Politika

Đukanović: Slobodarska tradicija i antifašističke ideje duboko utkani u istoriju Nikšića

Đukanović u Nikšiću (Foto arhiva/predsjednik.me)

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović čestitao je 18. septembar – Dana Opštine Nikšić, predsjedniku Opštine Veselinu Grboviću, predsjedniku Skupštine opštine Radivoju Nikčeviću, odbornicima Skupštine opštine i svim građanima grada pod Trebjesom.

“Slobodarska tradicija i njegovanje antifašističke ideje i dostignuća, duboko su utkani u istoriju Nikšića, bez koje se slavna crnogorska istorija ne može ni zamisliti. Hrabrost, patriotizam i preduzimljivost građana, učinili su Nikšić pokretačem razvoja cijele Crne Gore, i u velikoj mjeri uticali na oblikovanje današnje moderne nezavisne države, sa dinamičnim ekonomskim i demokratskim napretkom, članice NATO-a i lidera u pregovaračkom procesu sa EU”,  navedeno je u čestitki predsjednika države.

Đukanović je istakao da Nikšić iz godine u godinu sve više dobija izgled savremenog urbanog centra, nastavljajući da njeguje preduzetnički duh, epitet grada kulture i stvaralaštva, kao i vjesnika novog tehnološkog razvoja.

“Ti uspjesi svjedoče o jasnoj strateškoj viziji koja je ostvarena i na državnom i lokalnom nivou, što će vjerujem dodatno motivisati i državne organe da gradu pod Trebjesom posvećuje posebnu pažnju”, naveo je Đukanović.

Uprkos krizi izazvanoj pandemijom virusa COVID-19, čije su, kako navodi Đukanović, posljedice drastično pogodile i Crnu Goru, uvjere je da će postignuta ekonomska održivost, završeni i započeti projekti na teritoriji opštine, kao i adekvatna valorizacija privrednih i ljudskih resursa, biti garant bolje budućnosti Nikšića, a time i cijele države.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Hernan
Gost
Hernan

Milo,dosta si uradio. Ali,nedovoljno.

Dado Nk
Gost
Dado Nk

Zivio nas Predsjednik Crne Gore i da nas sto prije spasite ovih izdajnika sto pokusavaju da naruse nasu Crnu Goru

Rozaj
Gost
Rozaj

Predsjednice 👑

Dado Nk
Gost
Dado Nk

Tako je Kralju Crne Gore

Boka di cataro
Gost
Boka di cataro

Sve super ali na izborima 25.000 : 18.000. za ove čuvene antifašiste sa Dubrovačkog.

Natalija
Gost
Natalija

Koji kralj,dovoljna samo pojava,poslije ovih kikireza sto se ne micu sa tv zadnjih dana,Milo je osvjezenje.Da je vjecna Crna Gora !

Send this to a friend