Politika

Đukanović: SPC je instrument velikosrpskog nacionalizma i ruskih interesa na Balkanu

Milo Đukanović

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, u emisiji “Oko Globusa” koja je emitovana na portalu Jutarnji.hr, kazao je da je više nego očito da je SPC bila ne samo neprimjereno uključena u izbore nego da je je bila i najaktivniji politički akter. SPC je, kako naveo, u kontinuitetu instrument velikosrpskog nacionalizma i ruskih imperijalnih interesa na Balkanu, a ovaj put je, prema njegovim riječima, to samo radila otvoreno.

Skupština Crne Gore je konstituisana, izabran je predsjednik i predložen mandatar za sastavljanje nove vlade. Jeste li po Ustavu sada vi na potezu?

Đukanović: Konstituiranjem Skupštine počela je finalna faza legitimizacije izbornog procesa. Izabran je predsjednik parlamenta i makar neformalno najavljen kandidat za predsjednika vlade. Kažem neformalno, jer sada počinje teći rok od mjesec dana u kojem predsjednik države obavlja konsultacije s liderima političkih partija. Vlada se mora konstituirati u sljedećih 90 dana.

Kako to da kao predsjednik države nijeste bili na konstitutivnoj sjednici?

Đukanović: Spriječile su me ranije preuzete obaveze. To je ipak samo jedno protokolarno pitanje. Mnogo važnije je to što smo u više navrata ponovili da priznajemo rezultate izbora i da čestitamo pobjednicima. Učinićemo sve da transfer vlasti protekne brzo i glatko.

Kako komentarišete činjenicu da se vladajući blok dogovorio oko podjele funkcija uz posredovanje mitropolita Srpske pravoslavne crkve Amfilohija?

Đukanović: To je samo vrlo dosljedno ponašanje nove parlamentarne većine. Više je nego očito da je SPC bio ne samo neprimjereno uključen u izbore nego je bila i najaktivniji politički akter. SPC je u kontinuitetu instrument velikosrpskog nacionalizma i ruskih imperijalnih interesa na Balkanu. Ovaj put je to samo radio otvoreno. Nakon izbora je jedan od portparola SPC-a kazao da će se SPC povući iz političkog života, čime su samo sve ovo potvrdili. Međutim, njegovi pretpostavljeni se s tim očito nisu složili pa su pokazali koga se pita. Oni su odlučili ko će biti nosilac te politike, što je priznao i sam kandidat za premijera Zdravko Krivokapić. Ali, to je naša realnost s kojom se moramo suočiti kako bismo sačuvali Crnu Goru kao građansku i sekularnu državu s multietničkom demokratijom i evropskim vrijednostima.

Vaša izjava da ste spremni boriti se za Crnu Goru ne samo u parlamentu nego i u šumi izazvala je veliku buru. Zar je stanje tako loše da može dovesti do građanskog rata?

Đukanović: Nije stanje tako loše. Crna Gora je najstabilnije društvo na Zapadnom Balkanu. Vjerujem da možemo izdržati i ovaj eksperiment u koji je zemlja sada ušla. Poslije 30 godina mijenja se vlast, a opozicija koja nikada do sada nije bila vlast mora se učiti tom poslu. A vlast se nakon 30 godina mora učiti opozicijskom djelovanju. Tu poruku o borbi i u šumi, ako bude trebalo, poslao sam onima koji su isuviše jednostavno počeli tumačiti rezultate izbora. Ne samo u domaćoj, nego i međunarodnoj javnosti proširila se teza da je rezultatima izbora ugrožena i crnogorska država. Na ovim izborima nismo odlučivali o državi, o tome smo odlučili prije 14 godina. Ali ako bilo ko iz Crne Gore ili iz regiona smatra da pod promjenom vlasti može ugroziti našu državu, mora znati da ćemo je braniti onako kako smo je branili vjekovima. Dakle, to nije bila neka zla slutnja, a ni današnja realnost.

Velike geopolitičke igre vode se na Balkanu vjekovima. Koliko je realna špekulacija o kompenzaciji Srbiji za gubitak Kosova ustupcima vezanim uz Crnu Goru i Republiku Srpsku?

Đukanović: Na globalnoj sceni sve se brzo mijenja, osim balkanske nepovoljne realnosti. To je jedna od, uvjeren sam, pogrešnih balkanskih percepcija. Balkan je uvijek bio na liniji fronta raznih globalnih interesa. Prije nekoliko godina bili smo na udaru ruskih interesa koji su htjeli spriječiti ulazak Crne Gore u NATO. Ne možemo isključiti mogućnost da velikosrpski interesi nisu do kraja dosanjani. Nisam još pročitao nijedan demanti s neke relevantne beogradske adrese. U toku je proces ulaska Kosova u Ujedinjene narode pa su oni koji njeguju velikosrpske aspiracije mogli povjerovati u neku kompenzaciju na račun Crne Gore i Republike Srpske. Sve su to snovi i iluzije.

Lideri pobjedničkog bloka potpisali su zajedničku izjavu u kojoj tvrde da neće mijenjati vanjsku politiku Crne Gore. Imate li informacije na kakav je to odjek naišlo na Zapadu? Vjeruje li im se?

Đukanović: Na taj su način samo odali najveće moguće priznanje našem vanjskopolitičkom kursu. Je li to nekog na Zapadu iznenadilo? Naravno da ne, zato što je do takvog sporazuma i došlo uz inicijaciju sa Zapada. Ne bi oni sami napravili takav salto mortale. Ja sam skloniji vjerovati djelima nego riječima. A čuli smo od nekih i da se Crna Gora oslobađa poslije 75 godina. Godine 1945. se Crna Gora oslobodila i od fašizma, ali i od srpske okupacije koja je počela 1918. godine.

Otvoreno ste optužili Srbiju za verbalnu i političku agresiju i miješanje u izborni proces u Crnoj Gori. Jeste li o tome razgovarali s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem?

Đukanović: Gotovo da nema zvaničnika Srbije koji se zadnjih godinu dana nije direktno i brutalno umiješao i u politički život Crne Gore i u izborni proces. Bilo je i medijskog divljanja. Nema nikakve dileme da je današnja Srbija davala logistiku velikosrpskom nacionalizmu prema Crnoj Gori. Nedavno, prije izbora razgovarao sam s predsjednikom Srbije i ukazao mu na to, ali odgovor je bio zaogrnut plaštom zabrinutosti za ugrožena prava srpske manjine u susjednim državama. Imao sam utisak da je Vučić nešto preduzeo prema medijima pa je agresija utihnula za jednu oktavu. Ali, pušten je duh iz boce koji se sada ne može kontrolirati.

Kakva će to biti kohabitacija. Mi u Hrvatskoj uživamo u tvrdoj kohabitaciji, kako ju je i najavio premijer Andrej Plenković. Hoće li u Crnoj Gori biti još tvrđa?

Đukanović: Biće to normalna kohabitacija, barem što se mene tiče.

Ipak, biće izazovno jer je Aleksa Bečić, novoizabrani predsjednik Skupštine, još prije nekoliko dana tražio da podnesete ostavku

Đukanović: Moju ostavku može tražiti ko god hoće, a mogu sad i ja tražiti njegovu ostavku. Ja sam legitimno izabrani predsjednik, vrlo sam ponosan na sve što smo postigli i smatram da treba da nastavim da radim dalje. Ko ne bude želio da sarađuje, neće ugroziti moje funkcioniranje kao predsjednika. Imam određeni kapacitet ustavnih ovlašćenja koja ću koristiti kao i do sada.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Porto
Gost
Porto

Spc je najvece zlo koje postoji! Na celu sa Ristom koji sve negira CG. Jos bi stari u politici da udje. Ja bi ga pustio da se oproba malo.. sto da ne?

Bigovo
Gost
Bigovo

Samo znam da vise ne glasam za front! Dao sam glas da se skinu ovi sto su nas nagrdili ovoliko godina! A vi slusate Dritana da vam on sastavlja vladu! Sramota

Boris Bast plas
Gost
Boris Bast plas

Kralj je kralj!

Mile
Gost
Mile

Nosi ga kuci…

Nikola
Gost
Nikola

Mile glupane ti se opet javljas ,ziv si znaci ( steta)

Mile
Gost
Mile

Psihologija na uci,agresija je izraz nemoci…

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Trides godina si se ucio vlasti sad isto toliko da se ucis da budes opozicija

8484
Gost
8484

Zivio i samo napred sve ucis kako se ponasa jedan predsjednik drzave neka gledaju kad neko drugi dodje na tu funkciju sto je dostojanstvo i u pobjedi i u porazu

Emanon
Gost
Emanon

A vas instrument je mafija preko koje ste za samo 10 godina u drzavi od 650000 stanovnika usli u top 10 najbogatijih predsjednika svjeta dok narod radi za 300-400e.

bozidar
Gost
bozidar

300 – 400 Eura oprosti ako nije tajna a u kojoj firmi radiš Emanon u nekim drugim firmama je slićno samo za dva mjeseca.

🏃‍♂️🏃‍♀️🏃‍♂️
Gost
🏃‍♂️🏃‍♀️🏃‍♂️

Kad porastem bicu sumar
🏃‍♂️🏃‍♀️🏃‍♂️🏃‍♀️🏃‍♂️🏃‍♀️🏃‍♂️🏃‍♀️🏃‍♂️🏃‍♀️🏃‍♀️🏃‍♀️🏃‍♀️

Miki
Gost
Miki

Rodjen si ko sumar ,okreni se oko sebe samo !!!!

vjecna da je
Gost
vjecna da je

crnogorci su narod i ne postoji nijedan narod koji ne voli i postuje svoju drzavu u zelji da bude odrziva i da ima svoj grb himnu zastavu da govori svoj jezik i ima svoju crkvu ….ostalo je sve glupost i izdaja

Mesija 'No.1'
Gost
Mesija 'No.1'

Ma daaaa, pises komentar na cistom knjizevnom Srpskom jeziku tako i pricas a sada bi bilo lepo da nam to isto napises na tom nepostojecem Crnogorskom.
Ahahahahahahahahahahaaaaaaaaaaa

Mile
Gost
Mile

Pa eno kod Lukasheka se prepiru oko zastave,a niti jedna katolicka zemlja,nema “svoju” crkvu,a Austrijanci pricaju sta ….austriski,ili austrijanski? Sto ti napisa je izdaja zdrave pameti

Nenad
Gost
Nenad

Podnesi ostavku nek ti nadju neki posao u hr a mi cemo ti odavde jos i penziju slati..samo mas pusti vise da pocinemo oli

Hogar Strasni
Gost
Hogar Strasni

Nenade Nenadaj se, idi tamo nedje na vesti

Una
Gost
Una

@hogar
Hahahahaha taman neka pici na vestii

🏃‍♂️🏃‍♀️🏃‍♂️
Gost
🏃‍♂️🏃‍♀️🏃‍♂️

Ti sebe zamisljas Svetinjom
Zato si pao
🏃‍♂️🏃‍♀️🏃‍♂️🏃‍♀️🏃‍♂️🏃‍♀️🏃‍♂️🏃‍♀️🏃‍♀️🏃‍♂️🏃‍♀️🏃‍♀️

Harmljng
Gost
Harmljng

Jok, možda zato što je najveći gospodin od političara (iako je korupcija glavni problem zbog koga ga je svijet puštio niz vodu). Niti je pekao janjce ispred skupšine niti ke uz poziv na oružje negirao rezultate već ih gospodski prihvatio, za razliku od ovih sadašnjoh “demokratskih” snaga…
I da, mi smo se 45-te oslobodili, bar nas 80 %partizanskih potomaka i rodoljuba

Mile
Gost
Mile

“Gospodin”,ali ga malo korupcija zeza….sad malo na terapiju da ide…

Djuka
Gost
Djuka

Je li se izjasnio kako će u šumu kao četnik ili partizan? Ako drži do tradicije onda ovo prvo.

Harmljng
Gost
Harmljng

Očigledno da nijesi čuo za najčasnijo crnogorski komitski pokret… Ali ne sudi sebi, neznanje je prokleto breme koje nose ljudi kao ti

Djuka
Gost
Djuka

Misliš saradnike italijanske vojske?

Dragan
Gost
Dragan

Djuka malo smiri jezik puno ti laprda

Brato
Gost
Brato

Plači Đuka, zgazila te je crkva kao crva. Čuš ti udario na crkvu, ta sila.

Harmljng
Gost
Harmljng

Nažalost i na sreću zatucanog srednjevjekovnog staleža

Mile
Gost
Mile

“Zatucani stalez”…Kakva mrznja prema svom narodu…

Milan
Gost
Milan

Narod koji ljubi tudju zemlju i ruši svoju je izdajnik

Kokot
Gost
Kokot

Litije ima i na Sorboni da se izučavaju kao primjera kako se obaraju diktatorski režimi.

Harmljng
Gost
Harmljng

…kao najnegativniji primjer ljudske gluposti koja se jedino može graničiti sa beskrajem kosmosa!

Spiro Sumar
Gost
Spiro Sumar

Ajmo sad svi maskice i na posao…ako ga ima i kome ga je ostalo. Tresla se gora, rodio se mis.

Harmljng
Gost
Harmljng

Misliš na Dritana ili Daku?

Kotoranin
Gost
Kotoranin

Moramo prihvatiti osjecanje pravoslavnog naroda prema Srpskoj pravoslavnoj crkvi. Ne namece to ni Beograd ni Moskva, to je prirodno. U fome nema nista lose jer se ostali narodi zbog toga ne moraju plasiti. A plase ih neodgovorne politike.

Harmljng
Gost
Harmljng

A šta sa pravoslavnim bićem koje osjeća boga kroz crnojeviće, vlsdiku Danila, sv Petra i knjaza Danila bez zloupotrebe Njegoša II i političkih avantura Nikolinih?

Mile
Gost
Mile

Osnuijte svoju crkvu,i privolite druge da vam se pridruze,ljubavlju,a ne silom

Iluzija
Gost
Iluzija

Tako je , i vraticemo ono sto je nase i zaokruziti pitanje identiteta bez obzira na sve. 🇲🇪🇲🇪🇲🇪

Gorica
Gost
Gorica

shvati Iluzijo,.to je pitanje imovine a ne identiteta, bas si glup/a kad nasijedas na tu pricu

Црна_Гора
Gost
Црна_Гора

Knjazevina CG popis 1909. Zborilo SRPSKI 98%
Zivjela Istorijska Njegoseva Crna Gora.

Mne-Mne
Gost
Mne-Mne

Hahahahahaha, znaš li što je rekao Dobrica Ćosić za srpsku laž? Popis o kome pričaš je bio o vjerskom izjašnjavanju. Pravoslavac, musliman, katolik… Prestanite da lažete sami sebe, ooooo svetosavci!

Црна_Гора
Gost
Црна_Гора

Sv.Vasilije,Sv.P.Cetinjski,Njegos,Kralj Nikola,Marko Miljanov su bili SRBI.Crnogorci.

Djole
Gost
Djole

Koliki je procenat na Kosovu jesi li izbrojao srbijanac ?

Harmljng
Gost
Harmljng

Jel to vikipedija tvrdi i ti si samo neuki koji kopira glupost ilu si neki učenjak (ovo drugo sasvim sigurno nijesi jer bi se prepoznao u njohovom radu i ne bi ovu karađorđevićku glupost koju su komunisti prepisali na ovaj plitki način ustvrdio…

marko
Gost
marko

Drzavnicki i zrelo , samo da si na vrijeme iskontolisao bandu oko sebe i u spc .
Postojace Crna Gora ….

Gorica
Gost
Gorica

normalno da ce postojati ali bez DPSa

Mi smo
Gost
Mi smo

Bravo Milo, nastavi.
Dokazi da nisi bolji od ovih iz DF.

Doxford
Gost
Doxford

Izdao si Crnu Goru,zarad licnih i partijskih interesa.Ali,znacemo mi da odbranimo “svoje”.Necemo dozvoliti da nas pokore..necemo.Postojace Crna Gora,dok je……….i nas,Crnogoraca

Techno Pop
Gost
Techno Pop

Svi čekamo da vidimo ima li trećeg dijela sage Gospodar prstenova – Povratak kralja. 👑

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Načekaćeš se

Techno Pop
Gost
Techno Pop

Snage Mordora koje predvodi čarobnjak Ristuman biće poražene!

Sa strane
Gost
Sa strane

Udario si ti Milo na jakog igraca….svuda su crkve opstajale cak i kad su se drzave raspadale i nestajale

Jana
Gost
Jana

Pitanje je zbog cega i kako su opstajale te crkve

Gorica
Gost
Gorica

cuti .urko!

Jana
Gost
Jana

Hahahaha @Gorica neko kao sto si ti ne moze da me uvrijedi 😎

Sa strane
Gost
Sa strane

Jer je strah od visnjeg uvek veci od straha od niznjeg pa makar se on zvao i Milo

Jana
Gost
Jana

@Sa strane Razumijem tvoj argument i ne dovodim u pitanje vjeru u Boga. Htjela sam sa ovim gore da kazem da su se u mnogim drzavama preko tih istih crkvi (pravoslavnih, katolickih itd) radile neke lose stvari. Vjekovima unazad imas primjera koliko hoces. Ne podrzavam da se crkva mijesa u drzavna pitanja i vlast odredjene drzave. Zar je normalno da… Više »

Sa strane
Gost
Sa strane

Segregacija vere i drzave je ,nazalost,utopija….jedna drugu hrane,nekad u pozitivnom,nekad u negativnom smislu

Miki
Gost
Miki

Ako je DPS stvarno pao na 30% onda je sve izgubljeno

Gorica
Gost
Gorica

je li ti Milo sve?

Una
Gost
Una

Gorice, prosetaj malo na ovu kisu, dako ti dodje sto u glavu😎

Mile
Gost
Mile

Bravo Gorice!

Prle
Gost
Prle

Ti si instrument koji je doveo državu do zadnje rupe na svirali!

Radosav
Gost
Radosav

Podnesi ostavku kao covjek… Pusti fotelju vise dosta si bio u njoj… Svugdje u svijetu kad mu padne vlada predsjednik podnosi ostavku bez kod nas… Ionako se nista neces pitati kad se vlada oformi samo mozes u posjete po svijetu da ides i da saljes cestitke za osmi mart i novu godinu… Povuci se iz polike jer ces na presjednickim… Više »

Marina
Gost
Marina

Za tvoju informaciju.
Kad jedna stranka ima 30 poslanika u parlamentu,
a 20 drugih zajedno 27 poslanika,
to se nigdje na svijetu ne moze zvati debaklom.

Gorica
Gost
Gorica

i to im je mnogo

Milan
Gost
Milan

Sjaši nesrećnice

Andrija
Gost
Andrija

Opet ti. Ko kaze da se nece nista pitati ?

tamanmi
Gost
tamanmi

za kad ti treba to?

PGCg
Gost
PGCg

aoo druze kako ti vise ne dosadi…pao si sa vlasti ajd na pecanje i odmaraj glas

Montenegro
Gost
Montenegro

Tebe mudrog ce poslusat.Mora da si neki zidar ili pekar po struci.

MILA B
Gost
MILA B

Moj Milo da ste više poklonili pažnje nama građanima povisili plate i penzije da možemo.pristojno živjeti niko ti nebi ništa mogo ni pop risto ni rusi ni srbijanci niko vladao bi do smrti a ovako mnogo obećanja za bolji život a od toga ništa nismo dobili teško se živi i narod je dodijalo nek vam je to nauk

Olijko
Gost
Olijko

Tek sada još gore, sigurno

Marina
Gost
Marina

Mila
Javite se za nekoliko mjeseci pa nam recite kako zivite.

MILA B
Gost
MILA B

Marina ja sam zaMila i Dps ali trebalo je više pažnje nama sa malim primanjima poklonit pažnjei penzije povećati a ovi što sad formiraju vlast teško da će se uspjet dogovoriti

CT1918
Gost
CT1918

Milo ne daj cetnicima na crnu goru

Ako
Gost
Ako

Ahahahahaha

sizif
Gost
sizif

ahhahahahahaha

Gibanica
Gost
Gibanica

Isto kao što sada traže od Predsjednika Crne Gore da odstupi sa mjesta Predsjednika , tako su i Kralja Nikolu na prevaru poslali brodom izvan Crne Gore .

Црна_Гора
Gost
Црна_Гора

Kralj Nikola je bio SRBIN.Crnogorac i borio se za ujedinje je svih Srpskih zemalja.

Marina
Gost
Marina

Crna Gora
Ako je kralj Nikola bio Srbin i ako se borio za ujedinjenje srpskih zemalja zasto ga protjera rodjeni unuk -Srbin iz CG i zabrani mu povratak u njegovu zemlju kojom je vladao skoro 60 godina.
UNUK PROTJERAO DJEDA!!!!
To su tiiii Srbi.

Marina
Gost
Marina

Moral apsolutna 0

Kralj Nikola
Gost
Kralj Nikola

A jes, nije sam pošao no su ga prevarili 😂😂😂🐑🐑🐑

Nesvakidasnje
Gost
Nesvakidasnje

Kralj Aleksandar- njegov unuk ga je protjerao. A vi mozete da pricate sto hocete. Koliko smo kroz istoriju ispastali zbog te Srbije. Kukala nam majka.
A oni se cio vijek prave da su zrtve. Svi su im krivi bez oni.

sizif
Gost
sizif

a odmori malo sto si se isparanoisa tako

Gibanica
Gost
Gibanica

Iskoristili su “pravi” momenat …. to vam je kao kad pada kiša , i neko usput iskoristi to za pranje terase , jer se od obilnih padavina neće vidjeti ništa i neće skoro nikome smetati , jer svi gledaju kako oni da ne pokisnu …

PGCg
Gost
PGCg

pranje terase dok pada kisa…logika na nivou

Gorica
Gost
Gorica

e blago ti u pamet!

Dragan
Gost
Dragan

Ti si kralj jedan i jedini voli te vecina crne gore nego sto nece da priznaju da je Vjecna

Bd Bd
Gost
Bd Bd

Mozda u Rozajama i Ulcinju.

Budva
Gost
Budva

Ti mora da si Budvanin iz Berana

Una
Gost
Una

Bog zna odakle je

Црна_Гора
Gost
Црна_Гора

Svi treba da odgovaraju za kriminalne radnje.?
Narod je rekao svoje na izborima.

tamanmi
Gost
tamanmi

prvi na red pipun i mandic 5g

Nagual
Gost
Nagual

A kako objašnjavaš dušo moja što Rusija ne pokazuje nikakvo interesovanje za CG ni prije ni posle izbora.. dok su razne ambasade sa zapada, Eu , Brisela, Vašingtona navalili na nas ko pjan Mujo na Fatu

1111
Gost
1111

Tako sto su Rusi zavrsili posao i sad pustaju izvodjace da nastave radove…inace za tvoju informaciju Rusi svugdje podrzavaju opoziciju i svudje se mijesaju…nece biti da je u citavom svijetu vlast losa…

hans
Gost
hans

Jesi li ti toliko neupućen ili misliš da pričaš sa retardiranim narodom?Oni su teško zlo za svoj narod a tek za drugoga.

Cheese
Gost
Cheese

Jedina sansa da se DPS vrati nakon odredjenog vremena, jeste da se izvrsi totalna infrastrukturna promjena partije, da se postave novi ljudi kao lideri. Druga opcija koja je realna jeste da se DPS SDP i SD ujedine i kreiraju 1 partiju. Ta novoformirana partija bi bila ubjedljivo najjaca, i imala bi makar 47-48 poslanika. Ta partija bi za Djukanovica znacila… Više »

Cimet
Gost
Cimet

Dps ne trebaju ni mladi koji nece da grizu za cg, sa druge strane imamo primitivce koji slazu cim usta otvore nekulturni arogantni kao i njihovo biracko tijelo, dps mora imati makar nekoga ko umije da se spusti na taj nivo komunikacije i vodjenja politike.

Prle
Gost
Prle

Nikada se više vratiti naće!

Kralj Nikola
Gost
Kralj Nikola

A da Đukanović pri svemu tome ne završi u zatvoru, što je najrealniji scenario

Montenegro
Gost
Montenegro

Cudi me da takve znalce niko nista ne pita.

bozidar
Gost
bozidar

DPS je završila i to je ono šta je dobro za Crnu Goru i nema šanse dase više vrati u bilo kojem obliku osim možda u šumskom a tamo i pripadaju. Aj sad DPS razguli.

murko
Gost
murko

DPS treba da ponisti izboe i vrati se na vlast. Evropa bi to podrzala. A onda…

Bd Bd
Gost
Bd Bd

To nema ni u Rozajama.

Montenegro
Gost
Montenegro

Je li ovo BD skracenica za budalu

PGCg
Gost
PGCg

eo trce vidim

Cetinje
Gost
Cetinje

Znam murko nego na nove izbore nebi dobio 20% glasova

Marina
Gost
Marina

Evo vidite li sto radi sto puta ponovljena laz.
“Cetinje”ti je primjer za to
On je ili teski primitivac pa vjeruje u to sto lazovi pricaju,
ili je jedan od njih.

Gorica
Gost
Gorica

a? ….udalo!

Mirko
Gost
Mirko

Spasi nas Milo.. Kakav god da si, boljeg nemamo!! Ti si nam jedina nada.. Ne zelim da se selim iz svoje drzave..

Gorica
Gost
Gorica

evo nam Murko i Mirko presvisnuse za Milom. Ajte i vi s njim!

Cica Dr.
Gost
Cica Dr.

Pada rejting crnogorsnjacima a nova vlada nije ni pocela da radi 😂🤣

Najiskrenije!
Gost
Najiskrenije!

Ne nadaj se, Čiča. Ne znas ti još đe si…

Marina
Gost
Marina

Boze,Boze !!!
Trebalo bi ljudima sa koeficijentom inteligencije ispod 60 zabraniti da glasaju.

Hogar Strasni
Gost
Hogar Strasni

Idite Djukanovicu na ujedinjenje svih Cg stranaka, uz ciscenje losih , to je jedina sansa ,,, da budu izbori opet ce vas dobit,,,, Rada Bojovica angazovat i sve patriote intelektualce,,

BabaIzSomine
Gost
BabaIzSomine

I pitanje, koje su to CG stranke?

Dosta sale
Gost
Dosta sale

Ne crtam

Peco
Gost
Peco

Aj ti baba za bravima pusti politiku

midzor
Gost
midzor

Rade Bojovic,pravo rješenje.Slazem se i podržavam.Krenimo,već,jednom.Za Crnu Goru.

Marsej 1934
Gost
Marsej 1934

Ko je dozvolio preregistraciju u katastar.ko je dozvolio da 600 popova sa strane četnikuje po cg i td

Bd Bd
Gost
Bd Bd

Ko je dozvolio Njegosa i Gorski Vijenac? Uvijek nas podsjecaju da smo Srbi.

tamanmi
Gost
tamanmi

cus srbi isto kao da ti neko kaze nisi crnogorac nego si rom

Una
Gost
Una

Bd bd
Ne mijesaj babe i zabe.

Najiskrenije!
Gost
Najiskrenije!

Pogledaj Njegosev pasoš, Crnogorac je!
Neka ti lazljive price, potuđeniče…

Danilo
Gost
Danilo

Veliko srpski interesi se samo sire kroz Crnu Goru. Od Vucica Dodika preko spc. Strasno.

Ico
Gost
Ico

Moje licno zapazanje je da niko ne mrzi Srbe iz Srbije kao ekstremni Srbi iz Crne Gore. Oni smatraju da su oni sami “so Srpstva” a na Srbe iz Srbije gledaju skoro rasisticki. Najcesce ih zovu “Srbijanci” ili “Gedzovani”. Kao da oni nisu Srbi. Kazu oni s mjesavina Vlaha, Bugara, Roma itd. Tu su samo pravi Srbi oni koju su… Više »

Klara
Gost
Klara

strasno je kako su skrnavili vjeru, risto i njegovi ratni profiteri

asdg
Gost
asdg

Kad je Slavko Perovic to pricao, Vi ste saradjivali sa njima sad snosite posljedice!

Ananas
Gost
Ananas

Snosimo ih svi mi koji smo Crnogorci, zato pusti tu pricu I da zejedno odbranimo nezavisnost, koju hoce da nam uzmu.

Tomba
Gost
Tomba

Za 4 godine se vraća Milo i tu se stavlja tačka na priču o opoziciji,crkvi,popovima i sl. Ove 4 godine ćemo izdurati nekako,ali da nam u budućnosti državu vode četnici, plagijatori, bitange … – to neće moći !

nepristrasan
Gost
nepristrasan

a bice to za 4 mjeseca zdravo bili pa vidjeli

Ekspert
Gost
Ekspert

Bojim se Alberto da to ne bude kasno. U 1990-tim se sacuvao mir, to jeste tacno, ali po cijenu tolerancije naseljavanja posrbica po Crnoj Gori. Osim toga, niko se ne pita ko je napravio drugu hrvatsku partiju u Crnoj Gori, pa i gdje su Albanci dali glasove?

Velek
Gost
Velek

Hrvatski premijer Andrej Plenkovic je izjavio prije neki dan, da je srpska BIA odgovorna za stvaranje HRS-a, i da imaju pouzdane podatke o tome, kako bi doslo do razbijanja birackog tijela i gubljenja mandata..

Marina
Gost
Marina

To primanje izbjeglica je najpogresniji potez.Nas narod kaze :dobar=budala.
Sad nas to zestoko kosta.
Istorija se ponavlja.
Da bi zastitili “bracu”Srbe izgibose na Mojkovcu zbog cega nijesmo mogli da odbranimo nasu zemlju.Kako su nam Srbi uzvratili?Tako sto su nam protjerali kralja,okupirali zemlju i ponistili drzavu i crkvu.

Bd Bd
Gost
Bd Bd

Kako da ne…

Medo
Gost
Medo

Za 1 godinu.

Kralj Nikola
Gost
Kralj Nikola

Zadržaće se u Spužu mnogo duže, pa za nekih 20 godina neka proba

Marina
Gost
Marina

U Spuz prvo idu oni koji su prije 4 godine udarili na CG a danas su ,Boze,Boze jel moguce ovo,vlast.
Danas su vlast!
Danas su vlast!

Prle
Gost
Prle

Misliš da će se vratiti iz Dubaia u Spuž, i ja se nadam!

Marina
Gost
Marina

Ma kakve 4 godine !!

cetinje
Gost
cetinje

Iako vas ne “gotovim”gospodine Djukanovicu dajem Vam punu podrsku da svi zajedno istrajemo za nasu Crnu Goru,sto se tice “sume” i na to smo spremni u po noci i po dana za cast i slobodu nase Crne Gore. Da je vjecna Crna Gora svih njenih gradjana koji nemaju rezervnu drzavu.

Cica Dr.
Gost
Cica Dr.

Kako nemas… Eto vas u beogradu. Ili eto ti njemacke… Sve je tu

midzor
Gost
midzor

Samo vi likujte.Zapalo vas. Bilo je gore pa su Crnogorci opstali.Ako nas Amfi,Pipun,Rukoljub i cetnicki vojvoda Mandić pokolebaju bolje da nas nema.

Marina
Gost
Marina

Tako je .

marius
Gost
marius

Od kad je Beograd drzava ?

Cetinjanin
Gost
Cetinjanin

Za Pravo, Čast i Slobodu Crne Gore!

BabaIzSomine
Gost
BabaIzSomine

Jak DF i jaka SPC je tvorevina politike DPS-a. DPS je kao termoelektrana, fale se koliko su električne energije proizveli a direktni su krivci za svo zagađenje koje nastaje. Postoje čistiji načini proizvodnje energije.

Najiskrenije!
Gost
Najiskrenije!

Kazuj, babo, jesi li vještica!

Mi smo
Gost
Mi smo

Svi demokratski procesi u post komunistickim zemljama su imali podrsku crkve kao obespravljenog subjekta u sistemu. Treba se zapitati zasto je dps ucinio poziciju crkve grdjom nego za vrijeme cistog komunizma praveci zakon o imovini a ne o vjeri? Meni se cini da nije u pitanju nikakva pravda nego licni interesi i narcizoidnost. Kada zakoni regulisu religijske zajednice, nacionalne zajednice… Više »

Damir Bakić
Gost
Damir Bakić

Hoćeš da kažeš da SPC nije ovo što je naveo Djukanović? Nismo ni ćoravi ni gluvi da ne vidimo čemu vodi crkvena politika. Ovi u crkvi najmanje vjeruju u Boga, a najviše vjeruju u ono šta posjeduju. Amfi nije uzor nizakoga, on se prvi ne pridržava deset Božijih zapovjesti.

nepristrasan
Gost
nepristrasan

ne mogu da te ne volim kralju i ako te krivim za sve , pamet u glavu i nepotkupljuj vise posrbice , najveci godpodin i politicar , treba imati onu stvar pa okrenuti slobu ledja , osamostaliti crnu goru pored ovolikog cetnistva , ocuvati mir kad je najteze , mogli smo mnogo bolje da zivimo ali opet smo najbolji u… Više »

Marina
Gost
Marina

Nepristrasan
Mislim da mnogo nas dijeli tvoj stav.
Ali treba imati i narod za ovakvu velicinu.
Na zalost dolaskom izbjeglica odnos naroda i onih drugih ide na steti naroda.
Mislim da je to bila najveca greska.Opet su nas Srbi prevarili.Opet smo im vjerovali.
I opet su iskoristili nasu empaticnost.

generator
Gost
generator

SPC nije instrument velikosrpskog nacionalizma već njegov apsolutni centar i generator. Ne ide SPC kod Vlade Srbije po mišljenje i ne kleče popovi pred vlašću već je suprotan slučaj. U većinu srpskih političkih partija mogi ići i ljudi drugih nacionalnosti. Da bi neko ušao, bio pokršten i vjenčan u SPC mora se izjasniti da je Srbin/Srpkinja. A to baš i… Više »

zorankkk
Gost
zorankkk

SPC je sekta

Bd Bd
Gost
Bd Bd

Majke ti?

Mi smo
Gost
Mi smo

Nastavi Milo. Ti si glavni. Ugasi dps.

Boki
Gost
Boki

Ako se Dps i ugasi mi se ugasiti nećemo nikad, borci za nezavisnu , slobodnu , antifašističku, multinacionalnu, multikonfesionalnu Crnu Goru.

Ananas
Gost
Ananas

SPC je zlo, kojeg si se trebao odavno rijesiti, moj predsjednice. Sad je kasno…

nepristrasan
Gost
nepristrasan

nikad nije kasno

Ananas
Gost
Ananas

Nije?! Da ga necemo ja I ti uspjet unistit? Sjedi s mirom I gledaj kako brkace

Arlekin
Gost
Arlekin

“SPC je u kontinuitetu instrument velikosrpskog nacionalizma” Nekad uz svesrdnu podršku dpsa.

Organizacija
Gost
Organizacija

Sve je to tačno Predsjedniče, i nakon ove izbijene bitke, moramo se organizovati svi zajedno i spremiti za rat (politički, mada nikad se ne zna) sa snagama zla, ove “grqđaniste” samo ignorisat, djeloms su to iluzatori i sanjari politika iz larobnjaka iz oz-a, a velikom većinom damo četnički propagatori letničke crkve, umuveni hipsterajem. Nemamo vremena za gubljenje, imamo se oko… Više »

Marina
Gost
Marina

Kako znas da se to vec ne desava?:)

Pop
Gost
Pop

👆👆👆👆👆👆💪💪💪💪💪💪

Ivan
Gost
Ivan

Bravo preśedniče, sve na mjestu!

MILO NATO CPC
Gost
MILO NATO CPC

Predsjednice to smo znali i prije izbora, ali smo mi glasaci stekli utisak da ste im to prepustili nekako precutno i svjesno, jer kako objasnit onako anemican i smijesan marketing od podgorice do zete imamo jedan bilbord na njemu markovic, od podgorice do budve imao dva bilborda na jednom dedivanovic na drugom odlucno za CG.. do niksica isto tako 2..… Više »

nepristrasan
Gost
nepristrasan

ovo nas sve cudi i komentar je potpuno tacan

Damir Bakić
Gost
Damir Bakić

Crna Gora sa vlašću koja je 30 godina neprekidna nije demokratska zemlja. Ne možemo u Evropu ako nismo demokratska država. Mora se napraviti presjek i mora se raditi na tome da je ovo demokratska zemlja. Mali predah, i onda opet Milo. Sa mnogo jačim stavom, sa mnogo jačom politikom. On se bavi politikom 30 godina, a neki su tek sad… Više »

Marina
Gost
Marina

Ako ono sto je bilo 30 god.nije demokratija,molim te mi kazi kako se zove ovo danas?

Marina
Gost
Marina

Dok god Crna Gora ima ovako pametne i preduzimljive ljude cije komentare smo imali prilike ovdje da procitamo,nema zime za CG. 🙂

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Ne razumijem zašto je nekim crnogorcima bitno da bude”srpska crkva”zašto jednostavno ne bude praoslavna crkva u crnoj gori,i onda se nikome ne kriva???Srbija nikad neće bit neka sila,to je bila jugoslavija,džabe joj i crkva i mitomanija i lažna istorija,uvjek će bit beznačajna mala državica,sa mitomanskim snovima!

PoserBeeca
Gost
PoserBeeca

to su samo serbski i poserbski komplexi i nista vise od toga

Marina
Gost
Marina

Nije crnogorcima bitno da je “srpska crkva”nego Srbima.Jedino ako mislis na one koji su se lazno predstavljali kao Crnogorci a borili se za srpsku crkvu.
Jer su se oni samo lazno predstavljali dok prevare i postignu ovo sto su postigli.

🇲🇪 Crnogorka.
Gost
🇲🇪 Crnogorka.

Gospodine Predsjednice Gdje ste bili sve ove Godine. Narod vam je toliko vjerovao..Godinama smo vama davali Podrsku i birali Vas. Nadali smo se da cete Vi uvjek naci Izlaz iz svake Situacije..Zasto ste nas ovaj Put razocarali, tako lako prepustili drugom. Vratite se iz tog Standby Modusa. Molim Vas..Vodite ovu Drzavu kao sto najbolje znate..A ja Vas pratim Godinama, nekako… Više »

Mrcoism
Gost
Mrcoism

U tome i jeste problem,ne moze jedan covjek sve sam da iznese.Mnogo je uradio za nasu domovinu,ali nema predaje ni osjecaja malodusnosti, moramo se boriti svi kome je Crna Gora u srcu.Da je vjecna..

Marina
Gost
Marina

👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

Zdravko1986
Gost
Zdravko1986

Necemo dozvoliti nikome da nam urušava i razgradjuje sve ono što smo godinama radili i stvarali. Srbi mogu da budu dio vlasti ali da postuju drzavnost i suverenost nase drzave

nepristrasan
Gost
nepristrasan

ne priznajemo cetnike i teroriste i uru i demokrate sto se kriju iza nase zastave a vole drugu

Kika
Gost
Kika

Jedino politika DPS je garant daljeg napretka i razvoja drzave, tek cemo vidjeti u sto ce se nasa drzava pretvorili sa ovom novom vlašću

Bernini
Gost
Bernini

Doživjeli smo da se iz Cetinjskog manastira,srca crnogorske novije državnosti,ruši država Crna Gora.

Ђоко
Gost
Ђоко

Да је вјечна велика СРБИЈА

Mestar
Gost
Mestar

Haha a svakim danom ona sve manja

Đoko
Gost
Đoko

Bez Kosova, Hahahahahahahaahahahahahahahahahahahaahah, a ako Bog da ubrzo i bez Vojvodine i Sandžaka.

Marina
Gost
Marina

Tako je Djoookooooo!!!

Cedomir
Gost
Cedomir

E budalo bolesna,sve vas treba procerati iz drzave.

Bernini
Gost
Bernini

Ta ti se Srbija nešto smanjuje! Što ne odeš na Kosovo,na prvu liniju odbrane? Lako je kucati komentare…..

Dora Mar
Gost
Dora Mar

Sta ces ti u Crnu Gorupici u srbiju i vrati se kada ti ja porucim,debilu

Najiskrenije!
Gost
Najiskrenije!

Je l ti zdravo oko?

Crna_Dama
Gost
Crna_Dama

Zato sa ovakvim ljudima na vlasti nas samo propast i nazadovanje ocekuje..

Apokalipsa
Gost
Apokalipsa

Iskreno me je strah za dalju budućnost i perspektivu Crne Gore koja predvodjena novom parlamentarnom vecinom ce ici daljom stranputicom

Zdravko1986
Gost
Zdravko1986

Lično kao vjerniku i pripadniku SPC mi je zasmetalo to sto se politicki sastanci o koaliciji odrzavaju pod Ostrogom

Cimet
Gost
Cimet

Sto ima da.ti smeta..to i nije crkva..jos od 1918..to je stab i regrutni centar nikakve veze sa pravoslavljem nema.

Marina
Gost
Marina

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Najiskrenije!
Gost
Najiskrenije!

Nemoj me cerat na komentar…

Marko76
Gost
Marko76

SPC se kad nikad do sad u tolikoj mjeri ukljucila u unutardrzavna pitanja Crne Gore i otisli su zaista predaleko

Srbo
Gost
Srbo

Ja ipak mislim da ti je narod rekao da je dosta al ajd udaraj ti po svome a crkvu si sam izazvao .

MPT
Gost
MPT

A sad crkva izaziva. Pa cemo vidjet za koju godinu kome ce rebra pucat.

Hogar
Gost
Hogar

Bravo,Predsjedniče.Iskoristi taj period koliko si na funkciji za dalju promociju nezavisne,multietničke,antifašističke Crne Gore.Kad kažem anti-fašistička mislim prije svega na anti-četničku Crnu Goru.Drugih fašista na ovim prostorima i nema.

Send this to a friend