Politika

Đukanović sa potomcima iseljenika: Crna Gora je vaša kuća

Iako se ne odričemo tradicije, posvećeno radimo na evropeizaciji crnogorskog društva i podizanju kvaliteta života građana, u cilju vraćanja Crne Gore njenoj evropskoj kući. Crnoj Gori, članici NATO i lideru u evropskim integracijama, potrebni su kredibilni investitori, koji će je obogatiti znanjem i novim standardima, kazao je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović tokom radnog ručka kojeg je priredio za grupu biznismena iz Južne Amerike, potomaka crnogorskih iseljenika.

Predsjednik im je poželio dobrodošlicu, te istakao da je interes države da sačuva komunikaciju sa svojim iseljeništvom i da oni Crnu Goru osjećaju svojom kućom u koju će često i rado dolaziti.

Podsjetivši na dirljive susrete tokom njegove posjete Argentini i Paragvaju, ocijenio je da su ti susreti, kao i ovaj u Podgorici, izraz i potvrda dobrog odnosa koji država pokazuje prema svom iseljeništvu. To je i jedna od najvrednijih tekovina nezavisne Crne Gore, novi i odgovorniji odnos države prema iseljenicima, poručio je on.

Uz uvjerenje da će se te veze i dalje unapređivati, istakao je zadovoljstvo interesovanjem biznis zajednice na čelu sa jednim od najuspješnijih potomaka crnogorskih iseljenika u Latinskoj Americi Federikom Tomaševićem, koji je uradio mnogo na animiranju članova crnogorske zajednice za potencijalna ulaganja u našu zemlju.

Vlasnik najveće banke u Argentini, Paragvaju i Urugvaju, Federiko Tomašević posebno je zahvalio Đukanoviću za obnovljeni kontakt sa dijasporom u njegovoj zemlji kao i visokom nivou pažnje tokom susreta koji su imali u Crnoj Gori protekla dva dana. Ovu posjetu cijeni značajnom jer se vraćaju zemlji đedova i prađedova, koja je danas neuporedivo bolja nego što je bila, kazao je Tomašević.

Posebno raduje razvoj Crne Gore koji je brži i u odnosu na neke evropske države, poručio je on, i istakao da ima i emotivni motiv da ulaže u zemlju koja je u mnogim aspektima, prije svega finansijskom i preduzetničkom, naprednija od onih iz kojih dolaze.

Poznati vlasnik lanca hotela iz Paragvaja Branko Vučković ocijenio je da je Crna Gora bila sakriveni biser o kojem se nije mnogo znalo, koja pored izuzetne prirode ima i sposobne ljude koji je mogu učiniti najprestižnijoim destinacijom.

On je kazao da je impresioniran postignućima Crne Gore, jer je ovdje bio prije 35 godina, koja je ponosno i dostojanstveno stala na noge prebrodivši sve krize koje su je potresale i obavezao se da će raditi na kulturnom povezivanju i snaženju turizma. Ugledni bankar i ragbi trener Arijel Radović prepoznao je značajne potencijale za ulaganja u razvoj tog sporta i druge biznis potencijale.

Marta Martinović, potomak revolucionara Krsta Martinovića iz Bajica, sa zavidnim iskustvom u Nacionalnoj komisiji za nuklearnu energiju Brazila posebno je zainteresovana za saradnju u oblasti industrije.

U grupi biznismena koji su posjetili Crnu Goru nakon prošlogodišnjeg boravka predsjednika Mila Đukanovića u Južnoj Americi bili su i Matijas Pejušković, hotelijer i suvlasnik jedne od najvećih kompanija u regionu za organizaciju koncerata i događaja, kao i producentske kuće, Guillermo Radović arhitekta, Mery Cosulich (Kozulič), vlasnica hotela, Marko Pejušković, vlasnik velike producentske kuće i Federico Larruy (Popović) ugledni građevinar.

48

avatar
1000
39
9
0
 
37
balegometarmojsilovićStara PodgoricaShaolinTragikomedija🎭
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
balegometar
Gost
balegometar

Pogledajte nasega Mila veci je od svih

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Svi oni koji su otišli prije sto i više godina dobro znaju da su Crnogorci. Daleko od srpske okupacije i mitomanije nemaju problem sa identitetom. No dako i ovi domaći “srbi” progledaju.

Shaolin
Gost
Shaolin

Interes Crne Gore je da sačuva komunikaciju sa svojim iseljeništvom a nije interes da sačuva ovo malo naroda te bježi odavde jer se ovdje može ako ste ubijeni u pojam da se može.

Tragikomedija🎭
Gost
Tragikomedija🎭

Nije cg kuca nego drzava.a to je drugo sto su se pojedici odomacili i raspolazu drzavom kao privatnim vlasnistvom.

Sengen
Gost
Sengen

Iseljenik iz CG biznismen u Kanadu 40 god shedimo u restoran kod PG fali se sin hokeas profi on gredjevinska firma pomoci ko dodje sve.ja ga pitam moses li me zapisliti kod tebe idprva mslo da krenem .ne zapsljavam nase kaze .seljacine su to

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Ha ha Sengen, kad je vidio koliko si nepismen, nije ni čudo da te je otkačio.

milija
Gost
milija

DA njihova kuca ali tvoja imovina….dobrog srca ste vi rodoljubi danasnji,prodaste zemlju a narod voljeni i vjerni pretvoriste u bjelo roblje

Dukljanin_CT
Gost
Dukljanin_CT

Ovo su pravi Montenegrini, Arriba!¡

Hju
Gost
Hju

Nimfa je mala pticica koja je jako cijenjena kao kucnu ljubimac:)

mojsilović
Gost
mojsilović

hotelijer i suvlasnik jedne od najvećih kompanija u regionu za organizaciju koncerata i događaja ne kažu ti kojeg? Vlasnik lanca hotela ne kažu ti kojih? Kao i producentske kuće ahaha ali koje? Vlasnica hotela? Ali kojeg. Možda hotela košuljić ahahah. Tu je i marko vlasnik velike producentske kuće ali ne zna se opet koje? I ovaj ugledni građevinar. Za Federika… Više »

Shaolin
Gost
Shaolin

čudo je google kad uđeš pa pretražiš

mojsilović
Gost
mojsilović

Sad ću ja da guglam za ovim hajvanima nema druga posla, jedno ću ti reći, Makri kad pane u Argentinu Federika zatvor čeka i to onaj argentinski lijepi. Zato i dolazi da spremi sebi teren kod Mila. Prazne priče o antifašizmu a sve fašista do fašiste u ovaj članak.

Miki
Gost
Miki

Samo ih nemojte preveslat ka marinu abramovic źaga i cetinjani

Kotor66
Gost
Kotor66

Interesantno uvije se pojave neki potomci pa neki Argentinci Cileanci itd i to uvijek na jedno godinu dana od izbora…uvijek pocnu price za zicare i projekte na god dana od izbora….cudno je kakve su ovce ljudi

Migo
Gost
Migo

Ma da sad si ih vidio pa nikad vise.. Kao ona starija zena iz Argentine.. Zali jer nije nikad bila u Crnu Goru a studirala u Italiju i Austriju.. Daleko joj bilo da svrati i vidi zemlju predaka

Petra
Gost
Petra

Federiku osmijeh od uva do uva kad je vidio Mila, da je neko drugi bio ne bi Federiko se puno zadrzao u Crnu Goru.

Dejo voli sise
Gost
Dejo voli sise

Administratore šta je to ninfomanka. ………..😃😃😃😃😃

Dejo voli sise
Gost
Dejo voli sise

Keopsova piramida. …..😆

Ljeposava
Gost
Ljeposava

Ovaj covjek Predsjednik Djukanovic je klasa, odvaja od drugih u svakom smislu rijeci, covjek da dalekoseznom vizijom!

Send this to a friend