Politika sastanak u njujorku

Đukanović-Riker: Crna Gora postaje uzor za stabilnost

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović sastao se u Njujorku sa pomoćnikom državnog sekretara SAD-a Filipom Rikerom.

Đukanović je podsjetio na značaj nedavnih posjeta delegacije američkog Senata i specijalnog izaslanika za Balkan Metjua Palmera, koji je učestvovao u ovom razgovoru, ističući da je za nas veoma važna dobra frekvencija dijaloga između dvije zemlje, što je veoma dobra poruka i za region.

On je naglasio da za Balkan nema rješenja van konteksta evropske i evroatlantske integracije, posebno imajući u vidu njegovo duboko i permanentno zaostajanje za Evropom i njenim demokratskim i ekonomskim razvojem.

“Zato je pripadnost evropskom sistemu vrijednosti i učvršćivanje strateškog evroatlantskog partnerstva jedina dobra solucija i za Balkan i za Evropu. Podrška i pažnja SAD-a u tom smislu je izuzetno značajna”, kazao je Đukanović.

Pomoćnik državnog sekretara SAD kazao je da je pristupanje Crne Gore EU visoko na agendi Vašingtona, uz ocjenu da smo na dobrom putu da postanemo naredna članica Unije i pokažemo da ta vrata ostaju otvorena za Zapadni Balkan.

“Crna Gora postaje uzor i model za stabilnost”, poručio je on.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
srki
Gost
srki

Crna Gora je jedina stabilna drzava u citavom regionu, jedino mi imamo neki mir i spokoj u odnosu na sve drzave u okruzenju koje su daleko od stabilnosti.

Kinez
Gost
Kinez

Izborni rezultati svjedoce velikoj podrsci koju Dps ima od strane gradjana! Opoziciji ce uvijek biti bolna tacka napredak drzave kroz politiku za koju se Dps zalaze i koja se pokazala djelotvornom.

Enesa
Gost
Enesa

Imam neki osjecaj da ce na sledecim izborima Dps da ostvari nezapamceni izborni rezultat, jer je gradjanima vise dosta nesposobne opozicije, koja prstom nije mrdnula zarad interesa gradjana.

Svetlana_TV
Gost
Svetlana_TV

Jos mnogo treba opozicija da uci od Djukanovica.

Dakica
Gost
Dakica

Brzo ce Crna Gora u EU sto je za svaku pohvalu,a zna se ko je najviše zasluzan za to

CiciMici
Gost
CiciMici

Milo treba da bude za primjer svima kako se vodi država

Azra01
Gost
Azra01

Drzava nam je stabilna i uspješna zahvaljući predsjedniku koji se ovoliko godina zalaže za nju!

Komita
Gost
Komita

O strucnosti konkurencije najvise govori to da dok milo prica o globalizmu,evroatlantskim integracijama i sl drzavni neprijatelji iz fronta mlate o nekakvim kozama sto je helikopter prepao na sinjajevinu

Bar_pamti
Gost
Bar_pamti

Milu svaka cast kako je sacuvao crnu goru ovoliko godina ,orden je zasluzio

Liberal
Gost
Liberal

Crna gora je najsigurnija za strane investicije ,to je definitivno

Stefo12
Gost
Stefo12

E tupog li naroda ima kod nas ,oni bi u EU da udju da bi pobjegli iz cg i bili sluge po njemackoj,umjesto da iskoriste npr subvencije ministarstva poljoprivrede pa da uloze u poljoprivredne proizvode koje bi mogli da prodaju po 5 puta vecim cijenama u EU nego odje

Sime
Gost
Sime

Jedva cekam da Cg udje u EU DA BJEZIM ODAVDE DA RADIM U NEKU NORMALNU DRZAVU

Golden
Gost
Golden

Stabilnost za cem za radnike koji gladuju sa 250 eura

Send this to a friend