Politika

EPCG i CEDIS: Performans pokreta Odupri se ugrozio posao kojim se bavimo

Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) i Crnogorski elektrodistributivni sistem (CEDIS) obavljaju posao od javnog interesa te jučerašnji “performans” grupe građana, u Podgorici, predstavlja ugrožavanje obavljanja djelatnosti kojim se bavimo, saopštili su iz ovih preduzeća.

“Takvim aktivnostima ova grupa gradjana ograničila je rad i slobodu kretanja, kako zaposlenih tako i klijenata i poslovnih partnera koji su bili u zgradi”, dodaju oni.

Podsjećaju javnost da zaposleni u EPCG i CEDIS-u izvršavaju radne zadatke u službi gradjana i institucija (bolnica, škola, vrtića…), nerijetko u otežanim okolnostima, a sve u cilju da domaćinstva, preduzeća i ustanove budu siguno snabdjeveni eletričnom energijom.

“Od nadležnih institucija očekujemo da brzo i pravovemeno djeluju, po našoj prijavi, kako bi i gradjanima i našim zaposlenima zastitili Ustavom i Zakonom zagarantovano pravo na slobodu kretanja, ličnu slobodu i pravo na rad”, poručili su oni.

<<<Aktivisti pokreta Odupri se blokirali 150 ljudi u zgradi CEDIS-a<<<

Podsjetimo, aktivisti pokreta Odupri se 97.000 su juče organizovali performans ispred zgrade ovih preduzeća. Ispred ulaza postavili su lance, te zaposlenima duže od sat nijesu dali da izađu iz prostorija.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Jovanka
Gost
Jovanka

Nece vam nista bit, ako neko nije moga da plati racun platice sjutra i to je to, vi bogumi ka da operisete unutra a ne kafe ispijate…

POJK
Gost
POJK

Pa zato se i izvodi performans da bi vam ukazao da ne treba da radite to što radite. Kratko rečeno ne treba kad ste takvi ni da postojite i bez vas struju mogu poskupjeti.

Bnjj
Gost
Bnjj

Pljackasi EPCG je vlasnistvo gradjana

Arogancija i pr
Gost
Arogancija i pr

I vele nema slobode u Crnoj Gori. Ovakve bezobrazne dinarske orgije nigdje drugo ne bi dozvolili nego u CG

Ranko
Gost
Ranko

Ugasite se! Ovo vam svakako sleduje prije ili kasnije, pokrali ste ovaj nesretni narod sa tajkunima vlasti u kooperaciji. Tako da, dzaba vristite!

Hdk
Gost
Hdk

Trebamo svi da je srece!

komentator
Gost
komentator

Je li realno da jedna prizemna zgrada ima samo jedan jedini ulaz?

chudo
Gost
chudo

istina je ova. Kakav narod zivi u Crnoj Gori, MILO je napravio pravo cudo do sad: suverena drzava , clanica NATO, prva u redu za EU i jos doveo vrlo fine investiture po primorju. Ovo bi malo kome poslo za rukom sa ovakvim narodom.

Ljuta
Gost
Ljuta

Vrlo fine investitore iz zemalja EU gdje samo sto nismo prišli?
O jadu ste nas zabavili…..

Ćita banana
Gost
Ćita banana

Ugrozavate vi zivot ovoga naroda,skinuste ga gologa!!!

Maki
Gost
Maki

E pa sad neko prica ovako neko onako.I da ste malo pricekali ne bi vam nista bilo dok se performans zavrsi …no ste digli bukku!

Dulcinea.xo
Gost
Dulcinea.xo

Gonite se, strajkaci!

Send this to a friend