Politika

Eskobar: Crna Gora i SAD nijesu samo prijatelji već i saveznici

U zgradi State Department-a u Vašingtonu, završen je sastanak američkog izaslanika za Balkan Gabrijela Eskobara i potpredsjednika Vlade Crne Gore  Dritana Abazovića, saopšteno je iz vicepremijerovog Kabineta.

Kako su naveli, Abazović i Eskobar razgovarali su o ukupnoj političkoj situaciji i odnosu nove administracije SAD prema Zapadnom Balkanu.

Navodeći da će uskoro posjetiti Crnu Goru, Eskobar je istakao da “SAD i Crna Gora nijesu samo prijatelji, već i saveznici”.

“Abazović je naznačio da Crna Gora ostaje snažno na evroatlantskom kursu i da se snažno zalaže da Zapadni Balkan postane punopravni član Evropske unije. U tom smislu, Abazović je ukazao da Crna Gora želi najbolje međususjedske odnose na Zapadnom Balkanu i promjenu imidža regiona u međunarodnim okvirima”, navedeno je u saopšenju.

Abazović je naglasio da fokus sa nacionalnih i religijskih tema treba usmjeriti na ekonomske i one od životnog značaja.

“Zapadnom Balkanu nedostaje svježina i da region treba nove lidere koji će promijeniti fokus sa nacionalnih i religijskih tema, na ekonomiju i teme koje su od životnog značaja stanovništva”, istakao je Abazović.

Govoreći o aktuelnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori, ističu iz Kabineta, Abazović je naglasio rezultate koje je Crna Gora postigla u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, naročito u suzbijanju šverca narkotika i cigareta, navodeći da se “nova vlast susrela sa mnogim problemima koji su produkt korumpirane tridesetogodišnje vlasti”.

Napominju, Abazović i ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović borave u radnoj posjeti Sjedinjenim Američkim Državama, gdje će razgovarati sa više visokih državnih zvaničnika Sjedinjenih Američkih Država.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Rumija
Gost
Rumija

Eskobar uzmite nas kao jednu od vasih daveznih drzava da ne mislimo vise o Srbima Bosnjacima Crnogorcima litijama, popobima, standard Kalifornije, zvanicni jezik engleski. Dosta nam je ovih gluposti…

Ups
Gost
Ups

Mi smo na putu koji trenutno vodi samo u jednom smjeru iz kojeg se niko od nas neće vratiti dobronamjeran!
Tako je to kad se čupa i otima ono što pripada Crnoj Gori I poklanja Srbiji!!!!
Zaboravićemo mi ove “ekspertske” klovnove, ali ono što nam seju neće NIKO NIKADA ZABORAVITI! To ća ostaviti dugoročne posljedice u srcu naroda!

ekonomist
Gost
ekonomist

“…region treba nove lidere koji će promijeniti fokus sa nacionalnih i religijskih tema, na ekonomiju i teme koje su od životnog značaja stanovništva”, istakao je Abazović. Pa, druže, što se tiče religijskih pitanja nemoj ni da sanjaš da su završena, TEK ĆE POČETI DA SE RJEŠAVAJU KAD CRNOGORCI U SVOJOJ ZEMLJI OSTVARE TO PRAVO KOJE IM JE UZURPIRANO. Znači –… Više »

BBBB
Gost
BBBB

Zavrsice se i ovo lose iruzno poglavlje istorije Crne Gore,znace se izdajnici ko su i sto su ucinjeli Crnoj Gori nikada se nece zaboraviti zapamtite to dritane,krivokapicu,becicu,….da ne nabrajam dalje puno ih je jos a tako je mala Crna Gora a ovoliko veliki broj izdajnika…….zalosno,jadno,bjedno….

Enigma
Gost
Enigma

Kako ćeš na sledeće izbore Dritane da neće Eskobar da ti pošalje glasače pošto si ove izneverio, prodao….. evo su zatvori puni DPS – od kad si Potpresjednik Vlade Srpske Crne Gore 🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪

Dolores
Gost
Dolores

Pokušavaš da izdriblaš Eskobara…Nadam se bezuspješno. Znamo mi što si ti govorio, ali isto tako znamo da to nema veze sa stvarnošću u koju si nas gurnuo. Pih, što nas ti zapade i zloupotrijebi crnogorske glasove…

BBBB
Gost
BBBB

Pricaj ti dritango natrljo je on tebi usi dobro,to ce se i pokazati kad stignes vamo….mada valja opravdati i 21 milon za izdaju svoga kamena

...
Gost
...

Game changers the end

...
Gost
...

Gsme changers the end

marius
Gost
marius

Dritko, nit crni, nit bijeli. Mora bit e ga je ovizi Eskobar ,dobro izmustra .

BellaCiao
Gost
BellaCiao

Ovako izgleda faca kad ti ga reče Eskobar. A dosta se šepurio ovaj kokot mali evo godinu i kusur, pih više.

Breza
Gost
Breza

E bas je zadovoljan. Faca mu sve govori.. Kraj je igre Dritaneeeee,!

dado
Gost
dado

Ne zna on ko je Dritan…da zna nikad ga ne bi primio

Moj Niksic
Gost
Moj Niksic

Nesto mi je Dritko nervozan na slici😃

Jelena
Gost
Jelena

On nezna sem dvije do tri recenice da vrti, vidi mu se da nije dobro prosao, dobio lekcije ponasanja!

Tata
Gost
Tata

Jesi li ga izlagao abazovicu sve ili samo malo?

Racko
Gost
Racko

A dje je ministar ili mozda rade po komisijama. Ili ima neka tajna veza.

Rumija
Gost
Rumija

Ko da promjeni fokus sa nacionalnih i religijskih tema na ekonomske. Ekonomija propala a vlada podrzava nacionalne i vjerske teme trudeci se da u skole uvede apsurdnu, beskorisnu vjeronauku. Mislite da mozete da lazete Amere i EU, ako mozete sebe. Ma sram vas bilo! Oburdajte se vise pa da idemo u EU gde nas vasa retrogradna vlada i politika nemogu… Više »

Marko kosovo
Gost
Marko kosovo

NATO se pita a vucic da ne skita😆😆😆😆😆😆😆😆🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇺🇸🇺🇸🇺🇸🇺🇸🇺🇸🇺🇸🇺🇸🇺🇸🇺🇸

Mitar
Gost
Mitar

Ja rekoh da je i amerika umijesana u plan da nas uniste! Zbog cega drugog bi neko pricao sa dritangom?!?

Krivi
Gost
Krivi

Drile, što su ti to crvene uši ?

Naroz
Gost
Naroz

Ma nemoj Abazoviću, riješio si “nacionalno i religijsko” pitanje, tako što si crkve poklonio srbijanskoj crkvi, a crnogorsku naciju negira maltene čitava vlada?! E nećemo tako!

Sanja
Gost
Sanja

Jesi li im objasnio dokle si stigao sa realizacijom srpskog sveta?

Sramota
Gost
Sramota

A gdje je poznati osmjeh gdjina Abazovica. Sta se desilo? Mozda umor od predugackog puta

Mico zabrdje🇲🇪
Gost
Mico zabrdje🇲🇪

E naso si sa kim ces 🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮

Send this to a friend