Politika

Elison Kemp nova ambasadorka Velike Britanije u CG

Elison Kemp

Nova britanska ambasadorka Elison Kemp obratila se javnosti na zvaničnom Facebook i Twitter profilima ambasade i iskazala svoje izuzetno zadovoljstvo imenovanjem na položaj petog ambasadora Njenog Veličanstva Kraljice Elizabete II u Crnoj Gori, pišu Dnevne novine.

Ambasadorka Kemp se osvrnula na prošlonedeljni razgovor sa predsjednikom Crne Gore, Filipom Vujanovićem, na temu odličnih odnosa između Crne Gore i Velike Britanije, koji sežu u prošlost do međunarodnog priznanja Crne Gore 1878-e.

Takođe, ambasadorka Kemp je istakla da Velika Britanija odlučno podržava crnogorski razvoj, reforme i ustavnu posvećenost evroatlantskim integracijama. Velika Britanija, takođe, pozdravlja Crnu Goru kao najnovijeg člana NATO-a.

“Britanija i Crna Gora sarađuju na širokoj lepezi drugih pitanja, uključujući reformu pravosudnog sektora i borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije” navela ja ona.

Ovom prilikom, ambasadorka je rekla i da će u toku svog mandata nastaviti da jača ove već čvrste veze, te da će predstavljati britanske vrijednosti i politiku i razmijenjivati iskustva sa Crnom Gorom.

Kao diplomata, ambasadorka Kemp je radila u Južnoj Aziji, Africi i na Bliskom istoku.

Ovo je njen prvi put da boravi na našim prostorima, i ona ističe da se raduje što će upoznati Crnu Goru i nastaviti da uči crnogorski jezik.

Send this to a friend