Politika

Esad Rastoder poručio Dritanu: Brukate nas po svijetu, stisnite petlju i oborite četničku vladu

Esad Rastoder

Predsjednik Bošnjačkog saveza Crne Gore Esad Rastoder potvrdio je Anteni M da je žestoko kritikovao potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića, na višesatnom sastanku u Konzulatu Crne Gore u Njujorku.

Ništa nježniji, kaže, nije bio prema ministru vanjskih poslova Đorđu Raduloviću i, pogotovo, savjetniku potpredsjednika Filipu Adžiću. Ilustruje to odgovorom na Adžićevu ponudu da se fotografišu:

“Ne slikam se sa izdajnicima”!Ako nemate hrabrosti trijezni, napijte se pa oborite Vladu!”, rekao je on.

Podsjetimo, Vladina delegacija sastala se u petak sa predstavnicima crnogorske dijaspore. Portal Luča objavio je sinoć da se “nakon kraćeg obraćanja potpredsjednika Abazovića, za riječ javio Esad Rastoder i prisutne ostavio bez teksta.”

On je delegaciji Crne Gore argumentovano ukazao na sva nepočinstva i nesposobnost Vlade:

“Vi gospodo ste poslije pobjede od prošle godine, odlukom da uđete u koaliciju sa pročetničkom vladom DF, unijeli nemir u svaku kuću građana Crne Gore. Vi gospodo ste izdali Crnu Goru! Vi gospodo ćete ostati najviši nesrećnici i izdajnici u istoriji Crne Gore!

Vi ste sluge velikosrpskog sveta i projekta! Vi gospodo ste upotrijebili najbrutalniju silu policijsku nad Prijestonicom Crne Gore, vi ste jurišali na goloruki narod Cetinja, vi ste napadali na žene. Takva brutalnost nije zabelježenja u istoriji Crne Gore.

Vi ste prepisali imovinu Crnogorske pravoslavne crkve srpskoj crkvi, vi ste gospodo ćebadima zamotavali popove na Cetinju i obrukali nas širom svijeta. Vi nesrećnici podržavate crkvenu vladu koju ste sastavili u crkvi sa Amfilohijem, vi nesrećnici ste sa DF-om, a sa njima neće niko.

Uzdignite se ako imate petlju, oborite četničku vladu! Ako ne smijete i nemate hrabrosti trijezni da oborite vladu, onda se napijte pa u pijanom stanju oborite vladu apostola i eksperata”, nadahuto je govorio Rastoder.

Abazović kazao da su “Milovi ljudi” terorisali Bošnjake

Rastoder kaže da je upravo on, prije šest godina, “doveo” Abazovića u Njujork. Podsjeća da je aktuelni potpredsjednik Vlade tada bio tek poslanik koji uglavnom gostuje u parlamentu. Dodaje kako je, nakon oštre kritike upućene Abazovića, čuo sporadična dobacivanja da je blizak DPS.

“Nijesam, niti sam ikad bio glasač DPS. Ali, nema prijateljstva sa onima koji mi ruše kuću. A moja kuća je Crna Gora. Ja volim i poštujem Ameriku, ali moja kuća je Crna Gora”, rekao je on.

U obilju tema o kojima se govorilo (od najava brisanja iseljenika iz biračkih spiskova i mogućnosti investiranja, preko zaštite Plavskog jezera i pitanja muslimanskog groblja u Tivtu, do maltretiranja lidera BS na graničnim prelazima sa Srbijom) pokrenuto je pitanje nasilja nad Bošnjacima uoči i nakon prošlogodišnjih parlamentarnih izbora. Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović više puta je ponovio da su “Milovi ljudi” odgovorni za ono što se dešavalo u Pljevljima i drugima crnogorskim gradovima!

Na raekcije naših iseljenika da je to obična manipulacija i politička propaganda, Abazović je potegao Harisa Đurđevića kao posljednji argument, kazavši da ga je lično on izgurao na mjesto šefa pljevaljske policije, iako su svi bili protiv toga!?

Delegaciji Vlade predat je spisak zahtjeva Bošnjačkog saveza Crne Gore. Uslov za bilo kakvu saradnju je izlazak iz Vlade koja ruši državu Crnu Goru i diskriminiše Bošnjake.

“Mi nećemo sa vama sa sarađujemo. Napisali smo vam naše zahtjeve. Ukoliko ste spremni da ispunite bar pola, onda ćemo i početi saradnju, ali samo u slučaju da oborite ovu marionetsku vladu u Podgorici”, poručio je Rastoder.

Predsjednik BSCG kaže da lično ne vjeruju u spremnost GP URA da obori Krivokapićevu Vladu jer smatra da je “koalicija ‘Crno na bijelo’ prepadnuta, boji se i od DF-a i od DPS-a i to je fakat.”

Vjeruje, međutim, da će SAD odigrati važnu i pozitivnu ulogu na Zapadnom Balkanu i da će stav Vašingtona ići na ruku patriotskim i prozapadnim snagama u Crnoj Gori.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Dejan
Gost
Dejan

Sreca je Crne Gore sto ste Vi gospodine Rastoder daleko od iste , i Vi i Vama slicna gospoda koja uzima za pravo da nekome drzi bukvicu a uziva u blagodetima zapadnih zemalja. Vratite se malo u Petnjicu da zivite pa da vas vidimo kako bi ste se ponasali.

Tanja
Gost
Tanja

Jedno veliko BRAVO za Rastodera!!!

Olly
Gost
Olly

Bravo, Esade!! Bravo!!

🇲🇪Monenegro❤
Gost
🇲🇪Monenegro❤

Jedno veliko hvala za iskrene i tacne rijeci upucene izdajnicima

Maja
Gost
Maja

Gospodo iz vlade,vi mozda uz pomoc ambasadorke SAD-a u crnoj gori mozete da probate da prevarite sluzbenike u americkoj administraciji,ali nase ljude,nase iseljenike tamo nemojte ni probati,jer vas oni znaju veoma dobro,ko ste i sta ste i sta ste sve radili.

Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

Posto nekome u CDM ne odgovara moj komentar,samo jedno cu reci da svaku rijec koju je izgovorio gospodin Rastoder u potpunosti podrzavam i isto mislim.Zalosno sto sem njega i gospdina Mandica iz Australije ostali iz dijaspore cute i zabili su glave u pijesak kao nojevi.Znaju svaki ponaosob o kojima pricam i zasto ovako pricam,no bice vremena da se i njihovim… Više »

Ljuta
Gost
Ljuta

Rastoder Crnogorac 😊😊😊🇷🇸🇷🇸🇷🇸

Baron Minhauzen
Gost
Baron Minhauzen

Buahahahaaa

Montenegrin Kuč
Gost
Montenegrin Kuč

Rastoder im je rekao ono što su zaslužili

Ludak
Gost
Ludak

Jasno je ,kad ih ovako čojek izbruči kaže im brutalno istinu u lice a oni oće da se slikaju sa njim koliko imaju obraza.Bolje rečeno koliko nemaju obraza.

Kojo
Gost
Kojo

Rastoderu obicnu …. Vucaj se okle si dosaopa drzi prediku zabranio bi ja tebe pravo glasa odje jer ne dolazis bez da pljaknes dupe ljeti

Bokelj
Gost
Bokelj

Sto je glasao – glasao je. A kaze nije nikad glsao DPS hahahahahh

Darko
Gost
Darko

Koji gospodin. 🇲🇪

Novljanin
Gost
Novljanin

Koji? Pobjegao u USA koliko mu je dobro bilo u CG i sad bi od tamo da odlucuje kako cemo mi zivjeti sto smo ostali odje?!

Mrak
Gost
Mrak

Rastoru samo da znas svi smo mi u cg cetnici pa neznam kako ces da se osecas kad dodjes na odmor u cg

Omer Kolašinac
Gost
Omer Kolašinac

Kom padne mrak na oči, vidi sve crno i najcrnje!

Crna Gora
Gost
Crna Gora

Dijaspora je svjetiljka za cetnicki mrak. Crna Gora je njihova kuca, tu su se rodili i zive stotinama godina. Doci ce dan kad ce svaki gradjanin CG biti svjetlo za vas mrak, ne samo dijaspora. Necu vas vrijedjati jer ni uvrjede niste vrijedni.

Micko
Gost
Micko

zaplet, kulminacija i rasplet u jedoj rečenici : nepoznat lik brani državu i ( iz koje je utekao ) od građana te iste države koji su na izborima smijenili kleptokratskui režim koji je pokrao svake izbore i čiji su vinovnici postali multimiloneri na uštrb istih tih građana koji su ih smijenili. Žanr – tragikomedija

new yorker
Gost
new yorker

Bolje je sto smo otisli trbuhom za kruhom nego da pljackamo i ubijamo .. mi ako smo na privremenom radu to ne znaci da smo se odrekli od nase Crne Gore ..

Micko
Gost
Micko

neka ste je li bog dao, svaka čast, ali napuštanjem svoje države i odlaskom u drugu zbog ličnog interesa vi se odričete zakonski i svjesno prava da birate vlast nama koji smo ostali. Sami ste odredili svoj položaj i stavili lični interes na prvom mjestu što je savim legitimno pravo. Ono što nije niti legitimno niti moralno je da plaćate… Više »

Pg❤️
Gost
Pg❤️

Svaka cast

NN123
Gost
NN123

Mržnja prema srbima je opijum

Patriota1
Gost
Patriota1

Istinu je covjek reko !

Aha
Gost
Aha

E svaka ti cast Rastoderu. Mada oni obraza nemaju tako da vjerovatno nijesu ni culi tvoje rijeci.

Darija
Gost
Darija

Bravo, poštovanje za gospodina Rastodera. Veoma gordo i emotivno.

Majkl1
Gost
Majkl1

Čovjek ima svoje mišljenje, karakter i čast da to svoje mišljenje javno saopšti. Rekao je sve ono što misli svako ko iskreno voli Crnu Goru i nema druge otadžbine osim Crne Gore, to što se to nekome ne sviđa,to je stvar tih ljudi, a Crnogorci pozdravljaju svaku riječ koju je izgovorio gospodin Rastoder.

D.D
Gost
D.D

Ostavi pare,pa dodji ovamo da zivis,kretenu obicni.zivjet po svijetu a odlucivat u cg,nece vise da moze

Mongro
Gost
Mongro

Bravo ljudi, bravo patriote!

ElPatron
Gost
ElPatron

Ooooo 🤣

Cdms
Gost
Cdms

Pa što se ne vRneš u CG,kad je toliko voliš?

KOMIT
Gost
KOMIT

A što se vi ne otprtite za Srbiju i na Kosovo kad ih toliko volite?

Cdms
Gost
Cdms

Mi živimo u CG…za razliku od ovoga…a vjerujem i tebe….

Vaso
Gost
Vaso

Bravo Rastoderu ,ne daj svoju CG fašistima i izdajnicima

najos
Gost
najos

Bravo svaka cast

Crnogora
Gost
Crnogora

ESADE sva te sreca u zivotu pratila.EVIVA….

D voli jelenu
Gost
D voli jelenu

Kafu u ameriku u najlošiji kafić da popiješ košta deset dolara sa baksisom tamo je obavezan bakšiš možete zamisliti onda koliko su bogati.

Cg100%
Gost
Cg100%

Ja visjeh snimak, tamo su ih srdacno docekali, e sad da li da vjerujem svojim ocima ili tebi?

Techno Pop
Gost
Techno Pop

Svaka čast gospodinu Rastoderu. Vitez crnogorski!

Joe Biden
Gost
Joe Biden

Rastoder, crnogorski
🙂

volim svoje
Gost
volim svoje

covjek govori, sto niko nesmije da prigovori!

DejoDejo
Gost
DejoDejo

E Dritane sram te i stid bilo.Iole obraza ako imas cutaces posle ovoga

Mila
Gost
Mila

Hvala Vam, gospodine Esade Rastoderu. Vi ste istinski patriota svoje Crne Gore!

🇲🇪Bernini🇲🇪
Gost
🇲🇪Bernini🇲🇪

Kako nacionalni Albanac a politički velikosrbin da to uradi?

Mico zabrdje
Gost
Mico zabrdje

Sve istina ziva,ziv bio Esade gospodine !!

KomitaPg
Gost
KomitaPg

Esade sve ti cetalo. Svaka ti cast.Samo ovako treba sa izdajnicima.

BOSS
Gost
BOSS

Sto su mislili Dritan i druzina da je CG dijaspora u Amrrici?Nikad za ovu vladu izdajnika

Crnogorština
Gost
Crnogorština

Svaka cast !! Zeta podrzava Rastodera !!

Neko sa strane
Gost
Neko sa strane

Zašto ne puštate komentare kao odgovor na komentare botova srpskog sveta ?

Lovcen
Gost
Lovcen

ESADE KRALJU

Lovcen
Gost
Lovcen

Cojek sve u brk skredo sto i jes tako

Rakun
Gost
Rakun

I Njegos bi mu to rekao

Lovcen
Gost
Lovcen

BRAVO SVA CAST ISTINU ZBORIS

marko
Gost
marko

Samo tako sa izdajnicima

Donji_Grbalj
Gost
Donji_Grbalj

Ovo je sramota, koji su to oni faktori da tako vrijeđaju Vladu CG!? Da postavljaju uslove, da biraju Skupštinu? Što li su zamislili da su? Ne trebate nam uopšte, ostanite tamo đe ste i ne vraćajte se molim vas.

Njegoš
Gost
Njegoš

A što li crkva srbije bira vladu, bira skupštinu i otima našu imovinu??? Što li misle ko su??

Rakun
Gost
Rakun

Njegose da si procitao nesto od imenjaka i da ides u crkvu,onda bi znao da je crkva Bozija a ne srpska ili crnogorska…koga vrijedja komentar pa necete da pustite

Mitar
Gost
Mitar

Pa crnogorska crkva jeste bozija, a srpska je sotonina tako da…

M.M.
Gost
M.M.

E tebe sram bilo.
Mora da si neki izbjeglica koji nikad mora nije vidjeo dok nije dosao u CG.
Dosta Nam je takvih.
Ti se vrci odakle si dosao.
Crnogorac sigurno nijesi I zato idi odakle si I dosao.

Zeta 🇲🇪
Gost
Zeta 🇲🇪

Bravo se si ISTINU REKAO

Nepismeni
Gost
Nepismeni

Vlada koja oće da izbriše dijasporu ide po Amerike da im se udvara nebi li što uložila u crnu goru kako bi mogla da se time fali kako ih nije sramota ali rastoder Esad im sve reče u brk e sad?

Patriota
Gost
Patriota

Saka Vam čast gospodine Rastoder , čuvate nam obraz i dostojanstvo!
Ne mogu do kraj iskazati svoje divljenje

Hurem
Gost
Hurem

Malo ste im rekli ,mnogo vise oni zasluzuju .Za vas gospodine Rastoder BRAVO👏👏👏👏.

Crnogorka
Gost
Crnogorka

Svaka Vam čast gospodine, da su ovako drčni i ponositi ovi predstavnici u CG, druge bi nam pjesme pjevale.
Ovakvi su bili naši predci, ponositi, čuvali svoj dom, slavu i slobodu! E takvih je malo, a Vi ste jedan od njih.
Ponos se ne dobija, sa njim se rađamo, čast se ne kupuje, ona se brani.
Bravo!

Hogar
Gost
Hogar

Sve ti živjelo,Esade 👍 tako treba sa izdajnicima

Dragi
Gost
Dragi

Svaka čast Esade.Vi ste primjer kako se treba branit Crna Gora.

Mrak
Gost
Mrak

Ala si ti patriota i crnogorac bosnjak takve sam svuda vidjeo i slusao. u evropi ista prica cetnici pa cetnici a definicija cetnistva kako sam zakljucio je pravoslavstvo a i njihova je zasluga ovaj razdor u crnoj gori izmedju brace i sestara nego ostani ti patrioto u ameriku i nama svima bice dobro

toBa
Gost
toBa

Definicija cetnistva je cetnistvo druze slijepi. Pravoslavstvo nije i ne moze biti jer ogroman broj pravoslavaca je normalno, ali ovaj dio ljudi zadojenih mržnjom prema svemu su cetnici, Tj podržavaoci te ideologije

Onajkojizna
Gost
Onajkojizna

Za ovu vladu se može reći mnogo toga,ali da je četnička to ne.Kad lider stranke ili organizacije nacionalne manjine ili uopšte nacionalne stranke nazove vladu svoje države da je četnička ,to prvo govori o toj stranci i njenom lideru koji je očizo zsslijepljrn mržnjom, a onda to izaziva kod pravoslavnih,a posebno kod srba otpor, mržnju i tako ukrug.Ovakve izjave štete… Više »

PLANIK
Gost
PLANIK

Molim da mi pustite komentar

Dule66
Gost
Dule66

Bravo Esade u pravu si nažalost!

Nikk
Gost
Nikk

Bravo za gospodina Rastodera

Cuca
Gost
Cuca

Svaka cast Rastoderu ovako se brani Crna Gora

Beharovic serif
Gost
Beharovic serif

Bravo essd rastider ? Problem sto Mali dritan nema PETLJU STRASLJIVKO budi musko abazovicu OBORI CETNIKE ???

Kokot 🇲🇪🇲🇪🇲🇪
Gost
Kokot 🇲🇪🇲🇪🇲🇪

Tako je sherife ziv bio !!

Send this to a friend