Politika

Đukanović: Pred DPS zadatak da reformama vrati povjerenje građana

Milo Đukanović

Predsjednik Demokratske partije socijalista, Milo Đukanović kazao je da je pred tom strankom partijski zadatak da obavi ozbiljne reforme ukoliko želi da povrati povjerenje građana, saopšteno je iz DPS Plav.

Đukanović je na 9. Opštinskoj izbornoj konferenciji stranke u Plavu, između ostalog naglasio značaj očuvanja koncepta Crne Gore kao građanske države, istakavši da multietnički sastav crnogorskog društva ne ostavlja ozbiljnim političkim subjektima uopšte prostor za razmišljanje o alternativi.

Potpredsjednik DPS-a, Abaz Dizdarević zahvalio se svima onima koji su se, kako je rekao, mudro i lojalno borili za ukupni doprinos razvoju partije u prošlosti i izrazio uvjerenje da će novoizabrni saziv Opštinskog odbora u Plavu novom energijom i svojim entuzijazmom odgovoriti na izazove pred kojima se našla Crna Gora.

„Crna Gora prolazi možda i najteža iskušenja u svojoj novijoj istoriji, a to vrijeme zahtijeva odgovoran odnos. DPS kao državotvorna partija, koja je prevazišla brojne izazove u prošlosti ima zadatak da danas sačuva sve vrijednosti koje su teško izgrađivane a tiču se očuvanja najvećih civilizacijskih dometa, a to su multikulturalizam, međunacionalni i međureligijski sklad, građanski koncept društva i mir na ovim prostorima. Narušavanje ovih dometa je sve što je proteklih godinu dana bio zadatak koji je aktuelna vlast sprovodila, pa su tako pred nama nametnuli izazov da se ponovo borimo za vjekovima izgrađivane vrijednosti“, poručio je Dizdarević.

Predsjednica Opštinskog odbora DPS-a Plav, Eldana Canović-Čekić u svom obraćanju okarakterisala je trenutnu političku situaciju i ljude koji vode državu, krizom ljudskosti, festivalom gluposti i osvetom tridesetogodišnjih ponavljača.

„Mi ne želimo da nas vode oni koji ne znaju da rade svoj posao, a DPS je dokazao da zajedno sa svojim tradicionalnim partnerima može i umije i da zna pravi put. Naš cilj je da se vratimo na pravi put i da usmjerimo našu državu ka evropskim vrijednostima“, kazala je Canović-Čekić.

Predsjednik Savjeta mladih DPS-a Plav, Sead Jasavić rekao je da mu je jedan od glavnih motiva za političko angažovanje, želja da lično doprinese stvaranju bolje i prosperitetnije budućnosti kako u Plavu, tako i u čitavoj Crnoj Gori.

„Moja želja je da Savjet mladih bude što kreativniji i brojniji, a to je ostvarljivo kroz zajedničku saradnju i podršku, snagom volje, i ambicioznošću svih članova naše partije“, saopštio je Jasavić.

Na konferenciji je saopšteno da period od godinu dana koji je za nama je iskorišćen da se transformiše partijski sistem u gotovo svim Opštinskim odborima.

“Takođe konstatovano je da su Plavljani sa svojom dijasporom uvijek znali da čuvaju vrijednosti multinacionalne i građanske Crne Gore, da su posvećeno i bezrezervno podržali obnavljanje nezavisnosti i uvijek ponosno čuvali sve tekovine sopstvene i ukupne istorije naše države”, zaključuje se u saopštenju.

Send this to a friend