Politika

Đukanović: SPC i pojedine partije realizuju ideologiju velikosprskog nacionalizma u Crnoj Gori

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović poručio je  da su se sada povezali interesi dva važna i, kako kaže,  prilično brutalna igrača koji realizuju ideologiju velikosrpskog nacionalizma u Crnoj Gori. Jedan je Srpska pravoslavna crkva, druge su određene političke partije.

“Da. Govorim, dakle, o DF-u koji u kontinuitetu djeluje tako, a sada govorimo i o pokazivanju pravog lica od strane Demokratske Crne Gore. Dakle, oni su iz njima znanog razloga, mislim da je u pitanju borba za glasove sa DF-om. Dakle, iz tog razloga su odlučili da bace pod noge svoj, da kažem svoj građeni imidž proevropske partije, a pokazali su da su zapravo jedna nacionalistička, klerikalna politička struktura, koja se zapravo pojavljuje samo u ulozi, rekao bih, izvođača političkih radova od strane nalogodavaca ideologa velikosrpskog nacionalizma generalno, pa dakle i u Crnoj Gori. Ja mislim da je riječ o tome i zbog toga valjda to nikog ne bi smjelo iznenađivati.  Čemu bi vodilo da sada, da kažem u ovom završnom koraku emancipacije Crne Gore od one opasnosti koja jojs permanentno nudi kao alternativa. A to je da uđe u poziciju koju joj nudi ideologija velikosrpskog nacionalizma. Dakle, da uđe u poziciju srpske države”, kazao je predsjednik Đukanović u emisiji Živa istina ja Javnom servisu.

<<<Đukanović: Ti što prijete spaljivanjem da se ne zalijeću, više nas je na ovoj strani>>>

On je napomenuio da se i 2007. godine pokušala predstaviti ugroženost srpskog naroda u Crnoj Gori.

“Ja sam to tada u Parlamentu kvalifikovao da lideri prosrpskih političkih partija u Crnoj Gori, kad god gube neku monopolsku poziciju, to pokušavaju predstaviti kao ugrožavanje svojih nacionalnih prava. Podsjetiću Vas, i tada je bio pokušaj ucjene. Tražilo se da se u zakonu o opštem obrazovanju izmijeni jedna norma kojom bi se crnogorski i srpski jezik doveli u istu ravan, i time je, dakle, uslovljavana podrška kandidturi Crne Gore za članstvo u EU koje smo predali kao što se sjećate predsjedniku Sarkoziju 2012. godine. I ja bih rekao nakon toga koga danas još iznenađuje ovo da se opet pokušava, da kažem evropski put Crne Gore, usloviti opet nekim ustupkom koji bi značio kada bi ga neko neodgovoran prihvatio, značio bi zapravo odustajanje od nezavisnosti, suverenosti i evropskog puta države Crne Gore. Sada se, dakle, pokušava zaprijetiti Crnoj Gori da će iduće godine imati neke izbore u kojima opozicija neće učestvovati, kako u pripremi zakonodavstva, tako i u samom izbornom procesu, te da će se na taj način ugroziti legitimitet izbornih rezultata i dovesti u pitanje demokratski rejting Crne Gore na evropskoj demokratskoj sceni”, jasan je Đukanović.

Predsjednik napominje kako,ukoliko bismo sada na tom posljednjem koraku odustao, misli da je potpuno jasno da bismo poništili sve one tekovine koje smo mukotrpno gradili i u susret referendumu i nakon referenduma.

“Dakle, nema ništa od toga, mi idemo dalje. Razumijemo da u Crnoj Gori i dalje postoje ljudi koji su protivnici icrnogorske države i protivnici evropske perspektive Crne Gore. pokušavamo da se sa njima nosimo na najcivilizovaniji mogući način. Dakle, i političkom borbom i u skladu sa oni što je pravni sistem Crne Gore. Tako ćemo i nastaviti kao što znate nema razloga za pesimizam. U svim prethodnim navratima smo se oduprli takvim
opasnim naumima, i naravno da ćemo se oduprijeti i ovoga puta”, napominje predsjednik.

Poslednji pokušaji ucjene

Govoreći o dešavanjima  kada je riječ o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti, Đukanovim smatra  da je ovo još jedna u nizu, a vjeruje i posljednji pokušaj ucjene nezavisne i evropske Crne Gore od strane velikosrpskog nacionalizma.

“Ta ocjena je naravno dosta teška i ona podrazumijeva samo kratku elaboraciju. Sjetimo se vremena kada smo se spremali za referendum. Tada smo imali sugestiju iz Beograda da odustanemo od referenduma. Nakon našeg negativnog odgovora zahtjev je bio da se u referendumu uključe i srpski građani. Dakle, građani koji tamo ostvaruju svoja biračka i referendumska prava po osnovu zavičajnog porijekla iz Crne Gore, pa smo i to odbili, a nakon toga su stigle ucjene, sjećate se. Crnogorski građani se neće moći liječiti u zdravstvenim ustanovama Srbije, iako su se do tada, i nakon toga liječili uz uredno plaćanje. Crnogorski studenti neće moći da studiraju na beogradskim i univerzitetima Srbije. Takođe, s obzirom da su porodice i u Crnoj Gori i u Srbiji poprilično podijeljene između te dvije države neće se moći međusobno i rekao bih još sijaset gluposti kojima se tada pokušalo manipulisati i kojima su se pokušavali uplašiti neki građani u Crnoj Gori. Sjetimo se sljedeće prilike kada smo razgovarali o jeziku 2011. i 2012. godine. Preciznije tada smo kroz priču o imenu nastavnog predmet u obrazovnom sistemu aktuelizirali priču o jeziku koja je, vjerovali smo, zaključena usvajanjem Ustava…”, napominje predsjednik Đukanović.

Komentaripući set izbornih zakona, Đukanović napominje da kao država kontinuitetu unapređujemo izborno zakonodavstvo i da pokušavamo da slijedimo to što je dobra evropska demokratska praksa u toj oblasti, i da slijedimo ono što su preporuke naših partnera, evropskih institucija, Evropskog savjeta i OEBS-a, tj. ODIHR-a, njihove institucije za izbore i demokratiju.

“U svim dosadašnjim iskustvima, dakle, reorganizacije izbora u Crnoj Gori uvijek smo od strane tih institucija imali ocjenu da su izbori odrazili slobodnu volju građana Crne Gore, ali kao i u svim drugim državama uvijek postoje preporuke kako doraditi izborno zakonodavstvo”, jasan je predsjednik.

Đukanović napominje da je veoma važno da imamo demokratske izbore.

“Veoma nam je važno da rezultati tih izbora, da kažem zavrijede poštovanje od strane naših evropskih i evroatlantskih partnera, jer onda iz te pozicije neuporedivo lakše možemo ostvarivati ne samo svoje vanjsko-političke ciljeve, nego i imati podršku za ostvarivanje nekih važnih domaćih, dakle, unutrašnjo-političkih zadataka. Jedan od najvažnijih zadataka je upravo ovaj na kojem Vi insistirate. Dakle, ja mislim da je jako važno nastaviti sa jednom veoma sistematičnom politikom unapređenja svijesti o vlastitom identitetu. Ne samo zbog, da kažem onih palijativnih potreba kako ih mi vidimo zbog regiona u kojem živimo i vjekovnih pretenzija jednih prema drugima, a posebno rekao bih prema Crnoj Gori, nego znate ako idemo putem udruživanja u jedinstvenu Evropu, dakle, i tamo će takođe biti vrlo važno imati svijest o identitetu, pažljivo ga čuvati i afirmisati i to je rekao bih kapitalno važno za male države i za malobrojne narode”, samtra prvi čovjek države.

STOP ucjenama

Jasno poručuje da neće prihvatiti nikakve ucjene.

Đukanović napominje da je neistinita propaganda je da je Vlada Crne Gore iznenada iz politikantskih razloga, pred Novu godinu, lansirala predlog zakona i proslijedila ga Parlamentu maltene sa ciljem da dovede u pitanje usvajanje izbornog zakonodavstva, iako je naravno stvar potpuno smiješna, jer niko nije tako zainteresovan za usvajanje izbornog zakonodavstva kao vladajuća koalicija.

“Kao što znate ništa od toga nije tačno. Na pripremi zakona se radi od 2014. godine, dakle, od 2017. godine smo opet u intenzivnoj komunikaciji sa međunarodnim partnerima, posebno sa Venecijanskom komisijom. Tokom 2018. godine je vođena vrlo intenzivna javna rasprava u kojoj su učestvovali predstavnici vjerskih zajednica u Crnoj Gori, i ne samo to, nego u posljednjih nekoliko mjeseci je u nekoliko navrata od strane ovlašćenih predstavnika Vlade vođen intenzvan dijalog sa predstavnicima upravo ove Srpske pravoslavne crkve, podrazumijevajući najveći stepen nerazumijevanja zakona s njihove strane. Dakle, šta je logičnije nego da zakon na kojem radite pet godina i o čemu je javnost uredno obavještavana, u trenutku kada su se stekli svi uslovi, kada su se dobila relevantna mišljenja iz međunarodne zajednice i kada je sve što je moglo biti prihvaćeno prihvaćeno i ugrađeno u predlog zakona, šta drugo možete očekivati do da taj zakon bude proslijeđen Parlamentu”smatra Đukanović.

Butalna LAŽ

Govoreći ponovo o zakonu o slobodi vjeroispovijesti, Đukanović napominje da je neistina je da se ovim zakonom pokušava oteti imovina Srpske pravoslavne crkve, što je rekao bih najbrutalnija laž.

“To se ne može drugačije zvati nikakvim eufemizmom. Dakle, najbrutalnija laž i zbog pritiska takvih dezinformacija i takve propagande, dakle, imate i dio domaće, zašto ne onda i dio inostrane javnosti koja je možda sklona da predlaže neke trule kompromise. Ovdje nema prostora za kompromise. Ovdje je urađeno sve veoma školski i ispoštovana procedura do kraja. Ovdje je u pitanju da li smo spremni na politički kompomis. Da li smo spremni da odustajemo od onog što smo gradili  prethodne dvije, tri decenije? Dakle, pretpostavki za obnovu nezavisnosti, za suverenu Crnu Goru i što već baštinimo posljednjih trinaest i po godina. Da li smo spremni da odustanemo od evropskog puta razvoja Crne Gore u korist povratku, da kažem onoj nacionalističkoj iluziji i da Crna Gora treba da bude srpska država kojom će zaboga upravljati Srpska pravoslavna crkva, jer je prema interpretaciji ideologa tog koncepta Srpska pravoslavna crkva stvorila crnogorsku državu”, smatra Đukanović.

Na pitanje da li kao vladajuća koalicija imaju spreman odgovor  na trenutnu blokadu rada Odbora za sveobuhvatnu reformu zakonodavstva, Đukanović je jasan.

“Naravno da imamo. Vi znate da mi kao jedna zrela vladajuća struktura kontinuirano, ne samo kada moramo, nego kontinuirano radimo na unapređenju izbornog zakonodavstva kao važnog dijela pravnog sistema Crne Gore u potrebi harmonizacije našeg pravnog sistema sa evropskom pravnom tekovinom. Podsjetiću Vas, možda je to javnost zaboravila, mi smo odmah nakon parlamentarnih izbora 2016., već 2017. godine radili na izbornom zakonodavstvu, usvajali određene inovacije koje su bile na tragu preporuka naših međunarodnih partnera. Već 2018., dakle u julu mjesecu smo predložili formiranje Odbora za reformu izbornog zakonodavstva. Kao što znate opozicija je u prvom trenutku to prihvatila i Demokratski front i Demokrate i drugi, međutim ubrzo je došlo do napuštanja rada, recimo od strane Demokrata. Mi smo nastavili da radimo i da pripremamo sva ta rješenja. Polovinom 2019. godine, čini mi se u julu 2019. godine smo obnovili inicijativu da se vrate oni koji sa nama nijesu radili da bi sada mogli možda da olakšano radimo na temelju predloga koje smo pripremili. Donešena je odluka o formiranju Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog zakonodavstva 31. jula 2019. godine. Od tada se takođe radilo. Ja bih rekao da su sada svi predlozi na stolu, da je većina prihvatljivih rješenja već ugrađeno u nacrte zakona. Prema tome, ja ne vidim zaista..”, ispričao je predjsednik.

Kišobran ne otvaramo kada pada kiša u Beogradu

Komentarišući to što se u beogradskim glasilima ponovo javila histerija povodom ovog zakona o slobodi vjeroispovijesti, te ds taamošnji mediji to komentarišu kao otimčinu, Đukanović kaže da tome ne treba tome pridavati pretjerani značaj.

“Ja sam, ja mislim upravo u jednom intervjuu kod Vas kazao, na sreću ne otvaramo više kišobran ovdje kad
kiša pada u Beogradu”, jasan je Đukanović.

Nerazuman čin

Govoreći o slučaju kada je u Beogradu pucano na biznismena Miodraga Daku Davidovića, Đukanović kaže da, kad god se dogode ove veoma nemile stvari, kada se na takav način atakuje na život bilo kog čovjeka, uz obaveznu osudu tog događaja, potrebno je čini mi se istovremeno se zapitati a ko bi želio da ostvari najveću korist od tog događaja.

“I očigledno, oni nam se sami predstavljaju pokušavajući da interpretacijama koje ste Vi pomenuli ukažu na apsolutno neodrživu pozadinu tog, jednog, da kažem, nerazumnog čina. Dakle, atakovanja na život jednog ili dvojice ljudi. Tako da ja zaista ne mislim da tu ima i zrnce istine u takvim interpretacijama, a vjerujem da se svi kad se pomalo zapitamo na ovu temu koju sam sugerisao ko bi
želio ostvariti najvažnije interese iz tog događaja, a razumjeli smo iz ove interpretacije ko bi to mogao biti, onda vjerujem da to može biti korisno saznanje za nekog ko se bavi istragom”, navodi predsjednik.

Na pitanje da li ima  informaciju, ima li Davidović  pravo da kroči na tle Crne Gore zbog problema sa zakonom, Đukanović kaže da nema.

” Nije me zaista zanimalo i nijesam čak ni pročitao ovo što ste kazali da planira da dođe. Dakle, jedino pitanje je…jedino pitanje je da li ima probleme sa zakonom, da li ga eventualno potražuje državni organ? Ako ne, on je slobodan građanin i nemam nikakav problem sa tim da prisustvuje bilo kom skupu u Crnoj Gori”, napominje on.

Đukanović je saglasan da je svetogrše iznošenje moštiju Svetog Vsilija Ostropkog na skupu u Nikšiću koji je planiran za sjutra.

“Ja bih rekao da je to ruganje sa svetinjom, i dakle uz to, to je još jedan prilog kontinuiranog kršenja ovog zakona države Crne Gore. Vi ste neke od tih primjera pomenuli. Pomenuli ste i crkvu na Rumiji, pomenuli ste i Krstionicu na Prevlaci Miholjskoj. Mogli bismo pomenuti i sveštenike Srpske pravoslavne crkve koji sjede na intoniranje crnogoske himne, a ovo je kao što znate direktno sukobljeno sa zakonom o kulturnim dobrima Crne Gore, gdje se veoma jasno, čini mi se u članu tri, propisuje da je nemoguće pokretanje, između ostalog i Moštiju Svetog Vasilija Ostroškog, bez prethodnog odobrenja nadležnog crnogorskog državnog organa, tj. Uprave za zaštitu kulturnih dobara”, tvrdi predsjednik.

Nema novog poziva

Na pitanje da li će Demokratska partija socijalista, odnosno vladajuća koalicija, obnoviti poziv parlamentarnim strankama da uđu u
Vladu, Đukanović napominje da je ranije  bilo određenih poziva da se, da kažem, pravi neka tehnički, politički gledano, šira koalicija.

“Sada nije to realno. Mi smo više puta objasnili zašto to nije realno. Ukazali smo da smo zaista bili i 2016. godine imali jednu veoma specifičnu situaiciju. Na kraju 2015. godine je raskinuto jedno tradicionalno političko partnerstvo između DPS-a i SDP-a. To je bilo praćeno optužbama o političkoj korupciji. Imali smo u vidu da u nasljeđu imamo i tu prethodnu aferu i smatrali smo da treba napraviti iskorak premaopoziciji i ponuditi im mogućnost da uđu u Vladu i da se iz Vlade osvjedoče da zaista nema nikakvih kostura u ormarima ministara u Vladi, nego da se tamo radi jedan ozbiljan i odgovoran državni posao. A u nadi, pokazalo se u iluziji da ćemo
nakon toga imati više povjerenja u vjerodostojnos izbornih rezultata”, ističe Đukanović.

Deficit demokratske kulture

Govoreći o eventualnom bojkotu izbora, predsjednik kaže da nijedan bojkot nije dobar.

“On govori o izvjesnoj nezrelosti jednog demokratskog društva i društva koje pretenduje da bude demokratsko.
Očigledno govori o jednom deficitu demokratske kulture. Dakle, unutar toga gledano on je uvijek najviša šteta onog koji bojkotuje. Da li se neko sada sjeća da je opozicija bojkotovala izbore u Nikšiću? Niko se više toga ne sjećaa. Ne želim da uspostavljam paralelu između lokalnih i nacionalnih izbora. Ponavljam Vam, vrlo smo zainteresovani da nema bojkota, zainteresovani smo da usaglasimo u što najveće moguće mjere izborno zakonodavstvo, samo zato što superiorno vjerujemo u svoju političku nadmoć i vjerujemo da smo u stanju da pod najregularnijim uslovima i u punoj konkurenciji pobjeđujemo. Međutim, znate ne možete nikada nekog ko se odluči na suicid spriječiti u tome. Uspijete jednom, dvaput, triput, peti put vam izmakne. Tako da i ovdje ako je neko politički odlučio da sebe
marginalizuje sa javne scene Crne Gore, ako je odlučio da sebe prikrati za određene finansijske prihode, koji nijesu ni najmanje mali, kao što znate iz crnogorskog budžeta. Ukoliko je odlučio da izgubi onu medijsku važnost koju je do sad imao, onda će taj sigurno se odlučiti na bojkot izbora”, napominje Đukanović.

Ekonomsko državljanstvo

Odovarajući na pitanje ima li kakve šanse da konačno osjetimo korist od  ekonomskog državljanstva, Đukanović odgovara potvrdno.

“Ima. Sada smo ušli u implementaciju toga. Moram se složiti sa Vama da smo trebali ranije ući u to, kao što bi se vjerovatno lako složili da i kod, da kažem ulaska u projekat razvoja aerodroma se moglo ući mnogo ranije. Međutim, znate sve je to jedan politički kontekst koji zna da vrlo često uspori i realizaciju nečega što je neupitno razvojni prioritet. Ali, kada je u pitanju ekonomsko državljanstvo sada smo ušli u implementaciju”, jasan je predsjednik.

Dodaje da je prvi projekat je dobio svoju kvotu prava na ekonomska državljanstva za nekoliko drugih projekata koji su u završnoj pripremi dokumentacije za predaju nadležnom državnom organu.

“Tako da mislim da će neupitno ekonomsko državljanstvo donijeti benefite, ne samo budžetu, ali i budžetu, a donijeće, rekao bih, jedan novi razvojni impuls kroz gradnju novih struktura u Crnoj Gori”, ističe predsjednik.

Uprkos onima koji žele da je takvom predstave,Đukanović kaže da  Crna Gora nije najgore mjesto n aplaneti, nego danas jedno od boljih mjesta u Jugoistočnoj Evropi.

“S druge strane,Crna Gora nikada nije živjela ni bogato, ni slobodno, tako da ovaj napredak koji sada ostvarujemo u pogledu ekonomskog bogatstva i pogledu demokratskih sloboda je zaista novi kvalitet Crne Gore. Ali, kao što znate upravo zahvaljujući
globalizaciji, zahvaljujući digitalnom razvoju koji se događa danas u svijetu, dolazite u ovu paradoksalnu situaciju da se katkada možete upitati da li sad taj sav silni tehnološki napredak vam olakšava ili otežava posao. Moglo bi se doći do pogrešnog zaključka da otežava posao, a definitivno ipak tehnološki razvoj je jako važan za napredak čovječanstva i zbog toga moramo kreativnije misliti kako se izboriti sa izazovima koji nam taj tehnološki razvoj nameću”, istakao je Đukanović.

Gebelsova maksima

Prvi čovjek Crne Gore je ponovio  krupan izazov pred svijetom u cjelini. Dakle, i nije valjda iznenađujuće.

“Toliko se ubrzao razvoj, posebno tehnološki razvoj, digitalni razvoj da i najorganizovanije države kaskaju u rješavanju onih problema koje taj razvoj može poroditi. Ja mislim da se mi ovdje takođe suočavamo sa tim. Dakle, a to je bila osnovna tema naše misije. Dakle, ne izmišljamo mi ništa novo ovdje. I Srpska pravoslavna crkva se drži Gebelsove maksime, a to je da jednom saopštena laž ostaje laž, ali da hiljadu puta ponovljena laž postaje istina, koju je dogledno Hitler kao što zmamo razgrađivao i operacionalizovao kroz moju istoriju. Dakle, ovdje se pokušava, da kažem tim tvrdnjama. Srpska crkva je stvorila državu. Prema tome ima određeni višak prava u
odnosu na nju i gle čuda sad se pojavila neka državna vlast koja želi da dovrši Zakon o slobodi vjeroispovijesti. Ili, druga maksima kako je crnogorska država zakonomjerno protiv interesa Srpske pravoslavne crkve. Dakle, to su stvari sa kojima se zaista moramo čini mi se kao društvo mnogo zrelije suočiti. Problem, i time zaključujem, crnogorskog društva jeste što kao mlada država, sa trinaest i po
godina staža, mi se zaista suočavamo sa prvim problemom izbora prioriteta na koje morate odgovoriti. Čini vam se u nekom trenutku da su sve prioriteti. Nijesu. Dakle, treba i na bazi političkog životnog iskustva pažljivo sortirati prioritete”, smatra Đukanović.

Ovo je, dodaje, jedan od važnih prioriteta ukoliko želimo da sačuvamo mentalno zdravlje nacije, ukoliko želimo da sačuvamo jedan optimističan i potentan ambijent u kojem će se iskoristiti šanse koje imamo i na održiv način, način održivog razvoja stvoriti
uslove da ljudi kvalitetnije žive u blisko doglednoj budućnosti.

Valjda to nikome ne smeta

O tome da RTCG bude preimenovana u Crnogorsku radio-televiziju?

“Najprije nadam se da će se ipak oko toga napraviti konsenzus, jer zaista mislim da je više na dnevnom redu marketinško pitanje nego pitanje sa dubljim političkim nacionalnim značajem. Čini mi se da je jako važno da ipak razumijemo da pridjev crnogorski nema nikakvu nacionalnu posebnost ili opasnost po one druge koji se osjećaju punopravnim i odgovornim građanima države Crne
Gore. Pa krenimo od građana. Valjda smo svi crnogorski građani. Pa to valjda nikome ne smeta bez obzira na nacionalnu i vjersku pripadnost. Prema tome, ne razmišljamo valjda da bi trebalo da svaka nacionalna grupacija u Crnoj Gori imasvoj javni servis. Možemo imati jedan servis, javni servis, koji će voditi računa o potrebi i objektivnog informisanja svih crnogorskih građana. Dakle, čini mi se da
ako malo razlučimo stvari i ako malo, rekao bih, bez ikakvih manipulacija sa strane koje nam pomažu da raspirimo negativne strasti, razmislimo o ovom pitanju, da ćemo lako doći do zaključka oko toga kako bi se trebao zvati javni servis”, zaključio je Đukanović.

M.D. 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Cetinje
Gost
Cetinje

Darko zar tvoje mjesto nije iza predsjednika

Velibor
Gost
Velibor

Dosadno, ispricano vec 10000x . Ajmo malo o ekonomiji, putevima, zdravstvu! Ako smijete

Trt milojka
Gost
Trt milojka

Zakon je neustavan.

KOCOBO
Gost
KOCOBO

Iznosenje mostiju svetog vasilija je toliko svetogrdje da cak i Milo kao ateista to vidi. Politizovanje danasnjeg sabora je jos veca bruka za srpski narod.

Leart
Gost
Leart

Nas kralj je rekao svoje ,smiju li se zalijetat sad oni teroristi ?

Komita
Gost
Komita

Ja ne razumijem zasto domaci ,,srbi” slijede slijepo instrukcije iz beograda,zasto jednostavno ne udju u vladu sa dpsom,sigurno bi im tako lakse bilo da se izbore za neka bolja prava ,umjesto da velicaju odbijanje koalicije i da traze neku slamku spasa u ujedinjenju kompletne opozicije koje je nemoguce

Bar_pamti
Gost
Bar_pamti

Sramno je sto se narod ovako lako zavodi nekim ideologijama iz proslog vijeka,gledam onog milacica na primjer,idol mu je gavrilo princip,pa je li to normalno

Liberal
Gost
Liberal

Njima manastiri trebaju jer se spc finansira od crnogorskih manastira,nece oni centa jednog skupit od pirocanaca i juznosrbijanske sirotinje sigurno

Stefo12
Gost
Stefo12

Uzivanje je slusati predsjednika kako demantuje sve ove optuzbe dfa i srpskih tabloida,kakve bre poslasticarnice unutar crkava,kakvo protjerivanje popova,ovaj zakon je pitanje katastra koje je preuvelicano do epskih granica

Kengur
Gost
Kengur

Sva sreća pa narod zna da CG ide najboljim putem, sa najboljom politikom koja je vodi

Migo
Gost
Migo

Podji u rodni Niksic predsjednice!! Ali bez telohranitelja.. Da vidis kako zive

vukomita
Gost
vukomita

PRESJEDNIK,DRZAVNIK,CRNOGORAC,COVJEK OD POVJERENJA,STRATEG I HRABAR COVJEK,VIZIONAR,BORAC ZA MIR..SA ANDJELIMA I SVE VAM BILO SRECNO PRESJEDNICE

KOTORANIN
Gost
KOTORANIN

SRBIN,MILOSEVICEVA DESANKA,MRZITELJ SAHA…..SAMO BIH TO DOAO

Čika Karl Marx
Gost
Čika Karl Marx

Mrzitelj stopostotnih Crnogoraca, Zagovornik bombardovanja civila Dubrovnika, Organizator deportacije muslimana Radovanu Karadžiću…

zvezda
Gost
zvezda

Sve je tako.samo ON utece danas kada mu se zemlja talasa

ßßßß
Gost
ßßßß

Da nisi vukomita bio sa njim na koje ratište

Iz dupeta
Gost
Iz dupeta

Tako je vukomita

Vrh Komova
Gost
Vrh Komova

Ima ima nacionalizma jako primjetan na sve strane CG ,, podvampirilo se dosta partija od sjevera do juga CG

Тодор
Gost
Тодор

Ko o čemu vojnik o skraćenju…

Miloš
Gost
Miloš

Ispričana priča,braniš Crnu Goru od naroda a uništi je i ekonomski i ekološki i moralno.A makse više

Fileopg
Gost
Fileopg

SPCje veoma opasan tumor na tijelu Crne Gore koji je ona hranila a on je razarao, došlo je vrijeme kad se mora ukloniti.

Miloš
Gost
Miloš

Ispričana priča

Kusovica
Gost
Kusovica

…….Pa vidi se kako i zasto se opstaje na vlasti ,bez obzira koja je politicka grupacija u pitanju. Naime,dok se narodu podmecu razne ideologije i huskacke namjere od gotovo svih institucija …iza kulisa se aktiviraju razne garancije ,kao ova najnovija za <<Njemce WTE -Otpadne vode Budva od 30 meleona i zaduzivanja od preko 150 meleona . Pa vi sada saberite… Više »

Ruki
Gost
Ruki

Posldnji trzaji srpstva u cg

Mark
Gost
Mark

Otkrio si Milo posle 30 godina bavljenja politikom ko je MCP i u zadnje vrijeme DF.Bravo Kolumbo !!

Pedja
Gost
Pedja

500 – godisnja amnezija je ostavila ozbiljne posledice na neke nase sugradjane , mora im se pomoci .

PRAVEDNIk
Gost
PRAVEDNIk

Milo .ti si vec izgubio ovu bitku.Panika koja vlada u tvojoj glavi.samo je dokaz.da ti se blizi politicki kraj. Ako si ocekivao.da nikada nece doci ovaj trenutak prevario si se. Ovoliko mrznje.prema svome narodu.jos ne pamti istorija. Jesili svjesan.da si na jednoj strani sa manjinama koji te odrzavaju na vlast.a na drugoj strani Domicilni narod koji je stvarao i branio… Više »

lol
Gost
lol

ne bio di pocinjat sa tom idelogijom 90ih…

Jedan je MILO
Gost
Jedan je MILO

HAHAHAHA
KAKAV CAR…
Da VAS zamolim NEMOJTE nam se ZALIJETAT!!

Jelena Savojska
Gost
Jelena Savojska

Neka Sv. Petar Cetinjski sjutra zastiti Crnu Goru kao sto je uvijek stitio..dobri ljudi, pamet u glavu, ovo je nezavisna drzava Crna Gora, ne cinite grijeh protiv sopstvene drzave!!!

Pantelija
Gost
Pantelija

Dražin Front na aparatima

BOCAkotorska
Gost
BOCAkotorska

Potpuna dijagnoza, psihoticno nekontrolisano ponasanje, pri izgovaranju nekih rijeci mimika rukama i znojenje. Znate li vi da u svijetu za ovo postoji dijagnoza? Ja sutra idem kao gradjanin da stanm uz crkvu i da se pomolim. Da crkva bude ono sta jeste i da to nema potrebe niko da dira. Ovo sta rade DF itd…apsolutno me ne zanima. Ocekujem policiju… Više »

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

RISTO I SVETI VASILIJE

Risto:
Jesi li se, Vasilije
Zaželio ekskurzije
Vodimo te u Nikšiće
Biće dobre liturgije
Sv. Vasilije:
Ne budali, Risto stari
Moj svetački mir ne kvari
Ne očekuj pomoć moju
U prljavom svome boju!

MarshalDuklje
Gost
MarshalDuklje

Djenerale ne cudi se ako do dovece budes zavrsio u urgentni ! Ili, u najmanju ruku ostanes danas bez novcanika !!!

Cejlon
Gost
Cejlon

Ateista priča o Crkvi, pa to samo Milo može.
On može da i da predaje engkeski ako odlučli, ili da vozi avion, i ako ga neko prozove da radi stvari o kojima pojma nema, On će reći da je to sve zbog Crne Gore, pa dokle mu ta fora može prolazit

Vojo
Gost
Vojo

Sve sto su srbi branili izgubise ali stvarno nista njihovo nije ni bilo sve na silu i sramotu.Srbi na aparate😉😂🤣😉😂🤣

Moracka
Gost
Moracka

Jednako je legitimno u Crnoj Gori , osjecat se kao nacionalni Crnogorac ili nacionalni Srbin ! To moraju da znaju i nacionalni Srbi i nacionalni Crnogorci, to mora da zna vlast koja god da je a to mora da zna i pravoslavna crkva kako god se zvala !!! To je tako jer smo to naslijedili od nasih predaka, to je… Više »

Milos
Gost
Milos

Koliko jadnih i poremecenih osoba komentarise. Pustite ljudi te price okrenite se sebi i svojim porodicama. Drzava vodo svoju politiku a ovi opet svoju. Batalite se prica i prepucavanja. Svakome ce u zivotu biti prema zasluzi. Ovaj gore nagradjuje i naplacuje.

Vlado
Gost
Vlado

Mnoge boli sto postojis!

Bog sve vidi
Gost
Bog sve vidi

Svake godine nam pripreme po jedan dva zakona da se usvoje, koji bukvalno do rata dovode, dokle vise?Ovoga puta i Sveci moraju da se ustaju i neda im se mira, Boze me oprosti ako grijesim.Ne razumijem ljude koji se ni od Boga ne boje.Ovo ni u Palestini se ne desava.

🧠 Eliminator
Gost
🧠 Eliminator

Idologije, velikosrpska je uvijek tu i plasira se od ocajnih politicara. Albanska sve vise uzima maha i ima podrsku Tirane i dijaspore. Bosnjacko-Turska pokazuje zube jer misle da imaju podrsku Erdogana. A svima njima je zajedicko to sto im puca k…. za Crnu Goru. A mislim da se ovima na vlasti patriotizam zasniva na nefukncionisanju institucija i na selektivnost najbitnijih… Više »

Zivko89
Gost
Zivko89

Milo ti si najveći velikosrpski agent u crnoj gori.

Maksim
Gost
Maksim

Veće plate,penzije, povećanje zaposlenosti to ništa? Krivi su popovi za sve jel tako…

expert123
Gost
expert123

Ovo su posl;jednji nasrtaji velikosrpskog nacionalizma u Crnoj Gori.Crna Gora ce imati nacina da se brani i odbrani od ovih rusitelja svoje drzave.Naravno da nista ne mogu , samo zele da uplase ili misle da mogu da uplase i da se zaustavi dosadasnji razvoj i napredak Crne Gore. Hoce potpuno drugaciju orijentaciju Crena Gore i okretanje prema istoku.

Slavko
Gost
Slavko

Djukanovicu Mitropolija CRNOGORSKO primorska je sve ono sto ti nisi. U zadnjoj deceniji je obnovljeno stotine Manastira i Crkava, otvorene NARODNE kuhinje za HILJADE ljude koji su u nevolji kako bi imali dje jesti u ovoj besparici koju su dio a jedan sat na ruci ti MILION eura vrijedi. Crnu Goru Mitropolija CRNOGORSKO primorska ocigledno samo pomaze, dok ti uzimas… Više »

Tok
Gost
Tok

Cek, prihod Ostroga je 10+ miliona godisnje, pitas li se dje su te pare? Da nisu mozda ulozene u CG? Da nisu mozda iskoristene za siromasne u CG? Ne, idu za Srbiju, svake godine zahvaljujuci Amfilohiju.

ime
Gost
ime

Fabrike,gospodine Slavko fabrike trebaju a to ne nudi ni gospodin predsjednik ni Mitropolija, vec bave se nebitnim temama.
Narod kao narod glodje koske i polemise.Minimalac 500 EURA!

Sjeverna Koreja
Gost
Sjeverna Koreja

slavko isti su i on i oni, pogledaj samo kako popovi zive najveca kompanija u CG uz ove Milove. A najveci vjernicu su ustvari najveci grjesnici i kriminalci. Sjeti se samo Arkana u cetinjskom manastiru. Dobro su presjednik i crkva saradjivali 90tih

Sjeverna Koreja
Gost
Sjeverna Koreja

no je ovdje samo bitno sto narod ne moze da prezivi dok se oni bogate i kad se pomene standard zivota onda se oni javi sa crkvom, jezikom, nacijom kao da se od toga zivi samo da podijele gradjane ne bi li sto duze ostali tu dje su i skrenuli paznju sa bitnih zivotnih stvari

Kotor
Gost
Kotor

Svaka ti je na mjestu druže, ako je ko ovde huskao narod na hrvate i muslimane to je Milo Djukanovic. On je glavni krivac za sve loše u CG poslijednih 30 godina, za kriminal, šverc, korupciju, za opustosen sjever, za ugašene fabrike, za rasprodaju Crne Gore. Napravio nas slugama tajkuna u sopstvenoj državi, a prva porodica i kumovi uživaju u… Više »

Migo
Gost
Migo

Amin….

Nenad
Gost
Nenad

toliko je jak velikosrpski nacionalizam da smo mi izglasali nezavisnost, ukinuli srpski jezik, ukinuli azbuku, usli u nato, a radikalne srpske stranke ne ulaze ni u parlament..cemu paranoja predsjednice kojem je blokiran racun firme zbog neplacanja doprinosa

hahahaha
Gost
hahahaha

Ao druze vise…

Boka Kotorska
Gost
Boka Kotorska

Amfilohije i Dzomic su organizovali oko 100 tinjak autobusa iz Republike Srpske sutra da dodju u Niksic jer iz Crne Gore ne mogu okupit 3.000 dusa da ne bude fijasko kao kqd je Irinej dolazio u Lastvu Grbaljsku.

Mitar
Gost
Mitar

Znaci ovome Amfilohiju nema ko doći iz Crna Gore.

Tivat
Gost
Tivat

I iz Kine, dolaze Mila da podrže

BOCAkotorska
Gost
BOCAkotorska

Samo nas iz Boke ima vjernika 90 posto ovo ti pricam misleci na sve a ne samo vjernike Spc. Ti si dosao iz neke pripizdine pa se pises bokeljom. Pojma ti nemas jer si ogranicen kao balkon.

Toni
Gost
Toni

Opasno je zagrizao. Previše i preopasno.

Danko
Gost
Danko

Ada Risto ka Risto, ne umije po malo!

CAR
Gost
CAR

Milo, što te narod zove Lopov ?

Hari
Gost
Hari

Zato sto ne zna ga zvat drugacije 😂😂😂😂

Zmaj
Gost
Zmaj

Ima pridjev Cg. i to veliki znacaj i sam predj. to zna no prica drugo. A ja da pitam koji je ovo jezik sto govori predj. naravno SRPSKI pa neka ga u Cg. zovu kako hoce …. Pa sto i kome treba da bjezi od Srpskog identiteta.

Danko
Gost
Danko

??? Sto iznosis nama ovdje tvoje probleme? Zali se Beogradu tamo , ali ti nece pomoc, sve ove stvari su zavrsene, jezik odavno!

Bnjj
Gost
Bnjj

Eviva Montenegro

Nebojsa
Gost
Nebojsa

Živjelo naše milo srpstvo,živjelo naše pravoslavlje,živio naš vjerni narod i naša sveta Srpska pravoslavna crkva,vijek vjekovah.

Tajnovidac
Gost
Tajnovidac

Crkva svete mitomanije, preosveštane idolatrije i blagodatnih prevara.

Mitar
Gost
Mitar

Njegos: A nagledah se ja te vesele srbadije.

Danko
Gost
Danko

Svaka cast! Sve vam zivjelo! Samo, sto dalje od nas!

Bnjj
Gost
Bnjj

Politiku na stranu, zašto ne možemo da napravimo normalnu državu, srećnih ljudi,. Mila je vlast uništila on ne razumije život običnog čovjeka

Tramp
Gost
Tramp

Dislajkovi su poltroni,lajkovi normalni narod sto se prezivljava.

Djuro od Niksic
Gost
Djuro od Niksic

U nije njemu dobro, nesto se kod njega pokvarilo poslednjih dana.Kvalitet ili sirovina nesto se mnogo znoji, vrpolji….

Hajde
Gost
Hajde

Je li predsjednik svih gradjana neko ko kaze nas je vise od ovih drugih? To moze samo Djukanovic! I onda se pitate zasto Srbi ne priznaju institucije. Kad su the institucije priznale Srbe kao narod?

🇲🇪🇲🇪🇲🇪
Gost
🇲🇪🇲🇪🇲🇪

Ljudi SPC je nastala 1929 godine a crna gora je imala CPC 1918 godine pa kako imaju obraza da pricaju da CPC nije postojala
Al nema sto da se cudimo to su potomci istih onih koji su nam drzavu oteli
Samo sto ovi nemaju petlje kao oni 😂

Podgorica
Gost
Podgorica

Ko te to slagao?

vuk
Gost
vuk

Iz gore napisanoga ništa… no ti izgleda imaš neke krive informacije…

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Podgorice, slagala su zvanična dokumenta države Srbije. To je istina. A sad što se to tebi ne sviđa, to je već tvoj problem.

Kotor
Gost
Kotor

Dobrica Cosic: “LAZ JE NACIONALNI INTERES SRBIJE”

Danko
Gost
Danko

Pusti nema veze, kad je ko uspio zlom coeku da objasni da je zao! Svaki okupator sam sebe pravda nekom glupom pricom, to sto ova srpske crkve nema veze s mozgom i nije neko iznenadjenje!

Eksplicitno
Gost
Eksplicitno

Prijatelju moj, nije niko nama nista uzeo, jedino smo mi sami sebi uzimali. Prosla godina se ne ponovila sa onakvim podjelama ko je za, a ko protiv 1918.. uzasno. Okrecimo se sami sebi.

Sefket
Gost
Sefket

Sto ste zapeli da ostanete u dvije tri nahije ljudi.Shvatite da vasu agresivnost niko u svoju kucu nece trpjet.Pa neka vad NATO naoruzava koliko god hoce.

Sistem
Gost
Sistem

Svs su uzeli, i neka su, ne smeta mi. Ali zar i Crkvu traže, da li ste normalni. I to opet ka i za sve do sad govore da je to za dobro Crne Gore. Sve za Crnu Goru rade haha

Tok
Gost
Tok

Je li bolje da prihodi od Crkvi ostanu u CG ili odu za Srbiju?
Mislim da treba biti jako glup i reci da je logicno da idu za Srbiju.

Iz bolnice
Gost
Iz bolnice

Kako ste srecni nijeste svjesni dok se svadjate Eh da je meni da mi bolovi stanu jadnome Ni ne znate koje nebitne stvari warehouse a bit ce kako oni namjeste Zelim Vam svima vjernicima mir I blagostanje kao I Vama nevjernicima VAMA SRECA I BOG NIJESU POTREBNI SAMO AKO STE RAZUMNI LJUDI A MENI SRECA I TE KSKO TREBA I… Više »

Nebojsa
Gost
Nebojsa

Živjela Crna Gora,živjela naša mila sestra Srbija,živjela naša majka Velika,Sveta i Moćna Rusija.

Cejlon
Gost
Cejlon

Kako lupetaju, otimate Crkve i Manastire i to je jedimo bitno na nas

Bnjj
Gost
Bnjj

Samo .Milo samoCPC

Bnjj
Gost
Bnjj

Lažni Bnjj čime se ti baviš

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Preśednice mi te volimo

Tivat
Gost
Tivat

Ali sjaši više

Trt milojka
Gost
Trt milojka

Zivio

Bnjj
Gost
Bnjj

Đe su 40 000dobroplaćenih radnih mjesta koje je obećavao prije 6,7god

DanaS
Gost
DanaS

Bnjj, da ne bi jedno mjesto, pošto ” voliš” CG?

Ranko
Gost
Ranko

Djukanovicu da Ti nije te Srbije bilo ne bi na vlast evo 30 godina vladao,sad moras da zadrzis poziciju pa daj nesta novo,drzavni udar prosao,ajmo sad Crkvu,e Djukanovicu Djukanovicu nije nicija dovijeka gorela pa nece ni Tvoja

Haris
Gost
Haris

Vakat je! Nikad više 1918.!!!

Migo
Gost
Migo

Nikad vise 2018.. Nikad vise koverta

Kuku lele
Gost
Kuku lele

”tekovine koje smo postigli” vidi sad a koje tekovine ….bez kom.

Knjaz Danilo
Gost
Knjaz Danilo

Ako se ne usvoji ovaj zakon opet cemo u vazduh pucati na badnje vece!

Dangubic
Gost
Dangubic

Srpski narod se vijekovima okupljao oko crkve u nedostatku drzavnih struktura. Pa je tako nastala i Crna Gora. A drzava Crna Gora je nastala tako sto su nasi preci,crkveni vladari, prepustili vlast svjetovnim. U nadi i zelji za prosperitetom,prateci evoluciju evropskih civilizacija. Tako da,drzavu niste stvorili vi. Postojala je i prije vas. I stvorili su je oni koji nisu htjeli… Više »

Haris
Gost
Haris

srpski narod se okupljao oko crkve i tako nastala država Crna Gora aaaaaaaahahahahahaha

Plaf
Gost
Plaf

Лажни ник и лажно представљање! Срам те било боту “Харис”

Danko
Gost
Danko

Pa mora da lupa! Ima komplekse nize vrijednosti a ovi to koriste! Mozes mu zamislit samo facu kad ode nedje kod srpskih popova a oni mu ove stvari pricaju!!! Zamisli mu samo facu, a zamisli njih kolko moraju da se uzdrzavaju da mu se ne nasmiju!!!

🇲🇪🇲🇪🇲🇪
Gost
🇲🇪🇲🇪🇲🇪

Kako se okupljao kad je srpska crkva nastala 1929 godine a crnogorska je postojala 1918
Ajde sad kad si toliki filozof objasni nam kako?

Dangubic
Gost
Dangubic

Mora da su Srbi nastali 29′? U pravu si, jesu,ali 1029…

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Ha ha, baš smiješno.

vuk
Gost
vuk

Državu Crnu Goru je osnovao Pod tim imenom Gospodar ivan Crnojević i osnovao je Crnogorsku crkvu kada je sagradio Cetinjski manastir, a Djuradj osnovao prvu štampatiju …E sad ko te napuni poluistnama i na perfidan način pokušava da mijenja istoriju i kako imaš obraza uopšte slova našpisati .

Dangubic
Gost
Dangubic

Malo bolje iscitaj istoriju. Crnojevici su bili vladari Zete, a kad je Zeta pala pod turke, povukli su se u Gornju Zetu,a koja se nazivala i Crna gora. Nije on napravio crkvu kao instituciju na Cetinju, nego je preselio na Cetinje, bjezeci od Turaka. I to zato sto nije htio da se proda i da promijeni vjeru i izda svoj… Više »

vuk
Gost
vuk

Ma jel moguće da Čovjek osnovne nezna i još prepotentno kaže nekome da iščita istoriju…Lijepo sam ti napisao ali da uprostim da shvatiš.Sa najezdom Turaka Ivan Crnojević je bio prisiljen da prebači prijestoni gradsa Žabljaka Crnojevića i osnovao Cetinje dje je sagradio manastir Cetinjski. Na obodu je zaustavljena najezda turaka a kako kažu u toj bići je zbog nedostatka olova… Više »

vuk
Gost
vuk

Nevjerovatno Briše mi posta a ništa uvredljivo u jega nema…u Najkračem sada…Duklja vladari Voisavljevići …
Zeta vladari Balšići…Crna Gora vladari Crnojevići pa Guvernadurstvo Radonjića pa onda tek Petrovići…
Malo jasnija situacija…….

Vesi
Gost
Vesi

Mi smo poharani…sve oduvano

Atos
Gost
Atos

Sada ovaj priča o df-u hahaha a Crkva meta

Ana
Gost
Ana

Čija je donacija krst na Sabornom hramu Vaskrsenja u Podgorici?

Joo
Gost
Joo

Cija je donacija 10 miliona za hram…..

Podgorica
Gost
Podgorica

“Pojedine partije” kaže Đukanović, pa zabranite rad tim partijama Đukanoviću, nećete, jer vam odgovara jer rade za vas lično, da ovo ka sad sa Crkve prebacite temu na njih.. Ali sada napadate Crkvu Đukanoviću, e to je pno što vam se neće proći. Napadajte vi df kolko oćete i da vam se pomogne, ali da vam pognemo da srušite Crkvu,… Više »

DanaS
Gost
DanaS

Ne ruši Djukanovic crkvu no VRACA NA PRIJESTO VJERODOSTOJNU I AUTENTICNU HRISTOVU AUTOKEFALNU CPC!

Tivat
Gost
Tivat

Ateista vraća Crkvu, da ko nije to tražio od njega, da to ne radi zbog vjernika ili iz svog intetrwsa, ka i svecdo sada, pravi privatnu Crkvu đe će Simović moć biti Patrijah

Toni
Gost
Toni

DF nije crkva niti država, ali da “pomažeš” nekoma u napadima i zabranama, a ovamo braniš crkvu, to nikako ne ide. Radićeš ti ono što ti se kaže, i da pitaš ima li još. Takav ste vi soj.

Podgorica
Gost
Podgorica

Df nije Crkva, i neka ne priča ispred Crkve, jer okrećće temu na sebe a takvi samo mogu da odmognu, jer se upravo sa njima brane zašto otimaju Crkve

Bnjj
Gost
Bnjj

Milo je jedan umoran čovjek, kome je dosta politike, od1989 god je u politici sve funkcije je prošao napuštao funkcije pa se vraćao. On je svjesan da kada ne bude gospodar Cg će ga uništiti politički i ekonomski, ne veruje ni svojima najbližim saradnicima.

Krug
Gost
Krug

Prilicno lose, uglavnom komesarski……

Prc CG
Gost
Prc CG

Đukanoviću pametnije ti je da se primiris i da ne histerises,ne poštuje te i ne priznaje pola države,kako te nije sramota prodao si sve radi interesa ličnog.
Ničija nije gorela do zore pa neće ni tvoja!!!!

Ola
Gost
Ola

Kako da ne. On je sve prodao i nagrdio, a tvoji idoli i politicka alternativa – Milosevic, Seselj i Amfilohije su sacvali Kosovo, Srbe u Krajini, 200 000 Srba u Sarajevu, unaprijedili srpsku privredu na nivo Njemacke postenim, ogovornim i strucnim odnosom. Pusti demagogiju o postenju. Vi ocete srpsko-rusku upravu odje, a to sto mlatis su samo maske i oblande.… Više »

Prc CG
Gost
Prc CG

Ola@iskre no se nadam da će takvi kao ti koji demagogijom nazivaju činjenice nestati zajedno sa Đukanovićem,takvi kao ti i on treba da budu upisani u najsramni dio istorije CG i da se molimo da se kao takvi nikad vise ne rodite i ne ponovite.
Sto vas đavola ponijelo kao i sto oce!!!!

Ola
Gost
Ola

Ne no vas kao sto i jeste vec ponio i dokrajcice vas ubrzo koliko ste prokleti. Demagogija je u tome sto se toboz borite za postenje, a to je custa laz, jer ustvari samo zelite srpsko-rusku upravu, pa makar onda sve odje izgorelo, kao sto je taman zamalo i bilo tako da ne bi Mila 1999. Da vam je stvarno… Više »

Haris
Gost
Haris

Izbori: Milo 54% od izašlih + ovi koji nijesu imali potrebe da izlaze, dakle 93%!

Fićo
Gost
Fićo

Ko god nije izašao je protiv njega, jer da je za njega izašao bi da ga glasa.

Ola
Gost
Ola

Kako da ne. Da nija mozda bio protiv Bojanica, jer da je za njega, izasao bi da ga glasa. Svaka vam je prica klasicna podmetacina i zamjena teza kao i ova. Nego narod vas je procitao i niko vam nista ne vjeruje. Svi znaju da vas samo zanima rusko-srpska uprava pod kojim mislite da sve otmete i potrpate u svoje… Više »

Blago vama
Gost
Blago vama

EVO VAM NA A1 VELIKI UMNICI PA SLUSAJTE KOJA JE KOJA CRKVA KADA POSTOJALA
NEKO IPAK VISE OD VAS ZNA
POZDRAV

Velimir
Gost
Velimir

Svaka rijec predsjednika je na svom mjestu,sve je ziva istina!
Maske su skinute,nikad vise 1918.!

Filipini
Gost
Filipini

Nikad više ni 2018g, pusti se tih glupost

Cunami
Gost
Cunami

Zamislite vi logiku koju ce da progutaju Crnogorci… Demokrate jer su nesto rekle o crvki nisu gradjanska partija, a oni koji oce da stvaraju crkvu su gradjanska partija. Mogu donekle da shvatim ove sto iz koristi glasaju za dps. Al ove sto su ideoloski vezeni za njih…haos

Haris
Gost
Haris

Od kad su plagistri i ristovi puleni građanska stranka, koji zajedno proslavljaju okupaciju 1918.-te!!! To su obični lopovi paraziti koji mjesečno uzimaju po 2.000,oo za NErad od građana, odkud mogu biti građanska aaaaaaaahahahahahaha

Pencilin
Gost
Pencilin

Tako je predśedniče. No se SPC pravi nevinašce a proglasila je za sveca popa Macu koji je ubijao žene i đecu, slavi četničke koljače, ne priznaje ništa Crnogorsko, kune i prijeti.. kao da nije crkva a vjernici potpuno slijepi na mržnju i prijetnje Rista Radovića.. nevjerovatno

PRAVEDNIk
Gost
PRAVEDNIk

Gos.Djukanovic.ne prestaje da daje autogolove.Ako misli.da je C.Gota DESETAK posto.pravoslavaca.sa 7% nesigurnih Bosnjaka.koji su .na srecu..osjetili IGRU Milovu.
Ostase mu vjerni.jos 4-5 % Albanaca.
zar je na To stala C.Gora. ? gdje ti je domicilni Srpski narod ?

Haris
Gost
Haris

Nema “srpskog naroda” , samo srpska manjina od 7%.

Promatrač
Gost
Promatrač

Dvije bombe noćas! Prva, Milo izgubio sat! Druga, Šuković podigao stolicu pa je za glavu viši od Mila!

Željko
Gost
Željko

Sve tačno i korektno od strane, na demokratskim izborima, izabranog predsjednika države Crne Gore. Predsjednika svih nas bez obzira na nacionalnu i vjersku pripadnost.

Niki
Gost
Niki

spc i cijela opozicija, liše ranja, on je pola vino pola voda, niđe nije prispio, promućkaj i prospi.

Xyz
Gost
Xyz

Samo je jedna kanonska pravoslavna crkva u Crnoj Gori.
To je Mitropolija crnogorsko primorska.
Vazda je bila jedna, dok nije raspop s milicijom napravio NVO CPC.
Mitropolija je i crnogorska i srpska. SAMO avetinje prave podjelu.

Pgpg
Gost
Pgpg

Jedina crkva crnogoraca kroz istoriju je bila Crnogorska Pravoslavna Crkva.Kako tada tako i danas.Ovo je jedina i prava istina.Sve ostalo su gnusne lazi i manipulacije.

MITAR
Gost
MITAR

SRBIjanci iz Crne Gore ako moze odg na jedno pitanje
Sto je to pisalo na zvono Cetinjskog Manastira pa je vas novoizabrani kralj Aleksandar naredio da se skine?
Vi mi licite na DPS ,jer su i oni kako vjetar duva 😉

Nebojsa
Gost
Nebojsa

Samo sloga srbina spasava.

Realan_
Gost
Realan_

Ne mogu znati sta je pisalo jer je kralj Aleksandar naredio da se zvono istopi i od njega prave kvake po Vojvodini…

Send this to a friend