Politika

Eraković: U Crnoj Gori i Nikšiću crnje od Bergama, da ima ljudskosti Vlada bi proglasila dan žalosti

Eraković

Najcrnji dan u zemlji od početka pandemije, sa 18 preminulih, samo u Nikšiću danas četvoro, tragična je opomena da su potrebne drastične promjene u načinu na koji se Crna Gora bori protiv Covid 19, saopštio je potpredsjednik DPS-a Jevto Eraković.

“Naša zemlja preživljava katastrofu i druga je u svijetu po broju oboljevanja. To se ne dešava slučajno, već zato što su zdravstvene vlasti izgubile kontrolu nad bolešću. Za to je potrebno da odgovara Vlada i parlamentarna većina koja je birala! Naši susjedi Italijani bili su, nažalost, simbol tragedije u borbi protiv Covid 19. Sjetimo se slika iz Bergama”, poručuje Eraković.

Najgori dan po smrtnosti u Italiji bio je, dodaje, kada je preminulo 933 ljudi. Poređenja radi – današnji broj umrlih u Crnoj Gori odgovarao bi, po broju stanovnika, stravičnoj brojci od 1673 preminulih u Italiji. To se, na sreću Italije, nikada nije dogodilo.

“Crna Gora danas, dakle, proživljava mnogo veću katastrofu nego što je bila u Bergamu i Italiji. Ljudi nijesu i ne smiju biti crna statistika – to su očevi i majke, nečija djeca, braća i sestre. Vlada bi, da ima ljudskosti, proglasila dan žalosti”, poručuje Eraković.

Ali, vlast, kako dodaje, nažalost i dalje žmuri na katastrofu. Eraković poručuje da su granice otvorene, a premijer i ministri putuju i raznose virus, uprkos zabrani kretanja koju su sami uveli.

“Obični građani za zadušnice iz Podgorice nijesu mogli do Nikšića i obrnuto, ali zato raste broj registarskih oznaka automobila iz Srbije. Moramo ožaliti svoje mrtve i još važnije moramo se boriti za život. Zato su ostavke najmanje što u borbi za spasavanje života mogu da urade svi oni unutar sistema čija je dužnost bila da nemamo ovoliko oboljelih i umrlih”, zaključuje Eraković.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Prof.
Gost
Prof.

Postovanje doktore!

Vesna
Gost
Vesna

Kad da ocekujemo da budemo free, kad se vi
pozabavitee statistikom

Miki
Gost
Miki

Sa novom Vladom u XV vijek… Narod umire a veliki vjernici bez trunke savjesti…Oprosti im Bože, ne znaju šta rade…

Bulatovic
Gost
Bulatovic

Ja ne oprastam nista.Ako mi umru roditelji o kojima se brinem i svi postujemo mjere od pocetka,nijesam siguran kako cu.

Marinko 123
Gost
Marinko 123

Vracaj se Jefto, ibise nas ovi

sanya261
Gost
sanya261

On je izgleda pametniji kao posmatrac nego kao aktivan subjekt u ovim desavanjima po pitanju epidemije.

Jaaa
Gost
Jaaa

Aj ne mlati vise

🇲🇪bernini🇲🇪
Gost
🇲🇪bernini🇲🇪

Nemaju oni ni stida ni srana!

zabjelo
Gost
zabjelo

Ko je ovaj?

Boro
Gost
Boro

Doktor je očigledno zaboravio na Hipokratovu zakletvu. Manite politiku i krenite u kampanju za vakcinaciju.

Sale
Gost
Sale

Doktore Erakovicu kao sto svi zajedno vidimo najveci krivac ovolikog broja zarazenih smo upravo mi tj svi oni koji ne postuju mere a niko drugi zbog cega dolivate ulje na vatru pozovite narod po milioniti put da postuju preporuke postenije je doktore

Ohoho
Gost
Ohoho

JBB i šerif Krivokapić OSTAVKEEEEE!!!!

Toti
Gost
Toti

Crni su da ne mogu bit crnji!

Montenegrin NK
Gost
Montenegrin NK

Treba proglasiti dan žalosti za ovom vladom apostola.

Jovan
Gost
Jovan

A da malo popratite prijateljske avione što ostavljaju trag na nebu ,ne od kerozina već od onoga što ste vi dozvolili da sipaju?

Dan Noc Zora
Gost
Dan Noc Zora

Znas i ti sto je bilo u Bergamo
Cao

Jovan
Gost
Jovan

Kako si osetlji Jefto.

Dragulj
Gost
Dragulj

Znaci DPS gubi izbore, čim je ova priča. Ja se nadah da ćemo dobiti još ovaj put, ali izgleda ništa od toga. Ali, život teče dalje…….

Korona
Gost
Korona

Premijer ide u inostranstvo na sahrane, preminulih od korone, a ne vidi sta se u njegovom dvoristu desava, sramota.Ostavkeeeeee😏

Send this to a friend