Politika

Đurašković: Što je sledeće u režiji koalicije SPC-URA

Nikola Đurašković

Potpisivanje temeljnog ugovora sa SPC a potpuno ignorisanje CPC i prava pravoslavnih Crnogoraca je jasna potvrda puta kojim ide Vlada CG i njene “patriote” iz URA, kazao je Nikola Đurašković, potpredsjednik SDP-a.

“Tajno, netransparentno, bez bilo kakvog uvida i stava javnosti pripremljen je temeljni ugovor sa SPC kreiran na bazi Zakona o vjeroispovjesti kojim je URA pokušala da izbriše CPC i pravo pravoslavnih Crnogoraca na svoju crkv”, ističe Đurašković.

Javnost, dodaje on, ima pravo i mora da zna da li se na ovaj način kulturno blago Crne Gore, crnogorske crkve i manastiri, tajno predaju SPC, odnosno drugoj državi.

“Valjda Ura kao dio vlasti ne mora o ovom dokumentu da se informiše iz javnosti ili je pak istina da je temeljni ugovor pisan u Beogradu u sjedištu SPC?! Da li je u toku istorijska otimačina državne imovine? Zakon o vjeroispovjesti, izmjene kriterijuma za sticanje crnogorskog državljanstva, te namjera brisanja naše dijaspore iz biračkog spiska samo su dio primjera “snažne odbrane nacionalnih interesa” GP URA. Očigledno je da se zakoni pišu u SPC a sami ugovor sa SPC u Beogradu. Ništa čudno kada su to adrese na kojima se odlučuje i postupa po agendi “srpskog sveta”. Pitamo se što je sledeće u režiji koalicije SPC-URA?!”, navodi Đurašković.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mirjana A.R.
Gost
Mirjana A.R.

Bravo Nikola.

STOSTO
Gost
STOSTO

Moze li pitanje za Niksicke bivse liberale, koji su zbog mrznje prema Miku Djukanovicu, prodali CPC za koju su borili. Da ih danas njihov novi lider Abazovic poptuno negira, za njega Crnogorci ne postoje.

zoran
Gost
zoran

Nece dati to Adzic 3.14

Marjan NK
Gost
Marjan NK

Samo da SDP nastavi ovako i neka ne brinu. Ljudi ce ih sve vise podrzavati kao jedinu cistu opciju na CG politickoj sceni.

Send this to a friend