

Nebojsa
Gost
Nebojsa

Milo je najviše od svih uradio za Srbe u CG.Svojim postupcima protiv Srba ih je toliko ujedinio i učvrstio njihovu volju da je to teško sad razjedinit.Hvala mu za to .

Ivan
Gost
Ivan

Lomi, ti ga potpisa!

Ribnica
Gost
Ribnica

Napisao sam ranije kad se ispune zakonski uslovi.POTPISA CE I POTPISAO JE. Dakle samo zakonski i redom . Ne izuvajte se prije vode. Uvesce se u red i SPC. Pustili vas malo da srbujete ove 3-4 god pod pritiskom EU. ????? Sta je nama Evropa dobro donijela 1918g. I Referendum jedinstven u svijetu 55-45. To smo pregrmjeli i ovu Nakazu… Više »

Rada
Gost
Rada

Mudri Milo ne znaju koliko ih vrtiš!
BRAVOOO

Daka
Gost
Daka

Ja sam zatečen kako sad potpisao

čisto onako
Gost
čisto onako

znao je da mora potpisati ali hio je da stavi do znanja da se i on nešto pita, šta bi bilo da je obrnuta situacija, dps vlast a opozicioni predsjednik…

Bozidar
Gost
Bozidar

Naravno da je potpisao jel u suprotnom ne bi više bio presjednik a kad nije presjednik onda nema imunitet a kad nema imunitet mogao bi završiti na državnim jaslama a to baš i nije zgodno. Svako ko je sumnjao da će Milo potpisati ove zakone je veliki naivac ili nešto još gore.

Mila
Gost
Mila

Sigurnim korakom u Srednji vijek? Zašto Prešedniče? Zašto našu kulturnu baštinu poklanjati drugoj državi koja hoće, pride, da asimilura Crnu Goru. Nikad im to neće uspjeti. Jer smo mudriji, stariji, civilizovanom jer smo antifašisti. E viva, Montenegro!

Niksic
Gost
Niksic

Neko ko je veliki manipulator, ne zaboravite da on ne preza da napane Crkvu, nemojte mu ukazati tu priliku!

Perica
Gost
Perica

Ooo, popustili smo.😄

mrki
Gost
mrki

nije izdaja nikakva…imao je kad braniti interese CG da ne čeka da ga maknu

Uros
Gost
Uros

Vakat je!

Titov pionir
Gost
Titov pionir

A oli i dalje napadat komsije
Dako pocines vise ..

ElPatron
Gost
ElPatron

Milo Srbine starii

Posmatrac
Gost
Posmatrac

Sramno !!! Izdaja Crne Gore i Crnogorske pravoslavne crkve.

Crnogorski
Gost
Crnogorski

Otac nacije je postao najveći izdajica nacije .

Budva765
Gost
Budva765

Vi koji podrzavate Mila niste svjesni koliko vas covek brije, mislite da ce ustavni sud ovo ponistit hahaha. Budite sigurni da ni on sam ne vjeruje u to

Cheese
Gost
Cheese

Dobro, zakoni su dobri, iz prethodnog koji je usvojio DPS krajem 2020-te je ostalo gotovo 70% stavki, sto je dobro jer je u tim stavkama zakon dobar, kao i ovih 30% koji su se odnosili na porijeklo imovine. Sto se CPC tice, ulogu o njenoj autokefalnosti ne moze nikad da donese ni drzava, a kamoli jedna politicka partija. To moze… Više »

Ana
Gost
Ana

Bitno je da ste napravili strasne promjene u dpsu. Radikalna desnica ste sada. Vi i DF ste isti

Role je King
Gost
Role je King

Vraticemo sve,ne brini.

Lav
Gost
Lav

Dok je predsjednika nasega, znaju dusmani da nam ne mogu nista.

Brzi 2
Gost
Brzi 2

Pa kad EU posmatra onda se vodi racuna.

Montenegrina HN
Gost
Montenegrina HN

Na kratko veselje

Ilija
Gost
Ilija

Nadnicari, prije nego napisete “tako, bravo, tako treba” procitajte do kraja text 🙂

Aco
Gost
Aco

Sto si nas mucio

Milos
Gost
Milos

Tako treba, sto se mora nije tesko

Haris
Gost
Haris

tako,tako,slusaj,moras.

Send this to a friend