Politika

Vučić čestitao Đukanoviću: Želim blagostanje svim građanima Crne Gore

Milo Đukanović

Čestitke povodom 13. jula, Dana državnosti predsjedniku Milu Đukanoviću i građanima Crne Gore uputili su brojni svjetski zvaničnici.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je Đukanoviću poželio napredak Crne Gore i blagostanje svih njenih građana.

“Nadam se da ćemo saradnjom i jačanjem bilateralnih odnosa naših dviju zemalja doprinositi miru i stabilnosti političkih prilika u regionu i njegovom ekonomskom razvoju. Upućujem Vam, gospodine predsjedniče, pozdrave i izraze uvažavanja”, naveo je Vučić u čestitki.

Predsjednik Italije Serđo Matarela kazao je da su izuzetni bilateralni odnosi dvije istorijski povezane zemlje prerasli u čvrsto prijateljstvo.

“Italija će, u tom kontekstu, nastaviti da uvjereno i konkretno ispoljava svoju podršku Podgorici na njenom putu evropskih integracija, kao važnog faktora napretka, ne samo za Crnu Goru, već i za cijeli region Zapadnog Balkana”, kazao je on.

Matarela je iskazao zadovoljstvo skorim susretom sa Đukanovićem prilikom njegove zvanične posjete Rimu 24. jula, potvrdivši želju da mu tom prilikom izrazi zadovoljstvo Italije ciljevima koje je Crna Gora ostvarila tokom proteklih godina.

Predsjednik Mađarske Janoš Ader uputio je srdačne čestitke povodom Dana državnosti Crne Gore.

Ader u čestitki navodi da je Crna Gora od obnove državnosti ostvarila značajan napredak i da ti rezultati mogu poslužiti kao primjer ostalim državama Zapadnog Balkana. On je izrazio zadovoljstvo razvojem odnosa između dvije države i iskazao snažnu podršku Mađarske što skorijoj integraciji Crne Gore u Evropsku uniju.

“Iskreno nas raduje da se naši međudržavni odnosi snažno razvijaju. Mađarska strana će biti posvećena da se dosadašnja dinamika očuva i ubuduće. Uvjeravam Vas da Mađarska sa posebnom pažnjom prati proces evropske integracije Crne Gore. U ostvarenju svojih nastojanja i ubuduće možete računati na našu podršku: spremni smo pružiti svu moguću pomoć u interesu ubrzanja procesa pristupanja”, kazao je Ader.

Generalna guvernerka Kanade Žuli Pajet u čestitki je kazala da Dan državnosti pruža posebnu priliku svima u Crnoj Gori da proslave njena dostignuća i gledaju prema svjetlijoj budućnosti. Ona je potvrdila posvećenost Kanade jačanju bilateralnih odnosa sa Crnom Gorom, produbljivanju investicionih i trgovinskih kanala, kao i podršci zajedničkim evroatlantskim vrijednostima.

Predsjednik Koreje Mun Džae-In izrazio je zadovoljstvo izgradnjom bliskih odnosa prijateljstva i saradnje u širokom spektru oblasti koje su Crna Gora i Koreja ostvarile tokom minulih godina. Mun je izrazio nadu da će odnosi dvije zemlje biti ojačani na obostranu korist i biti usmjereni na budućnost, i da će se na taj način promovisati blagostanje, međusobno razumijevanje i prijateljstvo između dva naroda.

Čestitke predsjedniku Đukanoviću i građanima Crne Gore uputili su i kralj Holandije Vilem Aleksander, kralj Švedske Karl XVI Gustaf, kralj Belgije Filip, predsjednik Ujedinjenih Arapskih Emirata šeik Kalifa bin Zajed al Nahjan, potpredsjednik i predsjednik Vlade UAE šeik Muhamed bin Rašid al Maktum i krunisani princ Abu Dabija šeik Muhamed bin Zajed al Nahjan.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Velimirvelimir
Gost
Velimirvelimir

IMAJU LI STO DA DODAJU OVIM CESTITKAMA OVI NASI “LIDERI”?
ZIVJELA CRNA GORA!

Bravo🇲🇪
Gost
Bravo🇲🇪

Živio Vučiću

Zoran
Gost
Zoran

Vucic nikad nije bio iskren on i dalje sanja veliku
srbiju.

NBA
Gost
NBA

SRECAN DAN DRZAVNOSTI NASEM PRESJEDNIKU MILU DJUKANOVICU,I SVIM CRNOGORCIMA! VAZDA GA SLAVILI!!!

marius
Gost
marius

CRNA GORO i CRNOGORCI SRECAN VAM DAN DRZAVNOSTI !

Prijatelj
Gost
Prijatelj

Arapi su morali čestitati Milu kada je njihov Porto Montenegro. Kupili su ga od pok. Pitera Manka.
Hvala i pozdrav za Predsjednika Srbije Aleksandra Vučića!

Joo
Gost
Joo

Nisu ga dobili za DZABE vec su ga KUPILI…..od jedne nerazvijene selendre su nakon ulozenih stotina miliona napravili svetsku destinaciju…..ali dzabe tebi to objasnjavati…vidi se gde ti je sija okrenuta…pa onda idi kod Vucica…..sta ces u CG…u Srbistanu je blagostanje…ulicama tece med i mleko…..kod Vucica dolazi i dobija sve dzabe Erdogan i njemu slicni….valjda to ide po genima….a kod nas… Više »

tetrebu
Gost
tetrebu

I sta ti joo imaš od toga reci ti nama? odeš li na pontu i gledaš kako ti masu sa jahte dok im ovi tvoji hostapleri opraštaju moje i tvoje pare!

Joo
Gost
Joo

@tetrebu, Imam…to da je puno ljudi koji nisu imali posao zaposleni….da je raspad preuredjen u nesto extravagantno….mene su vaspitali da postujem i podrzavam svaki i svaciji napredak….a ti ocigledno od drveta ne vidis sumu….i jedino priznajes nesto ako se ti mozes okoristiti….pritom jos ako nemoras da mrdnes iz fotelje….i jos da ti na noge donesu pare, kucu, stan, auto…i jos… Više »

Mrgud
Gost
Mrgud

Imaju i pevaljku Dačića da Erdoganu pjeva na uvce.

Eto
Gost
Eto

“Joo” sta su oni kupili. Dje su te pare sto su dali a narod gladan. Dzabe su sve dobili. I ciji je on? Kakvih arapa svi znaju da je Acov i Milov.

crnogorac
Gost
crnogorac

i treba da cestitaju jer crna gora je njegova a ne crnogoraca

Nasta Kanasta
Gost
Nasta Kanasta

Za Matarelu nijesam siguran, ali ako neko od ovih pobrojanih pokaže Crnu Goru na atlasu, trčaću go ka Karleuša!

Medovina
Gost
Medovina

I, ne treba da upiru prst u Crnu Goru.Taj je prst rezervisan za Srbiju.

tetrebu
Gost
tetrebu

medovina pa ti zracis kao sunce kako si bistar coece’!

Mrgud
Gost
Mrgud

Još kad ga Tači pokaže.

Baranin
Gost
Baranin

😂😂😂😂😂😂😂😂

Send this to a friend