Politika

Đukanović: Vjerujemo da možemo uraditi i više nego do sada i to ćemo i učiniti

Veoma ozbiljno ćemo proučiti preporuke, kako bi i dalje unapređivali tempo i kvalitet pregovaračkog procesa, kazao je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović na sastanku sa šefom delegacije Evropske unije u Podgorici Aivom Oravom, koji mu je uručio Godišnji Izvještaj Evropske komisije o napretku Crne Gore u procesu pregovora.

<<<Šta piše u najnovijem izvještaju Evropske komisije o napretku Crne Gore<<<

Đukanović je iskazao zadovoljstvo zbog povoda susreta navodeći da će nakon uručivanja Izvještaja biti u prilici da se detaljnije upozna sa njegovim sadržajem.

On je naglasio da će se Crna Gora, kao i do sada, veoma odgovorno odnijeti prema ocjenama i preporukama iz Izvještaja polazeći od činjenice da je Izvještaj pogled partnera na stanje “u našoj kući i pogled onih u čiju zajednicu želimo da uđemo”.

<<<Đukanović: Lideri smo u regionu, ali imamo deficit znanja i vladavine prava<<<

Predsjednik je iskazao zadovoljstvo potvrdom da Crna Gora stasava u državu koja je u stanju da se suoči i izbori sa izazovima, posebno, kako je kazao, u odnosu na dva ključna balkanska: unutrašnja bezbjednost i politička stabilnost i ekonomski razvoj.

“Uz uvjerenje da smo na dobrom putu, svjesni preostalog posla, intenziviraćemo napore da se nastavak procesa obavi na optimalan način u saradnji sa Kancelarijom EU u Podgorici. Vjerujemo da možemo uraditi i više nego do sada i to ćemo i učiniti”, kazao je Đukanović.

Orav je iskazao je visoke ocjene za postignuća Crne Gore u oblasti vanjske politike i regionalne saradnje. On je takođe, ukazao na ocjene iz Izvještaja da je u pojedinim oblastima neophodan vidljiviji napredak, te da se već od danas piše novi Izvještaj za Crnu Goru.

Sagovornici su se saglasili da je za budućnost Regiona jedno od najvažnijih pitanja definisanje evropske perspektive Albanije i Sjeverne Makedonije, i da bi odluka država članica EU za početak pregovora bila njena snažna potvrda, i od izuzetne važnosti za cijeli region.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
999 999 999 99
Gost
999 999 999 99

Nismo mi dobili ništa kad uđemo u evropu osim slobodnog kretanja iste. Samo sto treba para za to kretanje.

Slavko
Gost
Slavko

Iz nekog razloga procitah naslov “vjerujem da se mogu ugraditi vise nego ikada do sada, a ugradio sam se desetine miliona kad sam Crnogorce nagovarao za tkz nezavisnost”. Haos.

Send this to a friend