Politika

Đukanoviću čestitke i od Izetbegovića, Mete…

Milo Đukanović

Predsjedniku Crne Gore, Milu Đukanoviću, i dalje povodom Dana državnosti-13. jula stižu čestitke od zvaničnika iz regiona, ali i lidera zemalja i organizacija širom Evrope i svijeta.

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Bakir Izetbegović, u čestitki je izrazio čvrsto uvjerenje da će se prijateljski odnosi između dvije zemlje i dalje razvijati u duhu dobrosusjedstva i saradnje u svim područjima od zajedničkog interesa.

Predsjednik Albanije Iljir Meta uputio je najsrdačnije čestitke Đukanoviću i, kako je naglasio, prijateljskom narodu Crne Gore povodom Dana državnosti, ističući značaj vjekovima stare tradicije dobih komšijskih odnosa i zajedničke evroatlantske vizije za pozitivan primjer saradnje u regionu.

„Na ovaj značajan dan za Vašu državu sa velikim zadovoljstvom cijenim što su odlički i prijateljski odnosi i saradnja između Albanije i Crne Gore bili ojačani i prošireni u posljednje dvije dekade kao nikada ranije“, poručio je Meta.

Čestitke povodom 13. jula Đukanoviću i građanima Crne Gore su uputili i predsjednici Poljske Andžej Duda, Češke Miloš Zeman, Portugala Marćelo Rebelo de Sousa, kralj Tajlanda Maha Vačiralongkorn, emir Kuvajta Sabah Al-Ahmed Al-Džaber Al-Sabah, predsjednik Vlade Kuvajta Džaber Al-Mubarak Al-Hamad Al-Sabah, kao i generalni direktor Organizacije za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija Hoze Graciana da Silva.

Ž.N.

Send this to a friend