Politika

Džaković: Napuštam odborničke klupe, obećao sam porodici

“Gospodo novinari, 2016. sam dao riječ mojoj porodici da nakon tog mandata izlazim iz odborničkih klupa. Sa Anđelom Ivanović koja je i predsjednica Skupštine opštine Budva nećete moći da me posvađate, a da želite u to ne sumnjam”, poručio je nezavisni odbornik Stevan Džaković na današnjoj press konferenciji.

Zahvaljujući, kako je kazao činjenici da je današnje novinarstvo u Budvi potrlo osnovni novinarski postulat koji se tiče provjere objavljenih podataka i omogućavanja javnosti da čuje obije strane jedne priče kako bi mogla da donese neki sud, prinuđen je da reagujem.

“Niko od poslanika javne riječi nije se sjetio da mi postavi pitanje da li ja zaista uskraćujem kvorum za sjednicu Skupštine opštine Budva na kojoj se navodno treba odobriti kreditno zaduženje Opštine i tako omogućiti skidanje privremene mjere sa opštinskog računa. Na taj način se javnosti namjerno plasira zaključak da ja kočim isplatu zarada jer ne omogućavam deblokadu računa. Uz sve to, još se prenosi vijest kako sam se skoro potukao sa predsjednicom Skupštine opštine Budva Andjelom Ivanović, vjerovatno jer nisam na odborničkoj listi. Gospodo novinari, 2016. sam dao riječ mojoj porodici da nakon tog mandata izlazim iz odborničkih klupa”, kazao je.

On je napomenuo i to da novinari neće uspjeti u svojoj namjeri da ga posvađaju sa Anđelom Ivanović.

Sa Anđelom Ivanović koja je i predsjednica Skupštine opštine Budva nećete moći da me posvađate, a da želite u to ne sumnjam. Što se moje porodice tiče, nikakve koristi nisu imali od mog bavljenja politikom a materijalne štete jesu. Podsjetiću vas na 2009. godinu kada su na lokalnim izborima u Budvi nastupile tri koalicije, a samostalno izašao samo PzP i osvojio dva odbornička mandata, tada je ta partija prvi put ušla u opštinski parlament a ja sam bio njen predsjednik. Mnogo je teže bilo te 2009. nego danas kada imate sedam lista , teže je bilo sastaviti izbornu listu, biračke odbore, i voditi kampanju, zato što smo bili sami. Danas je to lakše, posebno ako se sakrijete u nekoj koaliciji gdje drugi sve odrađuju za vas”, istakao je.

Džaković je podsjetio da 2009. nije imao ko da mu pomogne do ljudi koji su tada činili odbor partije, i njegove porodice, jer na opozicionu listu tada je malo ko htio.

“I zato smatram da je neprimjerno, i ispod svakog nivoa da neko ko je u PZP došao kada je ona već imala višegodišnji skupštinski staž proziva moju porodicu i daje joj karakteristike. To što je moja porodica prošla zbog mog bavljenja politikom ne dozvoljava nikome iz tih redova da je pominje u bilo kom kontekstu. Sada mogu reći i da je najviše maltretiranje doživjela upravo iz redova opozicije. Interesantno je da novinari ne postavljaju pitanje zašto se od decembra prošle do maja ove godine niko iz tadašnje administracije nije zainteresovao da riješi problem sa prijetećom blokadom računa. Nameće se zaključak da je ova kriza projektovana kako bi se imao dobar povod za diskvalifikaciju političkih protivnika. Dobar domaćin ne bi ovu situaciju sa dugom od 29 miliona pustio da izmakne kontroli, bez ako to nije uradio sa namjerom. Razmislite malo. Oni koji konstruišu ovakve neistine su upravo od DPS bili stavljeni kao članovi u razne komisije pa i onu za WTE. Uzeli su hiljade eura za taj rad i nerad, a Skupšptina nikada nije dibila taj izvještaj, čak ni kada su oni bili vlast. Imali su pametnija posla, kao što je nekakva deklaracija o slobodi vjeroispovijesti I ostale tzv. vjerske aktivnosti. Sjetite se da je tadašnji predsjednik Opštine iz redova Demokrata obećao nekome da se Opština zaduži unaprijed 7 miliona I da ce se to platiti WTE. Skupština je naknadno to odobrila, baš kao što je radio i šef OKG prije njega. Tada su nam obećali da garancija neće biti aktivirana. Vidite da su lagali, na sta sam i tada upozoravao i tražio da kažu šta ako se ovo ipak desi. Ni izvještaj o tome nikada nismo dobili u Skupštini”, kazao je.

On je istakao da zalaže sve svoje napore da zaposleni u Opštini dobiju zarade sto prije , ali da se procedura i Zakon moraju poštovati.

“Nijedna odluka se ne može donijeti preko koljena, nakon toliko dugo neozbiljnog pristupa prethodne vlasti”, zaključio je Džaković na današnjoj konferenciji za novinare.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Budva
Gost
Budva

Nemoj Dzaka sto ces onda?i onako te narod mrsika po gradu.Razmisli

Nomen est omen
Gost
Nomen est omen

Džale, izdrži!

D grahamov broj
Gost
D grahamov broj

Džakovic ima krvi radusinovica i moja nana.

Budvanin
Gost
Budvanin

Tuga do neba kakav udarac za politicku scenu CG

Budvanin
Gost
Budvanin

Tuga do neba. Kakva udarac za politicku scenu CG

...
Gost
...

Ne no svi.mi tebi

SIKTER EFENDIJA
Gost
SIKTER EFENDIJA

E ti i tvoja rijec i tvoje obećanje… i ovi sto ovo prenose iz CDM… Velika vijest…

Joo
Gost
Joo

Bolje je i njegovo prljavo ispod nokta, moralnije i iskrenije….nego cela opozicija na celu sa srbochetnickim vojvodom od koljenice…….

vecavestica
Gost
vecavestica

Strašno je moralan, završio posao DRPS, uzeo pare, sigurno nije za klikere i sad napušta sve… zbog obraza. Nemoj Džaki, časti ti, to je strahoviti udarac da takva moralna gromada sve napušta!!

Tvrtko
Gost
Tvrtko

Iskoristi i baci-kao maske ovih dana.

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Ljudi,ja neka ispanem naivan,ali ja stvarno mislim da je on to učinio iz ubjeđenja,i da nije primio ni solta?

Radosav
Gost
Radosav

Dzakovicu gromado od covjeka…😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Slavko
Gost
Slavko

Ima li iko da ista dobro misli o ovoj prodanoj dusi, primjer izdaje i poltronstva.

Montenegro
Gost
Montenegro

Govori najvise o toj ”casnoj”opiziciji iz Budve,jer je iz njenih redova dosao.Svaka prodana dusa je iz vasih redova.Nisam primijetio da u vladajucoj strukturi ima ovakvih tipiva.Problem ovog naroda je pogresna percepcija i neznanje.

Radosav
Gost
Radosav

Samo se moji komentari ne objavljuju…
Jesi li rucao sto admine ili pogodim u centar uvijek…

Serdar_mne🇲🇪
Gost
Serdar_mne🇲🇪

Dzakovicu prodana duso.

Gidan ti
Gost
Gidan ti

Litijašu, ne mozes ti nikad biti crnogorski serdar, ne zloupotrebljavaj najčasniju zastavu na svijetu!

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Ovo je hrabar i pošten političar.

Maki
Gost
Maki

Hahaha a najvise voli pare….

Serdar_mne🇲🇪
Gost
Serdar_mne🇲🇪

Nadasve posten😂😂😂😂👏👏

Ivangrad
Gost
Ivangrad

Odradio posao i dobro naplatio

veki
Gost
veki

idi dođavola ako ne kažeš odakle si doselio u Budvu

Lemi
Gost
Lemi

Admine Hvala na razumijevanju.

Kotor
Gost
Kotor

Dzakovicu nikad vise sa nacionalistima iz DF ovo je svima opomena kako prodju ako ne rade sto im se kaze iz Srbije. Budu sikanirani i maltretirani od Srpskih pristalica. Ne pitaju se ovamo ni Carevic ni Radovic ni Krapovic samo izvrsavaju naredjenja iz Beograda.

ElPatron
Gost
ElPatron

Ko si ti????? 😂😂😂😂🤣

Izvor
Gost
Izvor

Potpuno si u pravu. Bolje da te prozivaju nego da te pošalju na robiju kao što su već radili. Sličnim izgovotom da treba podijeliti plate nasamarili su ljude koji su debelo platili .

Dolje brej!
Gost
Dolje brej!

Ajde jadan to ti je najpametnije sto si moga da ucinis.
Nisi ti za politiku i dovoljno si se vec kompromitovo.
Bravo sto si shvatio!

Budvanin
Gost
Budvanin

Ovo je sve ziva istina na zalost. Dzabe bilo sta izjavljujes kada oni koji to procitaju vjeruju samo ono sto njima odgovara. Sta god da izjavis ubace te u jedan ili drugi kos. Cim si presao na drugu stranu odmah si izdajnik. Mislim da ti je glupo bilo sta objavljivati jer to vecina ni ne cita nego vjeruje nekoj politickoj… Više »

Mongro
Gost
Mongro

Ovaj čo’ek ima stav i to cijenim kod njega!

Ziva istina
Gost
Ziva istina

Kako te bre nije sramota da se javljas?Da bar umuknes pa ni po jada!

Montenegro
Gost
Montenegro

Niste rako pricali dok je podrzavao vas cetnike

Njegos
Gost
Njegos

Pa bolje mu je onda i Budvu da napusti, ionako se obezbedio ovim sto je uradio. Ne znam kako misli da zivi u gradu gdje je najomrazenija osoba u citavom gradu.

Bozidar
Gost
Bozidar

Jel možeš ti Đakoviću kada šetaš Budvom ako uopće šetaš od sramote pogledati nekoga u oći i podići glavu a ne gledati u pod, ja mislim da ne možeš i đaba ti one pare šta si ih dobio.

Gidan ti
Gost
Gidan ti

Ti pricas o brazu…haha

Vlado
Gost
Vlado

Kukavice bijesna…

Maki
Gost
Maki

Preletacevicu ti si zavrsio i tako svoju karijeru

Maki
Gost
Maki

Objavite mi komentar

Lida
Gost
Lida

Svaka cast.

Ortofosfor
Gost
Ortofosfor

Zar ne vidiš da su te samo iskoristili?

Prophet
Gost
Prophet

Odradio posao i sad ode

Techno Pop
Gost
Techno Pop

Bravo Džaka dala ti se svaka.

Radosav
Gost
Radosav

Ti si svoj posao zavrsio ljudino….
Casno i posteno kako i dolikuje tebi…
Cijelo bratsvo Dzakovica ce biti ponosno na tebe vjekovima…
Samo jos da mozes mirne savjesti zaspati kad noc padne…
Cast i bruka zive dovijeka rekao je Njegos pa ti izaberi jesi li ovo prvo ili ovo drugo kad ostanes sam sa sobom…

Окле
Gost
Окле

Ово је примјер користољубља, какав не треба бити.

Lemi
Gost
Lemi

“Izvinite lapsus…obezbijedio sam porodicu.”
😂😂😂

Kralj Nikola
Gost
Kralj Nikola

Vrati mandat

Mali NK
Gost
Mali NK

Zasto bi……uzeo meleon…..i zna “covjek” kad je dosta…..skromnost mu je vrlina

Dragan
Gost
Dragan

Da se tako djele miloni legendo. Vec bi cijeli DF preso na stranu DPS.

Komsijaaaa
Gost
Komsijaaaa

Podrzavao sam tvoje stavove i borbu. Ali pošteno bilo makar da si glasao nove izbore i povukao se sa mjesta. Ne ti si prodao svoj mandat, treba da tvoja porodica i ti sjutra i dalje da zivite u Budvi.

Janko
Gost
Janko

A sto ovo ne napisa kad je crnogorska priskocila da podrzi vlast prije 3 godine?

Crni
Gost
Crni

Koga briga za tebe

Robert
Gost
Robert

Ne napuštaš nego su te iskoristili i ocerali. Dje ćeš sad nesretnice.

Mikac678
Gost
Mikac678

“Imali su pametnija posla, kao što je nekakva deklaracija o slobodi vjeroispovijesti I ostale tzv. vjerske aktivnosti.” Koliko se sjećam Džaković je tražio da se glasa o zakonu o crkvama u Budvi, očigledno zaboravio

Vlado
Gost
Vlado

Neka si Džaka,sad bar imas od čega da živiš

Maki
Gost
Maki

Hahaaaaa

Onajkojizna
Gost
Onajkojizna

Sad možes slobodno.

Majkl
Gost
Majkl

Svaka tebi cast.Posteniji si i korektniji,drzis rijec od mnogih sa politicke.scene Crne Gore.
Glavu gore

Djuka
Gost
Djuka

Bogami tvoj riječ ima veliku težinu u Budvi.

nebuloza
Gost
nebuloza

Završio karijeru jednim velikim poslom…

Poborezamak
Gost
Poborezamak

Aaa ne ide to tako….necemo ga mirno spavat neee hahsaha….malo se neko zeznuooo

Brajici90
Gost
Brajici90

Aaa sad si planirao da fino i mirno zivos jel?? E pa nece moci barem ne u Budvu

Crnojević
Gost
Crnojević

Ti si demokrata,odma se vidi,demokratski prijetiš čovjeku..baš onako kako vi znate..no vam to neće proć..vidimo se poslije izbora demagogu..👍🇲🇪❤

Boka Kotorska
Gost
Boka Kotorska

Ostavite covijeka na miru divljaci. Ima pravo na svoje misljenje. Niste vi odabrani od Boga da morate imati vlast. Nikad vise DF i Demokrate u Budvi.

Snjeg
Gost
Snjeg

Da mu ti neces zabraniti da zivi kako hoce.Pricate korumpiran a dje su vam dokazi za to.

ivana
Gost
ivana

Svako po sebi sudi.

BudvaStariGrad1
Gost
BudvaStariGrad1

Ti mislis da cemo ti mi sve zaboraviti zato jer ces ti sad da odsetas??? Zamutio vodu pa bjezi….ma da si mi rod rodjeni neces ga moci tako

Vele
Gost
Vele

Da ga neces izbit 🤣

Budva765
Gost
Budva765

Mozes odmah i Budvu da napustis….sad je sve izaslo na vidjelo….cek sad ono cuceno 17 vise nema….ide li restart do izbora??

Vladika
Gost
Vladika

Sjecas li se sta je Njegos jednom davno reka”CAST I BRUKA ZIVE DOVIJEKA” Sve voda opere ali obraz nikada to je trebalo da imas na umu moj Dzakovicu:

Send this to a friend