Politika Kako jača pokret Ima nas tako rastu i prijetnje koje postaju sve zloslutnije i sve monstruoznije, poručio je Eraković

Eraković dobio prijetnje smrću: Strah i povlačenje nijesu opcija

Kako jača pokret “Ima nas”, tako, zakonomjerno, rastu i prijetnje i uvrede koje postaju sve zloslutnije i sve monstruoznije, poručio je poslanik Demokratske partije socijalista (DPS), Jevto Eraković.

“Namastiće kolac i za tebe…tim riječima završava prijeteći odgovor na tvit koji sam objavio dan nakon trećeg protesta “Ima nas”. Prije toga autor spominje i slučajno opaljen metak u slepoočnicu.
Moj tvit odnosio se na salvu uvreda i prijetnji kojima su danima i sedmicama izloženi učesnici i organizatori protesta. Prekopirao sam, onako kako je i napisan, na ćirilici, dio uvoda u tekst jednog od domaćih radikalnih proruskih portala sa adresom na Kubi (zvuči moguće čudno, ali je upravo ovako apsurdno). U tom tekstu označavaju nas kao montenegrinske švercere, udbaše i fašiste”, saopštio je danas Eraković.

Želi, kaže, da skrene pažnju na to kako “satanizuju, kako vrijeđaju i kako prijete anonimnim ljudima, kao i onima koji javno istupaju braneći ideju građanske, sekularne, antifašističke, evropske, samostalne i demokratske Crne Gore”.

Kako jača pokret “Ima nas”, tako, napominje poslanik DPS-a, zakonomjerno, rastu i prijetnje i uvrede koje postaju sve zloslutnije i sve monstruoznije.

“To je neprihvaljivo. Na ovakav trend ne smiju se zatvarati oči i uši. Ne smije se ostati nezainteresovan ili nijem na toliku lavinu najgoreg rječnika i ponašanja. Prijetnje se moraju prijavljivati, potom bez odlaganja treba da budu procesuirane. Društvo, u svakom segmentu – od institucija do učesnika interakcija na društvenim mrežama, treba i moraju da ukazuju na štetnost, na opasnost od ovakvog ponašanja. Ko god da je nasilnik i ko god da je žrtva”, iszakao je on.

Ovo, kao i ostale vrste nasilja, naglašava Eraković, ne smije se tolerisati i pothranjivati.

“Žrtve ovog, kao i svakog drugog nasilja, ne smiju ostajati usamljene i prepuštene same sebi. Kao ljekar i kao političar pozivam sve aktere u društvu da budu aktivni kako bi se suzbio ovaj izuzetno štetan trend, kako bi se žrtve osnažile, a crnogorsko društvo iskoračilo iz zone socio patologije”, poručio je on.

Pozvao je “sve koji jesu ili žele da postanu dio pokreta “Ima nas”” da se pridruže u borbi za bolje društvo.

“Našu zemlju nećemo prepustiti nasilnicima bilo koje vrste. Pred nama je jasan cilj – da se izborimo za slobodnu, stabilnu, evropsku i zdravu Crnu Goru u kojoj ljudi neće strahovati zbog toga što jesu. Pokret svjesnih, časnih i hrabrih građana i građanki raste. Činjenica smo koja remeti plan o tome da su Crna Gora i njena samostojnost lak plijen. Ne samo da nas ima, nego nas je sve više. I nezaustavljivi smo”, zaključio je Eraković.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Drug
Gost
Drug

Drž se, ljudino!

amo
Gost
amo

Jevto,ne boj se psi laju vjetar nosi,a drugo ne laje pas radi sela,nego radi sebe,tako i taj što ti prijeti.Da je čovjek izašo bi oči u oči i reko što ima.

Mirjana___
Gost
Mirjana___

Čovjek koji nije hrabar ne može biti ni pošten, jer za poštenje su potrebne žrtve kakve kukavica ne umije da podnese, a potrebna je i velikodušnost koju on ne može razumijeti.
Podrska za gospodina Erakovica!

Hurem
Gost
Hurem

A ne bruni Dr.Erakovicu,tu je Artan ubica y pokusaju i njegov drug dritan .Pored njih muva be moze da proketi osim kalasnjikova ,helukoptera…….Ovo pisu junaci ba tastaturi i operisani.Zivjela CG.

Mila
Gost
Mila

Postovani doktore, nemocni prijete a stara je izreka da pas koji laje ne ujeda. Nazalost tragedija je sto takvih pascadi u CG ima mnogo i zbog toga se lavez stalno cuje. A sto se Vas tice i prijetnji Vama – pala muva na medjeda. Postovanje.

Serdar Krsto
Gost
Serdar Krsto

Doktore Erakoviću
Na vašoj sam stranu ali da vas podsjetim da je DPS dao državljanstva ,Vesni Bratić, Dobričaninu it’d a oni upravo baštine ideologiju ovih što vam prijete.

Marsal
Gost
Marsal

Doktore nadam se od sveg srca da su to prazne priče net četnika jer drucajije se boje svoje sjene a na portale laju.
Svaka čast kao doktoru i stručnjaku i što si patriota

Ljiljana
Gost
Ljiljana

Uzas nad uzasima, dokle je dosla nasa Crna Gora, da gleda kako se sipa mrznja po njenoj najboljoj djeci, po ljudima kojima je i srce i dusa i znanje u Crnoj Gori, ciji su preci tako ucili i naucili potomke, koji danas sebe ne zale i ne stede.

Levis
Gost
Levis

Niko u sistemu i društvu ne obavlja svoj posao .Nipolucija ni tužilaštvo,ni novinari ,ni NVO i zato ove stvari prolaze neprimećeno.

Zeljko
Gost
Zeljko

Koji su rat dobili,a da nijesu pobjegli,u zadnje vrijeme na traktore

Nino
Gost
Nino

Samo mogu operisani da laju, znamo njihovu hrabrost i junastvo,pogotovo kad bjeze !!!! 😂

Trinidad
Gost
Trinidad

Budite oprezni doktore. Policija odmah da utvrdi ko je poslao ovakve prijetnje i da ih nadležni kazne u skladu za Zakonom.

Bajo
Gost
Bajo

Sta ima da trazi policija . Iza ovog narativa moze stajati samo i jedino Dritan , Dritan i Dritan .

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Midlim da je jasno sad i najvećim nevjernim tomama kako je bilo hrvatima devedesetih,a da ne pričamo o nesretnim muslimanima.Nešto definitivno nije u redu sa srpskim narodom,nestat će bojim se ako tako nastave ko stari feničani,jer to više jedan dio srba ne može da podnese i bježi glavom bez obzira iz zemlje. Proklet bio dan kad su odštampana prva slova… Više »

Mardarije
Gost
Mardarije

Ti se eto zabrinu za brojnost srpskog naroda a tvoji su radili sve da nestane, prvo u prvom svj. ratu pa Jasenovac…

Luda Simana
Gost
Luda Simana

Doktore, ja kao simpatizerka dpsa smatram da svi treba da glasamo za “Evropa sad” jer ruku na srce dps je za 30 godina ojadio narod a sebe obogatio i da nije bilo Jakova i Milojka sad bi na ovoj inflaciji zbog rata u Ukrajini plate bile 190 e a penzije 125. Nikad više dps, ne bih da Vas učim, ali… Više »

Dedoni
Gost
Dedoni

Svetosavciii junaci …Kosovski vitezovii…e bruke jedne kukavivke

Pajo
Gost
Pajo

Dobro je kad birn njih ne stavlja u extremiste

Micko
Gost
Micko

Doktore, treba biti oprezan, ali to su ” junacine” koje su hrabre samo na tastaturi i riječima!

Veliki krs
Gost
Veliki krs

Jos uvijek gunđa narod,bojim se da ne ucuti!

Mitar
Gost
Mitar

Necemo ne. Mi samo pricamo a ćetnici rade!

dr.ino
Gost
dr.ino

morace svetosavski vjernici na raport bogu pa neka se zamisle prije no sto zaprijete nekome, sve se vrati kad zlo cinis!!

Send this to a friend