Politika

Đukanović primio nove ambasadore Pakistana, Mongolije i Togoa

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je u rezidenciji na Cetinju akreditivna pisma novoimenovanih, izvanrednih i opunomoćenih ambasadora Pakistana Iftehar Aziza, Mongolije Batunglage Gankhure i Togoleške Republike Kaliksta Batosija Mađulbe.

Kako su saopštili iz Đukanovićeve Službe za informisanje, on je po završetku ceremonije prijema akreditivnih pisama pojedinačno primio ambasadore, čestitao im imenovanje na dužnosti nerezidentnih ambasadora u Crnoj Gori, te poželio uspješno obavljanje diplomatske misije.

Upoznao je ambasadore sa aktuelnim unutrašnjim prilikama u Crnoj Gori i strateškim pravcima u spoljnopolitičkoj agendi.

“Crna Gora se stabilnoi dinamično kreće ka zacrtanim razvojnim ciljevima. Nakon učvršćivanja nezavisnosti i ulaska u NATO, fokusirani smo na dalji ekonomski i demokratski razvoj društva na putu ostvarivanja sledećeg političkog cilja, članstva u EU”, kazao je Đukanović.

Istakao je da se Crna Gora razvija kao otvorena i dinamična ekonomija, demokratsko i multietničko društvo, te uz svoje integracione prirotete gradi i njeguje odnose sa drugim zemljama, imajući u vidu i jugoslovensko nasljeđe.

“Na tim temeljima Crna Gora će nastaviti da razvija kvalitetne bilateralne odnose i sa Pakistanom, Mongolijom i Togoleškom Republikom”, naglasio je Đukanović.

Prostor za unapređenje veza, kako je dodao, postoji u jačanju ugovorne baze, u oblasti ekonomije i kulture, te na multilateralnon planu.

Ambasadori su, zahvaljujući Đukanoviću na prijemu akreditivnih pisama, prenijeli čestitke i izraze poštovanja predsjednika njihovih država.

Ambasador Pakistana posebno je naglasio ulogu Crne Gore u NATO snagama u mirovnim misijama, pozitivno ocijenivši razvoj i uspjeh Crne Gore na domaćem i međunarodnom planu.

I ambasadorka Mongolije čestitala je Crnoj Gori na članstvu u NATO, iskazujući interes za prenošenjem iskustava Crne Gore u procesu reformi i usvajanja standarda na putu ka EU.

Ambasador Togoa istakao je da njegova zemlja visoko cijeni postignuća Crne Gore, uz očekivanje da će tokom svog diplomatskog mandata doprinijeti snaženju odnosa između dvije države.

Ž.N.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ivantg
Gost
Ivantg

Togoleške??? Možda Togoanske,a, što mislite?

Send this to a friend