Politika

Đurašković Kašćelanu: Žao mi je što ste moje pismo shvatili kao nadmetanje

Šef Odborničkog kluba SDP u Skupštini Prijestonice Nikola Đurašković poručio je gradonačelniku Prijestonice Cetinje Aleksandru Kašćelanu da mu je žao što je njegiovi pismo doživio kao političko nadmetanje jer mu to zaista nije bila namjera i što je na njega odgovorio čisto politički ne analizirajući suštinski značaj mjera koje je predložio a koje su i više nego neophodne.

Saopštenje Đuraškovića prenosimo u cjelosti: 

Zbog građana Cetinja mi je žao što sam prinuđen na javnu razmjenu stavova ovim povodom ali to je zato što Vi ne pokazujete spremnost da otvorite dijalog u koji bi uključili sve parlamentarne partije, sindikat, NVO sektor i pojedince koji bi imali puno toga pametnog da kažu.

Cijeneći da nije momenat za političkim prepucavanjem ja se neću baviti Vašim radnim mjestom kao Vi mojim, niti
brojnim radnim mjestima koja Vas okružuju i primaju platu na teret građana Cetinja i u ovim kriznim mjesecima, nego ću Vam postaviti nekoliko konkretnih pitanja.

Da li znate koliko je poslovnih subjekata sa Cetinja obustavilo aktivnosti shodno mjerama NKT koji su ionako na ivici opstanka? Da li znate koliko naših sugrađana radi u sektoru ugostiteljstva i drugim sektorima čiji je rad obustavljen? Da li znate da dobar dio njih neće moći da primi platu, plati vodu, struju, stanarinu?

Da li znate koliko je naših sugrađana na ivici egzistencije? Koliko je nezaposlenih ili koliko penzionera prima penziju nižu od 150 eura? Ne mislite valjda da će mjera poput umanjenja komunalne takse za zauzimanje javne površine nekom pomoći da preživi ili spasi svoj biznis?! Uostalom, ko će je i platiti? Kako mislite da bilo koji ugostitelj to plati kada je zatvoren?

Imate i dalje otvorenu priliku da pokrenete dijalog o neophodnim mjerama i uputimo zajedničku inicijativu da se sredstva iz kapitalnog budžeta Zakona o Prijestonici preusmjere za ovu namjenu, jer i Vi i ja znamo da to uz dobru volju i dogovor nije nikakav problem.

Zato pokrenite dijalog kako bi definisali neophodne mjere za podršku građanima i spasili što se još uvijek može spasiti, jer je situacija krajnje zabrinjavajuća.

Gradonačelniče Kašćelan, budite gradonačelnik svih građana, pružite ruku i pokažite državničkuvodgovornost u momentu koji zahtijeva takav pristup zbog Cetinja i svih naših sugrađana.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Lokica
Gost
Lokica

hahahahahahahah… ahahaahaaha… ohhh moj Bujo…. ahahahahahahaha

LSCG
Gost
LSCG

Znacajan kadar. Dolazi iz znacajne partije Iluminata. Samo dobro je sto jos nemaju vlast niti ce je kad imati
Dobro je

Vojo
Gost
Vojo

Cujem da je OPSTINA CETINJE danas urucila resenja o iseljenju zakupaca iz Oboda a tu vjerovatno ima min 20 ljudi zaposljeno sad kad je vanredna situacija i kad je borba za svako radno mjesto.Znaci 20 radnih mjesta manje a sto barem ne pricekase da se zavrsi problem sa virusom nije mi jasno

Lovcenska
Gost
Lovcenska

Sjedi dje si…

Andjela
Gost
Andjela

Koji kompleksi trese ove ljude, kroz Cetinje proci ne mogu da se lakovima ne dotaknu! Morate li preko media polemisati!

Brano Nkšić
Gost
Brano Nkšić

Iz koje je ovaj partije?

Jež
Gost
Jež

Po pisaniji Đuraškovića, ja ( a, mislim da nijesam jedini) sam, stekao utisak da je Koronu virus izmislio niko drugi do Kašćelan.

Balsa
Gost
Balsa

Da platimo baste za lokale koji NE RADE…ALOOOOOO

Balsa
Gost
Balsa

Stvarno misle da cemo platiti.baste za lokale koji NE RADE… Stvarno ponekad se treba dobro zamisliti, ko je ovdje lud

Boro
Gost
Boro

Potpuno si u pravu! Briga njih za građane jer nemaju vremena od brige za same sebe!

Send this to a friend