Politika

Đukanović uručio Suveru medalju za zasluge

Predsjednik Milo Đukanović danas je dugogodišnjem počasnom konzulu Crne Gore u Istanbulu i aktuelnom počasnom konzulu u oblasti Balikesir Akanu Suveru uručio medalju za zasluge države Crne Gore.

Kako je saopšteno iz kabineta predsjednika, Đukanović je naglasio da je Suver dao značajan doprinos međudržavnim odnosima Crne Gore i Turske, posebno u vrijeme njegovog mandata počasnog konzula u Istanbulu, kao i kroz angažovanje u fondaciji Marmara, koja je imala važne inicijative za Crnu Goru i region.

“On je iskazao zadovoljstvo što će i nakon otvaranja Generalnog konzulata Crne Gore u Turskoj, čime je prestao angažman počasnog konzula za oblast Istanbula, Suver biti u prilici da sa nove pozicije nastavi da snažno doprinos razvoju odnosa dvije države”, navodi se u saopštenju.

Suver: Zadovoljan sam što je Đukanović sada i moj predsjednik

Uz najdublje uvjerenje da priznanje odlazi u prave ruke, predsjednik je čestitao Suveru i na dobijanju crnogorskog pasoša, što je više nego zasluženi čin uvažavanja države Crne Gore, koji potvrđuje visoki kvalitet odnosa i učvršćeno prijateljstvo dvije zemlje.

“Počasni konzul je uz zahvalnost za visoko državno priznanje iskazao zadovoljstvo što je Đukanović sada i njegov predsjednik, podsjećajući da je u proteklih 12 godina svim srcem radio za Crnu Goru. On je predsjedniku uručio pozivno pismo za učešće na 24. Euroazijskom ekonomskom samitu na ljeto u Istanbulu, što je primljeno sa zahvalnošću i s očekivanjem da će situacija uslovljena pandemijom omogućiti njegovu realizaciju”, zaključuju u Đukanovićevom kabinetu.

Send this to a friend