Politika

Đurović: Dan nezavisnosti će dobiti svoj puni smisao kada prevaziđemo duboko ukorijenjene razlike i podjele

Danijela Đurović

Predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović, uputila je čestitku povodom 21. maja, Dana nezavisnosti, svim građankama i građanima Crne Gore, saopšteno je iz njenog Kabineta.

“Prošlo je šesnaest godina od dana kada je Crna Gora odlučila da svoj dalji put gradi kao samostalna država. Tada nije zaokružen proces formiranja Crne Gore kao države, već je trebalo da prođe još mnogo vremena da se desi prva demokratska smjena vlasti, te da naša zemlja pokaže da je sposobna da se razvija kao istinska demokratija”, navela je Đurović u čestitki.

Kako je istakla, Dan nezavisnosti će dobiti svoj puni smisao i biće prihvaćen od svih građana onog momenta kada prevaziđemo duboko ukorijenjene podjele i razlike i kada se okrenemo radu za dobrobit građana, što mora biti zajednički prioritet svih donosilaca odluka.

U tom smislu, jako je važan proces evropskih integracija koji nas motiviše da radimo na demokratizaciji društva, izgradnji pravne države i vladavine prava, što su neophodni preduslovi da bismo mogli reći da je nezavisnost bila opravdana.

“Da bi naša država i društvo išli naprijed, moramo uraditi sve što je moguće da osnažimo krhke institucije i osiguramo njihovu nezavisnost, te prestati da dijelimo ljude po naciji, vjeri, političkoj pripadnosti ili bilo kojoj drugoj osobenosti. Crna Gora konačno mora postati zemlja u kojoj neći biti nedodirljivih i u kojoj niko neće biti iznad zakona. Samo takva država, u kojoj će se svaki građanin osjećati jednako vrijednim, može ispunjavati svoje unutrašnje i međunarodne obaveze i biti uspješna na svim poljima”, dodaje Đurović.

Ona je kazala kako je sigurna, da je Crna Gora izborom 43. Vlade ušla u fazu stabilizacije društveno-političkih prilika, te da ćemo ubrzo prevazići i zdravstvenu i ekonomsku krizu koje su nam zadavale velike probleme u prethodnom periodu.

“Pozivam sve građanke i građane, kao i donosioce odluka, da damo svoj maksimum da već naredni 21. maj dočekamo u mnogo boljem raspoloženju, pomireni, ekonomski stabilni, ekološki osvješćeniji i sa izglednijim šansama da postanemo prva naredna članica Evropske unije. U to ime, želim vam srećan Dan nezavisnosti”, zakljkučila jje predsjednica Skupštine u čestitki.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Micro
Gost
Micro

Da,da a u Niksicu ljudima lome stakla zbog zastave za Dan nezavisnosti

freeMNE
Gost
freeMNE

VelikosrBska šovinistička politika,zajedno sa crkvom Srbije nas je odaljila zauvijek jer sloboda i servilnost ne idu zajedno.Bićemo ono što jesmo CRNOGORCI🇲🇪

Scepan scepa..
Gost
Scepan scepa..

Pa tebi je g.djo izgleda 30.8.pravi dan drzavnosti.Bruka i sramota. PA PRICAMO O 21 .05.Ne manipulisi odredi se ili adio

Scepan scepa..
Gost
Scepan scepa..

Uvazzens presjednice.Ti pravis podjele sa demokratskom promjenom vlasti.Svi izbori su bili demokratski a priznavanjem ovih za jedine demomratske dijelite nas.Pa ako ilole brois do 41 znas koliko je do 80….koliko si osvoila sa snp…kolikk DF….koliko DPS….nema smjena ima samo ksdrovska kombinatorika

marius
Gost
marius

Gospodjo Djurovic, ocekujemo od vas da se posvetite vise edukaciji o lijpom ponasanju, i izgovorenoj rijeci, gospode koja sjedi u poslanickim klupama, a vi im presjedavate. Odatle sve podjele ovog naroda , i sve ono sto ne bi trebalo da krasi jedno drustvo, koje tezi da postane dio civilizovane Evrope, i svijeta.

Brooklyn
Gost
Brooklyn

Ajde moja Djurovicka pa tvoji prave podjele.U Novi nidje ni jedne zastave okacene,kao da nije praznik.Miliji su ti ovi doseljeni nego Crnogorci

Veljo
Gost
Veljo

Đurović, za početak budi primjer i Crnogorski patriota. Vidimo se na trgu. Nadam se da ces doci da slavimo!

Hello
Gost
Hello

Tako je gospodjo Djurovic. Kad jedan dio Crnogoraca shvati da nema razloga da svoje pretke na silu gura dje ne pripadaju ne bi li pokusali drugoj drzavi da obezbijede istoriju koju nam svakog dana kradu. Evo sad od Duklje, Vladimira i Kosare, bitki sa kojih su bjezali, itd. Cim se osvijeste posrnuli, Crnogorci ce se ujediniti.

Zabjelo
Gost
Zabjelo

Kakve podjele, nema podjela u CG to je manipulacija vladajuće garniture. Postoje Crnogorci, Albanci, Muslimani, Bošnjaci, Hrvati koji su rođeni u CG i koji je vole i doživljavaju kao svoju domovinu, a nažalost postoje i oni koji misle da su srbi i neka tako misle, ali mi nije jasno zašto više vole Paraćin, Leskovac, Ovču, Borču, Barič…od Berana, Budve, Podgorice,… Više »

Djonaz
Gost
Djonaz

E, da, Crnogorci prave podjele jer hoće da su Crnogorci. Ti koji prave i podjele i probleme su manjina koju vi zastupate gospođo “pala sam sa Marsa”. I dok god mašete sa zastavam tuđe države, dok god se pjevaju strane nacionalističke pjesme, dok god provocirate… teško ćemo podjele prevazići. Neka nam vječna naša majka CRNA GORA!!!

Pješivac
Gost
Pješivac

Aj opameti se SNP, vraća se svojoj crnoj gori
E fala milom Bogu
Još da crkvu riješimo našu crkvu da se zove pravoslavna svih nas jer su je radili i moj đed i đed mog brata od strica

Njegoš
Gost
Njegoš

Ne može pravoslavna svih vas, no Crnogorska Pravoslavna Crkva – CPC, nije vi ovo ni Japan ni srbija, no Crna Gora.

Pješivac
Gost
Pješivac

Naravno da je Crna Gora, nego što
Ali sve su ovo naše crkve i manastiri
Svih nas u tom pravcu mislim

Dolores
Gost
Dolores

Pješivac, nijesmo mi, Crnogorci, krivi što neki od nas hoće da budu ono što faktički nijesu. Prema tome, ko hoće drugdje, srećan mu put a Crnogorcima crnogorsko!

🇲🇪🇲🇪🇲🇪HN
Gost
🇲🇪🇲🇪🇲🇪HN

A u Herceg-Novom odakle je dotična,niti jedna zastavica nije okačena uoči 21maja.Toliko o poštovanju različitosti i državnih simbola,niko se nije upitao zašto H.-Novi nije okićen,da li je uopšte u Crnoj Gori

Moj Niksic
Gost
Moj Niksic

Nije ni Niksic crnogorska perjanica nazalost ali dzaba im sve slavice se kao nikad🇲🇪💪

Pješivac
Gost
Pješivac

Koje podjele, da volite više tuđe no svoje
Na to ćemo se uvijek dijeliti
Dobro došli svojoj kući
Vrijeme vam je

Pješivac
Gost
Pješivac

Hahaha, nego poštuj iako si bila protiv, kratko si viđela za razliku od suverenista, ali dobro došla

Danijel
Gost
Danijel

A ko pravi te podjele?

Budo
Gost
Budo

Da da…a kako to mislis da prevazidjes kad isti dan niti priznajes niti slaviš …a sta bi sa budvom(malooo -b)viore se i provociraju…,nema ni drzave ni ustavnog ni pravnog poredka…jad i bijeda…

Freedom
Gost
Freedom

Sve je u redu ako ste iskreni. Nego ja sumnjam u to. Budva su argument i pravo da sumnjam. Niko nije reagovao za Srpske zastave na CG državni praznik. Pa vidite.

Titograđanin
Gost
Titograđanin

Zamisli da si iz SNP-a a da je iza tebe najljepša crvena, državna zastava, najljepše države na svijetu. Plače im se od bijesa, ali ne mogu je promijeniti. Kazna za njih!

kizo
Gost
kizo

Pa sto kazna i oni se mijenjaju na srecu.

Njegoš
Gost
Njegoš

Pa prevaziđi to.

Joko
Gost
Joko

Crna Gora je vjecna, politicari su prolazni!!

Sherlock Holmes
Gost
Sherlock Holmes

Povraća mi se od “pomirenja” i “prevazilaženja podjela”!

Pomorac
Gost
Pomorac

Ljude po vjeri i naciji ste poceli da gledate vi i vasi od devedesetih gospodjo iz Komunalnog HN.

Lavor
Gost
Lavor

Kome je Crna Gora domovina taj slavi 21 maj.

RORA
Gost
RORA

Presjednice parlamenta, jesteli makli one provokatorske zastave iz Budve

Ipi
Gost
Ipi

Prvo ti drzavu priznaj u kojoj si se rodila i zivis

Da je vjecna
Gost
Da je vjecna

E ti ces nam pomoc zemljo tvori se

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Kad srbija prizna autokefalnu crnogorsku crkvu i crnogorsku naciju odnosi između dvije države će bit najbolji u istoriji i samim tim će nestat i podjela u crnoj gori.
Samo tako i nikako drugačije.

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

A ko je kriv za te podjele,crnogorci nijesu sigurno.

Ancy
Gost
Ancy

Kako prevazići razlike i podjele? Tako što ćemo prihvatiti da osim Srba drugi narodi ne postoje? Da ne postoji druga crkva osim SPC, drugi jezik osim srpskog? Tako što ćemo izdajnike, četnike, izjednačiti sa oslobodiocima?

Send this to a friend