Politika

Đurović Komnenoviću: Primjer treba da daju izabrani predstavnici naroda, a to smo i Vi i ja

Predsjednik Opštinskog Odbora SDP Tivat i odbornik u Skupštini Opštine Aleksandar Đurović, odgovorio je predsjedniku Opštine Željku Komnenoviću, poručujući mu da u ovakvoj epidemiološkoj  situaciji, predstavnici vlasti moraju da pruže dobar primjer građanima, time što će se pridržavati propisanih mjera, te da je njegova moralna obaveza da reaguje.

“S obzirom da u vašem reagovanju postoje lični elementi prvo ću se osvrnuti na to. Naš lični odnos cijenim i lično, imate moje poštovanje i prijateljstvo, bez obzira na političke i ideološke razlike, zato imam i potrebu i slobodu da sa Vama budem nešto oštriji i direktniji nego sa drugima iako ni druge ne planiram da zaobiđem kada pogriješe. Siguran sam da ste posvećeni zdravlju i očuvanju svojih roditelja kao što bi svaki čovjek bio”, poručuje u saopštenju.

Đurović se zatim  osvrnuo na događaj na koji su u saopštenju OO SDP Tivat reagovali.

“Koliko sam upoznat mjere koje su na snazi u našoj državi i našoj opštini podrazumijevaju zabranu izlaska sa teritorije opštine građanima i zaposlenima osim za obavljanje redovnih radnih zadataka. Pored ove mjere, mjera koja je na snazi u cijeloj državi je zabrana putničkog saobraćaja od petka u 21h do ponedjeljka u 5h”, ističe Đurović.

Navodi da u ovakvoj situaciji, nametnutoj pandemijom covid-19 infekcije, nijedan pojedinac ne smije kršiti propisane mjere.

“S obzirom da Vaše prisustvovanje na crkvenoj službi održanoj po informaciji koju ja imam u nedjelju u drugom gradu, bez obzira ko je toj službi prisustvovao u zdravstvenoj situaciji u kojoj se nalazimo i u setu mjera koji su na snazi ne vidim kao rad koji se može definisati kao redovni radni zadatak tako ponašanje predsjednika Opštine smatram neodgovornim i moram da reagujem. Smatram da u ovoj situaciji svi treba da se solidarišemo i poštujemo uvedene mjere kako bi se ova pošast koja uništava naše živote i našu ekonomiju što prije zaustavila. Primjer prije svih treba da daju izabrani predstavnici naroda a to smo i Vi i ja, samo Vi za mene niste glasali a ja za Vas kao predsjednika Opštine jesam zato imam i slobodu i moralnu odgovornost da reagujem”, ističe on.

U dijelu vašeg reagovanja povodom promjene poslovnika, dodaje Đurović,  očigledno  da je došlo do nesporazuma po pitanju inicijative za izmjenu poslovnika jer je ona usmeno dogovorena i sa Vama i sa predsjednikom Skupštine kao i potreba za izmjenama poslovnika kojima bi se definisale ostale izmjene za koje smo se skoro svi na sjednicama SO složili da su neophodne.

“Tada je na sjednici SO dogovoreno da se početkom ove godine formira radna grupa koja će pripremiti izmjene poslovnika i stojim na raspolaganju da u toj radnoj grupi učestvujem ili da je sam organizujem i vodim ako za tim ima potrebe. S obzirom da iz vašeg reagovanja vidim da je ovu inicijativu potrebno predate u pismenoj formi to ćemo i uraditi kako se ove izmjene ne bi više odlagale”, zaključuje u saopštenju.

Send this to a friend