Politika

Đurović: SDP neće biti dio nove vlasti u Tivtu

SDP neće biti dio nove vlasti u Tivtu ali će dati manjiskoj upravi skupštinsku podršku za konstituisanje. Time grupama građana, koji zajedno čine 16 odbornika dajemo priliku da bez učešća SDP kadrova izaberu rukovodstva  u lokalnoj Skupštini i upravi kako bi preuzeli punu odgovornost za njihov rad, saopštio je Aleksandar Đurović
Nosilac liste “SDP – ODBRANIMO GRAD” i odbornik u tivatskom parlamentu.

Kako je istakao, uloga ove stranke će biti kontrolna i od rezultata će zavisiti i podrška ovako konsituisanoj manjinskoj upravi.

“Prethodnu gradsku upravu su građani opravdano kaznili na izborima zbog niza promašaja i neodgovornog odnosa prema građanima Tivta i zato je obaveza svih političkih subjekata koji su željeli promjene da učine sve kako bi nova vlast radila mnogo bolje i bila istinski servis građana. Svoje nezadovoljstvo su iskazali dajući podršku upravo lokalnim grupama građana, koje su i u prethodnom mandatu bile značajan glas borbe protiv svih malverzacija i poslušničkog odnosa odlazeće garniture”, navodi Đurović.

SDP u Tivtu će obezbjeđivati podršku novoj vlasti dok god ona bude radila u interesu grada, njegovog razvoja po mjeri svih građana, a ne samo privilegovanih pojedinaca, njegujući  i uvažavajući multikulturalni karakter Tivta i sve ustavne vrijednosti građanske, moderne i sekularne države Crne Gore.

“Upravo je naš princip za podršku za većinu da nova lokalna samoprava dosljedno afirmiše multinacionalni i multivjerski karakter Tivta i da ove vrijednosti budu prepoznate u aktivnostima lokalne samopurave. Nova vlast se obavezuje da će u svom djelovanju poštovati građansko ustrojstvo i sekularni karakter države Crne Gore. Nijedna vjerska zajednica ili konfesija ne smijeimati povlašćen ili dominantan položaj, čime bi odredbe o sekularnosti i građanskom konceptu bile narušene”, naglasio je odbornik SDP-a.

SDP će, prema riječima Đurovića, umjesto participacije u izvršnoj vlasti, razvoju i napretku grada doprinositi kroz
mehanizme kontrole rada gradske uprave.

“Na raspolaganje novoj vlasti staviti ćemo svoje vrijeme i svoj kadrovski potencijal i znanje kako bi maksimalno podržali principe koje zagovara nova vlast kao što su otklon od klijentelizma, partijskog zapošljavanja ali i revanšizma i zapošljavanja po principu kvalifikacija, kompetencija i iskustva.  Nova vlast mora na konkretnim primjerima pokazati otklon od pogrešnog načina vladanja prethodne uprave i na tome ćemo posebno insistirati”, kazao je on.

Poručuje da građani od svih aktera očekuju odgovorno ponašanje.

“Očekuju da u nadolazećem periodu krize svi zaboravimo na političke razlike i da sva svoja politička i stručna znanja usmjerimo na dobrobit lokalne zajednice i valorizaciju njenih zavidnih potencijala. Tivtu je potreban svako ko voli svoj grad i ko svojim znanjem želi da doprinese razvoju grada. SDP će činiti sve da to bude princip rada nove vlasti u narednom četvorogodišnjem periodu. SDP zahvaljuje svim građanima koji su dali podršku listi “SDP – ODBRANIMO GRAD” kao i svim građanima koji su izašli na izbore i omogućili demokratski izborni proces”, zaključio je Đurović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
🇲🇪⚔1042⚔🇲🇪
Gost
🇲🇪⚔1042⚔🇲🇪

Slago si ko pas!

**sci-fi cg
Gost
**sci-fi cg

Ovo je najbolja odluka koju je SDP mogao da donese i čini da se građani koji nisu glasali DF, ne ne Narod pobjeđuje građansku koaliciju, izvinjavam se (vazda se zbunim, ne znam zašto) osjećaju sigurnije.

Koko
Gost
Koko

Bravo Sasa!! Svaka cast pokazali ste da vas fotelje ne zanimaju samo boljitak ovog napacenog naroda.

Soraja 2020
Gost
Soraja 2020

Hocete li podrzati mene kada budem dosla da okadim opstinu sa deckom?

Ima ko
Gost
Ima ko

Bevtreba dok je Komnenovića on će oposlit te crkveno-četničke rabote

Dexon
Gost
Dexon

Nećete iduće izbore ni cenzus preći, zbog takve politike samo padate.Ako za Crnu Goru,morate biti dosledni!

Budva
Gost
Budva

Zato ste nam doveli ove jade u Budvu na vlast.Vi ste najgora partija.

Libero7
Gost
Libero7

Svaka vam cast nemate hrabrosti i potencijala nego ste pustili svetosavce da oni kolo vode a vi ce te ih kontrolisat iz kuce,e kami vam udom

dzo21
Gost
dzo21

xaxaxa vec vidjeno Sdp je Dps.

Tivcanin
Gost
Tivcanin

Nemaš pojma

Boris B
Gost
Boris B

Ko ti radi na stajlingu brato?

LAUDA
Gost
LAUDA

SDP nastavlja svoju politiku. Pliva u svakoj vodi

Tivcanin
Gost
Tivcanin

Ne lupaj gluposti

Izvjestaj
Gost
Izvjestaj

Vidite vi iz sdp zbog fotelja ste prodali cg vasih unutar svadja glasace ste predali dritanu i vidite sta ste yradili od cg,jeli vas imalo sramota,a u tivat necete jer nema df sa njima bi rado

Tivcanin
Gost
Tivcanin

Ne trtljaj života Ti

Alokin
Gost
Alokin

Muči oli

Send this to a friend