Politika

Đukanović: Slobodarstvo uvijek bilo na ponos čitavog durmitorskog kraja

Ovogodišnji praznik obilježavate u slavlju 80. godišnjice Trinaestojulskog ustanka. Na temeljima slobodarstva, koje je uvijek bilo na ponos čitavog durmitorskog kraja, Crna Gora je izrasla u modernu evropsku zemlju, multietničku demokratiju koja odlučno ide u pravcu svoje dalje evropeizacije, poručio je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović u čestitki koju je, povodom 22. jula — Dana Opštine Šavnik, uputio predsjedniku Opštine Jugoslavu Jakiću, predsjednici Skupštine opštine Nadeždi Kotlici, odbornicima i svim građanima Šavnika.

Kako je saopšteno iz kabineta predsjednika, uz najbolje želje za dalji uspješan rad, Đukanović je istakao da je uvjeren da će u vremenu pred nama rukovodstvo šavničke opštine nastaviti da odgovorno radi na očuvanju tih vrijednosti, kao i na valorizaciji raspoloživih resursa, poboljšanju kvaliteta života i unapređenju uslova za ostanak i povratak mladih u taj kraj.

“Takav pristup i zajedništvo, od posebne su važnosti i danas kada se, između ostalog, suočavamo sa posljedicama dugotrajne pandemije COVID-19. Vjerujem da će i Vlada prepoznavati potrebe lokalne zajednice i aktivno podsticati razvojne mogućnosti kako bismo što prije nastavili putem udan opštispjeha, na dobrobit svih građana Crne Gore”, poručio je predsjednik.

Send this to a friend