Politika Ugostio ih Gvozdenović

Eksperti ODIHR-a u Crnoj Gori: Radili na reformi izbornog zakonodavstva

Eksperti ODIHR-a Vladimir Misev i Daria Paprocka juče su zajednički radili sa predstavnicima Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva.

Predsjednik Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva i potpredsjednik Skupštine  Branimir Gvozdenović ugostio je eksperte.

Predstavnici OEBS-a radili su sa predstavnicima Odbora na preporukama ODIHR-a i OEBS-a koje se prije svega odnose na Nacrt Zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja i Nacrta Kodeksa etičkog ponašanja u izbornim kampanjama.

Gvozdenović je posebno naglasio da se u Crnoj Gori u kontinuitetu radi na unapređenju izbornog zakonodavstva i zahvalio se na dosadašnjoj pomoći OEBS-a i ODIHR-a.

“Očekujem da će unapređenje izbornog zakonodavstva primijeniti najbolju svjetsku praksu i na taj način uticati na jačanje povjerenja u izborne procese u Crnoj Gori”, dodao je on.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bar_pamti
Gost
Bar_pamti

Ide onaj briselksi plan odlicnuo cuo sam,za sad su promijenili naziv odbora i to je to ,mozda do izbora i propisu oblik i velicinu glasackog listica hahahajah

Liberal
Gost
Liberal

E strasno radi taj odbor kad moze koprivica da krade damjanovicu mjesto

Stefo12
Gost
Stefo12

Radilo bi se jos bolje kad demokrate ne bi ometale rad odbora

Tommy_h
Gost
Tommy_h

Reforma izbornog zakonodavstva je korak naprijed, samo da to ukapira nesposobna opozicija.

Send this to a friend