Politika

Episkopski savjet SPC u Crnoj Gori tvrdi da ne poziva na okupljanja i litije

Sinoć u Podgorici

Episkopski savjet Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori tvrdi da oni nisu organizatori jučerašnjih okupljanja ispred hramova i crkava, nakon kojih je bilo i incidenata.

Budući da su se nakon izbornog dana i sinoć mnogi građani okupljali pred hramovima, obaveza nam je da još jednom podsjetimo cjelokupnu crnogorsku javnost da Crkva ne organizuje i ne poziva na ova okupljanja niti na litije.

“Najnovija masovna okupljanja kakva su bila širom Crne Gore su, nažalost, proizvela i nekoliko incidenata, da li zbog provokacija onih koji su izgubili vlast ili ne, svejedno je, oni su potpuno nepotrebni i štetni za sve nas. Ovakve vrste okupljanja nose potencijal nasilja svojstvenog prethodnoj vlasti, od koga narod koji je pobjedio treba da bude iscijeljen, pri tome ne smijemo da zaboravimo ni rizik koji i dalje postoji od širenja novog koronavirusa”, navodi se u saopštenju.

Naglašavaju da promjena koja se u Crnoj Gori dogodila ne smije da bude povod za širenje bilo kakve netrpeljivosti.

“Mir i narodna sloga su najvažniji da sada dođe do mirnog formiranja istinski demokratske vlasti, prvi put poslije 75 godina. Nijedan interes, nečija radost ili nezadovoljstvo izbornim rezultatom nisu razlog da se građani na bilo koji način sukobljavaju. Zato smatramo da je najbolje da predstojeći dani proteknu bez bilo kakvih masovnih okupljanja, da bi se pokazalo da je došlo do istinskih promjena u Crnoj Gori i da bi se
omogućilo zaduženim da izvrše prave ljudske promjene, jer neće biti lako vratiti narodu ono što mu je oduzeto, iscijeliti društvo od opake korupcije i samoživosti i graditi budućnost svih na bogoljublju i bratoljublju”, zaključuju u Epsikopskom savjetu.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Pečičanin
Gost
Pečičanin

Vaša iskrenost je tragikomična. U Beranama proglašavate da su u manastiru Đurđevi stupkvi članovi DPSa nepoželjni. Po pravoslavnim kanonima nego što. Vi ste obraz penčatirali.

Ahahahaha!!!
Gost
Ahahahaha!!!

Sve ve vjerujemo. A i kad ste slagali?!

Send this to a friend