Politika

Đukanović u Parizu na obilježavanju vijeka od kraja Prvog svjetskog rata

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović otputovaće sjutra u Pariz na poziv predsjednika Francuske Republike  Emanuela Makrona, gdje će prisustvovati ceremoniji obilježavanja stogodišnjice kraja Prvog svjetskog rata i inauguraciji Pariskog mirovnog foruma 10. i 11. novembra.

“Na ceremoniji ispred Trijumfalne kapije, uz najviše vojne počasti, predsjednicima država, vlada i članovima delegacija će se obratiti predsjednik Francuske Emanuel Makron. On će nakon toga, simbolično zapaliti plamen na Grobu neznanog vojnika. Ceremoniji će prisustvovati više od 80 šefova država i vlada zemalja učesnica Prvog svjetskog rata, kao i visoki predstavnici Ujedinjenih nacija, evropskih institucija i drugih međunarodnih organizacija, sa supružnicima”, najavljeno je iz kabineta Đukanovića.

U okviru obilježavanja će se održati prvo zasjedanje Pariskog mirovnog foruma, koji se uspostavlja na inicijativu francuskog predsjednika kao odgovor na rastuće tenzije u svijetu i opasnosti po međunarodnu saradnju.

Na otvaranju Foruma, će govoriti potpredsjednica savjeta Pariskog foruma za mir Triša Šeti, predsjednik Francuske Emanuel Makron, njemačka kancelarka Angela Merkel, kao i Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš.

 

95 Komentara na "Đukanović u Parizu na obilježavanju vijeka od kraja Prvog svjetskog rata"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend