Politika

Ejup Nurković ponovo na čelu Rožaja

Foto: RTCG

Funkcioner Bošnjačke stranke Ejup Nurković ponovo je izabran za predsjednika Opštine rožaje, glasovima BS-a i DPS-a. On je pozvao sve odborničke klubove da ostave politiku po strani i okrenu se stvaranju ambijenta za razvoj opštine.

Odbornici SD su bili uzdržani, dok je jedini odbornik SDP-a bio odsutan. Sjednici nijesu prisustvovala ni po dva odbornika DPS-a i SD-a.

Nurković je pozvao sve odborničke klubove da politiku ostave po strani, a da se okrenu svaranju dobrog ambijenta koji će omogućiti brži i uspješniji razvoj opštine.

“S obzirom na teškoće sa kojima se suočava ova lokalna zajednica, gdje je najizraženiji problem nezaposlenosti, naš zadatak da stvorimo uslove za kvalitetniji život gradjana,neće ni malo biti lagan. Uz dobru saradnju na lokalnom nivou, gdje ću biti otvoren za sve dobre projekte i ideje bez obzira iz koje partije dolaze, biće nam neophodna pomoć države, odnosno Vlade i vladinih institucija kao i naših ministara, poslanika i svih koji mogu da daju doprinos u tom pravcu”, rekao je on.

Nurković se osvrnuo i na finansijsko stanje, kazavši da je obaveze lokalne i javnih ustanova i službi čiji je osnivač Opština, koje se odnose na bruto plate i obaveze dobavljačima i anuitete po kreditima, iznose 3.600.000 eura.

“Obaveze JU ustanova i službi su 2.200.000 po osnovu plata i ostalih obaveza,dok su obaveze budžeta po osnovu kratkoročnih i dugoročnih kredita 7.900.000. S druge strane, nama se duguje oko milion, po osnovu koncesija na šume a očekujemo i značajan prihod od legalizacije bespravnih objekata, tako da možemo veoma brzo, uz još neke planirane prihode,da konsolidujemo finasijsko stanje i počnemo da rješavamo najurgentniji problem a to su plate zaposlenima”, rekao je Nurković.

Novi-stari predsjednik opštine je pozvao sve uspješne preduzetnike u dijaspori da ulažu u svoj rodni kraj i da će imati dobrog partnera u lokalnoj upravi.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Kenan H
Gost
Kenan H

Pravilno se piše Enjup a ne Ejup.

Raki
Gost
Raki

Slazem se…ali tih 20% ato rade i njihove porodice trpe i na ivici egzistencije su zbog drugih…nije posteno…

Durmitor
Gost
Durmitor

Propala je drzava kada su nam ovakvi predsjednici opstina,sramota jedna za jednu gradjansku drzavu tudjinima dati vlast

Edin
Gost
Edin

Pri ulasku u C.Goru,gomile smeća,deponije…Postoji li gradska čistoća u ovaj,,grad,,?

Raki
Gost
Raki

Da vidimo od ponedeljka sta ce da se desava…devet plata duguje radnicima sto je nezamislivo u jednoj evropskoj drzavi….evo mu prijedlog za rjesenje:zameznuti sve investicije iz opstinskog budzeta nego iz durwkcije incestirati..proflasiti tehnoloski visak 100 ljudi koji su na spisku za platu a rade u njemackoj i ne dolaze na pisao,sto se lako moze procjeriti u knjizi u kojoj se… Više »

Komentar
Gost
Komentar

Raki, 80% tih radnika nista i ne radi! To nema nidje da se prima plata a da se i ne zna sta bi se trebalo radit. Tuzna prica! To je glasacko tijelo ali nazalost, bez imalo kvalifikacija. Cast izuzecima ( oko 20%) postenih i vrijednih.

Send this to a friend