Politika Obilježena 80. godišnjica početka Drugog svjetskog rata

Đukanović žali što događaju u Varšavi nijesu prisustvovali Rusija i predstavnici drugih jugoslovenskih naroda

Ceremonija obilježavanja 80. godišnjice početka Drugog svjetskog rata bi bila još potpunija da je na njoj učestvovala i Rusija, imam na umu tu grandioznu ulogu koju je tadašnji Sovjetski savez imao u oslobađanju Evrope i u savezničkoj pobjedi nad fašizmom, kazao je danas u Poljskoj predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

On je istakao da žali i što se na tom događaju nisu pojavili ni predstavnici nekih drugih jugoslovenskih naroda.

“Počev od Srbije, koji su zajedno sa nama dali nemjerljiv doprinos jednoj velikoj pobjedi u Narodno-oslobodičkoj borbi, koja je predstavljala važan dio ukupne pobjede nad fašizmom”, naveo je Đukanović.

Ocijenio je da veličanstveni Trinaestojulski ustanak, u tada fašizmom porobljenoj Evropi, predstavlja i danas najvrjedniju legitimaciju Crne Gore pred Evropom i svijetom.

Naglasio je da je naša zemlja prisutna na takvom događaju i da je to ne samo istorijski utemeljeno, nego za nas i veoma aktuelno i značajno.

“Čini mi se da, uz to, Crna Gora ima potrebu da prisustvuje na svim mjestima na kojima se čuva sjećanje i na kojima se slavi pobjeda nad nacizmom, da bude prisutna i da učestvuje u svim događajima u kojima se veliča i uzdiže antifašizam, kao trajna moralna i državno-politička vertikala Crne Gore tokom njenog ukupnog istorijskog trajanja, uključujući i atuelno crnogorsko društvo”, rekao je predsjednik.

Obilježavanje godišnjice početka Drugog svjetskog rata, prema njegovim riječima, značajno je jer počinje da blijedi sjećanje na važnost događaja kao što je taj rat.

“I to ne da blijede ne samo zbog protoka vremena, nego, posebno u Evropi, zbog rasta političkog rejtinga ekstremno desnih politika, koje pokušavaju da prekrajaju istoriju, pokušavaju da relativiziraju zasluge osolobodilaca i pobjednika nad fašizmom i istovremeno da relativiziraju odgovornost onih koji su se objektivno u tom vremenu našli na strani fašizma”, istakao je Đukanović.

<<<CdM saznaje: Đukanović pozvan na obilježavanje 80. godišnjice početka Drugog svjetskog rata<<<

Đukanović je ceremoniji u Varšavi prisustvovao na poziv predsjednika Poljske Andžeja Dude.

Đukanović u Poljskoj

Predsjednici Poljske i Njemačke Andžej Duda i Frank Valter Štajnmajer jutros su otvorili komemoraciju povodom 80. godišnjice početka Drugog svjetskog rata.

<<<Predsjednik Njemačke zamolio Poljsku za oproštaj<<<

Ceremonija je počela simbolično u 4.40 časova u poljskom gradu Vilunu, kada su prve nacističke bombe pale na Poljsku i usmrtile prve civile.

Đukanović u Poljskoj

Na ceremoniju su pozvani lideri i drugi visoki državni zvaničnici država članica Evropske unije, NATO-a i Istočnog partnerstva, koji će simboličnim udaranjem u “zvono mira” na trgu Pilsudskiegu i polaganjem vijenca na Spomenik neznanim junacima odati počast svim žrtvama Drugog svjetskog rata.

Đukanović u Poljskoj

Đukanović je u drugom dijelu programa, prisustvovao i zvaničnoj večeri u Kraljevskom dvorcu, koju je za visoke zvanice priredio poljski predsjednik.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Goran
Gost
Goran

Koje budale obeležavaju početak rata?Pa oni koji su ga počeli i njihovi saradnici…

exspert123
Gost
exspert123

Poznato je da je Poljska bila dio sovjetskog bloka od 1945 do pada berlinskog zida . Sve ove okolnosti su doprinijele da predsjednik Rusije nije pozvan na svecanost. Sto se tice Srbije Srbija je imala samo jedan antifasisticki pokret, partizanski i nob, a nikako cetnicki jer su cetnici bili izdajnici i zlocincisaradnici okupatora i koljaci vlastitog naroda i drugih naroda… Više »

exspert123
Gost
exspert123

Poljaci i Rusi imaju veoma tesku i losu istoriju. U 17 vijeku su bile velike borbe izmedju Poljske i Rusije . Za vrijeme postojanja Poljsko litvanske knezevine . U 18 vi8jeku Poljska je raskomadana i podiljeljena izmedju Austrije , Pruske i Rusije.U 19 vijeku Poljaci su vodili protiv Rusa velike borbe za oslobodjenje zemlje . Napad sa istocne strane na… Više »

Sefket
Gost
Sefket

Nekad se ucilo da je Uzicka republika bila prva slobodna teritorija u okupiranoj Evropi.Kakvi su likovi dosli na ovaj skup prije bi se pomislilo da je Ausvic bio prva “slobodna” teritorija.Zao mi je sto je nas predsjednik prihvatio da prisustvuje na ovom skupu ozivljavanja zla.

Lobov
Gost
Lobov

Ne raumijem na kojo drzavnike mislis, ili kako kazes likove.

srebrenica
Gost
srebrenica

ti tek toliko da nesto mlatnes

Mrdak
Gost
Mrdak

Milo je sve ispravno rekao.Druga je stvar što zvanična Poljska nije pozvala sve aktere rata, već samo države članice NATO-a. Pored Srbije sa prostora SFRJ nijesu pozvane ni Sjeverna Makedonija, ni BiH, čije stanovništvo je nemjerljivo vise dalo rezultata u NOB od Hrvata i Slovenaca..

Lobov
Gost
Lobov

Izjava naseg predsjednika je drzavnicka, pripremljena, nema nista slucajno.

srebrenica
Gost
srebrenica

ni kosovo nije bilo pozvano

Svasta
Gost
Svasta

Komentari govore koliko je negativna u narodu.

Realno
Gost
Realno

Pricaj sta oces ali leba nemamo da jedemo! Nemamo posla a i ko ima plata mu 250e! Ne valja rabota!

Nikola
Gost
Nikola

Djukanovic polako pokusava da flertuje sa Rusijom.

Koko
Gost
Koko

A i Poljaci ,pozvali Nemce da im se zahvale što su ih napali i sravnili pre 80 godina!!!
Ko je ovde lud ,majko moja!

Lobov
Gost
Lobov

To je bilo prije 80 godina. Danas najmanje fasizma ima u Njemackoj.

Goran
Gost
Goran

Najmanje fašizma a svaki četvrti stanovnik taliban

iz peći
Gost
iz peći

ne razumiješ ti to moj koko da

Kinez
Gost
Kinez

Za sav uspjeh koji je Cg ostvarila mozemo da zahvalimo predsjedniku, jer je njegovim trudom i radom unaprijedio nasu drzavu!

Dr. Ivan
Gost
Dr. Ivan

Oslobodismo se nacizma zahvaljujući vlade CG. Hvala Milu i svim njegovim proleterima.

Enesa
Gost
Enesa

Postovanje koje Milo uziva van granica nase drzave je veliko! Njegova uloga u stabilnost Balkana je velika.

Dr. Ivan
Gost
Dr. Ivan

Nama Milo znači više nego što na dlanu piše. Sve na svijetu si nam bila buba maro našeg Mila

tako nekako
Gost
tako nekako

Vodi ga doma. Leba ti.

Svetlana_TV
Gost
Svetlana_TV

Crna Gora je ponosna na ovakvog predsjednika, koji je zasluzan za njen napredak i prosperitet!

Dr. Ivan
Gost
Dr. Ivan

Toliko je napredan da šteta što nije sa Vučićem u istu napredndnu partiju

Marelica
Gost
Marelica

Kako li je izostanak poziva podnio Vucic? A predsjednik Djukanovic kao i uvijek rado vidjen gost gdje god da se pojavi.

Tommy_h
Gost
Tommy_h

Prisustvo predsjednika na ovakvom dogadjaju dovoljno govori o tome koliko je cijenjen!

Dr. Ivan
Gost
Dr. Ivan

Buduće prisustvo naših mornara u USA dovoljno gobori koliko je cijenjen i on i njegovi napori.

Aladin
Gost
Aladin

Milo moze samo da Crnu Goru promovise na najbolji moguci nacin kao sto to radi, i zahvaljujuci njemu CG su danas vrata otvorena!

StevanPG
Gost
StevanPG

Realno od svih tih jugoslovenskih zemalja par njih je napravilo iskorak u drzavnom pogledu i medju njima je i Crna Gora zato se i nasla na toj centralnoj ceremoniji.

DonjiKokoti
Gost
DonjiKokoti

Posle svega sto je nama Rusija radila predsjednik Djukanovic je dao gospodski odgovor! Od njega treba da uce drugi!

Cipsy
Gost
Cipsy

Milo je covjek koji je prepoznat kao politicar koji je i sam doprinio miru u svojoj zemlji kad je spasio Crnu Goru 90-ih godina i neko ko bastini demokratske vrijednosti koje njeguje i Evropa i koji gleda da za svoju zemlju radi sve najbolje! I za takve ce uvijek biti mjesta na ovakvim i slicnim skupovima!

Koviljka tomic
Gost
Koviljka tomic

Svaka zemlja ima odgovornost da doprinosi razvitku kako svoje drzave tako i Evrope u globalu i time eleminise sve mogucnosti koje bi dovele do mogucih sukoba izmedju istih, i da se medjusobno podrzavaju.

ines23
Gost
ines23

Prisustvo naseg predsjednika Mila Djukanovica na ovako vaznom dogadjaju gdje su se okupile sve znacajne drzave Evrope je dovoljan dokaz o tome da je nasa Crna Gora postala i sustinski dio evropske porodice!

Vitinka
Gost
Vitinka

Dogadjaji koji je povod obiljezavanje 80. godisnjice od pocetka Drugog svjetskog rata nam treba biti opomena za danasnje probleme sa kojima se suocavamo svi, bez obzira na razlicit sistem vrijednosti svih drzava, i da treba da se drzave okrenu jedna drugog da zajedno rade na unapredjenju i da stvaraju ovaj svijet boljim.

oliver14
Gost
oliver14

Odje treba bolje medjusobna saradnja svih da bi bilo u interesu gradjana sa Balkana i Evrope, jer cim nijesu pozvane neke druge jugoslovenske drzave znaci da treba poraditi na odnosima koje one imaju sa drzavama Evrope za cjelovit ucinak.

Kosta
Gost
Kosta

S obzirom na to da nam Rusija i nije puno zeljela dobro h proteklom periodu, cega smo svi svjedoci, MIlo je dao posten odgovor i sagledao znacaj prisustva Rusije na ovako bitnom dogadjaju! Svaka cast!

goran1978
Gost
goran1978

Milo gospodski ovo rekao za Rusiju i Srbiju! U ovakvim izjavama gdje jasno cujemo stav se ogleda i ljudska velicina naseg predsjednika!

RealniCrnogorac
Gost
RealniCrnogorac

Žalimo i mi sto si jos uvijek na vlast pa eto…

KontraMiting
Gost
KontraMiting

Milo je inace dobio ime po bratu svog djeda,a taj njegov prastric je bio glavni komandant Boke Kotorske uoči 2. svjetskog rata,odbio je da se preda kad je kapitulirala Jugoslavija, otišao u Ameriku po dobrovoljce i poginuo pri povratku. Ako iko zasluzuje da tamo bude pocasni gost to je nas predsjednik a ne predstavnik tadasnjeg SSSRa,saveza koji je slao momke… Više »

idarch
Gost
idarch

Licemer

KOCOBO
Gost
KOCOBO

Pa Milo je evropski covek,a vucic se i dalje bavi obilascima sela gde i kupi sve glasove ,nista neobicno sto ga nisu zvali

Leart
Gost
Leart

Eto i posle svih napada na njega i crnu goru od strane vucica i njegovih ministara Milo je opet veci covjek i jedini se sjetio da se zauzme za srbiju tamo,svaka cast predsjednice

Komita
Gost
Komita

Ma to je fotomontaza,nije to Milo tamo njega su smijenili oni silni evropski partneri dzemala perovica hahahahahahhahahahahahhaha

Bar_pamti
Gost
Bar_pamti

Zalosnije je sto srbija posle 13 godina nije shvatila da crna gora nije njena teritorija i da nece ni bit dokle god imamo Mila

Liberal
Gost
Liberal

Sto je tu cudno ? Putina samo vucic zove u posjetu ,kako je krenuo dogodine ce s njim i mandicem da badnjak unosi u srbijansku skupstinu

Stefo12
Gost
Stefo12

Milov sastanak sa evropljanima= zahvalnice,cestitke,crveni tepih,gala vece,samo sto mu djon ne poljube

Dritanov sastanak sa evropljanima=zovne ih: ajmo na farmu magaraca u martinice,cekajte da svratim do alekse u zetu da nam naberem 10 kila sargarepe da platimo ulaz

Becicev sastanak sa evropljanima= strana ambasada Milo drzi govor a aleksa tapse

Andrija mandic: evropa ne postoji,ode na gucu da slusa trube

Dakica
Gost
Dakica

Primjer za mnoge koliko je Crna Gora priznata i kako za svaki vazan dogadjaj bude pozvana da bude dio njega

CiciMici
Gost
CiciMici

Crna Gora je za svaki vazan dogadjaj pozvana a to je dokaz koliko Mila svi cijene i poštuju

Azra01
Gost
Azra01

Treba da budemo ponosni ko nam predstavlja drzavu. Nas predsjednik sa najvecim zvaničnicima, tako se to radi!

Gomelj
Gost
Gomelj

Svaka cast Milu za pominjanje Srbije! Narod koji je dao jednog Kocu Popovica, Arsa Jovanovica, Aleksandra Rankovica, Kostu Nadja, Krcuna Penezica i ostale vodje NOR-a ima posebno mjesto u antifasistickoj istoriji!

Pomorac
Gost
Pomorac

Kakva smijurija i farsa ,mada ima smisla ,Poljaci su i sami doprinijeli holokaustu i presretni su zbog odlaska Jevreja ,da čak i danas nisu ozakonili povratak ukradene jevrejske imovine

Pomorac
Gost
Pomorac

E kad je Milo to uspio da prebaci preko usti ,onda možete da znate koliko je to istina .Pa đe to ima da se jedna Hrvatska koja baštini uspomene na ustaše na svakom koraku i svakog dana ,koja je od dana jedan bila na strani nacista ,poziva na proslavu početka 2 svj rata ,ili možda je to bila proslava sila… Više »

kleptoman
Gost
kleptoman

A da nije malo licemjerno? posteno bi bilo da nije otisao i time potvrdio svoje uvjerenje.

vasa
Gost
vasa

Vidi obel. pocetak rata< vidi se koliko su jaki oni protiv kojih se udruzuju ,,,psi laju karavan prolazi,,,

Pjer
Gost
Pjer

Ma boli Ruse
Njima niko nista ne moze

velimir1966
Gost
velimir1966

Svuda u svijetu je nasem predsjedniku ukazana velika pocast!
Malo je takvih ljudi danas u svijetu!
Mislim da pola Crne Gore ne umije da cijeni dostignuca i vrijednosti Mila Djukanovica!

stoseradi
Gost
stoseradi

Smatras li da isto tako treba kritikovati jako ono sto nije po zakonu?

Fileopg
Gost
Fileopg

ništa manje Jevreji ne stradahu od ruske čizme no što su stradali od Njemaca…

Burin
Gost
Burin

Sramotan komentar.

Micko
Gost
Micko

Eto dodje Merkelova-izvinite sto vam pobismo pola Poljske.

Anto
Gost
Anto

Svaka čast Milo…
Najveći si državnik i gospodin.

lolek i bolek
Gost
lolek i bolek

Sa Srbijom se i Poljaci sprdaju.

vjecna da je
Gost
vjecna da je

poljska je davno prevazisla srbiju to je velesila za sve zemlje balkana mislim da ih ima 40 miliona …rade naoruzavju se imaju 20 tak gradova koji imaju vise stotina hiljda gradjana ….a mi tuiramo u mjesto

Slavko
Gost
Slavko

Opet malo gusimo slobodu govora, cenzurisete svaki istinit komentar?

Ovo iz naslova rece unistitelj Crne Gore i podize spomenike Nacistima 500 m od Crmnice u kojoj je poceo ustanak…

stoseradi
Gost
stoseradi

A zar nije hriscanski i neprijatelju oprastati i za njega moliti se? Vjerovatno drzis o retrovizoru krst od 20 kubika…

Rozana
Gost
Rozana

Hahahah… Evrooa srlja u ludilo… kolektivno.. cus predsjednik njemacke drzao danas govor

Maverick
Gost
Maverick

Predsjednik Njemacke se izvinio i trazio oprostaj za zrtve nacistickog rezima… Nesto sto mi na Balkanu ne umijemo i uato zivimo kao pascad daleko od civilizacije…

Peja
Gost
Peja

A civilizacija je valjda kad svakih 50 godina zapalis svijet i onda se izvinjavas do prve sljedece prilike? Civilizacija su Holokaust, Jasenovac, djeciji logori po Hrvatskoj itd? Civilizacija je antifasizam i oni koji su bili na toj strani! Ne moze izvinjavanje obrisati sramne tekovine bilo kog naroda..

starac fočo
Gost
starac fočo

Milo Đukanović je veliki gospodin, kakvo god političko mišljenje imali o njemu. Ovakav stav i izjava govore u prilog tome. Bravo predsjedniče.

ILUMINACIJA
Gost
ILUMINACIJA

Korektno i pravilno rečeno.

Tajnovidac
Gost
Tajnovidac

Put in i Srb in izgleda nijesu dobrodošli u Poljsku.

role
Gost
role

kad se zna kosu bili cetnici za vrijeme drugog svijetskog rata i srbi sa cetnicima nemaju kud u Evropu

Aldijana
Gost
Aldijana

Pravi predsjednik i gospodin. Ne znam samo zašto je Hrvatska pozvana na skup kada je ona većinski podržavala nacističku Njemačku ali dobro

mikac678
Gost
mikac678

Pozvane su samo zemlje EU, nato pakta i neko istočnog saveza u kojem je i Rusija. Međutim njih nisu zvali zbog trenutne situacije

Bravo
Gost
Bravo

Pošteno.

Haris
Gost
Haris

Bez saveznika Njemačke, rusije i srbije, nema smisla sjećati se početka rata, a već slaviti kraj rata i pobjedu nad Njemačkom i njihovim saveznicima, rusijom i srbijom, bez njih to već ima smisla.

voko
Gost
voko

Agde se to slavi pocetak rata , pa nema ni glavnog (SAD)_ bice da je ovo smo politika radi ispirrana mozgova…

Roro
Gost
Roro

Ponosni su i Pomorci na tekovine iz 21 maja…Pušti Milo 13jul1941god.Nijesi vrijedan njihovog ponena.To su bili prave ljudine,a ne ove današnje karikature iz Dpsa,koje ti predstavljaš.

Mitar
Gost
Mitar

SRBIjanci iz CG dje su vasa dva predsjednika ,Vucic i Putin? 🙂
A isto nas zanima,dje je bila majka RUSIJA da brani VASE KOSOVO? 😉

Roro
Gost
Roro

Mitre,po đedu Srbinu si dobio ime.

Dejo ferrara
Gost
Dejo ferrara

Ranka ko je bio stedimlija?

AcoBrat
Gost
AcoBrat

A to mu je neko nspisao…100%
Ovo je vec slozena recenica

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Što se nas tiče, rat je počeo u aprilu ’41.

Pop iša uDuklju
Gost
Pop iša uDuklju

Bez predstavnika Rusije,koja je dobila rat,ovo je obična sprdnja

Neo
Gost
Neo

Rusija je napala Poljsku sa jedne a Njemačka sa druge strane. Rusi su od 1939 do 1941 bili okupatori i agresori sa istočne strane a Nijemci sa zapadne. Prouči malo istoriju, savez Molotov – Ribentrop je ljaga na ruskoj strani, tek kad su ih Nijemci napali Rusi su stali na stranu saveznika.

Walter
Gost
Walter

I pgubili 20 000 generala, oficira i podoficira i ostalog vojnog kadra.

Popu Šimi krali
Gost
Popu Šimi krali

..zbog Duklje.

Komita
Gost
Komita

E druze u to vrijeme Staljin i Hitller su imali ugovor o nenapadanju i prijateljstvu. Zasto bi bili prisutni Rusi. Os toga ima i drugih stvari sto je Ruse obrukalo ali ti o tome pojma nemas.

Nebojsa
Gost
Nebojsa

I englezi i francuzi su zaključili ugovore sa hitlerom da mogu njemci da okupiraju čehoslovačku,a da bi tako sa tuđom teritorijom trgovali sa hitlerom.To ne pominješ.

Kole
Gost
Kole

A ne, nego su vas crnogorke naciste trebali zvati..Da vam podijele opet po 300 lira i kesu makarona.

z d
Gost
z d

KOGA JE GAZILA RUSKA ČIZMA, TAJ IH OČIMA NE MOŽE VIĐETI.
TO NAJBOLJE ZNAJU POLJACI!!!

Baltazar B.
Gost
Baltazar B.

Znaju i Česi (1968),a i Mađari (1956)

perozlatičanin
Gost
perozlatičanin

Živio Kralju, čitav svijet te voli i poštuje!

Petko Petković
Gost
Petko Petković

Sto je ovo nema Preśednika glavnog i najstarijeg evropskog naroda?! 😂😂😂😂😂

perozlatičanin
Gost
perozlatičanin

Zato što su u ratu bili na onoj tamo strani

Neo
Gost
Neo

Rusija je napala Poljsku sa jedne a Njemačka sa druge strane. Rusi su od 1939 do 1941 bili okupatori i agresori sa istočne strane a Nijemci sa zapadne. Prouči malo istoriju, savez Molotov – Ribentrop je ljaga na ruskoj strani, tek kad su ih Nijemci napali Rusi su stali na stranu saveznika.

role
Gost
role

najveca podvala kada je Staljin naredio da se likvidira cirka13000 do14000 hiljada Poljski oficira i kako da ih vole

Vojo
Gost
Vojo

Ne vidim nidje ovog Vucica da nije sto slab sto ga nema

voko
Gost
voko

Ak ti je to zadvoljstvo, onda nesto, sa tobom debelo nije u redu ,a sta bi trazij sa onima koji su mu oduzeli deo drzave …

Bnjj
Gost
Bnjj

Gospodar Milo vlada Cg kao svojom prćiom dok mu radnici pored kojih prilazi rade za 250e

perozlatičanin
Gost
perozlatičanin

Pa što radiš ođe?! Trk za Srbiju!
😂😂😂 no bi te tamo sve s noge na nogu!

Bnjj
Gost
Bnjj

Milogorac neka

Ogledalo...
Gost
Ogledalo...

Bnjj, dok nećeš preuzeti odgovornost za svoj život, tako ćeš ti pričati protiv svakoga ko je na vlasti. Do tada uvjek će ti neko drugi biti kriv za tvoje neuspjehe.

Milan
Gost
Milan

Ne zovu se zemlje koje vrse genocid na tlu Evrope i koje otimaju dijelove territorija suvjerenih drzava, sta je to nego nastavak fasisticke politike.

Nebojsa
Gost
Nebojsa

Suvjereno si ovo napisao,svjaka ti čast

Pop iša uDuklju
Gost
Pop iša uDuklju

Šta će grdan ,kad je nepismjen. 😉

🇷🇸CRNA GORA
Gost
🇷🇸CRNA GORA

Mirko Petrovic je odavno umro prika…

Mrgud
Gost
Mrgud

Bravo!

Alan
Gost
Alan

E pa vidiš Milana, da se zovu! Njemačka, Amerika i Hrvatska.

Mica
Gost
Mica

Po sendvic i 1 e dnevno momci i dobro vam je,niste za vise

Kacusa
Gost
Kacusa

Smijesnog li skupa

Lora
Gost
Lora

Idi Doktoru!

NagradnoPitanje
Gost
NagradnoPitanje

đe je AV da sa frau merkel pojede po šnicel

🇷🇸CRNA GORA
Gost
🇷🇸CRNA GORA

Ne obiljezavas tako za zrtve nato-a

Banjora
Gost
Banjora

A ni onih izmanipulisanih 91.e se ne sjećaju.

🤣🤣🤣🤣🤣😘😘
Gost
🤣🤣🤣🤣🤣😘😘

Predsjednice
Vidis li sto nam ucinje mafija
Blago pomorcima koji nijesu LI luk jel ni mirisali ..EVO VAM GA SAD od SAD a
KO je kriv za ovo zna li se predsjednice

Mančetić
Gost
Mančetić

Nema ovo veze sa antifašizmom i II svjetskim ratom, to je NATO promocija. Pozvali su Njemačku, Italiju, Hrvatsku itd, a nema Rusije, Srbije itd. Jednostavno su iskoristili priliku da reklamiraju NATO i to je to. A na pravoj antifašističkoj proslavi, paradi u Moskvi, nema nikoga od ovih “antifašista”.

Marko
Gost
Marko

Normalno svakome je jasno. Ne zovu Rusiju a zovu Hrvatsku leglo nacizma i tad i sad.

perozlatičanin
Gost
perozlatičanin

Koga briga za srbiju,rusiju? Zaostali varvari!

Pop iša uDuklju
Gost
Pop iša uDuklju

Primat

POJK
Gost
POJK

Manceticu tačno tako.

Cinik🇮🇱
Gost
Cinik🇮🇱

🇮🇱🇮🇱🇮🇱🇮🇱🇮🇱🇮🇱 SVE oni mute

❤️🇷🇸
Gost
❤️🇷🇸

Tacno tako

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Smrt Fašizmu ….

Povjesničar
Gost
Povjesničar

Nemoj tako,imamo komšije od te sorte

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

I komunizmu, tako vele naši NATO partneri

Onakkojizna
Gost
Onakkojizna

U trenutku kada se u htvatskoj ori ustaški pozdrav za dom spremni i kada mladi hrvati na koncertu sa tim ustaškim pozdravom podišu desnu ruku a što je poznati fašistički pozdrav i kada predsjednicu takve hrvatske pozivaju da uveliča ovakav antifašistički skup,a istovremeno se ne pozivaju predstavnici ruskog i srpskog naroda koji su podnijeli najviše žrtava u borbi protiv fašizma… Više »

Pa da
Gost
Pa da

Pa zato sto ovo nije antifasisticka, nego antiruska i antipravoslavna manifestacija.

Mrdak
Gost
Mrdak

Milo je lijepo napisao.na tviteru.Međutim samim potezom zvanične Poljske, Evropa je pala na ispitu ostorije.Ne govorim da ne treba zvati zemlje koje su bile na strani nacista ( Bugarska, Hrvatska, Albanija, Litvanija, Norveška) , ali ne zvati Rusiju,Srbiju i mislim da nije pozvan Izrael je krajnje necivilizovan čin…

Lobov
Gost
Lobov

Tadasnji SSSR je domunantno slamao kicmu fasizmu. Danas je to zemlja neslobode, koja se mijesa u unutrasnje stvari drugih zemalja. Srbija je rehabilitovala porazene snage u II svjetskom ratu.

Nebojsa
Gost
Nebojsa

A hrvatska ti je luča slobode i borbe protiv fašizma i zajedno sa njom drugi pozvani kao što su njamačka,italija i japan.Čitaš li ti što pišeš ili misliš li ti što pišeš

Pušti vodu
Gost
Pušti vodu

Ne zatupljuj se s tom pričom,nije pametna.

Neo
Gost
Neo

Tadašnji SSSR je bio sa Njemačkom okupator

Sova
Gost
Sova

Zaboravljaš šta oni obilježavaju. Ne obilježava se kraj rata, nego početak. SSSr je tada bio na strani Njemačke. Nemoj pominjati sovjetske žrtve, jer su one nastale mnogo kasnije. Nijesu rezultat svjesne odluke sovjeta da se suprotstave Hitleru. To je došlo kao kiša. Sovjeti nijesu birali da li će u rat ili ne. Britanci i Ameri su mogli da ne udju… Više »

Kolinda
Gost
Kolinda

Sto cu ja tu

El patron
Gost
El patron

Đe su četnici zasto nijesu pozvani, kad vojvoda koljenicar kaze da su i oni ,,antifašisti,,

Jeste
Gost
Jeste

Ali zato ste pozvani vi, neoustase.

Onakkojizna
Gost
Onakkojizna

Dok se tebi priviđaju četnici u tvom i mom susjedstvu ori se ustaški pozdrav i diže se desna ruka poznati fašistički pozdrav,a na utakmicama se ori ubij Srbina i to sve javno i nesmetano i bez ikakve kazne.

Neo
Gost
Neo

cetnici i ustaše
još nam oni fale
Nikad vise u Crnu Goru !

POJK
Gost
POJK

Pa četnici u Srbiji su bili samo dio Srbije. Sram vas bilo na komentari ako ništa ono zbog Kragujevca i ostalih gubilište nevinog naroda.

Ljubo
Gost
Ljubo

STO OVO NEMA MANDICA

evo se krstim
Gost
evo se krstim

šega drva

perozlatičanin
Gost
perozlatičanin

Jede koljenice u kafani kraj šavnika

Roćko i Blitva
Gost
Roćko i Blitva

Ko plaća ove ekskurzije?

thechempresss
Gost
thechempresss

Ti ja I andrija bogami

Mladen
Gost
Mladen

Onaj ko pozove. To je bonton.

Send this to a friend