Politika

Đukanović sjutra učestvuje na Samitu Zapadnog Balkana u okviru Berlinskog procesa

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović na poziv kopredsjedavajućih predsjednika Vlade Republike Bugarske Bojka Borisova i predsjednika Vlade Republike Sjeverne Makedonije Zorana Zaeva, učestvovaće sjutra na Samitu Zapadnog Balkana u okviru Berlinskog procesa, čiji je domaćin Sofija, saopšteno je iz predsjednikovog kabineta.

Uzimajući u obzir pandemiju izazvanu virusom Covid-19, ovogodišnji Samit će biti održan u online formatu.

“Na plenarnoj sesiji: „Nove mogućnosti i izazovi za Berlinski proces: Zajedničko regionalno tržište i Zeleni program za Zapadni Balkan“, učestvovaće šefovi država ili vlada zemalja učesnica Berlinskog procesa i predstavnika međunarodnih i regionalnih organizacija, između ostalih i kancelarka Njemačke Angela Merkel, predsjednik Francuske Emanuel Makron, visoki predstavnik Unije za spoljnu politiku i bezbjednost, potpredsjednik Evropske komisije Žozef Borelj, evropski komesar za susjedstvo i proširenje Oliver Varhelji“, navodi se u saopštenju.

Prvi sastanak Berlinskog procesa održan je u Berlinu 2014. godine pod pokroviteljstvom Njemačke, a nakon toga uslijedili su godišnji forumi u Beču, Parizu, Trstu, Londonu i Poznanju, koji je održan prošle godine pod poljskim predsjedavanjem.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
King Henry
Gost
King Henry

Zamislite nekog iz opozicije na ovom samitu, nevjerovatno bi bilo, samo da nas obrukaju..voljeli il ne voljeli Mila, covjek je gospodin ,pravi reprezent drzave.

Marina
Gost
Marina

King Henry
Njih od stida ne bi imenovala ni da predstavljaju zgradu a kamo li drzavu.
I uopste ne pretjerujem.Stvarno cijelu ovu garnituru tako dozivljavam.

Leon
Gost
Leon

Tzv. Zapadni Balkan ne postoji. Usmjeriti saradnju na NATO čija smo članica i na SAD sa kojima postoji potencijal za najbolje odnose, a ne na EU koja želi da uništi CG

Send this to a friend