Politika

Đukanović predložio skraćenje mandata Skupštini, Lekića za mandatara nije mogao da prihvati

Milo Đukanović

Predsjedjednik Crne Gore Milo Đukanović predložio je predsjednici Skupštine Danijeli Đurović da se skrati mandat parlamenta i  saopštio da nije mogao da prihvati prijedlog da Miodrag Lekić bude mandatar za sastav Vlade jer smatra da se za to nisu stekli svi neophodni uslovi.

<<<Skupštini dostavljen predlog za skraćenje mandata<<<

U obrazloženju za skraćenje mandata Skupštini Đukanović navodi da je saglasno članu 95 tačka 5 Ustava Crne Gore, konsultacije o mandataru za sastav Vlade sa predstavnicima parlamentarnih partija, odnosno koalicija zastupljenih u Skupštini Crne Gore, obavio sam 15. i 16. septembra ove godine.

“Razgovore sam imao sa: potpredsjednikom Demokratske partije socijalista (DPS) Jevtom Erakovićem, generalnim sekretarom Aleksandrom Bogdanovićem i šefom kluba poslanika u Skupštini Crne Gore Danijelom Živkovićem, predsjednikom Socijaldemokratske partije (SDP) Raškom Konjevićem i njegovim zamjenikom Borislavom Banovićem, potpredsjednikom Socijaldemokrata Crne Gore (SD) Borisom Mugošom i generalnim sekretarom Milošem Čelanovićem, predsjednikom Bošnjačke stranke (BS) Ervinom Ibrahimovićem i potpredsjednikom Damirom Gutićem, predsjednikom Albanske alternative (AA) Nikom Đeljošajem, predsjednikom Force Genci Nimanbeguom, predsjednikom Demokratske unije Albanaca (DUA) Mehmedom Zenkom, predsjednikom Demokratske partije (DP) Fatmirom Đekom i predsjednikom Liberalne partije (LP) Andrijom Popovićem i Generalnim sekretarom Esadom Šainovićem“, naveo je Đukanović.

<<<Vladu bi da sastavljaju, a 41 potpis nemaju: Avgustovska većina devalvirala sve što je govorila<<<

Pozivu na konsultacije se nisu odazvali predstavnici Demokratskog fronta (DF), Demokratske Crne Gore (DCG), Socijalističke narodne partije (SNP) i Građanskog pokreta URA.

“Predlog da se mandat za sastav Vlade povjeri gospodinu Miodragu Lekiću, koji mi je juče u ime partija koje su osvojile većinu mandata na izborima 2020. godine uputio gospodin Andrija Mandić nijesam mogao da prihvatim, jer smatram da se za to nijesu stekli svi neophodni uslovi. Javnost je od strane pojedinih predstavnika partija koji su učestvovali u konstituisanju tog predloga obaviještena da je on dobio samo verbalnu podršku, i da potpise podrške nijesu dali poslanici URA, SNP i CIVIS”, naglasio je Đukanović.

Podsjetio je da su prilikom određivanja mandatara za sastav 42. Vlade (Zdravko Krivokapić) predstavnici tri pobjedničke koalicije („Za budućnost Crne Gore, „Mir je naša nacija“ i „Crno na bijelo“) učestvovali u konsultativnom procesu i priložili potpise podrške većine od 41 poslanika.

“Takođe, prilikom određivanja mandatara za sastav 43. Vlade (Dritan Abazović) politički lideri većine od 46 poslanika su učestvovali na konsultacijama kod Predsjednika države i nedvosmisleno najavili podršku izboru Vlade, što je do u nijansu potvrđeno na sjednici Parlamenta. Jedino ovog puta lideri koalicije koji tvrde da imaju većinu nijesu se odazvali na konsultacije. Nijesu priložili ni potpise većine poslanika, a pozivaju se na prethodno iskustvo koje je sasvim drugačije. Dakle, nijesam stekao utisak da postoji jasna većina koja bi bila u stanju da formira Vladu koja bi ponudila rješenja veoma teških problema na finansijskom, ekonomskom, pravnom, institucionalnom i političkom planu. Posebno na bezbjednosnom, imajući u vidu aktuelnu krizu u Evropi izazvanu agresijom Rusije na Ukrajinu, koja ima nesumnjive implikacije na bezbjednost Zapadnog Balkana”, kazao je Đukanović.

Suprotno, dodao je, smatram da ne postoji politička saglasnost o formiranju Vlade (o čemu svjedoči i saopštenje Građanskog pokreta URA, jednog od konstituenata navodne većine, s jučerašnje sjednice Predsjedništva), što doživljavam kao namjeru da se dalje troši vrijeme u kojem bi se nastavili pregovori o diobi resora u Vladi i „mjesta po dubini“, dok bi za to vrijeme država dodatno bila urušavana.

“Na osnovu navedenog, razgovora koje sam obavio, činjenice da su predstavnici partija koje sam naveo ignorisali poziv za konsultacije, i neubjedljivog predloga koji sam dobio, a koji je javno doveden u pitanje i od strane pojedinih predstavnika stranaka koje tvrde da imaju većinu, obavještavam Vas da je konsultativni proces jasno pokazao da nema osnova da se u Ustavom predviđenom roku predloži mandatar koji bi obezbijedio podršku u Skupštini Crne Gore za sastav 44. Vlade Crne Gore. Stoga, saglasno ustavnim ovlašćenjima, podnosim Predlog za skraćenje mandata 27. saziva Skupštine Crne Gore”, pojasnio je predsjednik države.

Smatra da je to najoptimalnije rješenje u datoj političkoj situaciji, i da je u najboljem interesu svih građana Crne Gore, jer se time otvara mogućnost organizovanja prijevremenih parlamentarnih izbora u što kraćem roku, što će omogućiti izbor Vlade koja će djelovati u punom kapacitetu.

“Regionalni i globalni kontekst, kao i političko-bezbjednosni izazovi, ekonomski i finansijski problemi sa kojima je suočena Crna Gora, posebno u energetskom sektoru, zdravstvu i drugim oblastima, zahtijevaju kompetentnu, odgovornu i efikasnu Vladu koja će danonoćno biti posvećena njihovom rješavanju. Vjerujem da se do takve Vlade može doći jedino odlukom građana na izborima. Polazeći od navedenog, na osnovu člana 90 stav 4 Ustava Crne Gore i člana 128 stav 5 Poslovnika Skupštine Crne Gore, koristim ustavnu mogućnost i podnosim zahtjev za sazivanje Skupštine Crne Gore 27. saziva na sjednicu Jedanaestog vanrednog zasijedanja u 2022. godini, na kojoj će tačka dnevnog reda biti Predlog za skraćenje mandata 27. saziva Skupštine. Koristim priliku da podsjetim da je pred svim parlamentarnim partijama i Skupštinom Crne Gore obaveza da se u najkraćem roku izvrši izbor članova Sudskog savjeta i sudija Ustavnog suda, i tako prevaziđe institucionalna kriza u pravosudnom sistemu, što je na liniji ispunjavanja obaveza iz poglavlja 23 i 24 i dostizanja željene dinamike u pregovaračkom procesu sa Evropskom unijom”, zaključio je Đukanović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Titograd
Gost
Titograd

To Milo kralju🇲🇪

Cema🇲🇪
Gost
Cema🇲🇪

Sad cemo cetnike da pometemo kraj im je !!!

Zoran
Gost
Zoran

A sta drugo kad se oni ne mogu dogovoriti. Boga mole da ostanu u opoziciju. Velika je obaveza voditi drzavu.
Oni i ne umiju vidjeli smo ove dvije godine. Sve unistise.

Miki
Gost
Miki

Zakon su Spajic i Milatovic jedini sto su uradili nesto za narod
I Uvjek podrska za njih

blam
Gost
blam

Hahaha…ima li đe onih noćnih kredita, kako ide provizija…U Spužu ih čekaju, rezervisana mjesta.

Bernard
Gost
Bernard

Neka što uništiše skoro totalno državu , nego nas još blamiraju po svijetu i još bi i da nas dodatno obrukaju i ocrne !!
Podrška za Predsjednika Crne Gore !
Crna Gora je položila test iz DEMOKRATIJE !

Ćira
Gost
Ćira

Razočarao si me , mislim da si prekršio svoja ovlašćenja. Ovi imaju 41 potpis, upecao si se.

blam
Gost
blam

Je li to rekao Spira?

Mongro
Gost
Mongro

A da Lekić je ovjereni maler 😃😃😃😃

Cardas
Gost
Cardas

Tako i treba izbori jer stvarno je dosta bilo ove dvije godine nas unazadise umjesto da idemo naprijed mi se vracamo unazad po svakom pitanju nikad gore nije bilo za narod nego sad dako otvore dobro oci i daju glas ko zna da vodi drzavu 🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪❤️❤️❤️❤️

Donald Russel
Gost
Donald Russel

Đukanoviću dostavljen potpis 41 poslanika: Stekli su se uslovi da mandat povjerite Lekiću
“Ovim su se stekli uslovi da u skladu sa Ustavomn, mandat za sastav ljedeće vlade povjerite gospodinu Miodragu Lekiću”

Nino🇲🇪
Gost
Nino🇲🇪

Osveziloooooo smrzavanjee 😂😂😂😂😂😂😂
Idemoooo 🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪

Posle rucka
Gost
Posle rucka

Dajte nam tehnologiju a ne vlasku magiju

blam
Gost
blam

Što bi s tobom? Auh, puklo, a?

21cent
Gost
21cent

Omladina zeli evropu a ne sibir I srpski vasar pevaljke pihtijadu

neko
Gost
neko

ovo je bila jedina ispravna odluka koju apsolutno podrzavam👍 pa neka izbori konacno presijeku dilemu u vezi naseg daljeg puta.ako se gradjani (a ne naarod) nisu opametili u posljednje 2 godine, onda nam nema spasa😡 necemo OB,svetosavlje,srpsko-rusku cizmu,nezajazljivost,siromastvo…a kad se rijesimo otpadnika,obracunacemo se sa svim anomalijama iz DPS vladavine

Ja ❤🇲🇪
Gost
Ja ❤🇲🇪

To kralju nista drugo nisam ni ocekivao

Cicka
Gost
Cicka

Zašto URA nije dala potpis kaze nam se samo….izribali Dritka brata u Americi…

aci b Pg
Gost
aci b Pg

Lekiću dati mandat ovo je čisto pravociranje za otvaranje fronta u cg
Preśedniče samo tako po zakonu i ustavu 🤝

Scherlok Holmes
Gost
Scherlok Holmes

Tako je! Dosta više manipulacija partije sa dva poslanika koja drži cijelu državu taocem!

Crnogorskabrda
Gost
Crnogorskabrda

Ispravna odluka !

Bobo
Gost
Bobo

Bogami cu glasati za tebe rekao si u jednom inerviju da je dps bio na vlasti nebi povecavao plate I penzije das ovoj ctoci dzak brasna I 50 eura pred izbore I nek pjevaju ovako kad imaju 700 eura plate pomame se

blam
Gost
blam

Boki, baš se ti izlupeta…

Rozaj
Gost
Rozaj

Gospodin Milo presjednik, je postupio 100% po zakonu

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Ko je Lekic? 😀 maknite se ljudi,evo 2 godine se ne možete dog da sastavite vladu,vidji na sto licite? Nikad nisam bio glasač DPS-a ali sad ocu da ga glasam jer od ovih drugih nema leba,evo 2 god ni jedna institucija u CG ne radi kako treba,i vas treba da glasam?! Nikad vise !!!

Fiume
Gost
Fiume

Napokon KRAJ AGONIJI

Rajko K.
Gost
Rajko K.

Kako tata kaze!🇲🇪🇲🇪🇲🇪

DoGoleKoze
Gost
DoGoleKoze

Demokrate ce da oderu i Dps i df i uru na sledecim izborima!A svakako dosta vas je bilo,dosadili ste i Bogu i narodu, df i dps djelovali odvijeno a iz istog lonca krkali i dogovarali se!

Someone
Gost
Someone

Dps se od “pada” 2020, pripremao za ovo, sa koalicijom će počistit na sledeće izbor.

Zoran
Gost
Zoran

Ne mogu vjerovati da tako razmisljas.

Mestar
Gost
Mestar

Najispravnija i najraciobalnija odluka. Pokazali su da nisu zasluzili da vode stalu a ne drzavu.

Ljubica
Gost
Ljubica

Jedino logicno . Bravo predsjednice! 👏👏

Milos
Gost
Milos

Bravo doktore

SRK
Gost
SRK

Bravo Milo !!!

Dolores
Gost
Dolores

Ispravno. Uostalom, pogledajte što kaže profesor Blažić: “Svakako, podjsećam da je članom 103 stav 1 Ustava propisano da Predsjendik može dodjeliti mandatara isključivo nakon konstituisanja Skupštine u roku 30 dana. Osim toga svaki sljedeći mandatar je neustavan i to je još jedan razlog zbog kojeg treba skratiti mandat Skupštini i raspisati vanredne izbore”, zaključio je Blažić. Sad je još jasnije… Više »

Realan CG
Gost
Realan CG

Za skracenje ti treba 41 , al ih nemas…dzaba mutis ovaj put samo mozes odvuc do prve sjednice sve sto si naumio

Kotor🇲🇪
Gost
Kotor🇲🇪

Živ 100god.Kakvi ne možemo mu, prezime reć osim izdajnik i klero nacista.

Someone
Gost
Someone

Rekao sam da neće prihvatiti. 🙂
Jedina svijetla tačka politike Crne Gore.

Mrki PG
Gost
Mrki PG

Nije no si gospodin. (mada pored Andrije, Milana, Alekse i Dritana Vučića nije ti ni teško biti gospoče).

biblion
Gost
biblion

A bilo bi više i van pameti da se u kratkom roku biraju čak tri vlade na čelu sa istom grupacijom koja se ni o čemu ne može dogovoriti. Ova igrarija se već jednom morala prekinuti.

Dexiko
Gost
Dexiko

Konacno vise da se ova smijurija i totalna neozbiljnost prekine da je kakva zadruga u pitanju a ne drzava bolje bi je vodili ovi umisljeni lideri

BMX
Gost
BMX

Sad ce Driton, Bozana, Suada, sa DF Hristovim vojnicima da otkopaju oruzje i da sa popovima, skaljarcima, nocnim vukovima, zborovima, tvrdosima, stupovima i dr BIA / GRU vojskom da povedu litije

Visitor
Gost
Visitor

Ja mislim da sva Crna Gora bukti u plamenu, da vlada apokalipsa, bezakonje, čuda, da cijena leba bude 10 eura, da bi svi ovi koliko ih je i dalje nastavili da se prepucavaju i svađaju, i jadima nose.. Koliko je sve njih na kumbulj briga za ovaj narod, samo im ne dirajte fotelje, pare i ne procesuirajte njih i njihove… Više »

Serdar Krsto
Gost
Serdar Krsto

Hahahahja Vojvodo mandići nek ti je sretna nova vlada I mandatar

Janko
Gost
Janko

Uradio si u skladu sa Ustavom. To je jedino ispravno !

Davor
Gost
Davor

Bravo, veliki gospodine!
Da je vjecna Crna Gora!
🇲🇪

Ada
Gost
Ada

To legendo

Mr.dr
Gost
Mr.dr

Ubi nas nizak IQ .
Za skracenje je potrebno opet 41.
Ovo je samo odugovlacenje ..

blam
Gost
blam

ne lupaj no uzmi zakone u ruke

Vatrogasac
Gost
Vatrogasac

Vidim tebi iq curi iz ušiju!

Ja1234
Gost
Ja1234

Pa ako oni ne skrate mandat sebi predsjednik će ukazom raspustiti skupštinu.

Mojgrad PG
Gost
Mojgrad PG

Nizak IQ je i tvoj najveći problem, da nije ti bi znao-la da je ovo samo prvi korak ka vanrednim parlamentarnim izborima. Pročitaj čl.95 Ustava CG i biće ti jasnije. Sa druge strane, realno je ocekivati da će se izglasati skraćenje mandata Skuoštini.

volim svoje
Gost
volim svoje

nista milo tu nije kriv!!! sami su sebi grob kopali.

i sada srecno i da je vjecna

Bozo Nikolic
Gost
Bozo Nikolic

A kad budu izbori, eto nas oko granica! Nema vise sa kombijima da vrsljaju po cg.!

GrahovoNK MNE l
Gost
GrahovoNK MNE l

Tačno tako nebih nista dodao niti oduzeo …

SRK
Gost
SRK

👍👍👍🇲🇪🇲🇪🇲🇪

Beg
Gost
Beg

Toliko su se sastančili, pregovarali, ucjenjivali, smišljali, čak i BIA ih došla savjetovati… I onda hladan tuš.:D 😀

ikaika10@567gmail.com
Gost

Lekić je ČOVJEK za penzije, ima zakon posle 75 godina, ne može da se obavlja ni vozačka dozvola, a kamoli da vodi vladu CG. Najpametnije potez. Đukanovića, skraćenje skupštini i na izbore, a narod je vidio ko su i šta je zanimalo većinu od 30 avgusta, samo puni đzepovi i da dijele funkcije, a narod na ivici gladi. Svaka častpres.… Više »

Čarls
Gost
Čarls

Nije lijepo čovjeku u tim godinama ne ispuniti poslednju želju – pa makar to bilo i da bude premijer .A toliko se radovao tome.

Crnogorka 59
Gost
Crnogorka 59

Da se zna ko se pita.Neka sada DF pise pisma jer im je bilo “ponizenje’da idu kod predsjednika na konsultacije.

Crnogorac....
Gost
Crnogorac....

Kod nas u kući sjećam se kao dijete uvek je bilo kako Tata kaže…

biblion
Gost
biblion

e, bogomi, da kažem figurativno – i pred ovcama se zna ko čaktar nosi

veki
Gost
veki

a koga bi prihvatio, nije demokratski pitati

Dejan
Gost
Dejan

Dzaba ti je. Nece biti većine za skraćenje mandata .

biblion
Gost
biblion

skraćuje se jer nema vlade, i to je po zakonu, većina ili manjina nemaju tu što da traže

Bobo
Gost
Bobo

Lekic je premier a ti si nebitan tvoje vrijeme je proslo

V. M. Popovic
Gost
V. M. Popovic

😂😂😂😂😂😂😂 Ne može na silu, zna se red neki, nego ste na haos naučili!!!

Celo_MNE
Gost
Celo_MNE

Hajde objasni u cemu ti je lekic jak?

oro
Gost
oro

Nebitan je ovaj penzioner Lekic. Cudan je njegov razvojni put: od komuniste ( bio direktor Marksistickog centra u Baru) do miljenika cetnickog vojvode i svih ostalih koji rade u korist Srbije i njene crkve…Zemljo otvori se, u sta ljudi sve mogu da se preobrate radi vlasti.

Slaven
Gost
Slaven

Lekićevo vrijeme tek dolazi!

DARDANIJA
Gost
DARDANIJA

Gospodin Djukanovic jos jednom pokazao ko je Tata i Car Nezavisne Drzave Crne Gore, Stvarno i za mene kao Albanca on je PRAVI LIDER U BALKANU.

Lovcenska
Gost
Lovcenska

Ispravna odluka ! Svaka druga odluka bi bila ruganje sa narodom koji zivi u Crnoj Gori !

Heroes
Gost
Heroes

To Milo lave nedaj na Crnu Goru🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪

TV_EU
Gost
TV_EU

Vrijeme je da se Crna Gora probudi iz dvogodišnjeg komatoznog stanja i na izborima izabere evropski a ne srpski put .

Merkur aum omHK
Gost
Merkur aum omHK

Ispravna odluka. Po ustavu!

Peter pan
Gost
Peter pan

Ziv bio KRALJU.

Schumi
Gost
Schumi

Da je vjecna!!!!

Ustav
Gost
Ustav

Sve u skladu sa Ustavom i ostalim propisima!

Krsto
Gost
Krsto

E, Bog ti dao svako dobro u zivotu! Samo da vise ne gledamo ovu sprnju, ne mogu se dogovoriti oko mandatara, a ne da vide drzavu.

Mojgrad PG
Gost
Mojgrad PG

Milo, čovjek i predśednik kome CG duguje mnogo, čovjek koji nam je vratio državu, sačuvao nas od bratoubilackog rata, osigurao našu bezbjednost priključenjem CG u NATO, čovjek koji nas vodi prrma EU.
PODRŽIMO GA!🇲🇪🇲🇪

Kolašin
Gost
Kolašin

Čudi me ovo od Mila jer su mu javili Viberom, a priča se da je Joković pisao na Twiter.

Slavica
Gost
Slavica

Bravo lakse se dise

Frojd
Gost
Frojd

Logicno

mirkaš
Gost
mirkaš

Pa kad je Dritan proglsšen za mandatara nijesu se skupljali potpisi…

Blok 5
Gost
Blok 5

Jesu jesu ,46

TuTko
Gost
TuTko

Ali su se obavile konsultacije sa svim strankama, kako je predviđeno Ustavom.

Pop
Gost
Pop

E kako mi te žao 🤣
Sve vam zavisi samo od Mila! Jedan je kralj!

Djuro
Gost
Djuro

Jesu svi predstavnici partija su dali potpis na sporazum ne nasijedajte na glupe spinove

Mili
Gost
Mili

Ali su dosli na konsultacije mozgu

MaestroPgCg
Gost
MaestroPgCg

Ali su bili na konsultacije. Ovi nijesu ni jedno ni drugo. Manipulisu ka i svi

Komentator
Gost
Komentator

Pokazace im narod dje im je mjesto na izborima. Dosta je bilo dritana, mandica, medojevica…nikad vise 👋🏻🇲🇪

Max
Gost
Max

Ima jedan problem…za skracenje mandata Skupstini je potreban 41 poslanik. Ko ce ga skratiti kad ovih 41 hoce Vladu? Niko…

Ananas
Gost
Ananas

Ada Dritko, cus ko hahaha

Mrgud
Gost
Mrgud

Što nisu potpisali nego danima prave cirkus?

MaestroPgCg
Gost
MaestroPgCg

Ne treba, samo predsjednik skupstine odnosno predsjednica raspusti skupstinu po dobijenom naredjenju predsjednik drzave. Za to mislim da ne ide glasanje

Joksim
Gost
Joksim

Kako si pametan,a ne misli pametniji si

Školjka boj
Gost
Školjka boj

Ja sam baš mislio da se ovaj narod malo opametio, a on još gluplji.
Jeli moguće da ste i dalje ludi i slijepi za Milom???
Strašno!!!

Hogar
Gost
Hogar

Vjerovatno si bot ali ako zaista tako razmišljaš -tebi treba stručna medicinska pomoć..zapravo,vjerovatno ti nema lijeka.
#Milo je svetac u poređenju sa sveštenstvom kriminalno-paravojne crkvom Srbije i svim prosrpskim prvacima.Ono što smo prošli od prve sramne litije do dana današnjeg je neka verzija Cg iz najgoreg košmara a ni takva ne bi dugo postojala.

Crnogorka ❤️🇲
Gost
Crnogorka ❤️🇲

Nismo ludi za Milom niti za tim sta je napravio ali kad stavis sa 1 strane njegovu politiku a sa druge politiku ostalih i jad koji su oni napravili za kratko vrijeme onda je odluka laka…a trenutni Licni interesi ne bi trebali da presudjuju…Ipak djeca koju podizemo treba da rastu u svojoj zemlji

Daka
Gost
Daka

Hahahhaha, ne nego za Mandićem-Vučićem
Treba da je stid one koje su ikad tu sektu glasali

Hogar
Gost
Hogar

Liječi se. #a ako si bot – srećan rad 👍 mora se od nećega živjeti.

Mrgud
Gost
Mrgud

Lako je odgovoriti, dovoljno je viđeti šta rade od države ovi cirkusanti da biraju manje zlo.

Sasha
Gost
Sasha

Ne nego za Vuckom i popovima

Kotor.
Gost
Kotor.

Ber jedan odgovoran politicar. Bravo

Tatini Meleoni
Gost
Tatini Meleoni

Nikad nisam glasao za tebe ali sad hocu jer si Doktor za ove nesposobne!

Lavica
Gost
Lavica

Jedino ispravno !

CCCCCCCC
Gost
CCCCCCCC

Lekića će srce okinut !!

Grunf
Gost
Grunf

Bravo, legendo! Bravo!!

Neznaven
Gost
Neznaven

Svaka čast!

Cema
Gost
Cema

Tako je gospodine Milo ,ziv bio !!!!!
🇲🇪❤️🇲🇪❤️🇲🇪❤️🇲🇪❤️🇲🇪❤️🇲🇪❤️

NHM
Gost
NHM

Umije li ko objasnit da li bi Lekić sa svojih 75 godina uopšte zakonski mogao da pokriva državnu funkciju kad ima sve uslove za penziju? Poslaničko mjesto je drugačije u odnosu na državne funkcije, koje se ne mogu pokrivati kad je neko ispunio uslov za penziju.

Cettigne
Gost
Cettigne

Kakve veze imaju godine?
Putin ima 70 godina, Trump je sa 74 bio predsjednik, Biden u novembru 80 puni.

Milos
Gost
Milos

Po zakonu ne!!!!!

Ludak mne
Gost
Ludak mne

Što prije izbori,da se proba što prije ispraviti načinjena šteta,koja je nesaglediva

Bobo
Gost
Bobo

Jes steta povecanje plata djecijih dodataka besplatnih knjiga ..Bolje 520 plate penzije 145 eura I ostalih dobrota dps

Milos
Gost
Milos

🤣🤣🤣 A kolika ti je inflacija legendo? Ocigledno si mlad pa jos nijesi osjetio kako je kad penzioner potrosi duplo toliko koliko su im povecali, za lijek koji je prije 3 god bio besplatan

Posmatrac
Gost
Posmatrac

Super je to povecanje, al ti bice da ne placas hranu nikako Bobo? Sto znam mlijeko je bilo nekad 0.60 eura, ulje 1,2, i td. Mlijeko ti je sad 1.5 eur, ulje 2.5. Sto mislis da se povecalo odje tacno?

Mato
Gost
Mato

A greote, bjese se bas obradovao Lekic.
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Fotelja je cudo!

Bobo
Gost
Bobo

Ovaj gospodin krsi ustav

Komentator
Gost
Komentator

Posalji mejl lekicu 😂

Markisa1
Gost
Markisa1

Dobro se ti razumijeS

Rade
Gost
Rade

Ne krsi nego ga primjenjuje i to pravilno uslov su konsultacije a kad neko ne dodje na njih niti potpise podrsku predlogu za mandatara tajne obezbjedjuje uspjeh vlade koja treba da dobije podrsku u Skupstini! Je li jasno bobo?

MaestroPgCg
Gost
MaestroPgCg

Ne krsi no mu je dato da sam odluci, moga je sto God oce. Ako su svi bili za sto nijesu potpisali? To je sekund posla

For Cg
Gost
For Cg

Da vi Djuku preveslate haha preveslali ste sami sebe

Aky
Gost
Aky

VOLIM TE

Mery_Jane
Gost
Mery_Jane

Bravo! Sa srećom!

GXF
Gost
GXF

Tako je predsjednice 😁👏👏

marius
Gost
marius

Eto tako. Dosta je bilo visev izivlavanja nad gradjanima CG. Na izbore, pa ko sto ponese .

✊✊✊
Gost
✊✊✊

Preśednik i .

Za kad ti je to
Gost
Za kad ti je to

PAMET U GLAVU CRNOGORCI , I SADA ZA CRNU GORU SVI I DOMACI I DIJASPORA.

Gusinje
Gost
Gusinje

Bravo Predsjednice-dosta je vise ovih cetnika ,nemozemo ih vise gledati kako cerupaju Crnu Goru

Bona fides
Gost
Bona fides

Front i Ćaki na aparate!

Rajko
Gost
Rajko

Gospodin – gospodski

Bona fides
Gost
Bona fides

Front i Ćaki u komi

Šcepan šcepanov
Gost
Šcepan šcepanov

Pa da
Hoce još 90 Dana da nas zamajavaju.Bravo

P.P.
Gost
P.P.

Jasno i glasno dosta je sprdnje sa narodom.

ViI
Gost
ViI

Gospodin!

Dule Bg
Gost
Dule Bg

E tako bre! Sklanjaj te nesposobne mrcine.

Hogar
Gost
Hogar

Neka si 👍 dosta je bilo mrcvarenja,idemo na pobjedu i obavezno uz spremnost da se ta pobjeda brani svim sredstvima.#mislim da će bit potrebno.

Stevan🇲🇪
Gost
Stevan🇲🇪

Britva!

Bokeljka
Gost
Bokeljka

Bravo, ne daje se drzava izdajnicima i zlotvorima na upravljanje.

Belveder4ever
Gost
Belveder4ever

Normalno,ne treba ih pustati da se jos malo igraju sa drzavom,ko da je to fudbalska lopta,tako su neozbiljni..”Maratonci” su se pretrcali malo.

Sandra🇲🇪
Gost
Sandra🇲🇪

Bravo!

Podgorički
Gost
Podgorički

Bravo Britvo !
Izbori, procrnogorska-evropska vlada i krećemo u sanaciju štete svetosavske nesposobne družine !
🇲🇪🇲🇪

Slavica
Gost
Slavica

Ima se sto sanirat posle svetosavaca

Send this to a friend