Politika

Đurović: Zeta predstavlja simbol milenijumskog trajanja naše državnosti na ovim prostorima

Danijela Đurović

Predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović uputila je čestitku povodom 8. februara, Dana opštine Zeta, predsjedniku Opštine Mihailu Asanoviću, predsjedniku Skupštine opštine Luki Krstoviću, odbornicima i svim građankama i građanima Zete.

“U ime Skupštine Crne Gore i u svoje lično ime, najsrdačnije čestitam 8. februar, Dan opštine Zeta. Najmlađa crnogorska opština nasljednica je slavne države Zete, prethodnice Crne Gore, koja predstavlja simbol milenijumskog trajanja naše državnosti na ovim prostorima”, navela je Đurović.

Izuzetno povoljan geografski položaj Zete, koja se, kako dodaje, nalazi na obali najvećeg jezera u regionu, na putu između kontinentalnog i južnog dijela države, dao je “jedinstvenu priliku vrijednom narodu ovog kraja da u najvećoj ravnici u Crnoj Gori stvara sebi uslove za kvalitetan život”.

“Ljudi sa ovog područja oduvijek su bili posvećeni slobodarstvu kao ključnoj vrijednosti za koju se treba boriti i koju treba njegovati. Na taj način, doprinosili su izgradnji i razvoju savremenog crnogorskog društva, dajući podsticaj novim pregnućima. Sigurna sam da će Zeta u narednom periodu, vođena odgovornom i sposobnom lokalnom samoupravom, kroz valorizaciju vrijednih prirodnih potencijala, poljoprivrednih resursa, te turističkih i privrednih kapaciteta, postati primjer unapređenja ekonomskog ambijenta i sigurnog daljeg rasta”, ističe predsjednica Skupština.

Da bi se ostvario razvoj, potrebna je, prema riječima Đurović, saradnja i sinergija opštine i državnih vlasti, koja će biti garancija dostizanja evropskih standarda u svim oblastima od značaja za poboljšanje kvaliteta života građanki i građana Zete.

“Na ovaj način, Zeta će dati veliki doprinos sveukupnom oporavku i društvenom napretku cijele države”, poručuje Đurović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Blaki
Gost
Blaki

A hoćeš da je prikačiš Srbiji.Čuješ li sebe ili da te vodim kod Ušnih doktora

RRRRRR
Gost
RRRRRR

Reče li ovo ova iz SNP hiljadugodišnja državnost, zna li Joko za ovo?

Send this to a friend