Politika

Đurašković: Lekić DEMOS-u prodavao svoje knjige, iza isključenja se krije moj prezir prema poslušništvu i poltronstvu

Bivša liderka budvanskog odbora DEMOS-a i član Predsjedništva te partije, Lucija Đurašković, kazala je da je isključena iz stranke, jer je kolegi iz SDP-a koji je otkrio tajnu fakturu od blizu 1.000 eura, koja dokazuje da Miodrag Lekić svojoj stranci prodaje svoje knjige, stavila lajk na objavu, i zbog šale sa kolegama u Viber grupi.

<<<Lucija Đurašković na Facebook-u lajkovala SDP pa izbačena iz DEMOS-a<<<

“To je taj čovjek/lider, koji sada, tek petnaest dana u vlasti, kršeći Statut pokazuje svoje pravo lice i isključuje iz stranke iskrene opozicionare, koji su ga podržali kada mu je bilo najteže i od kojih je uopšte zavisilo to što je sada tu gdje jeste, pokušavajući da preko šlepajućeg sigurnog, staračkog mandata ubije jednim metkom dvije mete: ugrabi kakvo ministarsko ili ambasadorsko mjesto u vladi i moju malenkost oblati vezano za koaliciju “Mir je naša nacija”, od čega se ograđujem. To je moralna gromada koja koristi i uzvisuje špijunske metode karakteristične za najcrnje istorijske periode XX vijeka (naslijeđene vjerovatno iz DPS-a devedesetih), koji na našem prostoru, vrhune staljinističkim i golootočkim autokratskim smjernicama”, navodi Đurašković.

Ona tvrdi da su joj povrijeđni čast i ugled.

“Dakle, mimo pouka Krivičnog zakona, vrijeđajući mi čast i ugled zbog čega će i on i stranka sudski odgovarati, koristi, njemu svojstveno špijuniranje uz vađenje iz konteksta, objavljivanje i neovlašćeno širenje laži i nepotpunih informacija, da bi ostvario svoj patološki san osvetničkog revanšizma, čime bi opravdao, u svom ličnom iskrivljenom ogledalu o sebi, činjenicu da kao popularni diplomata evropskih, demokratski širokih shvatanja, ne daje ostavku ni kada njegove predloge ne podržava ni Predsjedništvo, niti Glavni odbor stranke kojom upravlja i koju već sistematski uništava”, ističe Đurašković.

Podsjeća da su od njegovog osnivanja Demos napustili, samo iz nekadašnjeg Predsjedništva, i šire: Dragiša Janjušević, Goran Danilović, dr Goran Radonjić, dr Srđa Pavićević, Zoran Miljanić, prof. dr Sonja Pravilović, mr Anka Vukićević, Seada Sadiković, Ninoslav Kaluđerović, Aleksandra Vuković, dr Srđan Kalinić, prof. dr Sonja Pravilović, Tina Raičević, mr Igor Jovović i Maja Vučelić, “dok se ostalima iz drugih organa ni ne zna broj”.

“To je taj koji niti jednom u četiri godine nije u stanju da posjeti Opštinski odbor svoje stranke koja je činila i koja čini vlast u Budvi, da prisustvuje ili bar pita svoje članstvo kako su poslije policijskog napada suzavcem, jer njega to, naravno, ne interesuje. Taj koji zabranjuje naredbama u dopisima osnivanje viber grupa i provjerava slobodoumne članove gdje i kome na društvenim mrežama stavljaju lajk, istovremeno žmureći kod svog ličnog nemoralnog lajkovanja omladinki, čime je, svojevremeno bitno uticao na srozavanje ugleda stranke, a na što su mi mnogi skretali pažnju, dok se sve nije spretno zataškalo”, navodi Đurašković.

Lekić, ističe ona, dijeli novčanu pomoć prema interesu, a ne realnim potrebama, jer odvaja sredstva za ozvučenja i muzike, ali ne i za neophodnu pomoć Sigurnoj ženskoj kući u vrijeme korone…

“Da, isključena sam, jer sam poštenom mladom kolegi, inače predsjedniku Nadzornog odbora stranke, koji je usput otkrio nemoralnu tajnu fakturu od blizu 1.000 evra, koja dokazuje da lider svojoj stranci prodaje svoje knjige, stavila lajk na objavu za stranku sa kojom smo, u nekoliko navrata, do juče bili u koaliciji, i zato što sam se u bezazlenoj šali sa kolegama u viber grupi, koja je uzgred desetak puta mjenjala ime, jer nije stranačka, nadovezala na šalu o mikrobiološkoj vijagri, gdje se, očito, sam prepoznao…Ali nećemo biti naivni pa ne shvatiti da se iza isključenja krije moj prezir prema poslušništvu i poltronstvu, podrška Demokratskom frontu i Marku Batu Careviću, crkvi, litijama i Mitropolitu, jer nije li on slučajno lider jedne od rijetkih stranki koja se nije oglasila prilikom njegovog hapšenja”, ističe Đurašković.

Ponosna je, kaže, što je prva žena u Crnoj Gori, koja je zbog slobodnog mišljenja izbačena iz stranke u vlasti.

“Ostavljajući sedamdesettrogodišnjeg lidera, kojeg sam, na žalost, kasno prozrijela, da lažno barjači Statutom stranke, jer joj je njegovom zaslugom istekao rok još novembra prošle godine i praznim intervjuima. A o vrijeđanju uglednog antirežimskog novinara Dževdeta Pepića poredeći ga sa pok. Šabanom Šaulićem, nemoralu i ostalim brutalnim pikanterijama u stranci, autobuskim stanicama, tangama i kružnim tokovima, nekom drugom prilikom”, zaključuje Đurašković.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
😃
Gost
😃

Nije ti gospodjo smetalo nista dok te nisu dirali, sad se polako pokazujete ko ste i sta ste, mada normalnom covjeku je odavno to jasno, nego ima i druge polovine…

Milic
Gost
Milic

Lekica u politici jedino zanima fotelja i nista vise. Mnogo ljude je prevario laznom ugladjenoscu. Lose je sto je to ova gospodja kasno shvatila, ali je dobro sto ga je raskrinkala

Radovic
Gost
Radovic

Ko s djavolom tikve sadi o glavu mu se obijaju

KarlitoBrigante
Gost
KarlitoBrigante

E dobro si sad ukapirala ko ti je pre$ednik i da samo oce da ugrabi fotelju a nema 500 glasaca iza njega. I da mu je DPS dobar bio dok je ima fotelju pod guzicu a kad je izgubi e onda ne valja. E dok god budu i on i ostali opozicionari koji su evo 30g u politiku na vlast… Više »

funjara
Gost
funjara

Politicka korektnost: clanica jedne stranke, agituje za drugu, od trece koju javno podrzava ocekuje zaposlenje!!! Dobro je mislila svakoj stranci, no mi ne umijemo da razumijemo!

Stana_TV
Gost
Stana_TV

Vidite posto je gospodja iz kulture Lucija samo zainteresovana da bude direktorka muzeja u Budvu ili grad teatar treba frontu pokazati dokument zbog čega je doticna iskljucena i da nije vise ni clan Demosa . To dakke znaci da funkciju u Budvi mora dobiti neko ko je Demos a ne gospodja Lula koja je DF!

Senada_Bp
Gost
Senada_Bp

Klimaks je čudo za ženu žao mi dodje gospodju Luciju . A za Lekica imam samo riječi hvale glasala sam 11 samo zbog gospodina Lekica i Demosa.

MNE
Gost
MNE

Svaka čast Đurašković! Svaki kriminal treba na viđelo da izađe! Kriminal od 2€ ili 2 miliona€, isto je kriminal i takav čovjek da mu može biti ukrao bi i milijardu! Jednom lopov, vazda lopov!

Atos
Gost
Atos

Haha tebi je kriminal kada se kupe knjige za potrebe stranke i plati PDV na njih

Podgoričanka
Gost
Podgoričanka

Nije kriminal, nego je bijedno!

Zabjelo
Gost
Zabjelo

Što je bjedno što je sponzorisali sam svoju knjigu

Onako samo
Gost
Onako samo

To je korupcija… dođe mu na isto!

Velimi
Gost
Velimi

Bijede ste,svako!

gru
Gost
gru

Reko bih da je ova nesto drugo uradila, a oce da ispadne da je zbog ovoga, pa da je sazaljrvamo. Ako grijesim, izvinjavam se.

Tmtm
Gost
Tmtm

Uradila je samo dobro vjeruj, isčitaj i proguglaj

Bnjj
Gost
Bnjj

Mora se delegatski sistem uništiti. Negativna selekcija i delegiranje moraju otići u prošlost.

Segio
Gost
Segio

Ako je ovo sve što imate protiv Lekića da je objavio knjigu, ili dajte još nešto ili bolje da ni ovo nije objavljivano

Sova
Gost
Sova

Za sličan slučaj “Ramada” se digla velika frka. Sličan iznos, na to mislim.

Nenad
Gost
Nenad

Pa nije ukrao knjige nego covjel prodaje svoje knjige..boga mi da je napravio neku malverzaciju od par miliona niko ga ne bi dirao nego bi ga tapsali po ramenu

Edw
Gost
Edw

Prodaje svojoj stranci knjige. To je ilegalno. On odlučuje da li će stranka da ih kupi, i on ih prodaje stranci. Uz to pravi biznis sebi, da zaradi, i Vijestima, koje izdaju knjigu.

Nenad
Gost
Nenad

Nije ilegalno nista za sta postoji racun i placen pdv drzavi

Edw
Gost
Edw

Ja dodjem u tvoju kuću, ukradem ti pare i onda odem i kupim knjiga za te pare. Ima i računi PDV. Sve legalno.

Libro suo
Gost
Libro suo

I Seselj prodaje svojoj stranci svoje knjige pa sta ? Najbolje da ih prodaje u knjizarama ! Cijena – sitnica

Edw
Gost
Edw

Nije u tome problem. Vijesti ih već prodaju po trafikama. Problem je u korupciji. Budžet partije nije njegov licni budžet. Ne može sebi profit na račun partije.

marko
Gost
marko

To se zove konflikt interesa i propisane su kaznene mjere za to .

Segio
Gost
Segio

Kakav konflikt interesa

Jacg
Gost
Jacg

Za tebe konfikt pameti

MNE
Gost
MNE

Javno pozivaš na ilegalu! Vidiš li da si i sam korumpiran, podržavaš kriminalnu radnju. I da je 2€ u pitanju, sramotno je i stidno! Stidite se svi koji mjerite ko je koliko ukrao, pa onog ko je manje korumpiran nazivate herojem! Niste za primjer ni svojoj đeci, a kamo li kome drugome!

Jacg
Gost
Jacg

Samo haha..a kad moze knjige pacovxina uvaljivat sta tek ne bi fuj..nije sija nego vrat..dje demokratija i cojstvo i sve sto lazno propagiraju..kad bi vi to prihvatili znali bi istinu da su isti kao i svi samo borba za pare i svoje interese

Mufon
Gost
Mufon

Eto vas tamo, isti ste. .pi

malenabeba
Gost
malenabeba

kasno ste shvatili da lekica jedino zanima komfor i samopromocija

Budvanka
Gost
Budvanka

A Đuraškovićku jedino direktorska fotelja, koju je dobila preko Demosa, a onda javno podržavala drugu, jaču partiju, računajući da će tako najlakše sačuvati fotelju.

poserbeeca
Gost
poserbeeca

koliko ih je iz PZP-a otislo od osnivanja

Podgorica
Gost
Podgorica

Uvjek su se knjige štampane i uvjek su se ili sponzorisali troškovi štampanja ili makar kupovao dio knjiga, koji bi se dijelio.
Vidom da je kupljeno 100 knjiga za 670€.
Što je po knjizi 6,5€ onom ko je štampao.
A to je prejeftino, i to ne može pokriti ni 19/ troškova štampanja

Edw
Gost
Edw

Smiješno. Ja sam moju prilično luksuznu knjigu od 200 strana upravo stampao u EU, i troškovi su 3 eura po egzemplaru.

Podgorica
Gost
Podgorica

Nisi ti drug štampao ništa, jer ne postoji “luksuzna knjiga”

Edw
Gost
Edw

Postoji. Debele korice, kvalitetni papir. Sve to podiže troškove. Jesi si li kad drzao knjigu u rukama? Nisu sve iste i ne koštaju isto.

Podgorica
Gost
Podgorica

Tako opisuju samo neznalice, jer bi da si štampao naveo gramažu papira, što je osnovno, ne postoji “kvalitetan papir” već gramaža.
Da li je u boji, kakvo je preklapanje, ko pdeklapa, ko radi korice…
A to što pitaš “da li si držao knjigu”, vidi se da di je samo držao, ali ne i štampao

Edw
Gost
Edw

Ti si nešto pobrkao. Ja nisam štampar već autor knjige. Štampaju je u Poljskoj. Prodaje se širom svijeta. No uz sve najskuplje opcije koje sam odabrao, glanc debele korice, krem papir, cijena štampanja je 3 eura.

Podgorica
Gost
Podgorica

Provjeri va Google, i možda ti napokon treći konebtar možda bude imao smisla

Jacg
Gost
Jacg

Ne znam sta je za tebe jeftino evo ja je kupit ne mogu..plate nema a 6.50 mogu 6 dana pastetu i hljeb dok ne dodju dinari i plata od krivokapica ili da me amfilohije okadi mozda pomogne

Viktor
Gost
Viktor

Sta ces ti da Lekicem ako si podrzala Carevica, to ne moze u istu recenicu…

ivanbkabd
Gost
ivanbkabd

zato što je u pitanju lokalna koalicija koja je dobila podrsku GO

Jovana
Gost
Jovana

Podrska gospodji u raskrinkavanju lazne velicine kojom se predstavljao bivsi, bivsi svaciji.

S'ćoška
Gost
S'ćoška

Koje raskrinkavanje, čovjek javno objavio knjigu i uredno data faktura, sa uredno plaćenim PDV, “raskriknavanje” haha

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Šta vam to govori narode?Lijepi su oni kakvi su ovi,ništa ne dolazi preko noći pa ni švajcarska demokratija,dps je jedina realna solucija u ovom trenutku,ako želimo stabilnu državu.Ovi su se jednostavno pogubili,a to može izazvat đavola da se probudi,pa će poslije bit kasno.Treba se batalit neizvjesnih avantura,đaavo nit ore nit kopa?

Marko
Gost
Marko

Sva opozicija i vlast, ma svi politicari zajedno sa crkvom nista ne valjaju, samo pare smicu dok narod primitivan lakovjeran jedva kraj sa krajem sastavljaju.

ivana
Gost
ivana

Živ bio Marko.
To je jefina istina, sve ostalo šarena laža.

Podgoričanka
Gost
Podgoričanka

Ko još glasa za Demos i za Lekića?
Da li su oni ikad izasli samostalno na izbore?
Šlep partija, i oni treba da odlučuju.

Podrška za gospođu iako sam drugih partijskih uvjerenja.

Podgorica
Gost
Podgorica

Znači isključena si jer ne podržava 20-30 stvari, pa nabraja Df, Crkvu..
Logično bi bilo ako si već takvog stava, da di sam napustila, bilo bi i logičnije i ja mislim moralnije

Atos
Gost
Atos

Idi u SDP ili u Sd, oni svi zajedno “nisu” objavili nknjigu, tako da nećeš tamo imati taj problem

Jacg
Gost
Jacg

Cekacemo knjigu krivokapica kako cetnik spasava cg😂😂😂

roki
Gost
roki

Sve je ovo lepo i svi te podrzavamo…samo je mozda malo kasno

Miljan
Gost
Miljan

Divno, ajde sad na sunčanje i kupanje

Send this to a friend