Politika

Džonson: Crna Gora primjer za druge države

Crna Gora je primjer i inspiracija za druge države, kazao je američki senator Ron Džonson na sastanku sa crnogorskim premijerom Duškom Markovićem.

Džonson je, kako je saopšteno iz kabineta Markovića, čestitao Crnoj Gori na postignutim rezultatima, pokazanoj hrabrosti i liderstvu.

“Osvrćući se na predstojeću formalizaciju punopravnog članstva Crne Gore u NATO, Marković je kazao da taj cilj ne bi bilo moguće postići bez snažne podrške Sjedinjenih Američkih Država (SAD) – političke i pomoći u jačanju demokratije i institucija”, kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, na sastanku je zajednički konstatovan značaj vladavine prava za povoljan biznis ambijent i dolazak američkih investitora u Crnu Goru.

Informišući sagovornika o povećanom interesovanju za ulaganja u našu državu, Marković je ukazao na oblasti turizma, energetike, poljoprivrede i infrastrukture, i naveo da je fokus Vlade na ekonomskom razvoju, kreiranju novih radnih mjesta i boljeg životnog standarda građana.

“Premijer je istakao spremnost Crne Gore da odgovori svim zadacima koji proističu iz članstva u Alijansi i naveo da je namjera da do 2024. godine ostvarimo zadatak – izdvajanja za odbranu od dva odsto bruto domaćeg proizvoda”, saopšteno je iz kabineta Markovića.

To, kako je istakao premijer, nije trošak, već ulaganje u sigurnost i u budućnost.

Na sastanku je, kako se navodi, bilo riječi i o uplitanju treće strane u unutrašnja pitanja država Zapadnog Balkana, a Marković je istakao značaj snažnog prisustva SAD-a u Evropi, a samim tim i u regionu.

Send this to a friend