Politika

Episkopski savjet SPC nakon sastanka u Ostrogu: Nova vlast da pokaže odgovornost

Episkopski savjet Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori apeluje na sve učesnike izbornog procesa da do kraja pokažu mudrost i odgovornost i nakon ostvarene pobjede na izborima formiraju Skupštinu i Vladu.

<<<Mapet šou: Abazović hoće Krivokapića za mandatara, a DF ga neće<<<

“Od njih očekujemo solidarnost i međusobno razumijevanje kao i da budu svjesni istorijskog značaja trenutka, napora i žrtava koji je naš narod uložio u ovu pobjedu”, saopšteno je večeras iz Epskopskog savjeta nakon sastanka mitropolita crnogorsko primorskog Amfilohija sa predstavnicima nove vladajuće većine.

Na današnjem sastanku pod Ostrogom gdje se razgovaralo o formiranju vlasti nosilac liste Crno na bijelo i lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović predložio je za premijera nosioca liste Za budućnost Crne Gore Zdravka Krivokapića a DF koji predvodi tu koaliciju je to odbio.

Članovi Episkopskog savjeta SPC Crne Gore zahvalili su se vjernom narodu Crne Gore što je višemjesečnim dostojanstvenim litijama istrajao u odbrani ljudske slobode, Crkve i njenih svetinja.

“Svim građanima Crne Gore želimo da čestitamo što su na izborima 30. avgusta pokazali dostojanstvo, zrelost, mudrost i čovječnost, jer su pokazali i sebi i svijetu da i u uslovima povišenih tenzija izborni proces može da se provede mirno i bez incidenata”, navode iz Episkopskog savjeta.

Posebnu zahvalnost kako naglašavaju duguju svim građanima Crne Gore koji su čuli “vapaj Crkve i poslije 75 godina slobodno glasali protiv totalitarizma onih koji su usvojili jedan zakon koji je imao namjeru da ugrozi samo biće Crkve, njeno duhovno i materijalno nasljeđe i opljačka crkvenu imovinu.”

“Zahvalnost i svima onima koji su odnijeli istorijsku pobjedu za Crnu Goru i njen narod, ali i čestitke svima drugima koji su se dosljedno borili za demokratizaciju Crne Gore. Episkopski savjet će i dalje nastavljati da se sastaje kao što se sastajao i prije krize oko usvajanja diskriminatornog Zakona o slobodi vjeroispovjesti, baveći se svim pitanjima koja se tiču Crkve, prava i sloboda njenih vjernika i unaprijeđenja odnosa Crkve i države”, zaključuju u Episkopskom savjetu SPC.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Vasojević CG
Gost
Vasojević CG

Teško državi i njenim građanima kada su dopustili da popadija i bastati kroje sudbinu države CRNE GORE , ovo je dno dna dostiglo ,Crnu Goru niko nije branijo ,niko nije ni pokošao da stane u njenu odbranu , A svi su od nje dobili i sve od nje uzeli ,opljačkali ,naotimali svega i više od toga, Malk je reči SRAM… Više »

Budibogsnama
Gost
Budibogsnama

Ovi nisu normalni.

yytt
Gost
yytt

Na trenutak sam mislio da citam vic , ali stvarno tako izgleda dok citam ovo

Gledam
Gost
Gledam

nevjerojatno ! Mitropolit pravi vladu u državi koja nije njegova ? Shizofrenija !

HR8
Gost
HR8

Trebali bi pronosati one kosti of nekog sveca, I’ll jos bolje onu otkinutu mumificiranu ruku of onog sveca krstitelja, pa mozda im ta magija pomogne. Srpski talibani u punom izrazu.

Mekely
Gost
Mekely

Ogadiše danas svetinju

Gibanica
Gost
Gibanica

Ovo zvuči kao da Crna Gora postaje pravoslavni IRAN !

Yes
Gost
Yes

Ne zvuci nego je cinjenica.

So & TEKILA
Gost
So & TEKILA

đe je gojko perović da prokomentariše ovo?

Naroz
Gost
Naroz

Nemoj tako, Gojko je rekao da se crkva više neće baviti politikom, a ovo je viša politika.

Johnny
Gost
Johnny

Stvarno nesto nemoguce pročitam a to je da Mitropolija pomaze da bi se sto bezbolnije sastavila nova vlada, pa zamislite tu vladu koju crkva treba da podstakne na dogovor.

Nacertanije
Gost
Nacertanije

Kao starostavni branioci srpstva, svetinja i jelte, Kosova kao srca Srbije, zasto se jos uvjek javno ne oglasavate sta to potpisa vozd Vucic u Washington D.C. – ju odnosno Ovalnom kabinetu White House sa Trampom i Hotijem ? Bese li to neko uvijeno priznanje Kosova kao drzave ili , jos gore – prodaja Kosova za 3 milijarde dolara ?! Sta… Više »

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Jeli ovo normalno? SPC satavlja vladu…
Dje mi zivimo i sto dozivjesmo

Akica
Gost
Akica

A ko vas pita… Sto se vi javljate…

Njegoš
Gost
Njegoš

Nema još nove vlasti, a ni litija, a zakonn je tu. Kad će litije??

Maśa
Gost
Maśa

Popovi govore u ime Srba, nikako Crnogoraca!

Profesor expert
Gost
Profesor expert

Srecna vam slobodna buducnost glasači!

CGuSrcu
Gost
CGuSrcu

Sve bolje od boljeg ne odustaju od mijesanja u politiku. Maknite se ako ste ljudi, vidite li sto ste zakuvali, ne?

NATO CPC MNE
Gost
NATO CPC MNE

nedade vam SV Vasilije da sastavite nakaradnu i neprijateljsku vladu..

Sova
Gost
Sova

Ovo se ne može raspetljat bez 5-6 litija.Litije najbolje vodi Joanikije, u njegovoj eparhiji je najveći procenat zaraženih. Treba bačit i 3-4 anateme, ali najmanje na 30 metara. Tu je Amfilohije najbolji. Ako to ne riješi problem, da se nose mošti po puteva. Moraju preć 3333 kilometra.

nepristrasan
Gost
nepristrasan

hahahahahah 😅😅😅😅😅😅

Nina
Gost
Nina

Da li ce iko ovima reci dosta!???Ovi se ozbiljno igraju sa nama a mi mirno sjedimo,citamo,slusamo i cutimo.Otvorena agresija na nas i nasu drzavu u svim oblicima.Ja prosto ne mogu ne mogu da vjerujem da sve ovo sto smo ovih dana imali prilike cuti,prolazi mirno pored nas…

Komentar
Gost
Komentar

Nina draga sta drugo da radite?izgubili ste izbore,pokrijite se usima i cutite!

nepristrasan
Gost
nepristrasan

ne bih rekao da smo izgubili izbore

Nina
Gost
Nina

Trebao si ga pustiti jos malo da se divi svome komentaru.Suva inteligencija.

Volim te zeleno
Gost
Volim te zeleno

Komentar kada ćeš ti shvatiti da suverena Crna Gora nije izgubila izbore, URA je suverenistička, građanska stranka, pa čak se i Demokrate izjašnjavaju da su na kursu nezavisne proevropska Crne Gore. A sve i da nijesu, nas Crnogoraca ima sasvim dovoljno da nećemo dozvoliti četnicima da sprovode što su naumili.

Baraka
Gost
Baraka

Okupatorska SPC ne odustaje. Oce kriminalna organizacija da stavi sapu na Crnu Goru, posto poto. U svim normalnim drzavama svijeta, za ovakvo ponasanje bi bili uhapseni….

Komentar
Gost
Komentar

Koje krivicno djelo je u pitanju?

HR8
Gost
HR8

@Komentar Krivicno djelo je sirenje nebuloza iz srednjeg vijeka, religiozna indoktrinacija djece i jos mnogo toga.

Gledam
Gost
Gledam

protuustavno sastavlajnje vlade. Čovjek koji ne ide na izbore, Crkva koja ne ide n aizbore, sastavlja vladu. USTAV JE – mrtav !

Sasa
Gost
Sasa

Samo vi cestitajte ,uskoro na nicemu..

Marina
Gost
Marina

“ NECE SE CRKVA VISE MIJESATI OKO FORMIRANJA VLADE” -rece prije neki dan Perovic

Mila
Gost
Mila

Reče on, ali se Anfilohije očito ne slaže sa tim!
E moj Perovicu, nemaš pojma u što si se upleo. Čini mi se da si iskren u svojim namjerama, no ti je džabe! I nad popom ima pop! Oću reći Mitropolit!

Volim te zeleno
Gost
Volim te zeleno

Baš je iskren pa je zbog toga držao opelo Nikoli Kavaji.

Johnny
Gost
Johnny

A bas je bio od rijeci pokazalo se.

Laban
Gost
Laban

Šic!!!!

vjecna da je
Gost
vjecna da je

sasatnak u manstiru ….koji je ovo vijek ljudi jel ovo normalno ….sto su ovi popovi umislili da su …abazovicu sram te bilo

Komentar
Gost
Komentar

Kod najmudrijih se ide po savjet,uvijek bilo i bice,vladike su uvijek bile izmiritelji kroz crnogorsku istoriju

Gledam
Gost
Gledam

U srednjem vijeku . Provjeri koji je ovo.

Preciznije
Gost
Preciznije

Možda crnogorske vladike, ali Amfilohije je srpski vladika. A đe je on tu je i razdor.

Send this to a friend