Politika

Đukanović završio posjetu Paragvaju: Iseljenike zbližilo to što su Crnogorci

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović završio je posjetu Paragvaju susretom sa predstavnicima novoosnovane Crnogorske zajednice u Asunsionu. U toj zemlji živi više od 2.000 potomaka crnogorskih iseljenika, većinom rođenih širom američkog kontinenta, koji poručuju da ih je u Paragvaju povezalo i zbližilo to što su svi Crnogorci.

“Mi imamo svijest o tome da je Crna Gora zemlja naših korijena, s kojom želimo da imamo bliži odnos”, kazao je jedan od njih, Branko Vučković, vlasnik više hotela u Paragvaju i Argentini. U jednom od njih u Asunsionu, saopštili su iz kabineta predsjednika, bila je smještena i crnogorska delegacija na čelu sa Đukanovićem.

“Vučković ga je obavijestio da mu je želja i namjera da izgradi jedan hotel i u Crnoj Gori”, naglašavaju.

Đukanović je rekao da je glavni povod njegovih posjeta Argentini i Paragvaju da vrlo usredsređeno pokažemo pažnju prema potomcima Crnogoraca u Argentini i Paragvaju, te da uspostavimo što bolje odnose s tim prijateljskim državama.

“Ističući da je crnogorska zajednica najbrojnija u Latinskoj Americi i sa najdužim iseljeničkim stažom, najavio je da istim povodom planira da posjeti Urugvaj i Čile”, navode u kabinetu predsjednika.

On ih je potomcima naših iseljenika predstavio dostignuća savremene Crne Gore i pozvao da jedna delegacija Crnogoraca iz Paragvaja posjeti i bliže upozna zemlju svojih predaka.

Đukanović je prethodno imao susret s predsjednikom Toresom Kirserom i sudijama Vrhovnog suda Paragvaja, gdje je dočekan sa najvećim počastima.

“Nakon što se upisao u knjigu počasnih gostiju, domaćini su istakli da im je čast što ih posjećuje najveći predstavnik herojske crnogorske nacije, i istakli spremnost za potpisivanje sporazuma o saradnji u ovoj važnoj oblasti”, ističe se u saopštenju.

Predsjednik je, takođe, zadovoljan susretom sa paragvajskim sudskim uglednicima.

“Naglasio je da demokratski razvoj kojem teže naše zemlje podrazumijeva vladavinu prava i nezavisno sudstvo, i da u toj sfeti postoje realni izgledi za saradnju, što će prenijeti crnogorskim sudskim zvaničnicima”, dodaje se u saopštenju.

Prva dama Crne Gore Lidija Đukanović imala je odvojen program i drugog dana posjete-ona je u pratnji prve dame Paragvaja, kao i ministra kulture, posjetila Katedralu Metropolitana, Muzej sakralnih umjetnosti i Kuću nezavisnosti, gdje se upisala u knjigu počasnih gostiju.

Delegaciju naše zemlje na aerodromu u Asunsionu ispratili su, uz protokolarne počasti, predstavnici Ministarstva vanjskih poslova i kabineta predsjednika Paragvaja.

Đukanović je potom stigao u Buenos Ajres, odakle sjutra odlazi u dvodnevnu posjetu argentinskoj provinciji Ognjena zemlja, na poziv guvernerke i tamošnje crnogorske zajednice.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
NAVIGATOR
Gost
NAVIGATOR

VEDARE NACIJE SA KOJIMA SE ODLICNO RAZUMIJEMO I VISE OD TOGA! LICNO I SLUCAJNO SAM UPOZNAO GUSTAVA TOMASEVICA U BUENOS AIRESU POTOMKA ISELJENIKA IZ HERCEG NOVOG.NJIHOVA LJUBAV JE ISKRENA I VEOMA SU USPJESNI U LATINSKOJ AMERICI.U CILEU TOKOM BORAVKA U ANTOFAGASTI SVI SU MI SAMO PRICALI O Gosp. LUKSICU KOJI JE JEDAN OD USPJESNIJIH LJUDI. STO BLIZE VEZE SA TIM… Više »

Muda za bubrege
Gost
Muda za bubrege

A kakva je ovo farsa. kupi glasove po svijetu mora da mu je prigustilo.svoj narod ga je izda pa se okrece bjelosvjetskim ljudima koji ga ne znaju i naslaze im price.

LSCG
Gost
LSCG

Kroz prizmu Miga treba posmatrati CG, on je clad delegacije. On nas predstavlja. Migo to je CG, tj mi

Kotor66
Gost
Kotor66

hahaahahahah

mitar
Gost
mitar

Ovaj je poceo kao drug Tito. Samo sto ce vladati duze od njega…

Blok 5
Gost
Blok 5

Predsjednik odlican.
Ali migo je kao izgubljen.

NBA
Gost
NBA

SVAKA CAST PRESJEDNICE DUKANOVICU! SRECA VAS PRATILA DJE GOD BILI!

Brano
Gost
Brano

NBA IZ TVOJIH U BOZJE!

Send this to a friend