Politika

Đurović zakazala Kolegijum: Razgovaraće o odlaganju glasanja za sudije Ustavnog suda

Predsjednica Skupštine Danijela Đurović zakazala je za ponedjeljak kolegijum na kojem će se raspravljati o inicijativi šefa poslaničkog kluba Demokratske partije socijalista Danijela Živkovića da bude odloženo glasanje za sudije Ustavnog suda koje je zakazano za upravo za taj dan, potvrđeno je CdM-u.

<<<Živković pisao Đurović, DPS traži odlaganje glasanja za sudije Ustavnog suda<<<<

Demokratske partije socialista predlaže da se kroz inkluzivan parlamentarni dijalog u najkraćem roku odredi datum održavanja prijevremenih parlamentarnih izbora, poslije kojih bi Cra Gora dobila stabilnu, nacionalno odgovornu, političku i evropsku Vladu, kao jedino rješenje za izlazak iz krize.

Takođe traže da se odustane od ustavnog nasilja i namjere da se neustavni Zakon o predsjedniku stavi u pravni poredak Crne Gore.

“Uprkos činjenici da je tokom cjelokupnog procesa izbora sudija Ustavnog suda, u Skupštini Crne Gore parlamentarna većina ignorisala nužnost dijaloga sa predstavnicima parlamentarne opozicije o postizanju kvalifikovane većine, Klub poslanika DPS-a, koji je uvijek demonstrirao spremnost na kompromis u interesu države, iskazuje dobru političku volju da učestvuje u izboru jednog sudije Ustavnog suda kako bi se deblokirao rad ove institueije, uz uslov da se uvaže naši, gore navedeni, zahtjev”, naveo je Živković.

Živković je u pismu iskazao uvjerenje da će predsjednica Skupštine, pokazati očekivanu odgovornost u rješavanju institucionalne i političke krize u kojoj se nalazi Crna Gora, te da će ozbiljno razmotriti prijedlog DPS-a, kao i poziv da odgodi drugo glasanje za sudije Ustavnog suda, koje je zakazano za 28. novembar.

“Na taj način, stvorili biste mogućnost da se dogodi parlamentarni dijalog, u cilju sto hitnijeg izlaska države iz institucionalne krize”, zaključuje se u pismu.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Milos BD
Gost
Milos BD

Odlozite to za 5 godina. Nikom nije zurba. I ovako je sve u tirinte. Zivjeli oslobodioci i apostoli🤣

Roro
Gost
Roro

Namuči se ova žena

To je
Gost
To je

Sami procijenite sta radite, nijeste imali kad dosad razgovarati, jeli to normalno ljudi

Send this to a friend