Politika

Eskobar: Abazovićeva Vlada razočarala, novu da čine stranke sa istim fokusom

Eskobar, Foto: RTCG

Specijalni američki izaslanik za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar u intervjuu za TVCG rekao je da očekuje formiranje proevropske, reformske vlade koju bi trebalo da čine stranke koje imaju isti fokus. Izrazio je razočaranje manjinskom vladom Dritana Abazovića. Istakao je da nije tačno da SAD želi da isključi Srbe iz nove vlade.

“Crna Gora je sjajan saveznik i veoma blizak partner SAD. Mi smo takođe zadovoljni što je Crna Gora u 21 vijek ušla sa novom generacijiom lidera. Ono čemu se nadamo i što očekujemo jeste da će Crna Gora formirati proevropsku Vladu, posvećenu članstvu u NATO-u i borbi protiv korupcije”, kazao je Eskobar.

Dodao je da stalno ponavljaju da bi vlada trebalo da se satoji od stranaka koje imaju isti fokus.

“To su naša očekivanja”, rekao je Eskobar.

Dodao je da je razgovarao sa predsjednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem, koju mu je saopštio da je saglasan sa američkom vizijom vlade, ali da je on ne sastavlja, već mandatar Milojko Spajić.

“Milatović je kazao da je saglasan sa nama, saglasan je da je Rusija najveći izazov za evropsku bezbjednost. On razumije izazove koji se tiču Ukrajine, i napomenuo je da on nije taj koji formira vladu, ali pitao sam ga da li podržava proevropski način formiranja Vlade”, rekao je Eskobar.

Rekao je da ono što govori liderima u Crnoj Gori je isto ono što govori široj javnosti.

“Nema skrivenih poruka. Reći ću da je dezinformacija da SAD žele da isključe Srbe iz vlade, zapravo sve partije koje trenutno vode pregovore su u dobrim odnosima sa Srbijom.

SAD takođe žele da Crna Gora ima dobre odnose sa Srbijom, a pitanje je kakve su namjere partija koje su kazale da će povući poriznanje Kosova, dovode u pitanje NATO članstvo, protive se sankcijama Rusiji i mnoge druge stvari koje su ponavljali do poslednjih izbora. Ako kažu da su proevropske, i posvećene NATO-u, zašto to nijesu govorili tokom izbora? To je ono što nas brine i uznemirava u vezi sa pro-ruskim partijama u Crnoj Gori”, ocijenio je Eskobar.

U osvrtu na izjavu Milatovića da Crna Gora želi da bude najveći i prvi strateški partner SAD-a na Zapadnom Balkanu, rekao je da je to potpuno moguće.

“Potpuno je moguće da Crna Gora doprinosi i regionalnoj i evropskoj stabinosti kao članica NATO-a. Rekao bih da sa predsjednikom Jakovom Milatovićem imamo realne mogućnosti otvaranja novih poglavlja u našoj saradnji”, naveo je Eskobar.

Odgovarajući na pitanje o manjinskoj vladi Dritana Abazovića, Eskobar je saopštio da je na tom pitanju bilo mnogo razočarenja, koja se tiču ne samo Dritana Abazovića nego i rezultata te vlade.

“Očekivali smo da Crna Gora neće izgubiti dvije godine u naporima da se pridruži EU. Očekivali smo da će Crna Gora više da uradi”, kazao je Eskobar.

27

avatar
1000
22
5
0
 
25
MilicaSandzakNomadRakinfree samples
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Milica
Gost
Milica

Ne sjekiraj se, fokuj im je unistavanje Crne Gore.

Sandzak
Gost
Sandzak

Svi isti ce da je čine.Ura Bs dps

Nomad
Gost
Nomad

opet miješanje u unutrašnje stvari jedne države.Zar mislite da je to dobro ? Pošto smo banana država i ništa se ne pitamo ne vidim žašto bi u buduće trošili novac na izbore i treba ih ukinuti.

Festadjun
Gost
Festadjun

Df i ura na aparatima. Demokrate traze samo stolice a da li ce zbog istih prihvatit sd kao dio vlade

Rakin
Gost
Rakin

Sto misliš Eskobar, kad budu izbori da dodjes i ti da glasaš? Vi nekome da kazete nema mijesanja u unutrasnje stvari, a nema rata u koji niste umiješani, svako zlo od vas dolazi. Mi smo protektorat, kolonija obična, koja smo mi crna država….

Tajfun
Gost
Tajfun

Gospodine Gabrijel,vuk dlaku mijenja ali cud nikako,nas Predsjednik Milatovic je poklonik politike Slobodana Milosevica,tako da cete ga tesko ubijediti da se bori za Evropske vrijednosti.

free samples
Gost
free samples

ovo vuk dlaku mijenja a cud nikada vazi li i za Milasa koji je ispao iz Slobovog sinjela ’89 i bio poklonik politike Milosevica
Spocitavati Milatovicu da je poklonik politike devedesetih a zaboravljati DPS tih godina je licemjerno ili imas pamcenje zlatne ribice
admini?

Rakin
Gost
Rakin

Vjerovatno si ga ti isti pljuvao kad je podrzavao Dritana, a sad ti je gospodin :))

Titograd
Gost
Titograd

E, moj Esko, tebe je razočarao, a kako je nama.

URAŠ
Gost
URAŠ

Hapsi! Ne dajte im da pobjegnu sa bačenim parama građana.

Lscg
Gost
Lscg

Najgori premijer sve je uradio na stetu CG.

Lscg
Gost
Lscg

ovo je vuciceva vlada kakvoga abazovica.Najviseg neprijatelja svega sto je Crnogorsko.

Marko Djuricic
Gost
Marko Djuricic

Gabrijel, sastavi nam vladu ili prenesi sta ti gazde kazu … dosta smo se igrali zmurke … neka je vjecna … samostalna a i nezavisna

Vienna da je
Gost
Vienna da je

Srbija samostalna i nezavisna …da ..postoji to …

Gopran
Gost
Gopran

Sve sam saglasan sa Eskobarom ako postanemo 52 Americka drzava.

Dibra
Gost
Dibra

Aaaanđeoòooo Gaaaabrijel……

Tayo
Gost
Tayo

Pročitan je odavno. Najgora pojava od kad je politike u CG.

🇲🇪Tuđemil🇲🇪
Gost
🇲🇪Tuđemil🇲🇪

Razočarenje? Dno dna!!

Eskobar
Gost
Eskobar

Stigla “ruka pravde” Dritane

Don Montenegrin
Gost
Don Montenegrin

Op Dritane, kako ti ga spusti Gabrijel. Samo je rekao ono sto zna svaki normalni gradjanin CG. A, to je da je vlada Dritanova nesposobna, amaterska i sto je najgore izdajnicka !!!!

Luka
Gost
Luka

Bravo ,Pablo.Sve stranke na vlasti ,sem manjina,su srpske.Nevjerovatno kako Vučić uporno želi da proda praznu priču,ali Spajić nije Milo,već bivši apostol i srpski državljanin.

Ateist rap
Gost
Ateist rap

A nemoguce, cus da Dritan omane

Bojana
Gost
Bojana

Spajicu kazi ne Vucicu i ti ne primaj dritana u vladu da opstruira Cg kao dosad i ne nasijedaj na propagandu happy i pink koji bi ponovo dritana u izvrsnoj vlasti

Rajka
Gost
Rajka

Dritan je provaljen od velikih amerikanaca ko trojanski konj srpskog sveta

rašo
Gost
rašo

Ode Dritan u arhivu.

enee bogoti
Gost
enee bogoti

Konačno! Svima koji se bave politikom jasno čitaju iz ove poruke da su pušteni niz vodu AV, DF, Abazović i URA.

Osaka
Gost
Osaka

Tako i treba enee bogoti

Send this to a friend