Politika

Đukanović: Vrijeme potvrdilo kakav je istorijski podvig napravila naša generacija

Milo Đukanović

Poslije samo 13 godina od obnove nezavisnosti i ponovnog sticanja međunarodnog priznanja Crne Gore, danas s ponosom ističemo da je vrijeme potvrdilo kakav je istorijski podvig napravila naša generacija, poručio je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović u čestitci povodom Dana nezavisnosti, 21. maja svim građanima.

“Ratnička zemlja slavne hiljadugodišnje tradicije mirnim demokratskim putem obnovila je svoje državno i nacionalno ime, i svrstala se u red modernih evropskih država. Postala važan faktor regionalne stabilnosti, uvažena članica NATO alijanse, na pragu punopravnog članstva u Evropsku uniju. Država koja je regionalni lider u razvoju ekonomije, sve privlačnija investiciona i turistička destinacija s realnim izgledima za dinamiziranje rasta i poboljšanja kvaliteta života građana. Multietnička zajednica za primjer u širem okruženju, posvećena demokratskom i institucionalnom snaženju, vladavini prava i unapređenju ljudskih prava i sloboda, po evropskim standardima”, navodi u čestitci Đukanović.

Sve ovo je, kako je istakao, siguran temelj i preduslov za dalji razvoj Crne Gore u skladu sa savremenim evropskim i svjetskim trendovima.

“Za novo doba trebaju nam nova znanja. Živimo u vremenu četvrte industrijske revolucije. Zato moramo imati obrazovni sistem koji će biti ključ za osvajanje i implementaciju novih tehnologija, za osposobljavanje društva za razvoj u eri digitalizacije. Inovacije stvaraju i ambijent za prevazilaženje starih podjela i retrogradnog nasljeđa, u najboljem interesu današnjih, i generacija koje dolaze. U tim procesima nužno je osavremenjavanje socijalne funkcije države, nužna je solidarnost koja je oduvijek krasila crnogorsko društvo” dodao je Đukanović.

Naglasio je da snažno vjeruje “da se respektibilna većina ljudi u Crnoj Gori, na osnovu konkretnih rezultata koje smo ostvarili u međuvremenu i etabliranja države kroz partnerstvo s najrazvijenijim zapadnim demokratijama, uvjerila da smo preuzimajući odgovornost za vlastitu budućnost prije 13 godina napravili najbolji izbor”.

154

avatar
1000
95
59
0
 
88
Johnduracel patriotPravi građaninmojsilovićGostnokakonogos
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Gostnokakonogos
Gost
Gostnokakonogos

Đe si Milo,položili onaj ispit.
P.S Tvoj kolega sa faksa

mojsilović
Gost
mojsilović

A kad brate mili kad nije ima vremena ni na kompjuter naučit niti na engleski zamucat.. 20 godina kasnimo za Evropom jer smo završavali neke poslove, tako Milo veli. Ja mu vjerujem!

ILUMINACIJA
Gost
ILUMINACIJA

Vasa generacija je degradirala sledecih deset, predsjednice.

Dejan familija
Gost
Dejan familija

Ja da sam nekim slučajem oženio onu jelenu ako je bilo moguće danas od ovoga što prolazim ništa ne bi bilo. Bio bih srećan. Ali baksuz je baksuz 😂😂😂😂😂😂😂😂

radojka
Gost
radojka

Nemam rijeci sa rijecima hvale zavrseno, kraj gledajte malo da date obicnim ljuduma onima kojima je to zaista potrebno, i toliko zavrseni komentari sa moje strane i nek je sa srecom.

Dejan familija
Gost
Dejan familija

Vi se stvarno zanosite ako mislite da će muslimani hrvati srbi crnogorci albanci složno da žive to ne postoji to je nemoguće. Ja prvi put kad sam došao u bar i prvu osobu koju sam sreo rekla mi je ne može se zivjeti od ovih muslimana što su se doselili. Druga osoba mi je rekla da su mu muslimani uzeli… Više »

mojsilović
Gost
mojsilović

Ne znam ko ti udara ove minuse, mora da su oni.

Dejan familija
Gost
Dejan familija

Vi se stvarno zanosite ako mislite da uđete u evropu i da ćete bolje zivjeti.

Dejan familija
Gost
Dejan familija

Ja lično mislim kad ode milo otići će i crna gora.

Petar Petrovic
Gost
Petar Petrovic

Bogomi i jeste potvrdjeno ,da ste napunuli džepove ,ali samo svoje do vra.

Realno
Gost
Realno

Sve je u pravu, svaka mu čast, veliku smo stvar uradili. I sad da se vrate stotine miliona euraikradenih iz crnogorske sirotinje.

Onamo namo
Gost
Onamo namo

Kakva nezavisnost, o cemu ivaj prica, aj ovo da nazovemo pravim imenom-da se ne lazemo vise ovo je privatni feud.svakog pravog crnogorca je sramota kad su ga od brace odvojili albanci i muslimani.na ovo su jedino ponosni milogorci i albanci.pravi cg nisu bili za ovakvu nezavisnost, gde se vise nista ne pitaju.

Bot sendvicar
Gost
Bot sendvicar

Ajmo botovi 123… Sad 🤣

Vaso Baća Mirko
Gost
Vaso Baća Mirko

Može li mi ko pomoći? Pogubio sam se.

biba struja
Gost
biba struja

finansijer i glavni mozak cg neovisnosti b r1 pobjegao za london, ideolog i srce cg br1 pobjegao za beograd,car podgorički čeka suđenje stoljeća, dovoljno dosta ,zašto su ti dobrotvori skrenuli s puta, udarilo im dobro u džep ko i ostalim pobornicima neovisnosti, neovisni narod se nepita ništa već ko magare kad mu muva skoči pod rep pa se rita i… Više »

Tupko
Gost
Tupko

Puna podrska prvovjencanom djukanovicu uz zelje za dobro zdravlje,da potraje i da brave vodi barem jos 50 god,pa kad ne mogne,blazo prvi ce nastaviti!daeeee vjecna!!

murko
Gost
murko

Blažo nece moći. Zovu ga u Ameriku da im bude prešjednik. Daće mu platu duplo koliko ovde ima ya elektrane.

Onamo namo
Gost
Onamo namo

Bravo tupko

Roro
Gost
Roro

Kad ćeš u penziju?Valjalo bi što prije,jer ne osta ništa od države.

Send this to a friend