Politika

Đukanović u Tirani na sastanku lidera zemalja Brdo – Brioni procesa

Milo Đukanović

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović otputovaće danas iz Sarajeva u Tiranu, gdje će na zajednički poziv predsjednika Albanije, Hrvatske i Slovenije, Iljira Mete, Kolinde Grabar Kitarović i Boruta Pahora, učestvovati na sastanku lidera zemalja učesnica Brdo – Brioni procesa, saopšteno je iz Kabineta Đukanovića.

Najavljeno je da će na sastanku kao specijalni gosti učestvovati predsjednik Poljske Andžej Duda i visoka predstavnica EU za vanjske poslove i bezbjednosnu politiku Federika Mogerini.

“Đukanović će učestvovati na radnoj večeri koju će prirediti predsjednik Albanije u svojstvu zemlje predsjedavajuće Procesom u protekloj godini, dok će sjutra biti održan radni sastanak posvećen saradnji i evropskoj perspektivi Zapadnog Balkana”, navodi se u saopštenju.

Brdo – Brioni proces je regionalna inicijativa koju su pokrenule Slovenija i Hrvatska 2010. godine, na konferenciji o Zapadnom Balkanu na Brdu kod Kranja, s ciljem da se kroz neformalnu saradnju jačaju odnosi između zemalja u regionu i pruži uzajamna podrška na njihovom putu ka Evropskoj uniji.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Velimir
Gost
Velimir

Milo kralju,u malom prstu imaš više nego svi oni zajedno!

Lale
Gost
Lale

Gazi Milo to su tamo djeca za tebe !

Marko
Gost
Marko

Kako nam se rasšetala mlada.

mojsilović
Gost
mojsilović

Cirkadijalnu disritmiju da ne navuče? Kakvi smo mi samo egoisti kad o najvećem sinu naše hiljadugodišnje nacije uopšte ne vodimo računa. Samo jalo Lomi!

Send this to a friend