Politika

Đurašković: SDP snažno osuđuje novi pokušaj afirmacije fašizma i četništva

Đurašković

SDP snažno osuđuje novi pokušaj afirmacije fašizma i četništva tokom skupa četničkog pokreta u mjestu Gornje Zaostro i poziva nadležne državne organe da, ovim povodom, hitno preduzmu aktivnosti iz svoje nadležnosti, saopštio je danas kandidat za poslanika te partije Nikola Đurašković.

<<<Potpredsjednik Skupštine opštine Berana na skupu četničkog pokreta, privedeni učesnici>>>

“Četništvo je davno pobijeđeno u Crnoj Gori, pa njegovim povampirenim ostacima nije mjesto u građanskoj, evropskoj, jakoj Crnoj Gori. SDP se svojim tridesetogodišnjim trajanjem svim srcem borio za građansku, evropsku i evroatlantsku Crnu Goru čija je ključna vertikala antifašizam”, naveo je Đurašković u saopštenju.

Sa posebnim pijetetom, njegujući dostignuća narodnooslobodilačke borbe snažno su, dodaje, istrajavali su na odbrani antifašizma u Crnoj Gori kao njenoj univerzalnoj vrijednosti. Branili su,  ističe u saopštenju, i brane tekovine antifašističke partizanske borbe, ali su snažno afirmisali antifašizam devedesetih godina smatrajući to svojom neprikosnovenom obavezom.

“Zato nikome nećemo dozvoliti ni danas da nas vraća u prošlost i da pokušava da reanimira propale i anticivilizacijske politike i ideologije.  Jaka Crna Gora može biti samo na konceptu antifašizma, građanske države ,snaženja državotvorne politike i prozapadnog kursa”, zaključuje u saopštenju.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Alen
Gost
Alen

Koliko SD komentara. Njihov problem je samo jedan. SDP je uvijek bila crnogorska partija, a od 30.avgusta opet u Vladi. Sa druge strane imamo SD – korumpiranu masu, koju je dps sada pustio niz vodu. Bravo za SDP, uvijek ste na pravoj strani istorije, vi ste potrebni u vlasti!!!

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Nijeste smjeli sa četnicima u koaliciju,niđe,to je isto ko ono što su četnici za vrijeme rata bili sa talijanima i njemcima,tobože da nebi pobjedili komunisti,zato nema opravdanja.

mrkela
Gost
mrkela

To su vaši saveznici iz Budve i Kotora da nije bilo bošnjaka i Mila ovo bi se zvala četnička država !

Herceg-Novi
Gost
Herceg-Novi

…I kukalog Herceg Novog.

Cetinje svih
Gost
Cetinje svih

Djuraskovicu bolje da govoris o nezaposlenosti u Cetinje,pusti te namjestene predizborne tenzije.Ja sam mislio da ste vi ozbiljna partija.

Alma
Gost
Alma

Bravo za SDP.

Haris
Gost
Haris

Znači sami sebe osuđujete jer ste sa četnicima i fašistima u kolaboraciji aaaaaaaahahahahahahahahahahahahahahahahaha

Oće to, oće
Gost
Oće to, oće

Jes, jes, ali će 1.septembra u koaliciju sa istim tim ,,četnicima i fašistima”. Dako se poprave u ovih dvajes dana 😂

C G
Gost
C G

Kad će SDP izaći iz koalicije sa četnicima u Herceg Novom? Što vas drži tamo?

Send this to a friend